michkal91 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 6 ώρες πριν, axidousgr είπε οι αισθητηρες της eve παραγουν ηχο στο κινητο κατα το ανοιγμα και κλεισιμο οπως και μυνημα . Σε ηχο στο ηχειο δεν εχω δοκιμασει Ναι. Ειδοποίηση στο κινητό μπορώ. Εγώ θέλω έναν ήχο γενικά χωρίς να είναι απαραίτητο το κινητό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vista32 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Στις 17/8/2024 στις 1:29 ΠΜ, arxontas2323 είπε Επίσης αν ξέρει κάποιος … έχω μια κάμερα tapo στο σπίτι που παρακολουθούμε τον σκύλο που έχει επιληπτικές κρίσεις και θελουμε να δούμε ποτε και αν θα το ξανά πάθει..μπορούμε να δώσουμε κάποια εντολή όταν λείπουν 2 συσκευές κινητών να μας έρχεται ειδοποίηση από την κάμερα; Δηλαδή να ανοίγουν οι ειδοποιήσεις Τις ειδοποιήσεις τώρα τις έχω κλειστές γιατί συνέχεια έρχεται ειδοποίηση … Μετά από πολύ καιρό χρησιμοποίησα πάλι την εφαρμογή της Tapo, για να ενημερώσω κάποιες λάμπες και πρίζες που έχω. Παρατηρώντας το αλλαγμένο σε σχέση με την τελευταία φορά interface και χαζεύοντας τις δυνατότητες που παρέχει, όσον αφορά τις έξυπνες ενέργειες, είδα πως έχει προστεθεί η λειτουργία geofencing. Δηλαδή, η άφιξη ή η απομάκρυνση του κινητού σε/από συγκεκριμένη τοποθεσία (την οικία στη περίπτωσή σου) να ενεργοποιεί/απενεργοποιεί λειτουργίες έξυπνων συσκευών Tapo, συμπεριλαμβανομένων και καμερών. Ψάξε το λίγο μήπως σε βολέψει η δημιουργία κάποιου σεναρίου με το privacy mode. https://www.tp-link.com/gr/technology/tapo-smart-action/ https://community.tp-link.com/us/smart-home/kb/detail/412806 https://www.tp-link.com/gr/support/faq/2734/ Π.χ. από τον τελευταίο σύνδεσμο. Trigger* (When) Arrive/Leave (Geofencing) Arrive When the phone/tablet arrives at a specific area Leave When the phone/tablet leaves a specific area Action* (Then) Smart Camera (Vary by models) Enable Privacy Mode Disable Privacy Mode Enable/Disable Privacy Mode Play Sound (Default or Custom) * Enable Motion Tracking* Disable Motion Tracking* Enable/Disable Motion Tracking* Rotate to Marked Position* Turn On Patrol Mode* Turn Off Patrol Mode* Turn On/Off Patrol Mode* Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου από Vista32 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mdkamael Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Καλησπέρα στο γκρουπ, επειδή είμαι φρέσκος ακόμη σε θέματα σμαρτ χοουμ αλλά προσπαθώ να καλυψώ κενά ( τα οποία βλέπω είναι αρκετά ) ελπίζω να με συγχωρήσετε για τις ηλίθιες ερωτήσεις που θα κάνω κατα καιρούς ( και ναι υπάρχουν ηλίθιες ερωτήσεις ). Αρχικά ήθελα να ρωτήσω, εάν αυτό εδώ https://www.kafkas.gr/aftomatismos-ktiriou/ylika-kleiston-protokollon/yliko-ragas/rele/geyer-metritis-energeias-1-fasikos-60a-wifi_309760/ μπορει να θεωρηθει επαρκες ωστε να τοποθετηθει σε ραγα πινακα για την συνολικη μετρηση καταναλωσης του κυκλωματος του σπιτιου... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kifinas Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Υπάρχουν 2 κατηγορίες μετρητών ενέργειας. Αυτοί που έxουν clamps και μετρούν επαγωγικά και αυτοί που μπαίνουν σε σειρά και διέρχεται το σύνολο του ρεύματος από μέσα τους. Στην πρώτη περίπτωση έχεις μόνο μέτρηση αλλά ότι και αν πάθει η συσκευή συνεχίζεις και έχεις ρεύμα στις καταναλώσεις σου. Στην δεύτερη περίπτωση (που ανήκει και το προϊόν που έβαλες) αν πάθει κάτι η συσκευή θα χρειαστείς ηλεκτρολόγο αλλά σου δίνει επιπλέον εργαλεία όπως πχ να κόβεις το ρεύμα προς τις καταναλώσεις, να το έχεις και σαν επιτηρητή τάσης (του λες πχ αν η τάση πέσει κάτω από 200V ή ανέβει πάνω από 250V κόψε) και έτσι προστατεύσεις τις συσκευές σου. Δεν ξέρω πόσο καλά τα κάνει το συγκεκριμένο, από την φάτσα φαίνεται ίδιο με πολλά tuya που κυκλοφορούν. Μίλα με τον ηλεκτρολόγο σου, έτσι και αλλιώς πρέπει να ανοίξεις πίνακα οπότε θα τον χρειαστείς. Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου από kifinas 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
marksk Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου με clamp δίνει και άλλα στατιστικά 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
flampouras Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 1 ώρα πριν, marksk είπε με clamp δίνει και άλλα στατιστικά Ποια συσκευή ακριβώς σου δίνει αυτές τι πληροφορίες; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasilllis Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου Στις 6/9/2024 στις 11:17 ΠΜ, Tsino είπε Καλημέρα στην ομάδα. Έβαλα το Shelly 3 EM στον κεντρικό πίνακα του σπιτιού (μεζονέτα 3φασικό με G/B σε Netmetering) Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει στη φάση Α. έχει PF πολύ χαμηλό και μόνιμη κατανάλωση ~1.35 Α. Όποτε το κοιτάζω είναι αυτήυ η εικόνα... Το PF τόσο χαμηλό δεν καταλαβαίνω γιατί. Επίσης δε φαίνεται η παραγωγή των Φ/Β με αρνητικό πρόσημο Κάθε ιδέα ευπρόσδεκτη. Και η δευτερη φαση δειχνει χαμηλο συνημιτονο.Ισως το εχει γυρισει σε χωρητικο και δειχνει τοσο χαμηλο.Πιθανων φορτια ηλεκτρονικα ,δες τι τροφοδοτει αυτη η φαση να μας πεις. Στις 13/9/2024 στις 7:36 ΜΜ, mdkamael είπε Καλησπέρα στο γκρουπ, επειδή είμαι φρέσκος ακόμη σε θέματα σμαρτ χοουμ αλλά προσπαθώ να καλυψώ κενά ( τα οποία βλέπω είναι αρκετά ) ελπίζω να με συγχωρήσετε για τις ηλίθιες ερωτήσεις που θα κάνω κατα καιρούς ( και ναι υπάρχουν ηλίθιες ερωτήσεις ). Αρχικά ήθελα να ρωτήσω, εάν αυτό εδώ https://www.kafkas.gr/aftomatismos-ktiriou/ylika-kleiston-protokollon/yliko-ragas/rele/geyer-metritis-energeias-1-fasikos-60a-wifi_309760/ μπορει να θεωρηθει επαρκες ωστε να τοποθετηθει σε ραγα πινακα για την συνολικη μετρηση καταναλωσης του κυκλωματος του σπιτιου... Ενος οποιαδηποτε σπιτιου οχι.Αν εχει 40Α ασφαλεια και ειναι μονοφασικη η παροχη ναι κανει. 9 λεπτά πριν, flampouras είπε Ποια συσκευή ακριβώς σου δίνει αυτές τι πληροφορίες; και η shelly το εχει 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
marksk Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 40 λεπτά πριν, flampouras είπε Ποια συσκευή ακριβώς σου δίνει αυτές τι πληροφορίες; Pzem 004 μαζί με d1 mini 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου Ξέρει κανείς αν υπάρχει διακόπτης ή κάτι παρόμοιο που να παίρνει 2 τροφοδοτήσεις και αν πέσει η μία να δίνει από την άλλη; Το λέω γιατί έχω 3φασικό και οι 99/100 διακοπές ρεύματος είναι σε μία φάση και επειδή έχω 2 πρίζες σε κοντινή απόσταση που η κάθε μία είναι από διαφορετική φάση, έτσι θα είχα πάντα ρεύμα εκεί που θέλω (ή σχεδόν πάντα και εφόσον όντως πέσει η μία φάση) πχ σήμερα έπεσε πάλι η μία φάση έπεσε αυτή από την οποία τροφοδοτείται το ups. Ενώ αυτή που λέει "daikin" είναι η άλλη και αυτή που λέει "ariston" είναι η τρίτη. Έχω 2 πρίζες κοντά που η μία παίρνει το ups και η άλλη είναι αυτή που λέει "daikin" . Κάτι σαν μεταγωγικός διακόπτης ή κάτι άλλο. Ή στην τελική αν δεν υπάρχει να φτιάξω μια συσκευή με αυτοματισμό πχ με ρελέδες που θα δίνει ο ρελές που έχει ρεύμα ( αν και φοβάμαι πολύ να το κάνω εγώ γιατί αν οπλίσουν ταυτόχρονα θα σκάσουν 300V ή πόσα βγάζει η πράξη και θα γίνει μακελειό). Όταν τύχει και είμαι σπίτι, απλά αλλάζω πρίζα στο ups. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nkarama Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 46 minutes ago, liakjim said: Ξέρει κανείς αν υπάρχει διακόπτης ή κάτι παρόμοιο που να παίρνει 2 τροφοδοτήσεις και αν πέσει η μία να δίνει από την άλλη; Ψάξε για ATS (Automatic Transfer Switch).... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 15 λεπτά πριν, nkarama είπε Ψάξε για ATS (Automatic Transfer Switch).... Έχουμε καμιά πρόταση αγοράς; 30-40W θα είναι μόλις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nkarama Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου Just now, liakjim said: Έχουμε καμιά πρόταση αγοράς; 30-40W θα είναι μόλις. Οχι δεν ξέρω καθόλου. Απλά σε έναν πελάτη είχε κάτι ATS της synaccess για να τροφοδοτεί συσκευές στο rack που είχαν μονή τροφοδοσία, και απλά θυμόμουν οτι τα λένε έτσι 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
netvoice Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου Στις 17/9/2024 στις 3:50 ΜΜ, liakjim είπε Ξέρει κανείς αν υπάρχει διακόπτης ή κάτι παρόμοιο που να παίρνει 2 τροφοδοτήσεις και αν πέσει η μία να δίνει από την άλλη; Το λέω γιατί έχω 3φασικό και οι 99/100 διακοπές ρεύματος είναι σε μία φάση και επειδή έχω 2 πρίζες σε κοντινή απόσταση που η κάθε μία είναι από διαφορετική φάση, έτσι θα είχα πάντα ρεύμα εκεί που θέλω (ή σχεδόν πάντα και εφόσον όντως πέσει η μία φάση) πχ σήμερα έπεσε πάλι η μία φάση έπεσε αυτή από την οποία τροφοδοτείται το ups. Ενώ αυτή που λέει "daikin" είναι η άλλη και αυτή που λέει "ariston" είναι η τρίτη. Έχω 2 πρίζες κοντά που η μία παίρνει το ups και η άλλη είναι αυτή που λέει "daikin" . Κάτι σαν μεταγωγικός διακόπτης ή κάτι άλλο. Ή στην τελική αν δεν υπάρχει να φτιάξω μια συσκευή με αυτοματισμό πχ με ρελέδες που θα δίνει ο ρελές που έχει ρεύμα ( αν και φοβάμαι πολύ να το κάνω εγώ γιατί αν οπλίσουν ταυτόχρονα θα σκάσουν 300V ή πόσα βγάζει η πράξη και θα γίνει μακελειό). Όταν τύχει και είμαι σπίτι, απλά αλλάζω πρίζα στο ups. Η λυση σου ειναι να φωνάξεις ηλεκτρολόγο και να μοιράσεις τα φορτία σωστά και στις 3 φάσεις. Επίσης πως πέφτει η μία φάση ? μάλλον ενοείς την ασφάλεια που πηγαίνει στην συγκεκριμένη πρίζα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 3 λεπτά πριν, netvoice είπε Η λυση σου ειναι να φωνάξεις ηλεκτρολόγο και να μοιράσεις τα φορτία σωστά και στις 3 φάσεις. Επίσης πως πέφτει η μία φάση ? μάλλον ενοείς την ασφάλεια που πηγαίνει στην συγκεκριμένη πρίζα. Μοιρασμένα είναι. Εξάλλου αυτό που θα ήθελα να τροφοδοτω είναι μόλις 30-40W. Εδώ που μένω είναι συχνές οι διακοπές ρεύματος και το 99% αυτών είναι σε μια φάση κάθε φορά ( όχι την ίδια πάντα εννοείται). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasilllis Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου Στις 17/9/2024 στις 3:50 ΜΜ, liakjim είπε Ξέρει κανείς αν υπάρχει διακόπτης ή κάτι παρόμοιο που να παίρνει 2 τροφοδοτήσεις και αν πέσει η μία να δίνει από την άλλη; Το λέω γιατί έχω 3φασικό και οι 99/100 διακοπές ρεύματος είναι σε μία φάση και επειδή έχω 2 πρίζες σε κοντινή απόσταση που η κάθε μία είναι από διαφορετική φάση, έτσι θα είχα πάντα ρεύμα εκεί που θέλω (ή σχεδόν πάντα και εφόσον όντως πέσει η μία φάση) πχ σήμερα έπεσε πάλι η μία φάση έπεσε αυτή από την οποία τροφοδοτείται το ups. Ενώ αυτή που λέει "daikin" είναι η άλλη και αυτή που λέει "ariston" είναι η τρίτη. Έχω 2 πρίζες κοντά που η μία παίρνει το ups και η άλλη είναι αυτή που λέει "daikin" . Κάτι σαν μεταγωγικός διακόπτης ή κάτι άλλο. Ή στην τελική αν δεν υπάρχει να φτιάξω μια συσκευή με αυτοματισμό πχ με ρελέδες που θα δίνει ο ρελές που έχει ρεύμα ( αν και φοβάμαι πολύ να το κάνω εγώ γιατί αν οπλίσουν ταυτόχρονα θα σκάσουν 300V ή πόσα βγάζει η πράξη και θα γίνει μακελειό). Όταν τύχει και είμαι σπίτι, απλά αλλάζω πρίζα στο ups. Δεν βλεπω την φωτογραφία.Αυτο που θες ειναι μεταξυ δυο φασεων να δινει παντα την μια? ή μεταξυ και των 3ων φάσεων? Δυσκολο κατι τετοιο που ζητας.Προχειρα μου ερχεται στο μυαλο ενας αυτοματισμος αλλα δεν ειναι κατι απλο και δεν θα το συνιστουσα .Με ρελεδες οπως αναφερεις με ηλεκτρικες και μηχανικες μανδαλωσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα