IKARIWTHS Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Μαλλον φταίω εγώ που δεν το έθεσα σωστα .Δεν με ενδιαφέρει να ανοίξω ένα ένα τα κουτιά ,με ενδιαφέρει να βάλω μόνο στον κεντρικό διακόπτη αυτοματισμό και να τα ανοιγοκλείνω όλα μαζί .Ο κεντρικός διακόπτης είναι σε σημείο άσχετο και όχι κοντά σε κάποιο ρόλο .Άρα όπως το καταλαβαίνω εγώ ,ή πρέπει να σκέψω τον τοίχο και να φέρω ουδέτερο από μια πρίζα που απέχει ένα μέτρο ,ή πρέπει να κάνω κάτι με τον ηλεκτρολογικό πίνακα Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2023 από IKARIWTHS Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 20 λεπτά πριν, IKARIWTHS είπε Μαλλον φταίω εγώ που δεν το έθεσα σωστα .Δεν με ενδιαφέρει να ανοίξω ένα ένα τα κουτιά ,με ενδιαφέρει να βάλω μόνο στον κεντρικό διακόπτη αυτοματισμό και να τα ανοιγοκλείνω όλα μαζί .Ο κεντρικός διακόπτης είναι σε σημείο άσχετο και όχι κοντά σε κάποιο ρόλο .Άρα όπως το καταλαβαίνω εγώ ,ή πρέπει να σκέψω τον τοίχο και να φέρω ουδέτερο από μια πρίζα που απέχει ένα μέτρο ,ή πρέπει να κάνω κάτι με τον ηλεκτρολογικό πίνακα Προφανώς ο διακόπτης που έχει βάλει ο ηλεκτρολόγος, χειρίζεται κάποιο/α ρελέ ισχύος εγκατεστημένο μέσα στον πίνακα, γιατί τα ρολά όλα μαζί δεν νομίζω να τα σηκώνει απλός διακόπτης (είναι καμία 200-300watt το καθένα). Άρα πας στον πίνακα και παρεμβάλεις ένα shelly 2 plus ανάμεσα στον κεντρικό διακόπτη και τα ρελέ ισχύος. Πρέπει να το επιβεβαιώσεις με τον ηλεκτρολόγο σου... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
IKARIWTHS Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Αυτά είναι τα ρελε των παντζουριών ,μπαίνει το Shelly 2 plus ?Ειναι tuya ? Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2023 από IKARIWTHS Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 55 λεπτά πριν, IKARIWTHS είπε Αυτά είναι τα ρελε των παντζουριών ,μπαίνει το Shelly 2 plus ?Ειναι tuya ? Αν σε ενδιαφέρει να κλείνεις όλα τα ρολά, με ένα κεντρικό κουμπί καθώς και να τα κλείνεις/ανοίγεις όλα μαζί με 1 εφαρμογή, τότε βάζεις ένα Shelly Plus2 / Pro2PM που είναι και din rail / Pro 4 (γιατί είναι μικρή η διαφορά, να κάνεις και τίποτα άλλο πχ φώτα) μέσα στον πίνακα, παίρνεις την εντολή από τον διακόπτη και την συνδέεις στο shelly, και παίρνεις τις εξόδους του Shelly και τις δίνεις στα ρελέ. Μπορείς επίσης να βάλεις ένα shelly pro 2 pm ανά ρολό ή 1 pro 4pm ανά 2 ρολά, και να τα χειρίζεσαι όλα ανεξάρτητα, αντικαθιστώντας τα ρελέ ισχύος. Για τον χειρισμό όλων μαζί από κεντρικό μπουτόν σε αυτή την περίπτωση, τοποθετείς πίσω από το κεντρικό μπουτόν 1 shelly i4. Δεν είναι tuya είναι Shelly έχουν δικό τους οικοσύστημα και δική τους εφαρμογή, πολύ κομπλέ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
IKARIWTHS Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Φίλε mechpanos σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια ,μήπως γνωρίζεις αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε πλατφόρμα tuya ;Έχω πολλές συσκευες tuya και με βολεύει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 49 λεπτά πριν, IKARIWTHS είπε Φίλε mechpanos σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια ,μήπως γνωρίζεις αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε πλατφόρμα tuya ;Έχω πολλές συσκευες tuya και με βολεύει Δυστυχώς δεν έχω κάτι υπόψη φίλε! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
userAnon Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2023 Γνωρίζει κανείς για παντζούρια εκτός από τα shelly αν υπάρχει κάποια άλλη αξιόπιστη και πιο οικονομική πρόταση? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elio_1 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2023 Έχω το sonoff Dual R3 για τα ρολά. Είτε με την εφαρμογή ewelink για android είτε μέσω home assistant δουλεύει μια χαρά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
userAnon Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 On 08/10/2023 at 12:09, elio_1 said: Έχω το sonoff Dual R3 για τα ρολά. Είτε με την εφαρμογή ewelink για android είτε μέσω home assistant δουλεύει μια χαρά. θα πάρω να τα δοκιμάσω.. γνωρίζεις σε σχέση με τα shelly αν στο μέγεθος είναι τα ίδια ή πιο μεγάλα/μικρα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
marksk Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Παιδιά σήμερα μου αλλάξανε το μετρητή από τη δεδδηε και μου βάλανε λέει καινούριο για τηλεμετρηση. Μπορώ να βλέπω εγώ καταναλώσεις; νά το ρίξω και στο home assistant ή έχω τρομακτική φαντασία Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elio_1 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 3 ώρες πριν, userAnon είπε θα πάρω να τα δοκιμάσω.. γνωρίζεις σε σχέση με τα shelly αν στο μέγεθος είναι τα ίδια ή πιο μεγάλα/μικρα? Είναι αρκετά μεγαλύτερο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 1 ώρα πριν, marksk είπε Παιδιά σήμερα μου αλλάξανε το μετρητή από τη δεδδηε και μου βάλανε λέει καινούριο για τηλεμετρηση. Μπορώ να βλέπω εγώ καταναλώσεις; νά το ρίξω και στο home assistant ή έχω τρομακτική φαντασία Υπάρχουν μερικές λύσεις αλλά ανεφάρμοστες στη χώρα μας καθώς ο μετρητής είναι μέσα στη χελώνα (κουτί) και κλειδωμένος, οπότε δεν έχουμε πρόσβαση χωρίς να την παραβιάσουμε. Βάζεις ένα Shelly EM (μαζί με τον μετρητή του) στο πίνακα και έχεις τις ενδείξεις κατανάλωσης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
marksk Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Για τηλεμετρηση μιλάω https://apps.deddie.gr/mdp/intro.html 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Δεν το γνώριζα αυτό. Μπήκα τώρα και δεν εμφανίζονται οι 2 μετρητές που έχουμε (σε Αθήνα και επαρχία) εδώ και περίπου 2 χρόνια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
marksk Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 ούτε και τον δικό μου μάλλον τζάμπα χάρηκα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα