Προς το περιεχόμενο

Smart Home

exypnakias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, marksk said:

Παιδιά σήμερα μου αλλάξανε το μετρητή από τη δεδδηε και μου βάλανε λέει καινούριο για τηλεμετρηση. Μπορώ να βλέπω εγώ καταναλώσεις; νά το ρίξω και στο home assistant ή έχω τρομακτική φαντασία

Δηλαδή στο https://apps.deddie.gr/mdp/intro.html σου δείχνει κάτι; Γιατί θεωρητικά τηλεμέτρηση θα μπορούν να κάνουν όλοι οι νέοι μετρητές φαντάζομαι μέχρι το τέλος της δεκαετίας ή κάτι τέτοιο, το θέμα είναι αν και πόσοι από αυτούς το κάνουν αυτή τη στιγμή.

Ενδιαφέρουσα πλατφόρμα πάντως, ούτε εγώ την ήξερα. Λογικά όλο και κάποιο API θα υπάρχει (ή θα φτιάξουν) για να μπορεί κάποιος κάνει auth και να τραβάει τα δεδομένα του αυτόματα.

edit: τώρα είδα την προηγούμενη απάντηση

Επεξ/σία από nzeppos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Βρήκα ένα άρθρο το 2020 και γράφει ότι αφορά συνδέσεις Μέσης Τάσης και όχι Χαμηλής που έχουμε εμείς.

Αναφορά σε κείμενο

Νέα αναβαθμισμένη διαδικτυακή υπηρεσία για τους πελάτες Μέσης Τάσης ανακοινώνει ο ΔΕΔΔΗΕ, μέσω της οποίας αποκτούν πρόσβαση και αναλυτική εικόνα των μετρητικών τους δεδομένων.

Αναλυτικότερα, με την εγγραφή τους στις διαδικτυακές υπηρεσίες που παρέχει ο ΔΕΔΔΗΕ μέσω της ιστοσελίδας του, στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://apps.deddie.gr/rps/registration.html οι πελάτες Μέσης Τάσης αποκτούν άμεση πρόσβαση στα μετρητικά δεδομένα των παροχών τους, με πολλαπλές δυνατότητες παρακολούθησης και ανάλυσης.

Επίσης η σελίδα με τις μετρήσεις ξεκινά από εδώ, όπου ρητά αναφέρεται σε συνδέσεις Μέσης Τάσης.

5 ώρες πριν, marksk είπε

Παιδιά σήμερα μου αλλάξανε το μετρητή από τη δεδδηε και μου βάλανε λέει καινούριο για τηλεμετρηση. Μπορώ να βλέπω εγώ καταναλώσεις; νά το ρίξω και στο home assistant ή έχω τρομακτική φαντασία

σε ποια περιοχη εισαι?Καιρο προσπαθω να μου αλλαξουν μετρητη με νεο τηλεμετρησης αλλα αδιαφορουν τελειως σε ολες τις αιτησεις που εχω κανει...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κομοτηνή

Το αστείο είναι ότι ήρθαν και μου άλλαξαν τον μοναδικό ψηφιακό μετρητή που είχα και δεν άλλαξαν κανένα παλιό αναλογικό. Μόνοι τους ήρθαν 

Επεξ/σία από marksk

Στη Μέση Τάση έχουμε τηλεμέτρηση εδώ και 10 χρόνια. Χρησιμεύει στο να δεις το ενεργειακό σου προφίλ και να κάνεις τυχόν διορθωτικές κινήσεις, πχ αν έχεις πολλά άεργα προς ΔΕΔΔΗΕ τα οποία πληρώνεις (στη χαμηλή δεν χρεώνονται).

Λογικά θα βγει κάποια αντίστοιχη πλατφόρμα για τους μετρητές χαμηλής.
Στο εξωτερικό αλλού επιτρέπεται και αλλού όχι, να συνδεθείς στο interface του μετρητή. Στην Ελλάδα θεωρώ ότι θα απαγορεύεται. Εν πάσει περιπτώσει καλύτερα ένα Shelly να τελειώνουμε :)

τι ειναι ο ελληνας εμπορος ομως ρε παιδι μου ,οσα χρονια και να περασουν δεν παύει να με απογοητεύει.Εκανα ενα προτζεκτακι με κατι λεντοταινιες στο μπαλκονι στο σπιτι εναντι χριστουγεννων και χρειαστηκα ενα τροφοδοτικο 12v/5v. Κανω ενα search βλεπω αυτο το παραγγελνω οκ και το λαμβανω σημερα....Τι νομιζεται οτι μου εστειλαν? :).....

Spoiler

image.jpeg.5f9a994fea6ce6d6869b0d6b05e9c494.jpeg

• Sad 1

Στις 13/10/2023 στις 3:49 ΜΜ, kostaskontis είπε

τι ειναι ο ελληνας εμπορος ομως ρε παιδι μου ,οσα χρονια και να περασουν δεν παύει να με απογοητεύει.Εκανα ενα προτζεκτακι με κατι λεντοταινιες στο μπαλκονι στο σπιτι εναντι χριστουγεννων και χρειαστηκα ενα τροφοδοτικο 12v/5v. Κανω ενα search βλεπω αυτο το παραγγελνω οκ και το λαμβανω σημερα....Τι νομιζεται οτι μου εστειλαν? :).....

Απόκρυψη περιεχομένων

image.jpeg.5f9a994fea6ce6d6869b0d6b05e9c494.jpeg

Έβγαλες άκρη για το πως να το συνδέσεις; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 04/10/2023 at 23:05, IKARIWTHS said:

Μαλλον φταίω εγώ που δεν το έθεσα σωστα .Δεν με ενδιαφέρει να ανοίξω ένα ένα τα κουτιά ,με ενδιαφέρει να βάλω μόνο στον κεντρικό διακόπτη αυτοματισμό και να τα ανοιγοκλείνω όλα μαζί .Ο κεντρικός διακόπτης είναι σε σημείο άσχετο και όχι κοντά σε κάποιο ρόλο .Άρα όπως το καταλαβαίνω εγώ ,ή πρέπει να σκέψω τον τοίχο και να φέρω ουδέτερο από μια πρίζα  που απέχει ένα μέτρο ,ή πρέπει να κάνω κάτι με τον ηλεκτρολογικό πίνακα 

Καλημέρα σε όλους ,εχθές ήρθε ο ηλεκτρολογος και συνδεσαμε στον πίνακα ένα curtain switch και δουλεύουν οκά καλά ,βάλαμε αυτόν 

https://www.skroutz.gr/s/44758211/Avatto-Smart-Endiamesos-Diakoptis-me-Wi-Fi-kai-ZigBee-se-Leyko-CHroma-N-CSM01-1.html

το επόμενο project είναι να ανοιγοκλείνω την γκαραζοπορτα ,μεθεπόμενο το αυτόματο πότισμα 

On 12/10/2023 at 15:01, marksk said:

Εγώ έβαλα στον πίνακα έναν ψηφιακό τριφασικό μετρητή ,σε μια επιλογή που έχει του έδωσα τον αριθμο των kw που γραφει το ρολόι και πλεον μετράνε μαζί .Ελπίζω να μην κατάλαβα λάθος και να βοήθησα .

Επεξ/σία από IKARIWTHS

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, IKARIWTHS είπε

Εγώ έβαλα στον πίνακα έναν ψηφιακό τριφασικό μετρητή ,σε μια επιλογή που έχει του έδωσα τον αριθμο των kw που γραφει το ρολόι και πλεον μετράνε μαζί .Ελπίζω να μην κατάλαβα λάθος και να βοήθησα .

Καλημέρα. Θα μπορούσες να γράψεις ποιόν ψηφιακό μετρητή έβαλες, αν υπάρχει σε μονοφασικό και αν συνδέεται στο Home Assistant;

Ευχαριστώ

Επεξ/σία από leuteris107

Στις 12/10/2023 στις 12:03 ΜΜ, userAnon είπε

θα πάρω να τα δοκιμάσω.. γνωρίζεις σε σχέση με τα shelly αν στο μέγεθος είναι τα ίδια ή πιο μεγάλα/μικρα?

20230303172421_2ffd30c3.jpeg.767862637b57a0b9244260f39d354d60.jpeg

Το Shelly είναι 2 κατηγορίες κάτω σε μέγεθος.

• Sad 1

On 12/10/2023 at 15:01, marksk said:

Δοκίμασε το wmbusmeters. Πρόσφατα διάβασα αντίστοιχο smart μετρητή νερού τις iperl. Σε συνεργασία με ένα SDR διαβάζεις ότι θέλεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 hours ago, leuteris107 said:

Καλημέρα. Θα μπορούσες να γράψεις ποιόν ψηφιακό μετρητή έβαλες, αν υπάρχει σε μονοφασικό και αν συνδέεται στο Home Assistant;

Ευχαριστώ

Καλημέρα ,έχω αυτόν σε τριφασικό https://www.aliexpress.com/i/1005004339540352.html

μαλιστα υποστηρίζει και αμφίδρομη μέτρηση σε περίπτωση που έχεις φωτοβολταικα η γεννήτρια .
Στο home assistant το έχω συνδέσει μέσω του plug in που υπάρχει για τα tuya .cloud δηλαδή 

Επεξ/σία από IKARIWTHS
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...