Προς το περιεχόμενο

Smart Home

exypnakias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μετρητής μονοφασικος MID με δύο μετρήσεις ώστε να παίρνεις δεδομένα και για πχ. τον θερμοσίφωνα είναι ο νέος 

Shelly Pro EM 50.

Θετικό το ότι έχει και έξοδο για τον έλεγχο του θερμοσίφωνα μέσω ρελέ, καθώς και LAN σύνδεση ....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Στις 16/10/2023 στις 1:09 ΜΜ, evts είπε

Για στήσιμο αισθητήρων στο σπίτι αξίζει η shelly ; Θέλω να βάλω μερικούς αισθητήρες πόρτας, για διαρροή νερού.

Αυτή την στιγμή έχεις κάτι άλλο στο σπίτι?

Καλή η shelly εγώ γενικά έχω ένα θέμα με τις wifi συνδέσεις.Εγώ θα αγόραζα ένα zigbee hub πχ της Sonoff και μετά θα πρόσθετα όσους αισθητήρες θελω διαφορετικών κατασκευαστών και πιό φθηνα σε σχέση με Shelly.

6 λεπτά πριν, kostaskontis είπε

εχετε δει καμια οικονομικη λυση για κουρτινες?Το πιο οικονομικο που εχω δει ειναι το sonoff zbcurtain γυρω στο 100ρικο...

Έχω βάλει 9 τέτοια σε σπίτι 140 τμ, για ρολά, και είναι πολύ καλά και πιάνουν παντού αλλά είναι zigbee. 

Screenshot_2023-10-18-23-04-39-37_57e717c094f371a1dada6567a1123b99.jpg

33 λεπτά πριν, thanasisxask είπε

Έχω βάλει 9 τέτοια σε σπίτι 140 τμ, για ρολά, και είναι πολύ καλά και πιάνουν παντού αλλά είναι zigbee. 

Screenshot_2023-10-18-23-04-39-37_57e717c094f371a1dada6567a1123b99.jpg

ειναι μοτερ για κουρτηνες?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους!

Ψάχνω smart θερμοστάτη για το καλοριφέρ. Θέλω να είναι ZigBee για να έχει integration με το ha. Έχω βρει τον moes BHT 002N αλλά δεν ξέρω πιο πρέπει να πάρω (με μπερδεύουν τα ga/gb/gc) και δεν ξέρω αν κάνουν στην τελική.

Τώρα έχω τον κλασικό Siemens  RAA30.16.Παρακάτω και φωτογραφίες.

Ευχαριστώ!

Spoiler

20231004_210923.jpg.67266d720e266e7d51e01f8d0cc30169.jpg20231004_210903.jpg.145480fa23d42c6dbdb2efc0592724c2.jpg

Επεξ/σία από flampouras

1 ώρα πριν, flampouras είπε

Καλησπέρα σε όλους!

Ψάχνω smart θερμοστάτη για το καλοριφέρ. Θέλω να είναι ZigBee για να έχει integration με το ha. Έχω βρει τον moes BHT 002N αλλά δεν ξέρω πιο πρέπει να πάρω (με μπερδεύουν τα ga/gb/gc) και δεν ξέρω αν κάνουν στην τελική.

Τώρα έχω τον κλασικό Siemens  RAA30.16.Παρακάτω και φωτογραφίες.

Ευχαριστώ!

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

20231004_210923.jpg.67266d720e266e7d51e01f8d0cc30169.jpg20231004_210903.jpg.145480fa23d42c6dbdb2efc0592724c2.jpg

Καλησπέρα. Ίσως αυτό βοηθήσει.

• Thanks 1

Στις 12/11/2022 στις 4:26 ΜΜ, jkoukos είπε

Αν αναγνωρίζεται από τις εφαρμογές Smart Life ή Tuya σε κινητό, τότε μπορεί να παίξει σε Home Assistant μέσω των integration Tuya (επίσημη) και LocalTuya.

@jkoukosευχαριστώ γι'αυτό το σχόλιο, με βοήθησε να το εγκαταστήσω.

Όντως το αναγνωρίζει το Tuya app (δυσκολεύτηκα να αποφασίσω ως τι να το δηλώσω, τελικά νομίζω έβαλα κάτι άσχετο, wifi switch ή κάτι τέτοιο), και μετά έχει μια λίγο περίπλοκη διαδικασία να κάνεις μια εγγραφή στο site της Tuya και να συνδέσεις το geyer με ένα account εκεί. Τα λέει όλα  αναλυτικά στο site του home assistant πάντως, για μένα αξίζει. 

Στις 12/11/2022 στις 4:26 ΜΜ, jkoukos είπε

Αν αναγνωρίζεται από τις εφαρμογές Smart Life ή Tuya σε κινητό, τότε μπορεί να παίξει σε Home Assistant μέσω των integration Tuya (επίσημη) και LocalTuya.

@jkoukosευχαριστώ γι'αυτό το σχόλιο, με βοήθησε να το εγκαταστήσω.

Όντως το αναγνωρίζει το Tuya app (δυσκολεύτηκα να αποφασίσω ως τι να το δηλώσω, τελικά νομίζω έβαλα κάτι άσχετο, wifi switch ή κάτι τέτοιο), και μετά έχει μια λίγο περίπλοκη διαδικασία να κάνεις μια εγγραφή στο site της Tuya και να συνδέσεις το geyer με ένα account εκεί. Τα λέει όλα  αναλυτικά στο site του home assistant πάντως, για μένα αξίζει. 

22 ώρες πριν, leuteris107 είπε

Καλησπέρα. Ίσως αυτό βοηθήσει.

Σε ευχαριστώ αλλά δεν έβγαλα άκρη.. έχω κατεβάσει και το manual. Από ότι βλέπω θέλουν 4 καλώδια ενώ εγώ έχω 3.

7 λεπτά πριν, flampouras είπε

Σε ευχαριστώ αλλά δεν έβγαλα άκρη.. έχω κατεβάσει και το manual. Από ότι βλέπω θέλουν 4 καλώδια ενώ εγώ έχω 3.

Και θα τα συνδέσεις όπως είναι και το παλιο σου.. 

Στιγμιότυπο οθόνης 2023-10-20 152347.png

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σύμφωνα με το σχέδιο που έχει ο Siemens θερμοστάτης αλλά και η συνδεσμολογία που εμφανίζεται στην φωτογραφία, το κίτρινο καλώδιο θα συνδεθεί στο σημείο 3 2 και το σημείο 1 θα γεφυρωθεί με το σημείο 4 (φάση L).

Διόρθωση! Σημείο 2 αντί του σημείου 3.

Επεξ/σία από jkoukos

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, babisa είπε

Και θα τα συνδέσεις όπως είναι και το παλιο σου.. 

Στιγμιότυπο οθόνης 2023-10-20 152347.png

2 ώρες πριν, lambros είπε

Δεν νομίζω να είναι σωστή η συνδεσμολογία.

Έτσι βραχυκυκλωνεις την επαφή.

Μήπως η κίτρινη γέφυρα να είναι 2-3 ή 2-4??

2 ώρες πριν, jkoukos είπε

Σύμφωνα με το σχέδιο που έχει ο Siemens θερμοστάτης αλλά και η συνδεσμολογία που εμφανίζεται στην φωτογραφία, το κίτρινο καλώδιο θα συνδεθεί στο σημείο 3 2 και το σημείο 1 θα γεφυρωθεί με το σημείο 4 (φάση L).

Διόρθωση! Σημείο 2 αντί του σημείου 3.

Καταρχήν σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.

Η γέφυρα γίνεται στον Siemens μόνο και μόνο για να ανάβει το λαμπάκι για να βλέπεις ότι είναι ενεργός ο καυστήρας. Το λέει και στο manual του.

Οπότε είμαστε σίγουροι ότι συνδέεται έτσι και ότι χρειάζομαι την GC version;

Ευχαριστώ!

Επεξ/σία από flampouras

Καλησπερα , το επόμενο διάστημα θα μπούμε σε σπίτι που αγοράσαμε επιτέλους μετά από χρόνια στο ενοίκιο οπότε ευκαιρία να κάνω όσα δεν μπορούσα πριν σε σχέση με το smart home .

Πρώτο βήμα να κατεβάσω ουδέτερους στου διακόπτες. Τι προτείνετε για εδώ Shelly ή διακόπτη smart και αν ναι ποιον;

Μετά ξέρετε τι παίζει από smart locks καθώς θα βάλω καινούργια πόρτα να προσέξω τι θα επιλέξω για κλειδαριά. Όταν έψαχνα παλιά ήταν η nuki νμζ που έπρεπε να έχεις κοντό κλειδί και καλύτερα ο μύλος να δουλεύει από έξω ακόμα και αν έχεις κλειδί μέσα. Ποια smart lock προτείνεται;

Επίσης κάπου έπεσε το μάτι μου ηλεκτρικό ματάκι αλλά ήταν να βγαίνει σε οθόνη από πίσω , έχει κάτι παρόμοιο που να στέλνει εικόνα και σε κινητό;

Επόμενο με ενδιαφέρουν αισθητήρες τι προτείνετε; είχα δοκιμάσω aqara όχι ιδιαίτερα ευχαριστημένος. 

Έχω 3-4 Alexa θα πάρω και κάνα echo και λογικά θα ξανά ασχοληθώ με home assistant. Τέλος ένα link με το πιο πάνω για κουρτίνες υπάρχει; όταν έψαχνα όντως το πιο φθηνό έβγαινε στο 100αρι όπως λέει ένα παιδί. 

Θερμοστατη έχω αυτόν έναν wiser με ηλεκτροβανες για καλοριφέρ δεν είχε μπει ποτέ ήθελαν αλλαγες τα καλοριφέρ αν ταιριάζει θα μπει τωρα. (Λέβητας αερίου)

Μετρητή κατανάλωσης για τον πίνακα ποιον προτείνεται (3 δασικός)

Υπάρχει κάτι άλλο χώρις να δώσω 500-1000 ευρώ(παντζούρια από χειροκίνητα σε ηλεκτρικά, τέντες) που μπορώ να κάνω ?

υταωσας ευχαριστώ εκ τον προτέρων, πάω να χαθώ για I fo στις πίσω σελιδες

2 ώρες πριν, flampouras είπε

Οπότε είμαστε σίγουροι ότι συνδέεται έτσι και ότι χρειάζομαι την GC version;

Το GC κάνει. Ο καυστήρας δουλεύει με 230V οπότε περιμένει να έρθει η φάση από το κίτρινο καλώδιο (ο ουδέτερος ήδη είναι συνδεδεμένος κάτω στον καυστήρα) από την Νο1 επαφή του ρελέ.

Οπότε χρειάζεται μία γέφυρα, μεταξύ των Νο2 και Νο4 επαφών, μέσω της οποίας θα μεταφερθεί η φάση στον καυστήρα όταν ενεργοποιηθεί ο ρελέ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...