jkoukos Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2023 Ανέφερα τι έκανα εγώ και στην τελευταία παράγραφο γράφω ότι υπάρχουν πολλές λύσεις από άλλους κατασκευαστές.
tvkal Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2023 8 hours ago, IKARIWTHS said: Καλημέρα σε όλους ,θελω να ανοιγοκλείνω την γκαραζόπορτα του σπιτιού μου με tuya ή με home assistant .Υπάρχει κάποια σκέψη για το πως μπορεί να γίνει Στο γκαράζ δεν έχωWi-Fi αλλά μπορώ να βάλω οπότε προτιμώ κάποιο σύστημα το οποίο να συνδέεται με Ethernet Μπορεί η πλακέτα σου να έχει επαφές για απλό διακόπτη για on-off ή επαφές για φωτοκύταρο για να κάνει εκείνο το on-off όποτε χρειάζεται. Βάζεις στις επαφές αυτό που σου πρότεινε ο ghortman και κάνεις με τον καλύτερο τρόπο τη δουλειά σου για να βλέπεις και αν είναι ανοιχτή ή κλειστή η πόρτα σου. https://ewelink.eachen.cc/product/eachen-gd-dc5-ewelink/
ghortman Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, jkoukos είπε Ανέφερα τι έκανα εγώ και στην τελευταία παράγραφο γράφω ότι υπάρχουν πολλές λύσεις από άλλους κατασκευαστές. Ναι βρε Γιάννη μου κι εγώ πρότεινα μια enhanced λύση, χωρίς τη χαρά της ευρεσιτεχνίας βεβαίως βεβαίως!
IKARIWTHS Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Οπότε παιδιά από ότι κατάλαβα πρέπει να ανοίξω τα ηλεκτρολογικά της γκαραζόπορτας και να δω αν μπορώ να βάλω το σύστημα που μου προτείνατε από το Amazon, το οποίο δεν είναι tuya
ghortman Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, IKARIWTHS είπε Οπότε παιδιά από ότι κατάλαβα πρέπει να ανοίξω τα ηλεκτρολογικά της γκαραζόπορτας Δεν είναι τίποτα, ξεβιδώνεις το καπάκι κ στην πλακέτα θα πρέπει να βάλεις τα 2 καλωδιάκια παράλληλα με το μπουτόν για άνοιγμα/κλείσιμο. Αν δεις πχ το σχέδιο της πλακέτας συνήθως γράφει START (δίπλα στο φωτοκύτταρο). 1 ώρα πριν, IKARIWTHS είπε ... να δω αν μπορώ να βάλω το σύστημα που μου προτείνατε από το Amazon, το οποίο δεν είναι tuya Υπάρχει και το πιο νέο μοντέλο που κάνει χρήση Tuya app αλλά δεν το εχω δοκιμάσει + είναι ακριβότερο. https://ewelink.eachen.cc/product/eachen-gd-dc5-pro-tuya-smart-app-smart-life-app/ Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2023 από ghortman
IKARIWTHS Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Μπράβο φίλε με έφτιαξες, θα φωνάξω έναν φίλο ηλεκτρολόγο και σε μια με δυο εβδομάδες που θα ξέρω θα ενημερώσω . Στις γκαραζόπορτες Οι πλακέτες αλλάζουν; Ρωτάω σε περίπτωση που δεν υποστηρίζει την εγκατάσταση η ήδη υπάρχουσα πλακέτα.
ghortman Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 4 λεπτά πριν, IKARIWTHS είπε Στις γκαραζόπορτες Οι πλακέτες αλλάζουν; Ρωτάω σε περίπτωση που δεν υποστηρίζει την εγκατάσταση η ήδη υπάρχουσα πλακέτα. Προφανώς οι πλακέτες αλλάζουν αλλά συνήθως δεν την αλλάζεις αν δεν υπάρχει πρόβλημα. Ως προς την εγκατάσταση δε θέλεις κάτι το ιδιαίτερο, οι περισσότερες πλακέτες για μοτέρ υποστηρίζουν κάτι τέτοιο αφού το μόνο που χρειάζεται να διαθέτει είναι ψυχρή επαφή τύπου Normally Open (κανονικά ανοιχτή επαφή).
cthulhucarbide Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Λοιπόν, σε συνέχεια προηγούμενων ποστ μου που έψαχνα διπλό ρελέ για να ελέγχω δύο γραμμές φώτων, ενημερώνω ότι εγκατέστησα τον sonoff dual r3 lite (ευτυχώς χώρεσε στο κουτί) και δουλεύει μια χαρά! ΌΜΩΣ. Πριν λίγες μέρες έκλεισα το wifi στο σημείο που πιάνει ο ρελές, και έφυγα από το σπίτι. Όταν γύρισα το βράδυ, είδα ότι τα φώτα δεν είχαν ανάψει. Κάπου εκεί διαπιστώνω ότι αυτοί οι ρελέδες δεν αποθηκεύουν τοπικά τον προγραμματισμό που τους κάνεις και πρέπει να είναι συνεχώς συνδεδεμένοι στο ίντερνετ! Την ώρα που πρέπει να ανάψουν τα φώτα θα πάρουν μήνυμα από τον server. Αυτό αφενός με εξέπληξε γιατί δεν περίμενα να δουλεύει έτσι, μια πρίζα tapo που είχα δοκιμάσει, της έκανα προγραμματισμό να σβήσει σε μια ώρα, έκλεινα το wifi, και αυτή στην μία ώρα έσβηνε κανονικά, οπότε καταλάβαινα ότι είχε κρατήσει την ρύθμιση από την στιγμή που την έκανα. Αφετέρου, η όλη φάση με ανησύχησε. Αν η σύνδεση στο διαδίκτυο κοπεί (διόλου σπάνιο) για λίγο αλλά την ώρα που πρέπει να ανάψει το φως, τότε αυτό απλά δεν θα ανάψει. Επίσης στο σημείο που είναι ο ρελές δεν σκόπευα να έχω το wifi συνεχώς σε λειτουργία γιατί δεν μου χρειάζεται. Πίστευα ότι μετά την απομάκρυνση του ασύρματου δικτύου, ο ρελές που έχει αποθηκεύσει το πρόγραμμα που του έβαλα θα λειτουργεί κανονικά (εκτός αν μεσολαβήσει διακοπή ρεύματος εννοείται αφού δεν έχει μπαταρία) μέχρι να σταματήσει να έχει σωστά ρυθμισμένη την ώρα μιας και λογικά θα χάνει κάποια δευτερόλεπτα την μέρα, ή κάτι τέτοιο. Απότι φαίνεται this is not the case και πρέπει να έχω μόνιμα αναμμένη μια επιπλέον συσκευή (προέκταση wifi) που ζεσταίνεται και φθείρεται ώστε να παίρνουν κάθε μέρα εντολή τα φώτα... Δεν καταλαβαίνω γιατί το έφτιαξαν έτσι αφού δεν εξυπηρετεί σε κάτι σε σχέση με την αποθήκευση του προγραμματισμού που έχει κάποια σαφή πλεονεκτήματα. Anyway, δεν το έγραψα για να βρω λύση γιατί αυτό πιθανότατα δεν αλλάζει αλλά για να πω τον πόνο μου και για την ιστορία ώστε να ξέρουν όσοι διαβάζουν πως δουλεύει Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου 2023 από cthulhucarbide 1
margaritagr Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 Ρε παιδια κάποιος που να έχει ασχοληθεί με smart φωτισμό τι θα πρότεινε σαν εναλλακτική των hue? Για λάμπες ΚΑΙ λεντοταινιες rgb, με πλήρη έλεγχο από το κινητό, συγχρονισμό με TV, Spotify κλπ Ο ηλεκτρολόγος μου λεει οτι έχουν μεγάλους μετασχηματιστες οι philips οι ταινίες και δε θα χωράνε να τους κρύψει στη γυψοσανιδα για κρυφό φωτισμό, και προτείνει cubalux που δίνουν λεει μόνο σε επαγγελματίες
kostaskontis Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 7 ώρες πριν, margaritagr είπε Ρε παιδια κάποιος που να έχει ασχοληθεί με smart φωτισμό τι θα πρότεινε σαν εναλλακτική των hue? Για λάμπες ΚΑΙ λεντοταινιες rgb, με πλήρη έλεγχο από το κινητό, συγχρονισμό με TV, Spotify κλπ Ο ηλεκτρολόγος μου λεει οτι έχουν μεγάλους μετασχηματιστες οι philips οι ταινίες και δε θα χωράνε να τους κρύψει στη γυψοσανιδα για κρυφό φωτισμό, και προτείνει cubalux που δίνουν λεει μόνο σε επαγγελματίες yelight,govee 1 1
agnostos13 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 Ψάχνω να βάλω έναν έξυπνο αισθητήρα στο boiler του ηλιακού για να πέρνω live μετρήσεις και ειδοποιήσεις υπερθέρμανσης. Θα βόλευε να είναι συμβατός με tuya για να τον προσθέσω στο ήδη υπάρχον σύστημα. Ξέρουμε κάτι αξιόπιστο;
aiantas Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Κάποια πρόταση, σκέψη για sensor - wifi module για εγκατάσταση σε νέο ηλιακό με διπλό κυάθιο; Με ενδιαφέρει πρωτίστως η παρακολούθηση και οι διακυμάνσεις της θερμοκρασίας του νερού και όχι η διατήρηση της με αυτοματισμό. Υπάρχει ήδη σύστημα με tuya σε εμβέλεια. Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου 2023 από aiantas
margaritagr Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 Στις 11/9/2023 στις 9:39 ΜΜ, kostaskontis είπε yelight,govee Ευχαριστώ, Μηπως υπάρχει γνώμη και για wiz & tp link?
kostaskontis Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 10 ώρες πριν, margaritagr είπε Ευχαριστώ, Μηπως υπάρχει γνώμη και για wiz & tp link? δεν γνωρίζω,δεν τα εχω χρησιμοποιησει ποτε! 1
thn Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 Στις 11/9/2023 στις 2:24 ΜΜ, margaritagr είπε Προτείνει cubalux που δίνουν λεει μόνο σε επαγγελματίες Δεν θα σχολιάσω για το δίνουν μόνο σε επαγγελματίες τα cubalux που βρωμάει ο τόπος. Προσοχή στα τηλεκοντρόλ της εταιρίας ρουφάνε μπαταρίες cr2032 σαν να μη πω τι. Επίσης σε rgb και rgbw έχουν το γνωστό πρόβλημα που έχουν αρκετές εταιρείες της Κίνας με την μη ακριβή επιλογή χρώματος. Άλλο διαλέγεις και άλλο μένει τελικά. Το ίδιο γίνεται και όταν τις δουλεύεις σε θερμοκρασία λευκού. Άλλες γνωστές ευπάθειες είναι να χάνουν τα λοκαρισμενα κανάλια από τα χειριστήρια, πιθανές αποσυνδέσεις από το wifi και πάει λέγοντας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα για εμένα είναι το touch χειριστήριο και οι ποτε ποτέ αποσυνδέσεις από το wifi Οι hue να ξέρεις είναι μέχρι 10 μέτρα και το τροφοδοτικό είναι στάνταρ. Όσο βάζεις περισσότερα μέτρα πέφτουν και τα lumen ανά μέτρο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα