Moderators Spect~ Δημοσ. 9 Νοεμβρίου Moderators Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2 ώρες πριν, lambros είπε Καλησπέρα σας, Τι είναι η τεχνολογία matter?? Σαν το Zigbee
leuteris107 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου Δημοσ. 10 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Σήμερα έφτασε το SLZB-06. Σ’ αυτό όρισα σταθερή ΙΡ και ΔΕΝ άλλαξα την πόρτα. Έκανα αναβάθμιση στο λογισμικό. Στο ΗΑ ενεργοποίησα ένα δεύτερο Z2MQTT στις ρυθμίσεις στο Δίκτυο έβαλα πόρτα 8486 (αποθήκευση) και πήγα σε επεξεργασία YAML, και πρόσθεσα το παρακάτω: serial: port: tcp://192.168.Χ.ΧΧΧ:6638 baudrate: 115200 adapter: zstack disable_led: false advanced: transmit_power: 20 pan_id: 6754 chanel: 25 Αποθήκευση Ενεργοποίησα το Z2MQTT και αυτόματα βλέπω όσες συσκευές έχω ορίσει στο πρώτο. Πρόσθεσα μία συσκευή σ αυτό και το είδε κανονικά (δεν φαίνεται στο πρώτο η συσκευή). Θα το παρακολουθήσω κάποιες μέρες και θα ορίσω αυτοματισμούς. Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου από leuteris107
IKARIWTHS Δημοσ. 11 Νοεμβρίου Δημοσ. 11 Νοεμβρίου Καλημερα και παλι.Μεχρι στιγμης ολες οι zigbee συσκευες μου ειναι της tuya .Οταν θα φυγω απο το οικοσυστημα της tuya και μπω στο home assistant ,θα μπορω να βαλω στα παντζουρια που δεν εχουν ουδετερο zigbee της sonoff ?Θα δουλευουν σαν ρουτερ στα υπολοιπα της tuya η θα υπαρχουν ασυμβατοτητες?
gippas Δημοσ. 11 Νοεμβρίου Δημοσ. 11 Νοεμβρίου Στις 21/10/2024 στις 1:47 ΠΜ, stagkia είπε Για ηλεκτρονική κλειδαριά σε πόρτα ασφαλείας τι θα προτείνατε? έχω δει την Nuki Smart Lock PRO 4th Generation και την Yale Smart Lock Linus ή L2. παίζει κάποια άλλη που να έχετε τοποθετήσει? Έχω τη Nuki Smart Lock 3, όχι την Pro. Γενικά δεν έχω ιδιαίτερο παράπονο ΑΛΛΑ τη χρησιμοποιώ μέσω Home Assistant. Το μόνο που θέλω από τη Nuki δηλαδή είναι να κλειδώνει και να ξεκλειδώνει, δεν με ενδιαφέρει να καταλαβαίνει πότε ήρθα στο σπίτι, αν η πόρτα είναι ανοικτή κλπ. Υπ'όψη πως για την απλή θέλεις και hub για να μπορείς να την ελέγχεις από μακριά, με την Pro δεν έχεις αυτό το θέμα. Αν αγόραζα πάντως τώρα δεν θα την προτιμούσα και θα πήγαινα σε Switchbot lock Pro ως πιο οικονομική και τα προϊόντα της switchbot είναι καλοφτιαγμένα 1
leuteris107 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 23 ώρες πριν, leuteris107 είπε Καλησπέρα. Σήμερα έφτασε το SLZB-06. Σ’ αυτό όρισα σταθερή ΙΡ και ΔΕΝ άλλαξα την πόρτα. Έκανα αναβάθμιση στο λογισμικό. Στο ΗΑ ενεργοποίησα ένα δεύτερο Z2MQTT στις ρυθμίσεις στο Δίκτυο έβαλα πόρτα 8486 (αποθήκευση) και πήγα σε επεξεργασία YAML, και πρόσθεσα το παρακάτω: serial: port: tcp://192.168.Χ.ΧΧΧ:6638 baudrate: 115200 adapter: zstack disable_led: false advanced: transmit_power: 20 pan_id: 6754 chanel: 25 Αποθήκευση Ενεργοποίησα το Z2MQTT και αυτόματα βλέπω όσες συσκευές έχω ορίσει στο πρώτο. Πρόσθεσα μία συσκευή σ αυτό και το είδε κανονικά (δεν φαίνεται στο πρώτο η συσκευή). Θα το παρακολουθήσω κάποιες μέρες και θα ορίσω αυτοματισμούς. Καλησπέρα. Κατ αρχάς να ενημερώσω ότι τα δύο Z2MQTT μου δημιούργησαν καθυστερήσεις στις εντολές. Επειδή δεν είχα πολύ χρόνο να το ψάξω γύρισα την εγκατάσταση σε ZHA. Εκεί τα πράγματα ήταν απλά, εύκολα και χωρίς καθυστέρηση. Στο ZHA έβαλα 3 νέες συσκευές και η μία ήταν sonoff zbminil2 χωρίς ουδέτερο. Την είδε κανονικά χωρίς πρόβλημα. Όπως είχα γράψει και σε παλαιότερη ανάρτηση μου είχα κάνει λογαριασμό στο Tuya Developer Platform και στο ΗΑ το Tuya Integration. Έβλεπε κανονικά τις συσκευές αλλά όχι local.
Da_rudakos Δημοσ. 11 Νοεμβρίου Δημοσ. 11 Νοεμβρίου Παιδιά καλησπέρα, θα ήθελα 4 αισθητήρες θερμοκρασίας και υγρασίας, οι οποίοι να είναι συμβατοί με google home. Θα ήθελα να μπορώ να τους δω και εκτός σπιτιού. Ποιους θα προτείνατε;
IKARIWTHS Δημοσ. 12 Νοεμβρίου Δημοσ. 12 Νοεμβρίου Καλησπερα παιδια,εψαχνα να βρω λυσεις για zigbee router για μεγαλη αυλη και νομιζω πως το βρηκα. Αυτο αν το βαλω μεσα στις πριζες του κηπου δεν θα κανει routing μεσω home assistant? https://www.domadoo.fr/en/devices/5242-sunricher-zigbee-30-in-wall-smart-switch.html
stagkia Δημοσ. 12 Νοεμβρίου Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 8 ώρες πριν, gippas είπε Έχω τη Nuki Smart Lock 3, όχι την Pro. Γενικά δεν έχω ιδιαίτερο παράπονο ΑΛΛΑ τη χρησιμοποιώ μέσω Home Assistant. Το μόνο που θέλω από τη Nuki δηλαδή είναι να κλειδώνει και να ξεκλειδώνει, δεν με ενδιαφέρει να καταλαβαίνει πότε ήρθα στο σπίτι, αν η πόρτα είναι ανοικτή κλπ. Υπ'όψη πως για την απλή θέλεις και hub για να μπορείς να την ελέγχεις από μακριά, με την Pro δεν έχεις αυτό το θέμα. Αν αγόραζα πάντως τώρα δεν θα την προτιμούσα και θα πήγαινα σε Switchbot lock Pro ως πιο οικονομική και τα προϊόντα της switchbot είναι καλοφτιαγμένα θα παω για nuki pro, επεσε η τιμή σε ελληνικο site σήμερα, προφανώς οδεύουν για bf. αλλα μιας που είμαστε στην περίοδο θα δω και απο εξωτερικό μήπως πέσει κι άλλο.
leuteris107 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 12 ώρες πριν, IKARIWTHS είπε Καλησπερα παιδια,εψαχνα να βρω λυσεις για zigbee router για μεγαλη αυλη και νομιζω πως το βρηκα. Αυτο αν το βαλω μεσα στις πριζες του κηπου δεν θα κανει routing μεσω home assistant? https://www.domadoo.fr/en/devices/5242-sunricher-zigbee-30-in-wall-smart-switch.html Καλημέρα. Δες την ανάρτηση του bonamin για το Zigbee
lambros Δημοσ. 12 Νοεμβρίου Δημοσ. 12 Νοεμβρίου Καλησπέρα newbie εδώ. Πώς το λύνω αυτό;; Δεν έχω midea κλιματιστικό αλλά κάποιο φασον που δούλευε με αυτη την εφαρμογή Τώρα τι κάνω ;;
jkoukos Δημοσ. 12 Νοεμβρίου Δημοσ. 12 Νοεμβρίου Υπάρχει το θέμα από τον περασμένο Απρίλη, αλλά ο διαχειριστής έχει σταματήσει να το υποστηρίζει και έγινε fork, οπότε διαγράφεις το παλιό και εγκαθιστάς το νέο.
john5757 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου Δημοσ. 13 Νοεμβρίου θυμάται καποιος το ασυρματο μικροφωνο για εντολες στο HA?
liakjim Δημοσ. 14 Νοεμβρίου Δημοσ. 14 Νοεμβρίου Μια πραγματικά λυπηρή είδηση. Δυστυχώς πέθανε ο tteck από καρκίνο του παχέως εντέρου ( ξεκίνησε από τη σκωληκοειδή απόφυση ) https://github.com/community-scripts/ProxmoxVE/discussions/237 Όσοι έχετε proxmox θα τον ξέρετε από τα τέλεια scripts του https://tteck.github.io/Proxmox/ RIP 1 1 5
thn Δημοσ. 14 Νοεμβρίου Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 4 ώρες πριν, liakjim είπε Μια πραγματικά λυπηρή είδηση. Δυστυχώς πέθανε ο tteck από καρκίνο του παχέως εντέρου ( ξεκίνησε από τη σκωληκοειδή απόφυση ) https://github.com/community-scripts/ProxmoxVE/discussions/237 Όσοι έχετε proxmox θα τον ξέρετε από τα τέλεια scripts του https://tteck.github.io/Proxmox/ RIP Γι'αυτό πέρασε στην κοινότητα η δουλειά του; Είχα την εντύπωση ότι απλά τα παράτησε. Κρίμα, και πραγματικά θα λείψει, τουλάχιστον ελπίζω να έφυγε όσο πιο εύκολα. Τρομερή δουλειά είχε κανει, που πραγματικά σου γλίτωνε χρονο.
thn Δημοσ. 14 Νοεμβρίου Δημοσ. 14 Νοεμβρίου Να φανταστώ. Ότι δεν είναι εκτός κανονισμών του forum. Αν είναι συγνώμη εκ των προτέρων. Το ko-fi του tteck πάει στην γυναίκα του για όποιον θέλει. https://ko-fi.com/proxmoxhelperscripts 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα