AlpineLemon Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, jkoukos είπε Χωρίς να αναφέρεις ποιόν θερμοστάτη έχεις τώρα για επιβεβαίωση, εκτιμώ ότι πιθανότατα θέλεις τον Type A. Ο Υπάρχων θερμοστάτης μοιάζει με αυτόν εδώ. Ίδια μάρκα σίγουρα, αλλά δεν ξέρω αν είναι διαφορετικό μοντέλο. Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου από AlpineLemon Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nkarama Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 4 hours ago, AlpineLemon said: Ο Υπάρχων θερμοστάτης μοιάζει με αυτόν εδώ. Ίδια μάρκα σίγουρα, αλλά δεν ξέρω αν είναι διαφορετικό μοντέλο. 220V έχεις εκεί που είναι ο θερμοστάτης? Μπορεί να χρειάζετε είτε ο A είτε ο C, αλλά δεν μπορούμε να ξέρουμε, αν δεν ξέρουμε τι καλώδια πάνε εκεί που είναι ο υπάρχων θερμοστάτης... Σε κάθε περίπτωση, ο νέος χρειάζετε τροφοδοσία που μάλλον ο παλαιός δεν χρειαζόταν, οπότε βεβαιώσου ότι έχεις τροφοδοσία.... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AlpineLemon Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, nkarama είπε 220V έχεις εκεί που είναι ο θερμοστάτης? Μπορεί να χρειάζετε είτε ο A είτε ο C, αλλά δεν μπορούμε να ξέρουμε, αν δεν ξέρουμε τι καλώδια πάνε εκεί που είναι ο υπάρχων θερμοστάτης... Σε κάθε περίπτωση, ο νέος χρειάζετε τροφοδοσία που μάλλον ο παλαιός δεν χρειαζόταν, οπότε βεβαιώσου ότι έχεις τροφοδοσία.... Δεν γνωρίζω τι ρεύμα βγάζει, θα το μετρήσω. Έχει ξηλωθεί ο παλιός θερμοστάτης και έχει 4 καλώδια εκ των οποίων το ένα έχει ένδειξη L Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου από AlpineLemon Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nkarama Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 20 minutes ago, AlpineLemon said: Δεν γνωρίζω τι ρεύμα βγάζει, θα το μετρήσω. Έχει ξηλωθεί ο παλιός θερμοστάτης και έχει 4 καλώδια εκ των οποίων το ένα έχει ένδειξη L Το καλύτερο θα ήταν να βγάλεις μια φώτο ΠΡΙΝ τον ξυλώσεις, που να δείχνει σε πια επαφή συνδέονταν το κάθε καλώδιο. Φέρε κάποιον ηλεκτρολόγο να δείτε τι είναι τα καλώδια.... Διαφορετικά μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε. Ορίστε μερικές: - Με 4 καλώδια πολύ πιθανό να είχες και τροφοδοσία εκεί. Το L συνήθως είναι φάση. Μπορεί όμως να είναι η εντολή για την ξηρή επαφή. Αν είχες και ζεστό νερό χρήσης, θα μπορούσε τα υπόλοιπα να είνια ο ουδέτερος και οι δύο εντολές για την θέρμανση και το ΖΝΧ. - Μπορεί να έχεις Φάση και ουδέτερο για την λειτουργία, και 2 καλώδια που έρχονται απο τον καυστήρα για την ξηρή επαφή... - Μου φαίνετε περίεργο να υπάρχει πάντως τροφοδοσία σε τέτοιοου είδους αναλογικούς διακόπτες... συνήθως είναι μηχανικοί και έχουν μονο μια ξηρή επαφή, οπότε χρειάζονται μόνο τα 2 καλώδια... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AlpineLemon Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 6 λεπτά πριν, nkarama είπε Το καλύτερο θα ήταν να βγάλεις μια φώτο ΠΡΙΝ τον ξυλώσεις, που να δείχνει σε πια επαφή συνδέονταν το κάθε καλώδιο. Φέρε κάποιον ηλεκτρολόγο να δείτε τι είναι τα καλώδια.... Διαφορετικά μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε. Ορίστε μερικές: - Με 4 καλώδια πολύ πιθανό να είχες και τροφοδοσία εκεί. Το L συνήθως είναι φάση. Μπορεί όμως να είναι η εντολή για την ξηρή επαφή. Αν είχες και ζεστό νερό χρήσης, θα μπορούσε τα υπόλοιπα να είνια ο ουδέτερος και οι δύο εντολές για την θέρμανση και το ΖΝΧ. - Μπορεί να έχεις Φάση και ουδέτερο για την λειτουργία, και 2 καλώδια που έρχονται απο τον καυστήρα για την ξηρή επαφή... - Μου φαίνετε περίεργο να υπάρχει πάντως τροφοδοσία σε τέτοιοου είδους αναλογικούς διακόπτες... συνήθως είναι μηχανικοί και έχουν μονο μια ξηρή επαφή, οπότε χρειάζονται μόνο τα 2 καλώδια... Σε ευχαριστώ πολύ για τις διευκρινίσεις σου. Δεν τον ξήλωσα εγώ, θα κοιτάξω να βρω ηλεκτρολόγο να είμαι σίγουρος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, nkarama είπε Μου φαίνετε περίεργο να υπάρχει πάντως τροφοδοσία σε τέτοιοου είδους αναλογικούς διακόπτες... συνήθως είναι μηχανικοί και έχουν μονο μια ξηρή επαφή, οπότε χρειάζονται μόνο τα 2 καλώδια... Συνήθως έρχεται φάση και ουδέτερος για τα ενδεικτικά λαμπάκια που έχουν. Επίσης η φάση φεύγει* προς τον καυστήρα για την λειτουργία του. Σπανίως σε εγκαταστάσεις πετρελαίου υπάρχει ξηρά επαφή. Για να έχει 4 καλώδια σημαίνει ότι μάλλον υπάρχει και μπόιλερ για ΖΝΧ. Γενικά ωστόσο έχεις δίκιο σε όλα και χωρίς να γνωρίζουμε το ακριβές μοντέλο ή/και το σχεδιάγραμμα σύνδεσης, δεν μπορούμε να ήμαστε σίγουροι. * Για παράδειγμα ένας παρόμοιος που έχει και το σχέδιο. Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου από jkoukos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
st2 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Στις 21/10/2024 στις 1:47 ΠΜ, stagkia είπε Για ηλεκτρονική κλειδαριά σε πόρτα ασφαλείας τι θα προτείνατε? έχω δει την Nuki Smart Lock PRO 4th Generation και την Yale Smart Lock Linus ή L2. παίζει κάποια άλλη που να έχετε τοποθετήσει? switchbot η κλειδαρια θελει και hub για περισσοτερο smart Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου από st2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasilllis Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Στις 30/9/2024 στις 4:18 ΜΜ, Mixalhsp80 είπε Καλησπέρα σε όλους! Θέλω να βάλω στη πολυκατοικία που είμαι δικό μου smart wifi doorbell δίπλα στο υπάρχον, πχ της Eufy. Η ερώτηση μου είναι γίνεται; Θα πρέπει να έρθει ηλ/λογος να τραβήξει ρεύμα απο το διπλανό; Είναι γενικά εφικτό αυτό που σκέφτομαι;; δυσκολο.Συνηθως τα κουδουνια εχουν χαμηλη ταση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
leuteris107 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 23 ώρες πριν, leuteris107 είπε Καλημέρα. Ψάχνω κι εγώ έναν Zigbee θερμοστάτη για το καλοριφέρ (λέβητας πετρελαίου) ώστε να αλλάξω τον κλασσικό αναλογικό της Siemens. Έχω δει τα Moes BHT-002-GBLZ . Ευχαριστώ Καλημέρα. Κάποια πρόταση για θερμοστάτη; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vagosman Δημοσ. 27 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου Στις 17/10/2024 στις 6:26 ΜΜ, foniki_melitzana είπε Τι είδους πληροφορίες θα ήθελες; Για πρίζες εγώ πήρα τις Blitzwolf SHP15 (είναι Zigbee) μετά από πρόταση συμφορουμίτη. Ενδεικτικά για το ψυγείο και το πλυντήριο πιάτων: η ιδέα είναι, να βρω το pattern στην κατανάλωση όταν δουλεύει το πλυντήριο ώστε όταν τελειώνει να έρχεται ειδοποίηση στο κινητό ή στα ηχεία του σπιτιού ώστε να μη μένει κλειστό πολλή ώρα και αναπτυχθεί μούχλα (επίσης και να αδειάζει, γιατί τα άπλυτα μαζεύονται ταχύτατα όταν μένουν πάνω από ένα άτομα στο νοικοκυριό ) Ουσιαστικά με το HA αυτό που θα κάνω εδώ, είναι να γυρνάω ένα flag σε running όταν αρχίζει και ανεβαίνει η κατανάλωση, και όταν η κατανάλωση πέσει ξανά στο μηδέν να γυρίσει σε finished. Επίσης, με αυτόν τον τρόπο θα μπορώ να ξέρω πόσες πλύσεις έχουν γίνει, ώστε να έχω μια ειδοποίηση για να βάζω να κάνω έναν κύκλο καθαρισμού, χωρίς να το έχω στο νου μου Εγώ είμαι η πρόταση; Ελπίζω να είσαι ικανοποιημένος Στις 30/9/2024 στις 4:18 ΜΜ, Mixalhsp80 είπε Καλησπέρα σε όλους! Θέλω να βάλω στη πολυκατοικία που είμαι δικό μου smart wifi doorbell δίπλα στο υπάρχον, πχ της Eufy. Η ερώτηση μου είναι γίνεται; Θα πρέπει να έρθει ηλ/λογος να τραβήξει ρεύμα απο το διπλανό; Είναι γενικά εφικτό αυτό που σκέφτομαι;; Γίνεται ναι, το eufy δουλεύει με εύρος χαμηλής τάσης. Προσοχή στο μοντέλο όμως. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
foniki_melitzana Δημοσ. 27 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 1 hour ago, Vagosman said: Εγώ είμαι η πρόταση; Ελπίζω να είσαι ικανοποιημένος Εσύ είσαι που έκανες την πρόταση, και τώρα περιμένω το επόμενο σετάκι. Σε ευχαριστώ πολύ! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vagosman Δημοσ. 29 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Στις 27/10/2024 στις 8:41 ΠΜ, foniki_melitzana είπε Εσύ είσαι που έκανες την πρόταση, και τώρα περιμένω το επόμενο σετάκι. Σε ευχαριστώ πολύ! Συνεχίζεις με ζιγκμπι ποτισμα, ζιγκπι μετρηση υγρασίας εδάφους ζιγκμπι παγιδες, ρανταρ, flood sensors. Δωσε ζιγκπι δωσε πόνο. Ειναι απλά απίστευτο πρωτοκολλο επικοινωνίας. εχω ρανταρ της ακάρα 4 χρόνια και μαγνητικές επαφές. Ακομα να αλλαξω μπαταρίες. Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου από Vagosman 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
foniki_melitzana Δημοσ. 30 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου για αρχή με ενδιαφέρει να βρω τη λύση για τον θερμοστάτη του καλοριφέρ και από Γενάρη θα κοιτάξω και το αυτόματο πότισμα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostaskontis Δημοσ. 30 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου Στις 29/10/2024 στις 10:31 ΠΜ, Vagosman είπε εχω ρανταρ της ακάρα 4 χρόνια και μαγνητικές επαφές. Ακομα να αλλαξω μπαταρίες. ξεκινα σιγα σιγα να τις αλλαζεις ,εκει γυρω στα 4 χρονια θελουν αλλαγη.Το zigbee καλο ,χρυσο σε ολα αλλα με τα battery level reports εχει θεμα.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vagosman Δημοσ. 30 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 6 λεπτά πριν, kostaskontis είπε ξεκινα σιγα σιγα να τις αλλαζεις ,εκει γυρω στα 4 χρονια θελουν αλλαγη.Το zigbee καλο ,χρυσο σε ολα αλλα με τα battery level reports εχει θεμα.... ε καλα κλαιν, να αλλαξω κ μερικά χάπια στα 4 χρόνια δεν τρέχει κάτι. Στο μονο που για καποιο λογο τις πίνει ειναι στα aqara temperature & humidity sensor. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα