unforgiven Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2023 Υπάρχει κάποιος αξιόπιστος μετρητής θερμοκρασίας για εξωτερικό χώρο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
emperor4her Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2023 καλησπερα, ενω οι περισσοτερες συσκευες μου ειναι απο ewelink, εχω καποιες απο smartLife.. Στην εφαρμογη δεν μπορω να βρω καπου επιλογη τι να κανει η συσκευη οταν συνδεθει η αποσυνδεθει απο το wifi.. με αποτελεσμα οταν πεφτει το Internet αναβει αυτοματα οταν ξανασυνδεθει.. υπαρχει τροπος να τη βαλω να επιστρεφει στο last state ή εστω σβηστη? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
furiousboy13 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2023 8 ώρες πριν, adtakhs είπε Οι παλαιοί Schneider Sedna είναι οι πιο λεπτοί διακόπτες. Ναι, απλα είδα πάνε προς κατάργηση οπότε θα ήθελα κάτι διαφορετικό. Σε μαγαζί που πήγα και δοκίμασα legrnd valena life μηχανισμό το αποτέλεσμα ηταν το παρακάτω. Δηλαδή παρατήρησα ότι αν το βάλω πλάγια μπαίνει σε ένα αυλάκι που έχει και εξοικονομείς χώρο. Στην πράξη θα δουλέψει αυτό. Ποια άλλη σειρά διακοπτών αξιόπιστη με όχι υπερβολικά μεγάλο κόστος γιατί θα χρειαστώ σε όλα αλλαγή θα μου προτείνατε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2023 4 ώρες πριν, furiousboy13 είπε Ναι, απλα είδα πάνε προς κατάργηση οπότε θα ήθελα κάτι διαφορετικό. Σε μαγαζί που πήγα και δοκίμασα legrnd valena life μηχανισμό το αποτέλεσμα ηταν το παρακάτω. Δηλαδή παρατήρησα ότι αν το βάλω πλάγια μπαίνει σε ένα αυλάκι που έχει και εξοικονομείς χώρο. Στην πράξη θα δουλέψει αυτό. Ποια άλλη σειρά διακοπτών αξιόπιστη με όχι υπερβολικά μεγάλο κόστος γιατί θα χρειαστώ σε όλα αλλαγή θα μου προτείνατε; Αν είναι να πας σε διακοπτικό υλικό τέτοιου βάθους ο νούμερο 1 μηχανισμός που μπορεί να σε βοηθήσει είναι η καινούργια σειρά της hager που ονομάζεται gallery. Αυτή η σειρά μπορεί να δουλέψει είτε σαν μπουτόν είτε σαν διακόπτης.... Οπότε μπορείς πολύ εύκολα να δημιουργήσει σε υφιστάμενα κυκλώματα αλέ ρευούρ και κυκλώματα dimming είτε με μπουτόν είτε με διακόπτη, διάφορες λειτουργίες. Και κάτι ακόμα. Η σειρά ζενίτ της abb έχει μπουτόν παρόμοια με τα μπουτόν της shelly. Μόνο μειονέκτημα είναι ότι έχει ενδεικτικό ένδειξης κατάστασης το οποίο είναι 24v. Όμως αυτό το ενδεικτικό αν θες το καλωδιώνεις. Θα σου στείλω και φωτογραφία σε λίγο από φωτογραφίες από το εργοστάσιο της niessen στην ισπανία που τα κατασκευάζει. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Spect~ Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2023 Moderators Share Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2023 διακοπτες υπαρχουν καποιοι που ειναι πιο μικροι και μπορεις να κανεις λιγο εξτρα χωρο. παραδειγμα tem module. εχει και η legrand και αλλοι κατασκευαστες. εχω βαλει ενα διπλο για ρολο και ενα για φως σε ενα κανονικο κουτι. Αν εχεις μονο διακοπτη μπορεις να βαλεις μονο διακοπτη και ετσι εχεις το μισο κουτι κενο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2023 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2023 43 λεπτά πριν, adtakhs είπε Η σειρά ζενίτ της abb έχει μπουτόν παρόμοια με τα μπουτόν της shelly. Από τιμές νορμάλ σε σχέση με τις απλές σειρές; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pantelikas Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2023 7 ώρες πριν, emperor4her είπε καλησπερα, ενω οι περισσοτερες συσκευες μου ειναι απο ewelink, εχω καποιες απο smartLife.. Στην εφαρμογη δεν μπορω να βρω καπου επιλογη τι να κανει η συσκευη οταν συνδεθει η αποσυνδεθει απο το wifi.. με αποτελεσμα οταν πεφτει το Internet αναβει αυτοματα οταν ξανασυνδεθει.. υπαρχει τροπος να τη βαλω να επιστρεφει στο last state ή εστω σβηστη? Για smart life εξαρτάται από την κάθε συσκευή χωριστά κι όχι από την πλατφόρμα/εφαρμογή. Έχω λάμπες που έχουν την επιθυμητή ρύθμιση και λάμπες που δεν την έχουν. Έχω φτιάξει ένα εικονικό κουμπί που σβήνει αυτά τα φώτα. Μετά από διακοπή ρεύματος πατάω να σβήσουν Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasilllis Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2023 Στις 5/11/2023 στις 3:05 ΠΜ, Game__Over είπε Γειά χαρά παιδιά. Επιθυμώ να αλλάξω φωτιστικό στο σαλόνι και να αλλάξω τον υπάρχον διακόπτη στον τοίχο με διακόπτη dimmer. Για διακόπτη dimmer σκέφτομαι να πάρω αυτόν > https://www.kafkas.gr/diakoptes-fotismou/master/master-dimmer-peristrofiko-all-loads-led-1000w-lefko_197832/ Για φωτιστικό οροφής σκέφτομαι κάποιο να υποστηρίζει 3 ή 4 λάμπες led (ντουΐ Ε27). Η πρόθεση μου είναι να έχω ζεστό άσπρο και πλούσιο φωτισμό να ανοίξω ένα βιβλίο, αλλά και να μπορώ να χαμηλώνω με to dimmer το φως σε βαθμό υπέρτατης χαλάρωσης να δω μια ταινία. Επειδή διαβάζω πως ενδεχομένως να μην δουλεύει σωστά το σύστημα, να τρεμοπαίζουν ή να μην χαμηλώνουν, ή να καίγονται εύκολα οι λάμπες, θα ήθελα γνώμες για το ποιές λάμπες πρέπει να αγοράσω ώστε να έχω τον πλήρη έλεγχο. Δεν θέλω smart λάμπες, ψάχνω για dimmable. Δοκιμασμένες λύσεις είναι ευπρόσδεκτες. philips dimmable Στις 21/11/2023 στις 11:09 ΠΜ, evts είπε Για έλεγχο θερμοσίφωνα είναι αξιόπιστη λύση τα sonoff ; Εννοείται.Με ρόλε ΠΑΝΤΑ. και shelly αν θες και θερμοκρασια να ριξεις. Στις 22/11/2023 στις 10:46 ΜΜ, pavloa είπε Καλησπέρα Στην πολυκατοικία που μένω (ιδιόκτητο σπίτι) έχουμε τα απλά κλασικά θυροτηλέφωνα και θέλω να βάλω μια θυροτηλεόραση. Θα την τοποθετήσω στο διαμέρισμα που μένω (3ος όροφος) Θέλω να η κάμερα να μπει στην είσοδο , να συνδεθεί με το κυμπρί της πόρτας ώστε να μπορώ να ανοίγω από πάνω. Στο σπίτι θέλω να έχω την μονάδα με την οθόνη ώστε να βλέπω ποιος είναι, να μπορώ να ανοίγω την πόρτα και να μπορώ να ακούσω αλλά και να μιλάω. Έχω κατεβάσει στην είσοδο ένα καλώδιο utp cat5e. Τι έχετε να προτείνετε? Eφοσον έχεις ρίξει δικό σου καλώδιο μπορείς να βάλεις ότι θέλεις.Υπαρχει και για utp και 2 αγωγων bus.Θελει ταση (μαλλον απο κοινοχρηστα) και συνδεση με κυπρι.Επισης να φιλοξενήσει κάπου ένα πινακάκι. Στις 27/11/2023 στις 12:41 ΜΜ, furiousboy13 είπε Καλησπέρα, Ποια σειρά διακοπτών θα προτείνατε για shelly που να έχει διακόπτες για ρολά, διακοπτες για φως (μονους, διπλους), κεραία, μπουτόν, ethernet, πρίζες; Το ρωτάω πιο πολύ σχετικά με το βάθος. Αν χρησιμοποιήσω legrand valena life σε κλασικό κουτί θα είμαι εντάξει πιστεύετε; Υπάρχει σειρά με μικρότερο βάθος; 5 ώρες πριν, furiousboy13 είπε Ναι, απλα είδα πάνε προς κατάργηση οπότε θα ήθελα κάτι διαφορετικό. Σε μαγαζί που πήγα και δοκίμασα legrnd valena life μηχανισμό το αποτέλεσμα ηταν το παρακάτω. Δηλαδή παρατήρησα ότι αν το βάλω πλάγια μπαίνει σε ένα αυλάκι που έχει και εξοικονομείς χώρο. Στην πράξη θα δουλέψει αυτό. Ποια άλλη σειρά διακοπτών αξιόπιστη με όχι υπερβολικά μεγάλο κόστος γιατί θα χρειαστώ σε όλα αλλαγή θα μου προτείνατε; Έχει η shelly δικα της button. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, mechpanos είπε Από τιμές νορμάλ σε σχέση με τις απλές σειρές; Κάτι σαν valena life η Zenit. Και τα Gallery ένα κλικ επάνω. Η zenit θα έρθει και με ανανεωμένο μηχανισμό πιο απαλό πάτημα και αθόρυβο, από την αρχή του επόμενου έτους. Για τα μπουτόν ειλικρινά δεν ξέρω τιμες. Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2023 από adtakhs 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pavloa Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, vasilllis είπε Εφοσον έχεις ρίξει δικό σου καλώδιο μπορείς να βάλεις ότι θέλεις.Υπαρχει και για utp και 2 αγωγων bus.Θελει ταση (μαλλον απο κοινοχρηστα) και συνδεση με κυπρι.Επισης να φιλοξενήσει κάπου ένα πινακάκι. Ο ηλεκτρολόγος μου είχε πει να ρίξω utp καλώδιο.. απλά αυτός δεν ασχολείται με θυροτηλεφωνα και δεν έχει κάτι να μου προτείνει. Κοιτούσα τα ctc και τα geyer απλά δεν ξέρω που να καταλήξω.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasilllis Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2023 53 λεπτά πριν, pavloa είπε Ο ηλεκτρολόγος μου είχε πει να ρίξω utp καλώδιο.. απλά αυτός δεν ασχολείται με θυροτηλεφωνα και δεν έχει κάτι να μου προτείνει. Κοιτούσα τα ctc και τα geyer απλά δεν ξέρω που να καταλήξω.. μεταξύ των δυο προτίμησε xtc. Ποιο κοιτάς Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 7 ώρες πριν, pavloa είπε Ο ηλεκτρολόγος μου είχε πει να ρίξω utp καλώδιο.. απλά αυτός δεν ασχολείται με θυροτηλεφωνα και δεν έχει κάτι να μου προτείνει. Κοιτούσα τα ctc και τα geyer απλά δεν ξέρω που να καταλήξω.. Δες και τα Golmar . Σαν Κιτ είναι ποιοτικότερα από τα άλλα 2. Αν μιλάμε όμως για 1 διαμέρισμα, έχει βγάλει σε τρελή τιμή η Legrand νέο σετάκι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Theo X Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 23 hours ago, unforgiven said: Υπάρχει κάποιος αξιόπιστος μετρητής θερμοκρασίας για εξωτερικό χώρο; Χρησιμοποιώ ένα Xiaomi WSDCGQ11LM και ένα SONOFF SNZB-02 εδώ και 2 χρόνια χωρίς προβλήματα. Τα έχω πάνω από εξωτερικό πατζούρι σε σημεία που δεν τα πιάνει βροχή. Επίσης "κανονικό" εξωτερικού χώρου έχω το Bresser Weather Center 5-in-1 WLAN Prof. Sensor, όλα σε home assistant. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
unforgiven Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 20 λεπτά πριν, Theo X είπε Χρησιμοποιώ ένα Xiaomi WSDCGQ11LM και ένα SONOFF SNZB-02 εδώ και 2 χρόνια χωρίς προβλήματα. Τα έχω πάνω από εξωτερικό πατζούρι σε σημεία που δεν τα πιάνει βροχή. Επίσης "κανονικό" εξωτερικού χώρου έχω το Bresser Weather Center 5-in-1 WLAN Prof. Sensor, όλα σε home assistant. Σε ευχαριστώ. Δυστυχώς θα βρέχεται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα