jkoukos Δημοσ. Τετάρτη στις 07:12 μμ Share Δημοσ. Τετάρτη στις 07:12 μμ 22 λεπτά πριν, emperor4her είπε Οι Sonoff διακοπτες που εχω σε ολο το σπιτι θελουν 3 καλωδια.. Έχουν 4 υποδοχές (φαίνονται στην εικόνα). Οι 2 είναι για είσοδο φάσης (L) και ουδέτερου (Ν) που χρειάζονται ούτως ή άλλως για την λειτουργία των διακοπτών και οι άλλες 2 είναι έξοδοι της φάσης προς τις συσκευές ή τα φώτα. Το εναλλασσόμενο ρεύμα δουλεύει με 2 καλώδια (φάση και ουδέτερο). Απλά στις πρίζες έρχεται και 3ο καλώδιο που είναι η γείωση και απαιτείται σε πολλές ηλεκτρικές συσκευές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
IKARIWTHS Δημοσ. πριν από 5 ώρες Share Δημοσ. πριν από 5 ώρες Καλημέρα σε όλους. Είμαι στην δεύτερη προσπάθεια δημιουργίας έξυπνου σπιτιού, και αυτή την φορά αντικατέστησα τις wifi συσκευές με zigbee. Αγόρασα ένα modem ethernet της moes για να φτιάξω το δίκτυο με την σκέψη μετά να το ξανάφτιάξω local με home assistant .Με το που το συνέδεσα όμως ήρθα αντιμέτωπος με το πρόβλημα της εμβέλειας,και έτσι μετά από ψάξιμο έμαθα ότι οι συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο ρεύμα διαμοιραζουν το δίκτυο ενώ εγώ έχω αρκετές με μπαταρία .Άλλοι στο ίντερνετ προτείνουν περισσότερες συσκευές συνδεδεμένες στο ρεύμα ενώ άλλοι προτείνουν αγορά δυνατότερης κεραίας .Εγώ σε αυτήν την φάση δεν θέλω να στηριχτώ σε λάμπες γιατί έχω δει ότι καταλάθος οι υπόλοιποι στο σπίτι κλείνουν τους διακόπτες. Οπότε θα ήθελα να με βοηθήσετε λέγοντας μου πως το φτιάξατε εσείς . Επίσης έχω μπερδευτεί με το zigbee router και το zigbee coordinator.Με ενδιαφέρει να φτιάξω ένα μόνο δίκτυο στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού ,μπορώ να έχω πάνω από μια συσκευή zigbee router ή zigbee coordinator? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thanasisxask Δημοσ. πριν από 5 ώρες Share Δημοσ. πριν από 5 ώρες 9 λεπτά πριν, IKARIWTHS είπε Καλημέρα σε όλους. Είμαι στην δεύτερη προσπάθεια δημιουργίας έξυπνου σπιτιού, και αυτή την φορά αντικατέστησα τις wifi συσκευές με zigbee. Αγόρασα ένα modem ethernet της moes για να φτιάξω το δίκτυο με την σκέψη μετά να το ξανάφτιάξω local με home assistant .Με το που το συνέδεσα όμως ήρθα αντιμέτωπος με το πρόβλημα της εμβέλειας,και έτσι μετά από ψάξιμο έμαθα ότι οι συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο ρεύμα διαμοιραζουν το δίκτυο ενώ εγώ έχω αρκετές με μπαταρία .Άλλοι στο ίντερνετ προτείνουν περισσότερες συσκευές συνδεδεμένες στο ρεύμα ενώ άλλοι προτείνουν αγορά δυνατότερης κεραίας .Εγώ σε αυτήν την φάση δεν θέλω να στηριχτώ σε λάμπες γιατί έχω δει ότι καταλάθος οι υπόλοιποι στο σπίτι κλείνουν τους διακόπτες. Οπότε θα ήθελα να με βοηθήσετε λέγοντας μου πως το φτιάξατε εσείς . Επίσης έχω μπερδευτεί με το zigbee router και το zigbee coordinator.Με ενδιαφέρει να φτιάξω ένα μόνο δίκτυο στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού ,μπορώ να έχω πάνω από μια συσκευή zigbee router ή zigbee coordinator? Το καλό με το zigbee είναι ότι η κάθε συσκευή είναι και αναμεταδότης, σε φίλο μου σε 140τμ σπίτι δεν υπήρχε πουθενά πρόβλημα συνδεσιμότητας και ας ήταν και μακριά κάποιες συσκευές. Εσένα είναι σε μεγάλη απόσταση οι συσκευές; θα μπορούσες να βάλεις κάπου ενδιάμεσα μια zigbee συσκευή έτσι ώστε να συνεχίσουν να συνδέονται οι υπόλοιπες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
IKARIWTHS Δημοσ. πριν από 5 ώρες Share Δημοσ. πριν από 5 ώρες Όπως έγραψα και στο σεντόνι από πάνω έχω πολλές συσκευές zigbee με μπαταρία οι οποίες δεν κάνουν αναμετάδοση .Σε εξωτερικό χώρο ποιες είναι οι βέλτιστες λύσεις;Τα coordinator τι διαφορές έχουν με τα router και πόσα από αυτά μπορώ να βάλω αλλά να παραμείνω στο ίδιο δίκτυο ;Γνωρίζει κανείς αν τα αυτόματα ποτιστικά κάνουν αναμετάδοση; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα