Προς το περιεχόμενο

Smart Home

exypnakias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, netvoice είπε

Η λυση σου ειναι να φωνάξεις ηλεκτρολόγο και να μοιράσεις τα φορτία σωστά και στις 3 φάσεις.
Επίσης πως πέφτει η μία φάση ? μάλλον ενοείς την ασφάλεια που πηγαίνει στην συγκεκριμένη πρίζα.

Εννοεί από το δίκτυο. Συμβαίνει και σε εμάς καμία φορά.

Στις 17/9/2024 στις 3:50 ΜΜ, liakjim είπε

Ξέρει κανείς αν υπάρχει διακόπτης ή κάτι παρόμοιο που να παίρνει 2 τροφοδοτήσεις και αν πέσει η μία να δίνει από την άλλη;

Επιτηρητές υπάρχουν αλλά κόβουν και τις 3φασεις, αν έχει πρόβλημα μια, για να μην γίνει βλάβη. Εσύ θες το αντίθετο!!! Ίσως να μπορεί να γίνει με αυτοματισμό, αλλά το θεωρώ άκρως επικίνδυνο, αν κάτσει στραβή και δουλέψουν 2 φάσεις ταυτόχρονα στη συσκευή, τί γίνεται;!!! Θέλει μανδάλωση να μην έχεις και τις 2 ταυτόχρονα επάνω!

Επεξ/σία από mechpanos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, vasilllis είπε

Δεν βλεπω την φωτογραφία.Αυτο που θες ειναι μεταξυ δυο φασεων να δινει παντα την μια? ή μεταξυ και των 3ων φάσεων?

Δυσκολο κατι τετοιο που ζητας.Προχειρα μου ερχεται στο μυαλο ενας αυτοματισμος αλλα δεν ειναι κατι απλο και δεν θα το συνιστουσα .Με ρελεδες οπως αναφερεις με ηλεκτρικες και μηχανικες μανδαλωσεις.

Μου έχουν δώσει πιο πάνω τη λύση για να έχω δυο εισόδους και όταν πέφτει η κύρια να πηγαίνει στην εναλλακτική ( στην περίπτωση μου δύο φάσεις ). 

Παράδειγμα 

https://gforgadget.gr/shop/aftomatos-cheirokinitos-diakoptis-parochis-energeias-2p-63a-230v-andowl-q-kg630-lefko/

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1

Καλησπερα τα παιδια! 

Σε μια ανακαινηση σπιτιου τοποθετηθηκαν ηλεκτρικα ρολα somfy solus 2pa 15/12 .  Η μονη smart λειτουργια που με ενδιαφερει να καταφερω ειναι να συνδεθουν με εναν συναγερμο ajax και να κλεινουν/ανοιγουν με το κλειδωμα του συναγερμου. Εχω ερθει σε επαφη με ηλεκτρονικους και με την ιδια την σομφι και ευθειες απαντησεις δεν λαμβανω ειναι η αληθεια. Τα εχει δουλεψει κανεις σας να με βοηθησει με το αν θα ειμαι καλυμενος μονο με τα ρελεδακια της ajax? 

5 ώρες πριν, cazanova είπε

Καλησπερα τα παιδια! 

Σε μια ανακαινηση σπιτιου τοποθετηθηκαν ηλεκτρικα ρολα somfy solus 2pa 15/12 .  Η μονη smart λειτουργια που με ενδιαφερει να καταφερω ειναι να συνδεθουν με εναν συναγερμο ajax και να κλεινουν/ανοιγουν με το κλειδωμα του συναγερμου. Εχω ερθει σε επαφη με ηλεκτρονικους και με την ιδια την σομφι και ευθειες απαντησεις δεν λαμβανω ειναι η αληθεια. Τα εχει δουλεψει κανεις σας να με βοηθησει με το αν θα ειμαι καλυμενος μονο με τα ρελεδακια της ajax? 

Ερωτηση.Εσυ τα χειριζεσαι με καποιο μπουτον προφανως-πατας το μπουτον-κλεινει-πατας το μπουτον ανοιγει.Σωστα?

Αν τωρα κρατησεις το μπουτον πατημενο για 20-30 δευτ τι θα γινει?Κανε μια δοκιμη.

Μεγαλη προσοχη θελει οταν βρουν εμποδιο αυτα και συνεχιζουν να λειτουργουν.

Αλλάζω λίγο το θεμα με μια ερώτηση χειμωνιάτικη.Εχω home assistant με πολλές συσκευές και αυτοματισμούς.Φετος είπα να προσθεσω και zigbee θερμοστατικες κεφαλές.Πριν τις παραγγείλω είπα να το ψάξω λίγο αλλά από ότι κατάλαβα αυτές πιέζουν τον διακόπτη για άνοιξε κλείσε; Γιατί οι δικές μου βάνες στα καλοριφέρ περιστρέφονται.Ξερει κανένας που το εκανε αν κατάλαβα καλά;

Στις 22/9/2024 στις 10:27 ΜΜ, sagy είπε

Αλλάζω λίγο το θεμα με μια ερώτηση χειμωνιάτικη.Εχω home assistant με πολλές συσκευές και αυτοματισμούς.Φετος είπα να προσθεσω και zigbee θερμοστατικες κεφαλές.Πριν τις παραγγείλω είπα να το ψάξω λίγο αλλά από ότι κατάλαβα αυτές πιέζουν τον διακόπτη για άνοιξε κλείσε; Γιατί οι δικές μου βάνες στα καλοριφέρ περιστρέφονται.Ξερει κανένας που το εκανε αν κατάλαβα καλά;

Kάνουν ακριβώς ότι και οι κλασσικές θερμοστατικές βάνες απλά αντί για το χέρι σου έχουν μπαταρίες. και εσύ που το περιστρέφεις πιέζεις μια βεργούλα (δεν ξέρω πως τη λένε) προς τα μέσα για να ανοίξει το καλοριφέρ. Προσοχή αυτά που είχα βάλει παλιά, όταν τελείωνε η μπαταρία ανοίγανε αυτόματα τα καλοριφέρ οπότε αν δεν είσαι σπίτι...... Γενικά τα έβαζα χειμώνα και έβγαζα μπαταρίες όταν τελείωνε η σεζόν . Εμένα ήτανε wzave αλλά είναι περίπου το ίδιο

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και οι θερμοστατικές κεφαλές περιστρέφονται για ανοίξουν-κλείσουν το καλοριφέρ. Παρόλα αυτά - τουλάχιστον στα δικά μου σώματα - ήθελε αλλαγή το υφιστάμενο βανάκι που ήταν το κλασσικό που έχουν τα καλοριφέρ..

Επεξ/σία από arisermpo

17 ώρες πριν, sagy είπε

Ευχαριστώ άρα οι βάνες που έχω στα καλοριφέρ θέλουν αλλαγή πρώτα αν κατάλαβα καλά.Οι δικές μου περιστρέφονται για να ανοίξουν κλείσουν.

Ετσι λειτουργουν και οι θερμοστατικες.Χρειαζεται η βαλβιδα που εχεις αντικατασταση.Αν δεν εχεις θερμιδομετρηση ή ατομική ,οικονομικα παντως δεν σε συμφερει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους! Θέλω να βάλω στη πολυκατοικία που είμαι δικό μου smart wifi doorbell δίπλα στο υπάρχον, πχ της Eufy. Η ερώτηση μου είναι γίνεται; Θα πρέπει να έρθει ηλ/λογος να τραβήξει ρεύμα απο το διπλανό; 

Είναι γενικά εφικτό αυτό που σκέφτομαι;; 

Επεξ/σία από Mixalhsp80

Στις 28/9/2024 στις 10:02 ΜΜ, sagy είπε

Ναι και θερμιδρομέτηση έχω και ατομική θέρμανση

Μόνο προσοχή αν οι σωληνώσεις είναι εν σειρά στα σώματα, δλδ αν ξεκινάει ένα ζευγάρι σωλήνες από τον λέβητα/ κεντρική σωλήνωση από κεντρική θέρμανση και επιστρέφουν στο ίδιο σημείο, δεν θα υπάρχει εκτόνωση. Συνήθως στα μπάνια δεν βάζουν θερμοστατικές κεφαλές για να υπάρχει κυκλοφορία. 

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους κ σε αυτήν την υπέροχη ομάδα.
Μέχρι πρότινος διάβαζα φόρουμ για παρόχους ενέργειας που και που να ξέρω που είμαστε με τα καρτέλ και τι συμφέρει.
Το Ιούνιο μπήκαμε οικογενειακός σε δικό μας σπίτι όχι νεόδμητο, αλλά ανακαινισμένο το 2018.
Θέλω να το φτιάξω όσο πιο smart γίνεται.
Πριν προχωρήσω σε αρκετές απορίες που έχω, θέλω να κάνω μια ερώτηση.
Γιατί να υπάρχει ενδιαφέρον από κάποιους βάζοντας στον πίνακα ή όπου αλλού, να βλέπουν τι καταναλώσεις έχουν στο σπίτι/διαμερισμα που μένουν;
Τι θα κερδίσουν/ετε/ουμε από αυτό;

Επεξ/σία από stagkia

• 3 εβδομάδες αργότερα...
On 01/10/2024 at 22:09, stagkia said:

Γιατί να υπάρχει ενδιαφέρον από κάποιους βάζοντας στον πίνακα ή όπου αλλού, να βλέπουν τι καταναλώσεις έχουν στο σπίτι/διαμερισμα που μένουν;
Τι θα κερδίσουν/ετε/ουμε από αυτό;

Συνειδητοποιείς τι σου τραβάει πολύ ρεύμα, χωρίς λόγο και διαχειρίζεσαι καλύτερα τις συσκευές σου.

Επίσης μπορείς να κρίνεις καλύτερα αν αξίζει η αλλαγή κάποιας συσκευής με κάποια πιο αποδοτική.

Τέλος, για περιπτώσεις όπως: Ψυγείο, πλυντήριο ρούχων ή πιάτων, μπορείς να ξέρεις αν λειτουργεί (είτε για να ξέρεις ότι χάλασε :p είτε για να ξέρεις αν πρέπει να ανοίξεις το πλυντήριο και να το αδειάσεις)

Αυτά είναι που έχω καταφέρει εγώ με τις πρίζες που έχω πάρει και βάλει σε ψυγείο, πλυντήρια και υπολογιστή.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...