evts Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Για έλεγχο θερμοσίφωνα είναι αξιόπιστη λύση τα sonoff ;
Moderators Spect~ Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Moderators Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 17 λεπτά πριν, evts είπε Για έλεγχο θερμοσίφωνα είναι αξιόπιστη λύση τα sonoff ; ναι εχω sonoff basic 6 χρονια τωρα και δουλευει μια χαρα 1
akis_supernatural Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 6 ώρες πριν, Spect~ είπε Αναλογα τις γνωσεις και την ορεξη για μαθηση. Καλυτερη λυση ειναi Home assistant γιατι μπορεις να μπλεξεις πολλες εταιρειες μαζι. Το αλλο που μπορεις να κανεις ειναι να αγοραζεις συσκευες που ειναι Google Assistant compatible και να τα δουλευεις ολα απο εκει ή αντιστοιχα με αμαζον εκο Συγγνώμη αλλά τι είναι το home assistant? Έχω ένα της Amazon Alexa με οθόνη αλλά δεν έχω ιδέα τι μπορώ να κάνω αυτό στο xiaomi heater γράφει στο κουτί ok google ειλικρινά έχω μπερδευτεί πολυ 😅
nikouris Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, λέω να μην ανοίξω άλλο θέμα απλά να ρωτήσω εδώ, Ενδιαφέρομαι να στήσω ένα home assistan σε raspberry PI2 να δώ αν θα με βολέψει και μετα να το δώ και να το στήσω ποιο σοβαρα, θα πάιξει?θα το σηκώσει?, στο σπίτι έχω wifi αλλά και συσκευές zigbee και bluetooth που τώρα τις παίζω με zigbee gateaway μια χαρα, θα χρειαστώ και zigbee usb? Αν δεν το σηκώνει με τι εναλλακτική μπορώ να ξεκινήσω, εκτός απο virtual καθώς δεν υπάρχει αλλο pc στο χώρο ?καμια ιδέα? Ευχαριστώ Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2023 από nikouris
Moderators Spect~ Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Moderators Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 3 ώρες πριν, nikouris είπε Καλησπέρα, λέω να μην ανοίξω άλλο θέμα απλά να ρωτήσω εδώ, Ενδιαφέρομαι να στήσω ένα home assistan σε raspberry PI2 να δώ αν θα με βολέψει και μετα να το δώ και να το στήσω ποιο σοβαρα, θα πάιξει?θα το σηκώσει?, στο σπίτι έχω wifi αλλά και συσκευές zigbee και bluetooth που τώρα τις παίζω με zigbee gateaway μια χαρα, θα χρειαστώ και zigbee usb? Αν δεν το σηκώνει με τι εναλλακτική μπορώ να ξεκινήσω, εκτός απο virtual καθώς δεν υπάρχει αλλο pc στο χώρο ?καμια ιδέα? Ευχαριστώ καλυτερα σε Vm
marksk Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 σε rp2 το έτρεχα εγώ, αλλά στην κάρτα είχα κάποιο θέμα που δεν θυμάμαι. αν ψάξεις πίσω στις σελίδες μπορεί να το βρεις. μετά είχα βάλει ssd για να μεταφέρω την database του home assistan και τα δεδομένα και έτρεχε μια χαρά. για να πειραματιστείς θα είναι μια χαρά. μπορεί να το είχα και κανένα 8 μηνο έτσι.
pavloa Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα Στην πολυκατοικία που μένω (ιδιόκτητο σπίτι) έχουμε τα απλά κλασικά θυροτηλέφωνα και θέλω να βάλω μια θυροτηλεόραση. Θα την τοποθετήσω στο διαμέρισμα που μένω (3ος όροφος) Θέλω να η κάμερα να μπει στην είσοδο , να συνδεθεί με το κυμπρί της πόρτας ώστε να μπορώ να ανοίγω από πάνω. Στο σπίτι θέλω να έχω την μονάδα με την οθόνη ώστε να βλέπω ποιος είναι, να μπορώ να ανοίγω την πόρτα και να μπορώ να ακούσω αλλά και να μιλάω. Έχω κατεβάσει στην είσοδο ένα καλώδιο utp cat5e. Τι έχετε να προτείνετε? Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2023 από pavloa
pavloa Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Στις 22/11/2023 στις 10:46 ΜΜ, pavloa είπε Καλησπέρα Στην πολυκατοικία που μένω (ιδιόκτητο σπίτι) έχουμε τα απλά κλασικά θυροτηλέφωνα και θέλω να βάλω μια θυροτηλεόραση. Θα την τοποθετήσω στο διαμέρισμα που μένω (3ος όροφος) Θέλω να η κάμερα να μπει στην είσοδο , να συνδεθεί με το κυμπρί της πόρτας ώστε να μπορώ να ανοίγω από πάνω. Στο σπίτι θέλω να έχω την μονάδα με την οθόνη ώστε να βλέπω ποιος είναι, να μπορώ να ανοίγω την πόρτα και να μπορώ να ακούσω αλλά και να μιλάω. Έχω κατεβάσει στην είσοδο ένα καλώδιο utp cat5e. Τι έχετε να προτείνετε? Κανείς?
kwnssk Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 7 minutes ago, pavloa said: Κανείς? Γενικά από όσο ξέρω δεν μπορείς να κάνεις τπτ αν δεν αλλάξουν όλα τα διαμερίσματα τον εξοπλισμό τους
IKARIWTHS Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Καλησπέρα σε όλους μέχρι στιγμής χρησιμοποιώ το smart home της tuya με WiFi .Θελω να κάνω μετάβαση στο zigbee να αγοράσω καινούργιες συσκευες αλλά και να τις ελέγχω local .Επειδη έχω μπερδευτεί λίγο ,γίνεται να ελέγχω τις zigbee συσκευες local με το moes getaway που παράγγειλα ή πρέπει να προμηθευτώ κάτι σαν το sonoff dongle ?Ολες οι συσκευες zigbee είναι συμβατές μεταξύ τους ή υπάρχουν και εκεί διαφορά πρωτόκολλα ;
pavloa Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 3 ώρες πριν, kwnssk είπε Γενικά από όσο ξέρω δεν μπορείς να κάνεις τπτ αν δεν αλλάξουν όλα τα διαμερίσματα τον εξοπλισμό τους Δεν νομίζω να ισχύει αυτό. Έχω δει σε αρκετές πολυκατοικίες να έχουν μεμονωμένες θυροτηλεορασης.. Θα ρωτήσω κάποιον ηλεκτρολόγο. Απλά έχετε να προτείνετε κάτι ώστε να ξέρω πάνω κάτω που βρισκόμαστε...
thn Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2023 13 ώρες πριν, pavloa είπε Δεν νομίζω να ισχύει αυτό. Έχω δει σε αρκετές πολυκατοικίες να έχουν μεμονωμένες θυροτηλεορασης.. Θα ρωτήσω κάποιον ηλεκτρολόγο. Απλά έχετε να προτείνετε κάτι ώστε να ξέρω πάνω κάτω που βρισκόμαστε... περι τα 2 με 2,5 κατοσταρικα ενα κιτ της ctc και ότι παρει ο ηλεκτρολογος. Προυποθεση το παλιο σύστημα να έχει ξεχωριστή τροφοδοσια για το κυπρι και απο αυτη να δίνεις και εσυ στο κυπρι. Αλλιώς πρέπει να πατσάρει και το παλιο σύστημα ο ηλεκτρολόγος και η δυσκολία είναι ανάλογα με το παλιό σύστημα (αν βρίσκει σχέδια και πάει λέγοντας.)
pantelikas Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2023 23 ώρες πριν, IKARIWTHS είπε Καλησπέρα σε όλους μέχρι στιγμής χρησιμοποιώ το smart home της tuya με WiFi .Θελω να κάνω μετάβαση στο zigbee να αγοράσω καινούργιες συσκευες αλλά και να τις ελέγχω local .Επειδη έχω μπερδευτεί λίγο ,γίνεται να ελέγχω τις zigbee συσκευες local με το moes getaway που παράγγειλα ή πρέπει να προμηθευτώ κάτι σαν το sonoff dongle ?Ολες οι συσκευες zigbee είναι συμβατές μεταξύ τους ή υπάρχουν και εκεί διαφορά πρωτόκολλα ; Με το moes θα προσθέσεις την δυνατότητα για zigbee στον υπάρχον σύστημα. Θα μπορείς να προσθέσεις zigbee συσκευές στο σύστημά σου και να κάνεις αυτοματισμούς με τις ήδη υπάρχουσες wifi συσκευές. Αν τώρα θέλεις να τις ξαναγοράσεις όλες από την αρχή μπορείς αλλά δεν βλέπω τον λόγο.
IKARIWTHS Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2023 11 hours ago, pantelikas said: Με το moes θα προσθέσεις την δυνατότητα για zigbee στον υπάρχον σύστημα. Θα μπορείς να προσθέσεις zigbee συσκευές στο σύστημά σου και να κάνεις αυτοματισμούς με τις ήδη υπάρχουσες wifi συσκευές. Αν τώρα θέλεις να τις ξαναγοράσεις όλες από την αρχή μπορείς αλλά δεν βλέπω τον λόγο. Σε ευχαριστώ για την απάντηση ,η προσπάθεια είναι να γίνεται η διαχείρηση local γιαυτο κατέληξα σε αυτήν την λύση
furiousboy13 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2023 Καλησπέρα, Ποια σειρά διακοπτών θα προτείνατε για shelly που να έχει διακόπτες για ρολά, διακοπτες για φως (μονους, διπλους), κεραία, μπουτόν, ethernet, πρίζες; Το ρωτάω πιο πολύ σχετικά με το βάθος. Αν χρησιμοποιήσω legrand valena life σε κλασικό κουτί θα είμαι εντάξει πιστεύετε; Υπάρχει σειρά με μικρότερο βάθος;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα