thn Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 2 ώρες πριν, vasilllis είπε Μου κάνει εντύπωση πάντως.Εμενα με 2 philips επαιζε τελεια.Με οτιδηποτε αλλο δοκιιμασα σε φτηνη λαμπα εκανε flickering,πολυ μικρο βεβαια σχεδον ανεπαισθητο.Εχεις δοκιμασει με ουδετερο? Ναι δοκιμασα (βαρεθηκα να τραβαω καλωδιο) και το εβαλα επανω στο φωτιστικό με κλειστη μονιμα την επαφη του διακόπτη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stefan_city Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Σε έξυπνο φωτισμό τι προτείνετε και τι χρησιμοποιείτε; Philips Hue, Wiz ή κάτι άλλο; Λαμβάνοντας υπόψη την τιμή, την ποικιλία, την ποιότητα, την λειτουργία και τις δυνατότητες που δίνει η κάθε εταιρεία. Οι Hue φαίνονται πιο ολοκληρωμένη λύση, αλλά κατά πολύ πιο ακριβή. Στη Wiz με ενδιαφέρει και η λειτουργία SpaceSense που ανιχνεύει την κίνηση απευθείας μέσω των λαμπτήρων. Συνολικά πρόκειται για αγορά 15 λαμπτήρων GU10 και E27. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Στις 29/10/2023 στις 8:10 ΜΜ, thn είπε Σε leading edge πεθαίνουν και τα 2 dimmer με led λάμπες επάνω. Θέλουν ρεσετ για να ισιωσουν Έχω δοκιμάσει με 4 λάμπες gu10 philips 3000k 4,9w dim 4 osram 4,6w 3000k dim 4 Sylvania 3000k 5w dim 4 6,9w 3000k philips dim 4 7,8w 3000k sylvania Χωρίς bypass Με ένα bypass Με δύο bypass παράλληλα Χωρίς ουδέτερο κατά βάση μιας και δεν έχω ουδέτερο εκεί. Με ουδέτερο απευθείας επάνω στο φωτιστικό και μόνιμη τάση από τον διακόπτη Οι λάμπες πάντα 4 και πάντα ίδιες. Πολλά calibration εννοείται. Σε leading edge κλαταρει είτε αν πας να κάνεις calibration είτε αν το ανάψεις μετά από λίγο χρόνο. Τάση σταθερή στα 238 με 240 μετρημένη με καλιμπραρισμενο fluke 117 Δοκιμάστηκαν διάφορες τιμές στο antiflicker που έχει. Υποχρεωτικά ενεργοποιημένο το όχι κάτω από 50% αλλιώς αρχίζει το στρομπο Firmware το τελευταίο μιας και τα έκανα update όταν τα έβαλα στο δίκτυο. Δεν νομίζω ότι θα κάτσω να δοκιμάζω downgrade. Προς το παρόν δουλεύω ξανά με το 433mhz της nexa κανονικότατα και χωρίς _(_&#&-_((_) Αλλά πρέπει να βρω μια λύση και φως στο τούνελ δεν βλεπω Τα έγραψα και πιο πάνω αυτά. Βγάλε τις λάμπες, βάλτες κατευθείαν επάνω στο ντίμερ και δοκίμασε να δεις τι κάνει. Έχω δει ακόμα και σε knx dimmers όταν οι ουδέτεροι είναι μπερδεμένοι και δημιουργούνται βρόγχοι, τα dimmers να τρελαίνονται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thn Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 13 ώρες πριν, adtakhs είπε Βγάλε τις λάμπες, βάλτες κατευθείαν επάνω στο ντίμερ και δοκίμασε να δεις τι κάνει. Έχω δει ακόμα και σε knx dimmers όταν οι ουδέτεροι είναι μπερδεμένοι και δημιουργούνται βρόγχοι, τα dimmers να τρελαίνονται. Έβαλα το dimmer επάνω στο φωτιστικό που είναι απευθείας τα καλώδια από τις λάμπες. Καμιά διαφορά δυστυχώς Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
margaritagr Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2023 Να ρωτήσω κατι για ταινίες hue πρέπει να αγοραστεί συγκεκριμένης μάρκας τροφοδοτικό? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
foniki_melitzana Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2023 Καλησπέρα Θέλω να αλλάξω κάτι πρίζες στο σπίτι και έλεγα να βάλω, αν υπάρχει κάτι, smart πρίζα. Χωνευτή. Για να έχω έλεγχο να έχω και μέτρηση κατανάλωσης. Υπάρχει κάτι τέτοιο; και αν ναι αξίζει; ή να πάρω μονόπριζα (sonoff, Shelly, TP-Link?) με τις λειτουργίες που θέλω; Προς το παρόν έχω sonoff zigbee hub, και μερικούς wifi διακόπτες και λάμπες. Σκοπός είναι όταν βρω χρόνο να στήσω και home assistant Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Game__Over Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Γειά χαρά παιδιά. Επιθυμώ να αλλάξω φωτιστικό στο σαλόνι και να αλλάξω τον υπάρχον διακόπτη στον τοίχο με διακόπτη dimmer. Για διακόπτη dimmer σκέφτομαι να πάρω αυτόν > https://www.kafkas.gr/diakoptes-fotismou/master/master-dimmer-peristrofiko-all-loads-led-1000w-lefko_197832/ Για φωτιστικό οροφής σκέφτομαι κάποιο να υποστηρίζει 3 ή 4 λάμπες led (ντουΐ Ε27). Η πρόθεση μου είναι να έχω ζεστό άσπρο και πλούσιο φωτισμό να ανοίξω ένα βιβλίο, αλλά και να μπορώ να χαμηλώνω με to dimmer το φως σε βαθμό υπέρτατης χαλάρωσης να δω μια ταινία. Επειδή διαβάζω πως ενδεχομένως να μην δουλεύει σωστά το σύστημα, να τρεμοπαίζουν ή να μην χαμηλώνουν, ή να καίγονται εύκολα οι λάμπες, θα ήθελα γνώμες για το ποιές λάμπες πρέπει να αγοράσω ώστε να έχω τον πλήρη έλεγχο. Δεν θέλω smart λάμπες, ψάχνω για dimmable. Δοκιμασμένες λύσεις είναι ευπρόσδεκτες. Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου 2023 από Game__Over Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
beastgr Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Στις 4/11/2023 στις 6:49 ΜΜ, foniki_melitzana είπε Καλησπέρα Θέλω να αλλάξω κάτι πρίζες στο σπίτι και έλεγα να βάλω, αν υπάρχει κάτι, smart πρίζα. Χωνευτή. Για να έχω έλεγχο να έχω και μέτρηση κατανάλωσης. Υπάρχει κάτι τέτοιο; και αν ναι αξίζει; ή να πάρω μονόπριζα (sonoff, Shelly, TP-Link?) με τις λειτουργίες που θέλω να σου πω την αλήθεια δε βλέπω το λόγο να πάρεις τέτοια μπρίζα. Δεν είναι scalable. Για να δεις την κατανάλωση του σπιτιού θα ξοδέψεις ένα κάρο λεφτά για να καλύψεις όλες τις πρίζες (και μετά φυσικά θα θέλεις κάτι και για τα φώτα). Νομίζω καλύτερα είναι να το κάνεις κεντρικά από τον πίνακα για να έχεις μια ολική εικόνα. Tώρα αν θέλεις μπρίζες, οι περίσσότερες κουμπώνουν πάνω στις ήδη υπάρχουσες και σε αυτή τη κατηγορία θα βρεις πολλές (ακόμα και τα Lidl έχουν). Πρέπει να αποφασίσεις αν θα βάλεις wifi ή zigbee. Πού χρησιμοποιείς τη sonoff bridge ? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
foniki_melitzana Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 κατ'αρχάς να σε ευχαριστήσω για το χρόνο σου 4 hours ago, beastgr said: Για να δεις την κατανάλωση του σπιτιού θα ξοδέψεις ένα κάρο λεφτά για να καλύψεις όλες τις πρίζες Αυτήν τη στιγμή θέλω να αλλάξω δύο πρίζες που έχουν ξεχαρβαλωθεί, και επειδή εκεί θα μπουν τα ups για το homelab, θα ήθελα να έχω μια εικόνα της κατανάλωσης. Σίγουρα το να βάλω κάτι σε στυλ shelly στον κεντρικό πίνακα είναι σαφώς πιο πλήρες, αλλά αυτήν τη στιγμή ξεφεύγει νομίζω από το budget μου (δεδομένου ότι αν αρχίζω να σκαλίζω πίνακα θα καταλήξουμε να γίνει αλλαγή όλης της εγκατάστασης) Οπότε αφού θέλω να αλλάξω αυτές τις πρίζες που έχουν ξεχαρβαλωθεί σκεφτόμουν να βάλω απ'ευθείας "έξυπνες" πρίζες. Τώρα αν δεν υπάρχει κάτι αξιόλογο, αν δε συμφέρουν ή δεν αξίζει τον κόπο να ψάξω να βρω, προφανώς να πάρω δύο από αυτά τα μονόπριζα να τελειώνω. 4 hours ago, beastgr said: Πρέπει να αποφασίσεις αν θα βάλεις wifi ή zigbee Αυτήν τη στιγμή έχω και wifi και zigbee. Θεωρώ ότι καλύτερη λύση είναι το zigbee, για να μην επιβαρύνω το δίκτυο του σπιτιού (ακόμη κι αν κάποια στιγμή τα περάσω σε δικό τους vlan) 4 hours ago, beastgr said: Πού χρησιμοποιείς τη sonoff bridge ? Έχω μερικούς αισθητήρες για τις πόρτες και τη θερμοκρασία συνδεδεμένους, τίποτα το σπουδαίο προς το παρόν. Συνολικά όλα τα έχω σε Google Home (κάποια στιγμή ίσως καταφέρω να εγκαταστήσω το Home Assistant) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
beastgr Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Ρίξε μια ματιά εδώ. Έχει ότι ακριβώς ζητάς. Αν και εγώ στη θέση σου θα έπαιρνα smart plugs που μπαίνουν σε απλές πρίζες. Ο λόγος είναι ότι αν μετακινήσεις συσκευές, μετακινείς και τη smart plug αλλιώς πρέπει να βγάζεις πρίζες. Δεν είναι και πολύπλοκο αλλά μπελάς. Άσε που σε smart plugs θα βρεις πολύ μεγάλη ποικιλία (ικεα, lidl, sonoff, nous, neo ktl) Μερικές είναι πιο όμορφες από άλλες αλλά και πιο ακριβές. Εγώ χρησιμοποιώ το zigbee2mqtt και αγοράζω ότι είναι compatible με αυτό (υποστηρίζει πάρα πολλές), τώρα με sonoff και google home ισως πρέπει να ψάξεις να δεις ποιες δουλεύουν καλά. Και εγώ προτιμώ zigbee / zwave από wifi. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
margaritagr Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 Να ρωτήσω κάτι, μπορώ να βάλω ταινίες philips hue στο μπάνιο? Έχω δει ότι έχει ταινία ip67 αλλά δε βλέπω να έχει στεγανό τροφοδοτικο. Ξέρει κάποιος? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
beastgr Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2023 23 ώρες πριν, margaritagr είπε Να ρωτήσω κάτι, μπορώ να βάλω ταινίες philips hue στο μπάνιο? Έχω δει ότι έχει ταινία ip67 αλλά δε βλέπω να έχει στεγανό τροφοδοτικο. Ξέρει κάποιος? Υπάρχουν hue εξωτερικού χώρου οπότε αυτές λογικά θα κάνουν για την υγρασία του μπάνιου. Δε θα τις έβαζα ποτέ κοντά σε μπανιέρα γεμάτη με πολύ νερό όπως και καμία άλλη ηλεκτρική συσκευή φυσικά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
userAnon Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Καλησπέρα για όποιον μπορεί να επιβεβαιώσει πλέον τα shelly plus 2PM βαζουμε για παντζούρια αντί τα shelly 2.5 ? Για διακόπτες (φώτα) ποια shelly προτείνετε για μονούς και διπλούς διακόπτες? ( η μέτρηση δεν με νοιάζει και τόσο) Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akis_supernatural Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Θελω να κάνω το σπίτι μου λίγο πιο εξυπνο μπριζες φώτα θερμοκρασίες κτλ τι θα με συμβουλεύατε; Έλεγα να κινηθώ προς xiaomi μιας και ήδη έχω το smart heater Επίσης ποιο gateway να παρω; Αποτι κάταλαβα είναι must have ευχαριστω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Spect~ Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Moderators Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 16 ώρες πριν, akis_supernatural είπε Θελω να κάνω το σπίτι μου λίγο πιο εξυπνο μπριζες φώτα θερμοκρασίες κτλ τι θα με συμβουλεύατε; Έλεγα να κινηθώ προς xiaomi μιας και ήδη έχω το smart heater Επίσης ποιο gateway να παρω; Αποτι κάταλαβα είναι must have ευχαριστω Αναλογα τις γνωσεις και την ορεξη για μαθηση. Καλυτερη λυση ειναi Home assistant γιατι μπορεις να μπλεξεις πολλες εταιρειες μαζι. Το αλλο που μπορεις να κανεις ειναι να αγοραζεις συσκευες που ειναι Google Assistant compatible και να τα δουλευεις ολα απο εκει ή αντιστοιχα με αμαζον εκο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα