Προς το περιεχόμενο

Smart Home

exypnakias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για πείτε αισθητήρα για θερμοκρασία και υγρασία που να συνεργάζεται τόσο με xiaomi (hub) όσο και με smart life.

Επεξ/σία από -WISE-
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 10/12/2023 at 15:00, hablando said:

... μόλις ένας ανιχνευτής κίνησης (pir) ενεργοποιηθεί, μέσω γέφυρας bridge με wifi ir δυνατότητες σύνδεσης, να "φεύγει" μέσω ir (άρα υπάρχει οπτική επαφή ανάμεσα τους) συγκεκριμένη εντολή προς την τηλεόραση ...

Εύκολο ειναι. Χρειάζεσαι Sonoff bridge και κάποια οποιαδήποτε άλλη συσκευή της sonoff. Κάνεις σκηνή όταν ενεργοποιηθεί το bridge (πχ με το pir που είπες ή με το άνοιγμα πόρτας ή οτι άλλο φαντάζεσαι) να ανάβει τη συσκευή.  Οταν ανάψει η συσκευή και αλλάξει το status της δίνεται νεα εντολή από alexa ή google home και ανάβουν φώτα, ανεμιστήρες, σειρήνες ότι άλλο θέλεις αλλά και  η τηλεόραση απο ένα broadlink !     

Επεξ/σία από tvkal
  • Like 1

On 09/12/2023 at 11:28, unforgiven said:

Χρησιμοποιώ την Alexa και ξεκινάω να φτιάξω τις δικές μου routines. 

Τι γίνεται αν την ηχητική εντολή της ρουτίνας την καταλαβαίνει ως εντολή;

Πχ, θέλω να φτιάξω μια ρουτίνα που να ενεργοποιεί το AC που να υπακούει στην εντολή "It's cold".

Αν δώσω αυτή την εντολή, μου εμφανίζει ένα άρθρο από τη Mayo Clinic. 

Την έφτιαξα και αμέσως δούλεψε και σωστά. Μήπως κάνεις κατι λάθος ? 

alexa.jpg

• Like 1

12 ώρες πριν, tvkal είπε

Την έφτιαξα και αμέσως δούλεψε και σωστά. Μήπως κάνεις κατι λάθος ? 

Τελικά, κάτι έκανα λάθος και δούλεψε σήμερα. Παράξενο.
Εν τω μεταξύ σκέφτομαι να περάσω σε Home Assistant. Έχω βαρεθεί να βλέπω συσκευές με 1000 δυνατότητες και η Alexa να υποστηρίζει on/off (πχ σκούπα Roborock). Ελπίζω να είναι καλύτερα εκεί τα πράγματα.

• Moderators
2 ώρες πριν, unforgiven είπε

Τελικά, κάτι έκανα λάθος και δούλεψε σήμερα. Παράξενο.
Εν τω μεταξύ σκέφτομαι να περάσω σε Home Assistant. Έχω βαρεθεί να βλέπω συσκευές με 1000 δυνατότητες και η Alexa να υποστηρίζει on/off (πχ σκούπα Roborock). Ελπίζω να είναι καλύτερα εκεί τα πράγματα.

Αν το κανεις θα λες γιατι δεν το εκανα πιο νωρις.. Αν περασεις το σπαστικο σταδιο της μαθησης

• Like 1

2 λεπτά πριν, Spect~ είπε

Αν το κανεις θα λες γιατι δεν το εκανα πιο νωρις.. Αν περασεις το σπαστικο σταδιο της μαθησης

...οπότε πηγαίνω για το Green, να υποθέσω;

• Moderators
5 λεπτά πριν, unforgiven είπε

...οπότε πηγαίνω για το Green, να υποθέσω;

Οτι θες και αναλογα ποσο θελεις να ασχοληθεις και τι να κανεις. Εγω θα πηγαινα σε mini pc αλλα εχω και plex κλπ

• Like 1

Καλησπέρα ς όλους. Έχω Home Assistant σ ένα raspberry p4 και σαν Zigbee Bridge χρησιμοποιώ ένα sonoff με tasmota σε ZHA. Με αυτό δεν είμαι και πολύ ευχαριστημένος γιατί ίδιες συσκευές ενώ την πρώτη την βλέπει κανονικά την επόμενη προσπαθεί να την δει αλλά ……. Εκτός από το conbee 2 έχετε να μου προτείνετε κάτι; Ευχαριστώ 

Στις 13/12/2023 στις 6:14 ΜΜ, tvkal είπε

Χρειάζεσαι Sonoff bridge και κάποια οποιαδήποτε άλλη συσκευή της sonoff.    

Δεν θα πρέπει να υποστηρίζει Wifi και IR ? Από ένα πολύ γρήγορο ψάξιμο στο Σκρουτζ δεν βρήκα Sonoff bridge που να τα υποστηρίζει και τα 2...

29 minutes ago, hablando said:

Δεν θα πρέπει να υποστηρίζει Wifi και IR ? Από ένα πολύ γρήγορο ψάξιμο στο Σκρουτζ δεν βρήκα Sonoff bridge που να τα υποστηρίζει και τα 2...

Θα κάνεις μια σκηνή της sonoff να ανάβει μια συσκευή πχ sonoff basic ας την πούμε "εικονική" καθως δεν έχει πραγματική χρησιμότητα να ανάβει κάτι.

Αρα το κομμάτι του wifi θα το κάνουν οι sonoff συσκευές (ενεργοποίηση pir >> bridge >> άναμα εικονικής συκευής) και η alexa οταν ενεργοποιηθεί η εικονική της sonoff θα ενεργοποιήσει δική της ρουτίνα να στείλει εντολή μέσω wifi στο broadlink για να στείλει εκείνο IR εντολή "ΟΝ" στην τηλεόραση.  Σε ένα δευτερόλεπτο, άντε 2 έχουν γίνει όλα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, θέλω να βάλω κάμερες και μερικούς αισθητήρες θερμοκρασίας στο apple home kiτ και να τις χειρίζομαι μέσω της οικίας. Ίσως και κάποια φώτα και αισθητήρες πόρτας για να κάνω σενάρια. 

Υπάρχουν οικονομικές επιλογές? φαντάζομαι xiaomi και tapo (εχω μια c200 καμερα) δεν παίζουν σε apple home kit σωστα?

Είδα και Aqara smart home αλλα είναι πιο ακριβό. 

Τι επιλογές έχω?

Επεξ/σία από nikosfr44

• Moderators
35 λεπτά πριν, lambros είπε

Γνώμη / Σύγκριση σχετικά με το Home Assistant SkyConnect και conbee 3?

Δεν θα καταλαβεις καμια διαφορα. Πανω κατω ολα τα ιδια υποστηριζουν. ΤΟ Sonoff δεν εχει καλη υποστηριξη στο Z2M . Κατα τα αλλα ολα θα δουλεψουν

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...