furiousboy13 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2023 Καλησπέρα, κάνω μερική ανακαίνιση στο σπίτι και θα έρθει ηλεκτρολόγος για κάποιες εργασίες. Οι ανάγκες που έχω για smart home είναι 5 ηλεκτρικά ρολά 2 διπλοι διακόπτες 2 μονοι διακοπτες αλε ρετουρ dimmable led strips Δε θέλω να πάω σε μια λύση με αποκλειστικά wi-fi γιατί θεωρώ θα μπουκώσει το δίκτυο χωρίς λόγο. Θέλω οι συσκευές να συνδέονται σε ένα hub και μόνο αυτό να συνδέεται με το router (ιδανικά ethernet). Για αυτό τον λόγο κλείνω προς zigbee απλά το θέμα είναι ότι δε μπορώ να βρω μια σειρά που να έχει όλα τα παραπάνω. πχ. sonoff δε μπορω να βρω zigbee για ηλεκτρικά ρολά και dimmer ledoταινίας. wifi dimmer λεντοταινίας έχω βρει μόνο της shelly. Επίσης γνωρίζει κάποιος αν πάω προς legrand netatmo, αν το zigbee hub που έχει είναι συμβατό με 3rd party zigbee συσκευές ή αντίστροφα να συνδέσω legrand εξυπνους zigbee διακόπτες σε sonoff zigbee bridge; Κάτι τελευταίο, γίνεται να πάω σε σειρά με wifi όπως πχ να πάρω κάποια wifi από sonoff και να συνδεθούν και αυτό στο bridge ώστε να μη φαίνονται ξεχωριστές ip στο router? Στον ηλεκτρολόγο σκοπεύω να του πω να μου περάσει ουδέτερο σε όλα τα κουτιά καθώς και να τα κάνει πιο βαθιά.
thn Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2023 Μετά από πρόβλημα με shelly dimmer 2 με τα led να τρεμοπαιζουν μόλις τα κατεβάσεις κάτω από το 100% ψάχνω για κάποια λύση. Δοκιμάστηκαν 2 dimmer και τα 2 χωρίς ουδέτερο. 4 λάμπες 4,9w η κάθε μία dimmable. Shelly bypass μπήκε, και μάλιστα δοκιμάστηκε και με 2 μαζί και χωρίς κανένα. Calibration έγινε και με την επιλογή του bypass που έχει και χωρίς. Μια επιλογή που έχει για anti flicker δοκιμάστηκε σε διάφορες τιμές χωρίς να κάνει κάτι. Δοκιμή με άλλης εταιρίας λάμπες ίδια watt, και μετά με μεγαλύτερες 7,9w. Εννοείται ότι με την επιλογή να μην πάει κάτω από το 50%. Οπότε δεν βγάζω άκρη και ψάχνω κάτι που να κάνει δουλειά. Τάση σταθερή (ανάμεσα σε 238 και 240 δηλαδή) αλλά όσο τις κατεβάζεις τόσο πιο στρομπο γίνεται Έχετε καμία ιδέα; πάντα χωρίς ουδέτερο Ευχαριστώ
thanasisxask Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2023 15 ώρες πριν, furiousboy13 είπε Καλησπέρα, κάνω μερική ανακαίνιση στο σπίτι και θα έρθει ηλεκτρολόγος για κάποιες εργασίες. Οι ανάγκες που έχω για smart home είναι 5 ηλεκτρικά ρολά 2 διπλοι διακόπτες 2 μονοι διακοπτες αλε ρετουρ dimmable led strips Δε θέλω να πάω σε μια λύση με αποκλειστικά wi-fi γιατί θεωρώ θα μπουκώσει το δίκτυο χωρίς λόγο. Θέλω οι συσκευές να συνδέονται σε ένα hub και μόνο αυτό να συνδέεται με το router (ιδανικά ethernet). Για αυτό τον λόγο κλείνω προς zigbee απλά το θέμα είναι ότι δε μπορώ να βρω μια σειρά που να έχει όλα τα παραπάνω. πχ. sonoff δε μπορω να βρω zigbee για ηλεκτρικά ρολά και dimmer ledoταινίας. wifi dimmer λεντοταινίας έχω βρει μόνο της shelly. Επίσης γνωρίζει κάποιος αν πάω προς legrand netatmo, αν το zigbee hub που έχει είναι συμβατό με 3rd party zigbee συσκευές ή αντίστροφα να συνδέσω legrand εξυπνους zigbee διακόπτες σε sonoff zigbee bridge; Κάτι τελευταίο, γίνεται να πάω σε σειρά με wifi όπως πχ να πάρω κάποια wifi από sonoff και να συνδεθούν και αυτό στο bridge ώστε να μη φαίνονται ξεχωριστές ip στο router? Στον ηλεκτρολόγο σκοπεύω να του πω να μου περάσει ουδέτερο σε όλα τα κουτιά καθώς και να τα κάνει πιο βαθιά. Να σου βάλει οπωσδήποτε βαθιά κουτιά και ουδέτερο παντού και από πίσω να βάλεις ότι θες, οπότε δεν δεσμεύεσαι σε σειρές πριζών και διακοπτών. Hub zigbee συνδέεται και με ethernet. Εγώ στα ρολά δεν έχω καν διακόπτη, έχω τηλεκοντρόλ και το zigbee. Θα σου πρότεινα να πάρεις μόνο zigbee (όπου υπάρχει). 1
furiousboy13 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2023 Επισης κοιτάζω τι zigbee hub να χρησιμοποιησω. Κοιτάζω τις sonoff και είμαι ανάμεσα στο Sonoff ZB Bridge- P και Sonoff ZBDongle-P. Το πρώτο έχω καταλάβει το χειρίζεσαι από την εφαρμογή ewelink και μπορείς να το συνδέσεις εύκολα με το google home και με το HA μαλλον με το home assistant με καποιο integration. Η απορία μου είναι αν υποστηρίζει τις ίδιες συσκευές από άλλες μάρκες όπως aqara. Δηλαδή θα μπορώ να συνδέσω αυτό; https://www.aqara.com/en/dual-relay-module-t2 Τώρα όσον αφορά το dongle, αυτό βλώπω ότι μπορείς να το συνδέσεις μόνο σε HA (άρα να έχεις και raspberry). Οπότε τι κερδίζεις αν βάλεις αυτό; Υποστηρίζει περισσότερες 3rd party συσκευές από το bridge? Γιατί βλέπω ότι και η διαδικασία μετά για να το βάλεις στο google home είναι κάπως περίπλοκη.
thanasisxask Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2023 13 λεπτά πριν, furiousboy13 είπε Επισης κοιτάζω τι zigbee hub να χρησιμοποιησω. Κοιτάζω τις sonoff και είμαι ανάμεσα στο Sonoff ZB Bridge- P και Sonoff ZBDongle-P. Το πρώτο έχω καταλάβει το χειρίζεσαι από την εφαρμογή ewelink και μπορείς να το συνδέσεις εύκολα με το google home και με το HA μαλλον με το home assistant με καποιο integration. Η απορία μου είναι αν υποστηρίζει τις ίδιες συσκευές από άλλες μάρκες όπως aqara. Δηλαδή θα μπορώ να συνδέσω αυτό; https://www.aqara.com/en/dual-relay-module-t2 Τώρα όσον αφορά το dongle, αυτό βλώπω ότι μπορείς να το συνδέσεις μόνο σε HA (άρα να έχεις και raspberry). Οπότε τι κερδίζεις αν βάλεις αυτό; Υποστηρίζει περισσότερες 3rd party συσκευές από το bridge? Γιατί βλέπω ότι και η διαδικασία μετά για να το βάλεις στο google home είναι κάπως περίπλοκη. Χωρίς να είναι σίγουρος νομίζω ότι ένα hub zigbee υποστηρίζει όλες τις zigbee συσκευές. Τώρα αν θες να ασχοληθείς με home assistant θέλει παραπάνω διάβασμα και ψάξιμο από εσένα. Αποφάσισε εσύ τι θες να κάνεις και δες μετά με τι θέλεις να "παίξεις".
geofak Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2023 Έχω μοτέρ γκαραζόπορτας της Grital μοντέλο GO-FS 1000 Nm https://www.grital.eu/wp-content/uploads/2019/01/2006013-24.jpg https://www.grital.eu/wp-content/uploads/2019/01/2006013-9.jpg και θέλω να συνδέσω wifi μονάδα όπως πχ αυτή https://www.skroutz.gr/s/27509384/Andowl-Pinakas-Elegchou-Tilecheirismos-Wi-Fi-Portas-Garaz-Q-CK400.html για να ανοίγει αν έχω ξεχάσει το τηλεκοντρόλ Αυτά τα 2 είναι συμβατά μεταξύ τους; Μπορεί να συνδεθεί το παραπάνω στην πράσινη κλέμα του μοτέρ;
furiousboy13 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2023 Έπειτα από αναζήτηση εδώ, λέω να παίξω με HA με το Sonoff ZBDongle-P και με Zigbee2MQTT. Ύστερα βλέπω τις παρακάτω επιλογές: Για ηλεκτρικά ρολά Για διπλό dimmer διακόπτη Για dimmer ledotainias https://www.aliexpress.com/item/1005002940004354.html?spm=a2g0o.cart.0.0.137738da0Bvvah&mp=1 Πιστεύετε θα κάνω δουλειά;
jkoukos Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2023 23 ώρες πριν, geofak είπε Αυτά τα 2 είναι συμβατά μεταξύ τους; Μπορεί να συνδεθεί το παραπάνω στην πράσινη κλέμα του μοτέρ; Συνδέεις τα 2 καλώδια του smart ρελέ, στις υποδοχές PB και GND της πράσινης κλέμας. Στο σημείο αυτό κανονικά συνδέεται ένας απλός εξωτερικός διακόπτης για χειροκίνητη λειτουργία της γκαραζόπορτας, απλά εσύ θα βάλεις τον ρελέ. 1 1
thanasisxask Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2023 Στις 24/10/2023 στις 5:47 ΜΜ, furiousboy13 είπε Έπειτα από αναζήτηση εδώ, λέω να παίξω με HA με το Sonoff ZBDongle-P και με Zigbee2MQTT. Ύστερα βλέπω τις παρακάτω επιλογές: Για ηλεκτρικά ρολά Για διπλό dimmer διακόπτη Για dimmer ledotainias https://www.aliexpress.com/item/1005002940004354.html?spm=a2g0o.cart.0.0.137738da0Bvvah&mp=1 Πιστεύετε θα κάνω δουλειά; Για το dimmer στα 220ν προτίμησε με triac
vasilllis Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2023 Στις 24/10/2023 στις 9:22 ΠΜ, thn είπε Μετά από πρόβλημα με shelly dimmer 2 με τα led να τρεμοπαιζουν μόλις τα κατεβάσεις κάτω από το 100% ψάχνω για κάποια λύση. Δοκιμάστηκαν 2 dimmer και τα 2 χωρίς ουδέτερο. 4 λάμπες 4,9w η κάθε μία dimmable. Shelly bypass μπήκε, και μάλιστα δοκιμάστηκε και με 2 μαζί και χωρίς κανένα. Calibration έγινε και με την επιλογή του bypass που έχει και χωρίς. Μια επιλογή που έχει για anti flicker δοκιμάστηκε σε διάφορες τιμές χωρίς να κάνει κάτι. Δοκιμή με άλλης εταιρίας λάμπες ίδια watt, και μετά με μεγαλύτερες 7,9w. Εννοείται ότι με την επιλογή να μην πάει κάτω από το 50%. Οπότε δεν βγάζω άκρη και ψάχνω κάτι που να κάνει δουλειά. Τάση σταθερή (ανάμεσα σε 238 και 240 δηλαδή) αλλά όσο τις κατεβάζεις τόσο πιο στρομπο γίνεται Έχετε καμία ιδέα; πάντα χωρίς ουδέτερο Ευχαριστώ τι τύπος λάμπες και τι μάρκα?
thn Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2023 8 ώρες πριν, vasilllis είπε τι τύπος λάμπες και τι μάρκα? Gu10 philips και sylvania. 4,9w και κάπου στα 8w. Από 4 περνάει το φωτιστικό
adtakhs Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 24/10/2023 στις 9:22 ΠΜ, thn είπε Μετά από πρόβλημα με shelly dimmer 2 με τα led να τρεμοπαιζουν μόλις τα κατεβάσεις κάτω από το 100% ψάχνω για κάποια λύση. Δοκιμάστηκαν 2 dimmer και τα 2 χωρίς ουδέτερο. 4 λάμπες 4,9w η κάθε μία dimmable. Shelly bypass μπήκε, και μάλιστα δοκιμάστηκε και με 2 μαζί και χωρίς κανένα. Calibration έγινε και με την επιλογή του bypass που έχει και χωρίς. Μια επιλογή που έχει για anti flicker δοκιμάστηκε σε διάφορες τιμές χωρίς να κάνει κάτι. Δοκιμή με άλλης εταιρίας λάμπες ίδια watt, και μετά με μεγαλύτερες 7,9w. Εννοείται ότι με την επιλογή να μην πάει κάτω από το 50%. Οπότε δεν βγάζω άκρη και ψάχνω κάτι που να κάνει δουλειά. Τάση σταθερή (ανάμεσα σε 238 και 240 δηλαδή) αλλά όσο τις κατεβάζεις τόσο πιο στρομπο γίνεται Έχετε καμία ιδέα; πάντα χωρίς ουδέτερο Ευχαριστώ Προσπάθησες να καλιμπραρεις και σε Lead και σε Trailing edge? Τι λάμπες έχεις επάνω; Είναι όλες οι λάμπες της κάθε γραμμής ίδιες; Στις 23/10/2023 στις 6:41 ΜΜ, furiousboy13 είπε Καλησπέρα, κάνω μερική ανακαίνιση στο σπίτι και θα έρθει ηλεκτρολόγος για κάποιες εργασίες. Οι ανάγκες που έχω για smart home είναι 5 ηλεκτρικά ρολά 2 διπλοι διακόπτες 2 μονοι διακοπτες αλε ρετουρ dimmable led strips Δε θέλω να πάω σε μια λύση με αποκλειστικά wi-fi γιατί θεωρώ θα μπουκώσει το δίκτυο χωρίς λόγο. Θέλω οι συσκευές να συνδέονται σε ένα hub και μόνο αυτό να συνδέεται με το router (ιδανικά ethernet). Για αυτό τον λόγο κλείνω προς zigbee απλά το θέμα είναι ότι δε μπορώ να βρω μια σειρά που να έχει όλα τα παραπάνω. πχ. sonoff δε μπορω να βρω zigbee για ηλεκτρικά ρολά και dimmer ledoταινίας. wifi dimmer λεντοταινίας έχω βρει μόνο της shelly. Επίσης γνωρίζει κάποιος αν πάω προς legrand netatmo, αν το zigbee hub που έχει είναι συμβατό με 3rd party zigbee συσκευές ή αντίστροφα να συνδέσω legrand εξυπνους zigbee διακόπτες σε sonoff zigbee bridge; Κάτι τελευταίο, γίνεται να πάω σε σειρά με wifi όπως πχ να πάρω κάποια wifi από sonoff και να συνδεθούν και αυτό στο bridge ώστε να μη φαίνονται ξεχωριστές ip στο router? Στον ηλεκτρολόγο σκοπεύω να του πω να μου περάσει ουδέτερο σε όλα τα κουτιά καθώς και να τα κάνει πιο βαθιά. Εγώ θα πήγαινα σε Z-Wave. Shelly wave shutter για ρολά. Shelly wave 1pm για αλέ ρετουρ, on off Shelly wave 2pm για κομμιτατερ. Fibaro dimmer led strip για led ταινίες. Ένα gateway z-wave to lan /wifi Home assistant server. Από την άλλη εμένα μου αρέσουν πολύ οι συσκευές Lan (όχι wifi), όπως οι συσκευές Pro της Shelly. Shelly pro 4pm -1 τεμάχιο Shelly dual cover - 3 τεμάχια Led strip μόνο wifi. Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2023 από adtakhs
thn Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 11 ώρες πριν, adtakhs είπε Προσπάθησες να καλιμπραρεις και σε Lead και σε Trailing edge? Τι λάμπες έχεις επάνω; Είναι όλες οι λάμπες της κάθε γραμμής ίδιες; Σε leading edge πεθαίνουν και τα 2 dimmer με led λάμπες επάνω. Θέλουν ρεσετ για να ισιωσουν Έχω δοκιμάσει με 4 λάμπες gu10 philips 3000k 4,9w dim 4 osram 4,6w 3000k dim 4 Sylvania 3000k 5w dim 4 6,9w 3000k philips dim 4 7,8w 3000k sylvania Χωρίς bypass Με ένα bypass Με δύο bypass παράλληλα Χωρίς ουδέτερο κατά βάση μιας και δεν έχω ουδέτερο εκεί. Με ουδέτερο απευθείας επάνω στο φωτιστικό και μόνιμη τάση από τον διακόπτη Οι λάμπες πάντα 4 και πάντα ίδιες. Πολλά calibration εννοείται. Σε leading edge κλαταρει είτε αν πας να κάνεις calibration είτε αν το ανάψεις μετά από λίγο χρόνο. Τάση σταθερή στα 238 με 240 μετρημένη με καλιμπραρισμενο fluke 117 Δοκιμάστηκαν διάφορες τιμές στο antiflicker που έχει. Υποχρεωτικά ενεργοποιημένο το όχι κάτω από 50% αλλιώς αρχίζει το στρομπο Firmware το τελευταίο μιας και τα έκανα update όταν τα έβαλα στο δίκτυο. Δεν νομίζω ότι θα κάτσω να δοκιμάζω downgrade. Προς το παρόν δουλεύω ξανά με το 433mhz της nexa κανονικότατα και χωρίς _(_&#&-_((_) Αλλά πρέπει να βρω μια λύση και φως στο τούνελ δεν βλεπω Τα έγραψα και πιο πάνω αυτά.
furiousboy13 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 12 ώρες πριν, adtakhs είπε Προσπάθησες να καλιμπραρεις και σε Lead και σε Trailing edge? Τι λάμπες έχεις επάνω; Είναι όλες οι λάμπες της κάθε γραμμής ίδιες; Εγώ θα πήγαινα σε Z-Wave. Shelly wave shutter για ρολά. Shelly wave 1pm για αλέ ρετουρ, on off Shelly wave 2pm για κομμιτατερ. Fibaro dimmer led strip για led ταινίες. Ένα gateway z-wave to lan /wifi Home assistant server. Από την άλλη εμένα μου αρέσουν πολύ οι συσκευές Lan (όχι wifi), όπως οι συσκευές Pro της Shelly. Shelly pro 4pm -1 τεμάχιο Shelly dual cover - 3 τεμάχια Led strip μόνο wifi. Ευχαριστώ για την απάντηση. Ναι τελικά έλεγα για z-wave και σαν hub να πάρω fibaro home center 3 lite. Αν πάω προς z-wave να επιλέξω Shelly ή fibaro; Για τα Shelly pro με το Ethernet θα πρέπει να τραβηχτεί ρεύμα από τα ρολά και τους διακόπτες και να μου τα φέρει ο ηλεκτρολόγος σε ένα σημείο που θα βάλω ράγα και θα βάλω και αυτά;
vasilllis Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 Στις 29/10/2023 στις 8:10 ΜΜ, thn είπε Σε leading edge πεθαίνουν και τα 2 dimmer με led λάμπες επάνω. Θέλουν ρεσετ για να ισιωσουν Έχω δοκιμάσει με 4 λάμπες gu10 philips 3000k 4,9w dim 4 osram 4,6w 3000k dim 4 Sylvania 3000k 5w dim 4 6,9w 3000k philips dim 4 7,8w 3000k sylvania Χωρίς bypass Με ένα bypass Με δύο bypass παράλληλα Χωρίς ουδέτερο κατά βάση μιας και δεν έχω ουδέτερο εκεί. Με ουδέτερο απευθείας επάνω στο φωτιστικό και μόνιμη τάση από τον διακόπτη Οι λάμπες πάντα 4 και πάντα ίδιες. Πολλά calibration εννοείται. Σε leading edge κλαταρει είτε αν πας να κάνεις calibration είτε αν το ανάψεις μετά από λίγο χρόνο. Τάση σταθερή στα 238 με 240 μετρημένη με καλιμπραρισμενο fluke 117 Δοκιμάστηκαν διάφορες τιμές στο antiflicker που έχει. Υποχρεωτικά ενεργοποιημένο το όχι κάτω από 50% αλλιώς αρχίζει το στρομπο Firmware το τελευταίο μιας και τα έκανα update όταν τα έβαλα στο δίκτυο. Δεν νομίζω ότι θα κάτσω να δοκιμάζω downgrade. Προς το παρόν δουλεύω ξανά με το 433mhz της nexa κανονικότατα και χωρίς _(_&#&-_((_) Αλλά πρέπει να βρω μια λύση και φως στο τούνελ δεν βλεπω Τα έγραψα και πιο πάνω αυτά. Μου κάνει εντύπωση πάντως.Εμενα με 2 philips επαιζε τελεια.Με οτιδηποτε αλλο δοκιιμασα σε φτηνη λαμπα εκανε flickering,πολυ μικρο βεβαια σχεδον ανεπαισθητο.Εχεις δοκιμασει με ουδετερο?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα