vasilllis Δημοσ. 17 Αυγούστου Share Δημοσ. 17 Αυγούστου Στις 7/8/2024 στις 10:11 ΠΜ, li@m είπε Εχω κλεισει το κουτι τωρα με το καινουργιο μεσα. Θα το δοκιμασω στον επομενο διακοπτη, αν προλαβω να το πατησω 3 φορες.. Λεω αν προλαβω, γιατι η πλακετα που ειναι το κουμπι εχει χαλαρωσει και καθε φορα που πατας πηγαινει ολο και πιο πλαγια μεχρι που πλεον δεν μπορεις να πατησεις.. το σονοφ που δειχνετε στο σχεδιο εχει ουδετερο αγωγο.Εχεις εσυ ουδετερο αγωγο στο κουτι μεσα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
arxontas2323 Δημοσ. 17 Αυγούστου Share Δημοσ. 17 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Vista32 είπε Αν σε ενδιαφέρει ο απλός έλεγχος και όχι πολύπλοκα σενάρια, μία λύση που δεν χρειάζεται να ξοδέψεις ούτε ένα cent είναι να κατεβάσεις το Google Home app στο κινητό σου. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.chromecast.app&hl=el Θα χρειαστείς και τις εφαρμογές της κάθε εταιρείας στην αρχή, για να φτιάξεις λογαριασμό και να κάνεις την αρχική εγκατάσταση των συσκευών κτλ, αλλά μετά θα δώσεις πρόσβαση στο Google Home app (είναι συμβατό με τις περισσότερες μάρκες IoT) και θα μπορείς να ελέγχεις τις συσκευές σου απο εκεί, ταξινομώντας τες ανάλογα με το χώρο που βρίσκονται ή με τον τύπο τους. Δες ένα παράδειγμα στις παρακάτω φωτογραφίες. Η διαχείριση γίνεται κι εκτός τοπικού δικτύου. Η αλήθεια είναι ότι δεν το ήξερα!! Πολύ βολικό να πω την αλήθεια και σ ευχαριστώ πολύ …τα έβαλα όλα εκτός από τν συναγερμό που δεν τον προσθέτει για κάποιο λόγο… βέβαια έχει και κάποια αρνητικά 1. Δεν έχει κάποιο widget για iPhone ή iPad 2.δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις φωνητικη εντολή όταν είσαι εκτός εφαρμογής!! 3. Έχεις να μ προτείνεις κάποιο hubμε εντολές κτλ; Αν θέλω να τα περάσω όλα στην εφαρμογή apple home για να έχω σε κάποια άμεση πρόσβαση από την οθόνη κλειδώματος πως γίνεται; Επίσης αν ξέρει κάποιος … έχω μια κάμερα tapo στο σπίτι που παρακολουθούμε τον σκύλο που έχει επιληπτικές κρίσεις και θελουμε να δούμε ποτε και αν θα το ξανά πάθει..μπορούμε να δώσουμε κάποια εντολή όταν λείπουν 2 συσκευές κινητών να μας έρχεται ειδοποίηση από την κάμερα; Δηλαδή να ανοίγουν οι ειδοποιήσεις Τις ειδοποιήσεις τώρα τις έχω κλειστές γιατί συνέχεια έρχεται ειδοποίηση … Επεξ/σία 17 Αυγούστου από arxontas2323 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
marioboni Δημοσ. 17 Αυγούστου Share Δημοσ. 17 Αυγούστου για κάποιο λόγο πάντως δεν μου δείχνει τις κάμερες xiaomi παρά μόνο την σκούπα ρομπότ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vista32 Δημοσ. 17 Αυγούστου Share Δημοσ. 17 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, arxontas2323 είπε Η αλήθεια είναι ότι δεν το ήξερα!! Πολύ βολικό να πω την αλήθεια και σ ευχαριστώ πολύ …τα έβαλα όλα εκτός από τν συναγερμό που δεν τον προσθέτει για κάποιο λόγο… βέβαια έχει και κάποια αρνητικά 1. Δεν έχει κάποιο widget για iPhone ή iPad 2.δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις φωνητικη εντολή όταν είσαι εκτός εφαρμογής!! 3. Έχεις να μ προτείνεις κάποιο hubμε εντολές κτλ; Αν θέλω να τα περάσω όλα στην εφαρμογή apple home για να έχω σε κάποια άμεση πρόσβαση από την οθόνη κλειδώματος πως γίνεται; Επίσης αν ξέρει κάποιος … έχω μια κάμερα tapo στο σπίτι που παρακολουθούμε τον σκύλο που έχει επιληπτικές κρίσεις και θελουμε να δούμε ποτε και αν θα το ξανά πάθει..μπορούμε να δώσουμε κάποια εντολή όταν λείπουν 2 συσκευές κινητών να μας έρχεται ειδοποίηση από την κάμερα; Δηλαδή να ανοίγουν οι ειδοποιήσεις Τις ειδοποιήσεις τώρα τις έχω κλειστές γιατί συνέχεια έρχεται ειδοποίηση … Χθες από συνήθεια σου απάντησα με το σκεπτικό της android συσκευής. Στο android δίνεις κανονικά φωνητικές εντολές μέσω του google assistant. Πάντως, εφόσον είσαι με iPhone , καλό είναι να το ψάξεις λίγo με το Home App. Λογικά δεν θα διαφέρει σε φιλοσοφία ως προς τη λειτουργία του, αν μπει στο κινητό. Δεν έχω Apple συσκευή εδώ και πολλά χρόνια, οπότε δεν μπορώ να σε βοηθήσω περισσότερο σε αυτό. Για την κάμερα και τα κινητά που λες, φαντάζομαι θα είναι εύκολο σενάριο για όσους ασχολούνται με Home Assistant. Αυτή η λύση βέβαια συνεπάγεται αγορά εξοπλισμού (ή έστω δέσμευση/μόνιμη λειτουργία υπάρχοντος) και αρκετό διάβασμα/ψάξιμο μέχρι κάποιος να μπει στο νόημα του συγκεκριμένου οικοσυστήματος, ανάλογα και με το τεχνολογικό του υπόβαθρο. Ίσως να κοιτούσες για καμιά λύση και στο IFTTT, όπως π.χ. η παρακάτω, αν και αναφέρει πως ενεργοποιεί τις ειδοπoιήσεις μέσω mail (λογικά δεν θα λαμβάνεις screenshots του συμβάντος). Προφανώς κι εδώ θέλει λίγο ψάξιμο, αν η συγκεκριμένη πλατφόρμα σου ήταν έως τώρα άγνωστη. https://ifttt.com/applets/bNYPA8nq-activate-alarm-when-my-phone-disconnects-from-local-wifi Επεξ/σία 17 Αυγούστου από Vista32 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
arxontas2323 Δημοσ. 17 Αυγούστου Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 4 ώρες πριν, Vista32 είπε Χθες από συνήθεια σου απάντησα με το σκεπτικό της android συσκευής. Στο android δίνεις κανονικά φωνητικές εντολές μέσω του google assistant. Πάντως, εφόσον είσαι με iPhone , καλό είναι να το ψάξεις λίγo με το Home App. Λογικά δεν θα διαφέρει σε φιλοσοφία ως προς τη λειτουργία του, αν μπει στο κινητό. Δεν έχω Apple συσκευή εδώ και πολλά χρόνια, οπότε δεν μπορώ να σε βοηθήσω περισσότερο σε αυτό. Για την κάμερα και τα κινητά που λες, φαντάζομαι θα είναι εύκολο σενάριο για όσους ασχολούνται με Home Assistant. Αυτή η λύση βέβαια συνεπάγεται αγορά εξοπλισμού (ή έστω δέσμευση/μόνιμη λειτουργία υπάρχοντος) και αρκετό διάβασμα/ψάξιμο μέχρι κάποιος να μπει στο νόημα του συγκεκριμένου οικοσυστήματος, ανάλογα και με το τεχνολογικό του υπόβαθρο. Ίσως να κοιτούσες για καμιά λύση και στο IFTTT, όπως π.χ. η παρακάτω, αν και αναφέρει πως ενεργοποιεί τις ειδοπoιήσεις μέσω mail (λογικά δεν θα λαμβάνεις screenshots του συμβάντος). Προφανώς κι εδώ θέλει λίγο ψάξιμο, αν η συγκεκριμένη πλατφόρμα σου ήταν έως τώρα άγνωστη. https://ifttt.com/applets/bNYPA8nq-activate-alarm-when-my-phone-disconnects-from-local-wifi Δυστυχώς το home app της apple είναι ανάπηρο ….γι αυτό ρώτησα μήπως παίζει κάποια λύση…είδα το homebridge αλλά δεν βρήκα τι θέλει για απομακρυσμένα…. Το google home δεν βγάζει καμία συσκευή για εντολές κτλ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vista32 Δημοσ. 18 Αυγούστου Share Δημοσ. 18 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, arxontas2323 είπε Το google home δεν βγάζει καμία συσκευή για εντολές κτλ; Υπάρχουν οι συσκευές Google Nest. Τώρα το κατά πόσο λειτουργούν με όλες τους τις δυνατότητες στην Ελλάδα, ώστε να αξίζει κανείς να τις αγοράσει, δεν το γνωρίζω (π.χ. από όσο θυμάμαι η δυνατότητα για google routines δεν είναι διαθέσιμη στη χώρα μας). Επίσης, δεν γνωρίζω αν απαιτείται η ύπαρξη android συσκευής για το setup κτλ. https://www.skroutz.gr/c/2185/smart-hubs/m/9895/Google.html?keyphrase=nest Επεξ/σία 18 Αυγούστου από Vista32 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
arxontas2323 Δημοσ. 18 Αυγούστου Share Δημοσ. 18 Αυγούστου 10 ώρες πριν, Vista32 είπε Υπάρχουν οι συσκευές Google Nest. Τώρα το κατά πόσο λειτουργούν με όλες τους τις δυνατότητες στην Ελλάδα, ώστε να αξίζει κανείς να τις αγοράσει, δεν το γνωρίζω (π.χ. από όσο θυμάμαι η δυνατότητα για google routines δεν είναι διαθέσιμη στη χώρα μας). Επίσης, δεν γνωρίζω αν απαιτείται η ύπαρξη android συσκευής για το setup κτλ. https://www.skroutz.gr/c/2185/smart-hubs/m/9895/Google.html?keyphrase=nest Τα είδα και εγώ μετά…η αλήθεια είναι ότι αυτή την στιγμή έχω κάνει εγκατάσταση google home με οοολες τις συσκευές μου εκτός από τον συναγερμό (δεν τον βάζει για κάποιο λόγο) και το ίδιο έκανα και στην Alexa… η αλήθεια είναι ότι το περιβάλλον της google είναι πολύ πιο ωραίο ειδικά άμα έχεις πολλούς χώρους… της Alexa είναι πιο φθηνά όλα τα παρελκόμενα αλλά είναι λίγο πιο δύσκολο στην χρήση θα έλεγα..βέβαια σε κάποιες συσκευές μου δίνει παραπάνω επιλογές πχ σε ένα από τα air condition… το να τα περάσω στο apple home αρχίζω και το ξεχνάω μάλλον…θέλει HomePod mini για να δουλέψει και πάλι έχει διαδικασία μεγάλη μέσω homebridge για να περαστούν όλα και φυσικά έναν server συνέχεια ανοιχτό(βέβαια και ένα raspberry κάνει την δουλειά ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tvkal Δημοσ. 29 Αυγούστου Share Δημοσ. 29 Αυγούστου On 18/08/2024 at 23:42, arxontas2323 said: Τα είδα και εγώ μετά…η αλήθεια είναι ότι αυτή την στιγμή έχω κάνει εγκατάσταση google home …της Alexa είναι πιο φθηνά όλα τα παρελκόμενα αλλά είναι λίγο πιο δύσκολο ... Οπως στα είπε ο Vista32 μπορείς να κάνεις πάρα πολύ καλή δουλειά με Google Nest αλλά και με Alexa Hubs. Σε κάποια είναι καλύτερη η alexa σε κάποια η google. Εγω έχω βάλει και τα δύο -συνολικά δεν είναι ακριβα- και εχω κανει και όλες τις χαζές συσκευές (παλιότερα κλιματιστικά κλπ) έξυπνες με broadlink IR hubs. Αν ψάξεις παλιότερες αναρτήσεις μου θα δεις. Επίσης αν θέλεις μπορείς να αφήσεις τον φανερό χειρισμό του σπιτιού σου (κουμπιά, ενδείξεις κλπ) πχ σε google που έχει πιο καλό voice assistant ή στην alexa που σε κάποια φώτα το dimming υποστηρίζεται καλύτερα ή οι θερμοστάτες-θερμόμετρα κλπ. Επίσης μπορείς να κάνεις κάποιους αυτοματισμούς κρυφούς (που να μην τους χειρίζονται άλλοι) πχ τους κάνεις στην alexa ωστε να μην μπορεί κάποιος να σου ακυρώσει ή να χαλάσει τις ρουτίνες κλπ. και αφήνεις τον καθημερινο χειρισμό στο google. Αρα λες στους συγκάτοικους σου ... google αυτό έχουμε και αποκρύπτεις την ύπαρξη της alexa και όλοι δουλεύουν το google. Εγώ τα έχω και τα δύο "φανερά" αλλά αυτο δημιουργεί προβλήματα πχ να λένε Turn off ALL lights και κλείνουν και οι wifi ασφάλειες φώτων του ηλεκτρικού πίνακα μου. Ενα παράδειγμα σου αναφέρω. Αρα σε κάθε hub μπορείς να εντάξεις μόνο τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AlpineLemon Δημοσ. 30 Αυγούστου Share Δημοσ. 30 Αυγούστου Καλησπέρα. Έχετε να προτείνετε κάποιον wifi θερμοστάτη για καλοριφέρ, σε λέβητα πετρελαίου; Ψάχνω κάποιον μέχρι τα 100 ευρώ για να αντικαταστήσω τον κλασσικό αναλογικό θερμοστάτη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
X4Tz1S Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου Καλησπέρα! Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με το sonoff bridge RFBridge433. Προσπαθώ να σεταρω το τηλεκοντρόλ από τον ανεμιστήρα οροφής EUROLAMP 300-25048, ενώ δέχεται το κουμπί το μηχάνημα, όταν πατάω το κουμπί που έχει δηλωθεί, ο ανεμιστήρας οροφής δεν κάνει τίποτα. Αντίστοιχα στο τηλεκοντρόλ του IQ Cf-5213 παίζει κανονικά. Υπάρχει κάποιος τρόπος να παίξει και στον πρώτο ανεμιστήρα που ανέφερα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tsino Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου Καλημέρα στην ομάδα. Έβαλα το Shelly 3 EM στον κεντρικό πίνακα του σπιτιού (μεζονέτα 3φασικό με G/B σε Netmetering) Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει στη φάση Α. έχει PF πολύ χαμηλό και μόνιμη κατανάλωση ~1.35 Α. Όποτε το κοιτάζω είναι αυτήυ η εικόνα... Το PF τόσο χαμηλό δεν καταλαβαίνω γιατί. Επίσης δε φαίνεται η παραγωγή των Φ/Β με αρνητικό πρόσημο Κάθε ιδέα ευπρόσδεκτη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vagosman Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου ριξε τις ασφαλειες ολων των καταναλωσεων και δες πως παιζουν οι φασεις. Επίσης δεν θα δεις αρνητικές τιμες απο την φβ παραγωγή γιατι και ταυτοχρονισμό φορτίων να έχεις το σέλι βλέπει ροή απο ΔΕΗ ή ΦΒ προς τα φορτία σου. Για να μετρήσεις φβ θα πρέπει να βαλεις ακομα ενα σελι στην εξοδο του ινβερτερ ή να πάρεις τα δεδομένα απο το ίδιο το ινβερτερ. Για ευκολία σου θελεις Home Assistant για να εννοποιηθουν τα συστηματα και να εχεις μια συνολική απεικόνιση του σπιτιού. Το pf που ειναι μικρο δεν εχω απάντηση. Μηπως δεν εχει μπει καλά; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
michkal91 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου Παιδιά ερώτηση. Στο σπίτι έχω κάποιους αισθητήρες για πόρτες και παράθυρα eve συνδεδεμένους σε homekit. Θέλω κάθε φορά που ανοίγει πόρτα η παράθυρο να ακούγεται ήχος. Αυτό το καταφέρνω με τους aqara και έναν της eufy και τα αντίστοιχα ηχεία που έχουν τα hubs τους. Ωστόσο επειδή ακόμα δεν τους εχω αλλάξει, ψάχνω μια λυση με τους eve. Η μία λύση ειναι να κάνω αυτοματοποιηση και να παίζει ήχο στο hompepod αλλά υπάρχει delay και μου τη σπάει. Υπάρχει καμία συσκευή που να παίζει μόνιμα ήχο, να τη συνδέσω σε μια smart πρίζα και να κάνω την αντίστοιχη αυτοματοποιηση και κλείσιμο σε 1 δεύτερο; Η 3η λύση ειναι αλλαγή όλων των αισθητηρων και τέλος. Δυστυχώς μέσω homebridge δεν γίνονται στο homekit expose τα ηχεία των hubs της eufy και της aqara. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
foniki_melitzana Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου Καλησπέρα χρησιμοποιείτε καθόλου αισθητήρες υγρασίας χώματος; Ποιους; Θέλω να έχω λίγο τον έλεγχο στα φυτά μου (που τα ξεχνάω μερικές φορές λόγω προγράμματος) και μια καλή αρχή είναι να έχω μια εικόνα της υγρασίας του χώματος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
axidousgr Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 8 ώρες πριν, michkal91 είπε Παιδιά ερώτηση. Στο σπίτι έχω κάποιους αισθητήρες για πόρτες και παράθυρα eve συνδεδεμένους σε homekit. Θέλω κάθε φορά που ανοίγει πόρτα η παράθυρο να ακούγεται ήχος. Αυτό το καταφέρνω με τους aqara και έναν της eufy και τα αντίστοιχα ηχεία που έχουν τα hubs τους. Ωστόσο επειδή ακόμα δεν τους εχω αλλάξει, ψάχνω μια λυση με τους eve. Η μία λύση ειναι να κάνω αυτοματοποιηση και να παίζει ήχο στο hompepod αλλά υπάρχει delay και μου τη σπάει. Υπάρχει καμία συσκευή που να παίζει μόνιμα ήχο, να τη συνδέσω σε μια smart πρίζα και να κάνω την αντίστοιχη αυτοματοποιηση και κλείσιμο σε 1 δεύτερο; Η 3η λύση ειναι αλλαγή όλων των αισθητηρων και τέλος. Δυστυχώς μέσω homebridge δεν γίνονται στο homekit expose τα ηχεία των hubs της eufy και της aqara. οι αισθητηρες της eve παραγουν ηχο στο κινητο κατα το ανοιγμα και κλεισιμο οπως και μυνημα . Σε ηχο στο ηχειο δεν εχω δοκιμασει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα