mechpanos Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 Στις 2/9/2023 στις 10:37 ΜΜ, gousias είπε Ευχαριστώ για την πρόταση. Έχεις υπόψη ηλεκτροβάνα που να ελέγχεται απομακρυσμένα; Βέβαια δεν ξέρω κατά πόσο τέτοια αισθητήρια θα μπορούσαν να "κουμπώσουν" πάνω σε σύστημα συναγερμού. Όλες, με ένα οποιοδήποτε smart relay. Τα συστήματα συναγερμού είναι φτιαγμένα για άλλη δουλειά. Σύστημα smart home ήτοι home assistant.
leuteris107 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 2/9/2023 στις 10:37 ΜΜ, gousias είπε Ευχαριστώ για την πρόταση. Έχεις υπόψη ηλεκτροβάνα που να ελέγχεται απομακρυσμένα; Βέβαια δεν ξέρω κατά πόσο τέτοια αισθητήρια θα μπορούσαν να "κουμπώσουν" πάνω σε σύστημα συναγερμού. Καλημέρα σ όλους. Εγώ για τον έλεγχο δεξαμενής νερού έχω πάρει αυτή την βάνα στα 12v DC και για smart διακόπτη αυτό που μπορεί να πάρει τροφοδοσία 12v DC. Στον διακόπτη έχεις την δυνατότητα να βάλεις Tasmota και να το ελέγχεις από Home Assistant. Μπορείς επίσης να βάλεις Tasmota με compile σύμφωνα με αυτό το video και να ορίσεις ΙΡ και πόρτα. Στην συνέχεια ανοίγεις την πόρτα στο router και μπορείς να το ελέγχεις από παντού χωρίς Home Assistant. Όπως γράφουν και παραπάνω ο συναγερμός είναι φτιαγμένος γι άλλη δουλειά. Επεξ/σία 4 Σεπτεμβρίου 2023 από leuteris107 1
kifinas Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Για το συγκεκριμένο αυτοματισμό πρέπει πρώτα να δεις δύο θέματα. Τι σημαίνει απουσία από το χώρο και αν θα γίνεται χρήση νερού ακόμα και σε απουσία. Στο πρώτο θα πρέπει πρώτα να βρεις ένα αξιόπιστο τρόπο που δεν είναι εύκολο. Σήμερα παίζουν λογικές που ψάχνουν το κινητό από WiFi, bluetooth beacon, ανίχνευση ατόμων με μικροκυματικούς αισθητήρες ή ότι άλλο δημιουργικό σκεφτείς. Στο δεύτερο θα πρέπει να έχετε το νου σας να μην βάζετε πλυντήρια ρούχων, πιάτων, να μην ποτίζετε κλπ όταν λείπετε και να έχουν ολοκληρωθεί πριν φύγετε. Σε όλο αυτό πρέπει να ζυγίσεις και την ζημιά που μπορεί να γίνει σε περίπτωση δυσλειτουργίας (πχ να κοπεί το νερό από πλυντήριο που δουλεύει). Στους συναγερμούς παραδοσιακά η προσέγγιση ήταν διαφορετική. 24ωρη ζώνη από αισθητήριο πλημμύρας σε επίφοβα σημεία και ενημέρωση ή ένα βήμα παρακάτω με έλεγχο ηλεκτροβάνας από έξοδο του συναγερμού. Σε πολλές οικίες υπήρχε πρόβλημα με την καλωδίωση οπότε κάποιοι κατασκευαστές έβγαλαν ασύρματα αισθητήρια (και έτσι πας από τα 5 στα 50 ή 100 ευρώ ανά αισθητήριο). Από όσο ξέρω δεν έμπαινε έλεγχος ροής κεντρικής γραμμής σε συναγερμό. Ο έλεγχος ροής βέβαια έχει βέβαια το πλεονέκτημα να βρεις διαρροές από σημεία που δεν θα έπιανε αισθητήριο πλημμύρας. Επεξ/σία 4 Σεπτεμβρίου 2023 από kifinas 1
foniki_melitzana Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα Έχω, αυτήν τη στιγμή εγκαταστήσει: 6 διακόπτες sonoff basic σε διάφορα φώτα του σπιτιού 2 λάμπες xiaomi μια λάμπα γραφείου xiaomi 2 κάμερες xiaomi ένα sonoff zigbee hub, με ένα θερμομετρο και μία (προς το παρόν) παγίδα πόρτας και ένα aircondition και 3 smart speakers google home (1 Mini, 1 κανονικό, 1 hub αυτό με την οθόνη) Όλα αυτά, λειτουργούν κανονικά με το google home (εκτός από τις κάμερες ...) Επίσης έχω ένα raspberry pi 3 που κάθεται, και αποφάσισα να περάσω home assistant για να το δοκιμάσω, μιας και έχω εντυπωσιαστεί από αυτά που βλέπω κατά καιρούς Υπάρχει κάποιος οδηγός πως θα κάνω τη μετάβαση; Θα δουλέψουν όλα; Υπάρχει πιθανότητα να μπορέσω να χρησιμοποιήσω και τα smart speakers? Επεξ/σία 5 Σεπτεμβρίου 2023 από foniki_melitzana
kwnssk Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 1 hour ago, foniki_melitzana said: Καλησπέρα Έχω, αυτήν τη στιγμή εγκαταστήσει: 6 διακόπτες sonoff basic σε διάφορα φώτα του σπιτιού 2 λάμπες xiaomi μια λάμπα γραφείου xiaomi 2 κάμερες xiaomi ένα sonoff zigbee hub, με ένα θερμομετρο και μία (προς το παρόν) παγίδα πόρτας και ένα aircondition και 3 smart speakers google home (1 Mini, 1 κανονικό, 1 hub αυτό με την οθόνη) Όλα αυτά, λειτουργούν κανονικά με το google home (εκτός από τις κάμερες ...) Επίσης έχω ένα raspberry pi 3 που κάθεται, και αποφάσισα να περάσω home assistant για να το δοκιμάσω, μιας και έχω εντυπωσιαστεί από αυτά που βλέπω κατά καιρούς Υπάρχει κάποιος οδηγός πως θα κάνω τη μετάβαση; Θα δουλέψουν όλα; Υπάρχει πιθανότητα να μπορέσω να χρησιμοποιήσω και τα smart speakers? oi κάμερες γιατί δεν δουλεύουν?
foniki_melitzana Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 δουλεύουν στο mi home, αλλά στο google home δεν παίρνω ειδοποιήσεις ή εικόνα. Κάτι είχε γίνει και η google είχε κόψει τις κάμερες της xiaomi
Snip Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2023 19 ώρες πριν, foniki_melitzana είπε δουλεύουν στο mi home, αλλά στο google home δεν παίρνω ειδοποιήσεις ή εικόνα. Κάτι είχε γίνει και η google είχε κόψει τις κάμερες της xiaomi Αυτό έχω πάθει κ έχω. Έχω μια κάμερα Xiaomi κ μια σκούπα roborock και εδώ κ κάποιες μέρες, μου τις έχει βγάλει από το google home. Αν πάω να τις ξαναπροσθέσω, μου βγαζει ότι δεν υπάρχουν συμβατές συσκευές στο mi home. Όποιος βρει άκρη με αυτό, θα εκτιμούσα μια απάντηση
kwnssk Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2023 Εμενα κάτι έχει πάθει το google hub nest και δεν παίζει τις εικόνες απο το google photos που έχω βάλει σαν screensaver
IKARIWTHS Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2023 Καλημέρα σε όλους ,θελω να ανοιγοκλείνω την γκαραζόπορτα του σπιτιού μου με tuya ή με home assistant .Υπάρχει κάποια σκέψη για το πως μπορεί να γίνει ; Την γκαραζόπορτα την τοποθέτησα πριν τρία χρόνια, όταν πήγα να φτιάξω μπρελόκ μου είπαν να απευθυνθώ στην εταιρεία γιατί έχει κυλιόμενο κωδικό. Στο γκαράζ δεν έχωWi-Fi αλλά μπορώ να βάλω οπότε προτιμώ κάποιο σύστημα το οποίο να συνδέεται με Ethernet 1
-WISE- Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2023 Έχει κανείς την λάμπα της Xiaomi Mi activated night light 2 που θέλω να ρωτήσω κάτι;
nzeppos Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, IKARIWTHS said: Καλημέρα σε όλους ,θελω να ανοιγοκλείνω την γκαραζόπορτα του σπιτιού μου με tuya ή με home assistant .Υπάρχει κάποια σκέψη για το πως μπορεί να γίνει ; Την γκαραζόπορτα την τοποθέτησα πριν τρία χρόνια, όταν πήγα να φτιάξω μπρελόκ μου είπαν να απευθυνθώ στην εταιρεία γιατί έχει κυλιόμενο κωδικό. Στο γκαράζ δεν έχωWi-Fi αλλά μπορώ να βάλω οπότε προτιμώ κάποιο σύστημα το οποίο να συνδέεται με Ethernet +1, με ενδιαφέρει κι εμένα αυτό. Κάποιες λύσεις που είχα δει ήταν για απλά μοτέρ χωρίς κυλιόμενους κωδικούς κλπ. Σε τέτοιες απλές περιπτώσεις νομίζω μπορεί να χρησιμοποιηθεί οτιδήποτε παίζει στα 433MHz όπως το https://www.skroutz.gr/s/21548203/Sonoff-RF-Bridge-Smart-Hub-Symvato-me-Alexa-Google-Home-Mayro.html Όταν όμως υπάρχουν rolling codes, τότε έχω την εντύπωση πως πρέπει να τοποθετηθεί κάτι απευθείας πάνω το κύκλωμα του μοτέρ. Κάποιες εταιρείες βγάζουν δικό τους gateway, συνήθως πανάκριβο ή/και δυσεύρετο (πχ το HOOP για τα μοτέρ Beninca). Λίγο που έψαξα, το μόνο που κατάφερα να βρω ήταν κάτι τετοιο: https://www.remootio.com/products/remootio-2 (στη σελίδα Compatibility Checker δείχνει με ποια μοτέρ συνεργάζεται και τη συνδεσμολογία για το καθένα). Φυσικά ούτε αυτό είναι ιδιαίτερα φτηνό, ειδικά αν παίζει τελωνείο (μόλις είδα ότι στέλνουν μέσα από EU με Fedex και έχουν δωρεάν μεταφορικά). Επεξ/σία 6 Σεπτεμβρίου 2023 από nzeppos
Snip Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2023 5 λεπτά πριν, nzeppos είπε +1, με ενδιαφέρει κι εμένα αυτό. Κάποιες λύσεις που είχα δει ήταν για απλά μοτέρ χωρίς κυλιόμενους κωδικούς κλπ. Σε τέτοιες απλές περιπτώσεις νομίζω μπορεί να χρησιμοποιηθεί οτιδήποτε παίζει στα 433MHz όπως το https://www.skroutz.gr/s/21548203/Sonoff-RF-Bridge-Smart-Hub-Symvato-me-Alexa-Google-Home-Mayro.html @nzeppos Εγώ που έχω χωρίς κυλιόμενο κωδικό, πως μπορώ να το "εκπαιδεύσω" να εκπέμπει στην ίδια συχνότητα με την γκαραζοπορτα;
nzeppos Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 14 minutes ago, Snip said: @nzeppos Εγώ που έχω χωρίς κυλιόμενο κωδικό, πως μπορώ να το "εκπαιδεύσω" να εκπέμπει στην ίδια συχνότητα με την γκαραζοπορτα; Για το συγκεκριμένο της Sonoff δεν είμαι σίγουρος, αλλά κάποια άλλα RF όπως το https://www.skroutz.gr/s/27464324/Broadlink-RM4C-Pro-Smart-Hub-Symvato-me-Alexa-Google-Home-Leyko.html που έχω, εκπαιδεύονται μέσω σχετικού mode. Για παράδειγμα μπορεί να θέλεις να ελέγχεις κλιματιστικό αλλά κάποιες λειτουργίες να μην υπάρχουν σε έτοιμο προφίλ του app. Τότε βάζεις το RF gadget σε learning mode, πατάς το αντίστοιχο κουμπί του τηλεκοντρόλ του A/C, το gadget πιάνει το σήμα και μετά του ορίζεις σε ποια ενέργεια θα αντιστοιχεί αυτό το σήμα. Στο Broadlink δούλευε μια χαρά αυτό, απ' ότι διαβάζω κάπως έτσι είναι και στο Sonoff. Επεξ/σία 6 Σεπτεμβρίου 2023 από nzeppos 1
jkoukos Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2023 Κανένα από όσα έχουν αναφερθεί δεν μπορεί να διαβάσει και να αντιγράψει κυλιόμενο κωδικό. Εγώ το έχω λύσει με άλλον τρόπο. Όλοι οι μηχανισμοί των γκαραζόπορτων έχουν δυνατότητα να συνδεθεί σε 2 ξεχωριστές επαφές ένας απλός διακόπτης τοίχου μέσω του οποίου κλείνει το κύκλωμα και λειτουργεί το μοτέρ. Χρησιμοποιώ το Sonoff RF2 (και του αντίστοιχου Remote Control) αλλά κάλλιστα μπορεί να γίνει και με το απλό Sonoff Basic R2 (αλλά χωρίς RF κοντρόλ). Επειδή όμως και τα 2 Sonoff δίνουν εξαρχής στη έξοδο ρεύμα, ενώ ο μηχανισμός της πόρτας περιμένει απλό σήμα διέγερσης, πρέπει απαραίτητα να γίνει μια τροποποίηση στην πλακέτα τους που είναι εύκολη αν πιάνουν τα χέρια μας. Οπότε λειτουργώ την γκαραζόπορτα είτε με το δικό της τηλεχειριστήριο, είτε με του Sonoff, είτε χειροκίνητα από τον διακόπτη πάνω σε αυτή ή μέσω της εφαρμογής ασύρματα από το διαδίκτυο. Πέραν των παραπάνω υπάρχουν λύσεις με Shelly, ESP32 κλπ. Με ψάξιμο στο διαδίκτυο βρίσκεις πολλούς οδηγούς.
ghortman Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2023 34 λεπτά πριν, jkoukos είπε Κανένα από όσα έχουν αναφερθεί δεν μπορεί να διαβάσει και να αντιγράψει κυλιόμενο κωδικό. Εγώ το έχω λύσει με άλλον τρόπο. Όλοι οι μηχανισμοί των γκαραζόπορτων έχουν δυνατότητα να συνδεθεί σε 2 ξεχωριστές επαφές ένας απλός διακόπτης τοίχου μέσω του οποίου κλείνει το κύκλωμα και λειτουργεί το μοτέρ. Χρησιμοποιώ το Sonoff RF2 (και του αντίστοιχου Remote Control) αλλά κάλλιστα μπορεί να γίνει και με το απλό Sonoff Basic R2 (αλλά χωρίς RF κοντρόλ). Επειδή όμως και τα 2 Sonoff δίνουν εξαρχής στη έξοδο ρεύμα, ενώ ο μηχανισμός της πόρτας περιμένει απλό σήμα διέγερσης, πρέπει απαραίτητα να γίνει μια τροποποίηση στην πλακέτα τους που είναι εύκολη αν πιάνουν τα χέρια μας. Οπότε λειτουργώ την γκαραζόπορτα είτε με το δικό της τηλεχειριστήριο, είτε με του Sonoff, είτε χειροκίνητα από τον διακόπτη πάνω σε αυτή ή μέσω της εφαρμογής ασύρματα από το διαδίκτυο. Πέραν των παραπάνω υπάρχουν λύσεις με Shelly, ESP32 κλπ. Με ψάξιμο στο διαδίκτυο βρίσκεις πολλούς οδηγούς. Και γιατί πολύ απλά να μην πάρεις αυτό με μικρή διαφορά ώστε να γλυτώσεις και τη μετατροπή αλλά και έχει το μαγνητάκι για να έχεις open/closed status. Eachen GD-DC5 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα