Προς το περιεχόμενο

Smart Home

exypnakias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

19 minutes ago, sts4x4 said:

Τελικά αυτό που θέλω να κάνω, δεν το έχει κάνει κανείς με χρήση tablet ;

Δεν υπάρχει κάποιος να βοηθήσει;

Σου απάντησε ο φίλος εδώ

• Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Στις 14/8/2023 στις 8:45 ΠΜ, mechpanos είπε

To tablet θα το πάρεις στα χέρια γρήγορα. Δεν πρέπει να είναι συνέχεια αναμμένο, και δεν πρέπει να είναι και συνέχεια στην φόρτιση. Μπορείς να βάλεις ένα οποιοδήποτε tablet με μια θήκη σαν κι αυτές εδώ: https://mbmounts.com/

Και να μεριμνήσεις για την φόρτιση μέσω μιας smart πρίζας, να πηγαίνει το tablet μέχρι το 80% και μετά να σβήνει, και να το φορτίζει πάλι όταν πάει στο 20%, για να είναι η μπαταρία μέσα στο σωστό εύρος υγείας. Τώρα πώς θα ξέρει η έξυπνη πρίζα πότε θα ανάψει και πότε θα σβήσει, ή θα το κάνεις στο περίπου ή θα κάνεις αυτοματισμό βάζοντας homeassistant.

Επίσης θες μια εφαρμογή να τρέχει στο tablet, υπάρχει το fully kiosk browser που καταλαμβάνει όλη την οθόνη και δείχνει μόνο τον browser, αυτή έχει την δυνατότητα να είναι σβηστή η οθόνη και να ανάψει όταν πας μπροστά στο tablet χρησιμοποιώντας την μπροστινή κάμερα ή από ένα event όπως πχ να χτυπήσει το κουδούνι, με αυτοματισμό μέσω του homeassistant.

Επίσης θες κάτι που θα σερβίρει το feed των καμερών, στο fully kiosk. Μπορείς είτε να φτιάξεις ένα απλό html, που να έχει σε frames τα feeds και να ανοίγει αυτό, είτε να τα σερβίρει το homeassistant στο οποίο μπορείς να τα προσθέσεις.

Όπως βλέπεις σε 3 διαφορετικά σενάρια, γίνεται χρήση του ha, μεγιστοποιώντας την χρησιμότητα αυτού που θες να φτιάξεις. Οπότε αν θες ψαξ' το - υπάρχει thread γι' αυτό.

Σε ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική σου απάντηση.

Η αλήθεια είναι ότι δεν την είχα δει νωρίτερα γιατί είχα διαβάσει μόνο την αρχή της ανάρτησης σου και υπέθεσα ότι απαντούσες στο άλλο φίλο.

Στο δια ταύτα, μου φαίνεται βουνό η διαδικασία, γιατί δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με hm, εάν υπάρχει κάποιος που το έχει κάνει πρόσφατα και έχει τα βήματα την διαδικασίας, θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα.

32 λεπτά πριν, Theo X είπε

Σου απάντησε ο φίλος εδώ

Σε ευχαριστώ!

2 ώρες πριν, babisa είπε

Εγω βασικά αλλαξα κουτιά.. ευτυχώς μόνο πεντε,τα υπόλοιπα είναι σε γυψοσανίδα οπότε ήταν έτοιμα!

Όλα αυτά που κοιτάς είναι UK & US τετράγωνα κουτια,δεν θα κάνεις δουλειά 

Ενας φίλος αγόρασε αυτά αλλά δεν ξερω αν τα τοποθέτησε ακομα.. θα μαθω και θα επανέλθω 😊

Ακριβώς γι αυτό ρωτάω, γιατί βλέπω ότι είναι για τα τετράγωνα κ δεν είμαι σίγουρος αν θα παίξει στα δικά μας. Το λινκ που έβαλες, όμως, φαίνεται ιδανικό κ θα το δοκιμάσω.

Σε ευχαριστώ πολύ 

On 07/08/2023 at 15:04, Hamurabi said:

Καλησπέρα παιδιά θέλω να βάλω σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού μου θερμόμετρο και υγρασιομετρο και θέλω να μπορώ να το βλέπω μεσω google home αν γίνεται αλλιώς αν δεν υπάρχει κάτι τέτοιο εστω με ξεχωριστό app. Πιο να κοιτάξω;

Ευχαριστώ 

Κάνεις;;;

Ξέρεις κανείς αν υπάρχει κατάστημα στην Αττική (ακόμα καλύτερα κοντά στα περίχωρα του Πειραιά) που να έχει διακόπτες τοίχου aqara, να μπορούμε να τις δούμε από κοντά;

2 ώρες πριν, Hamurabi είπε

Να ρωτήσω κάτι

Αν το πάρω χωρίς hub,τΙ ΔΕΝ θα μπορ να κανω;

Δε γίνεται να βλέπω απλά θερμοκρασίες και υγρασίας μέσω του app? Αυτό θέλω μόνο .θέλει οπωσδήποτε και hub?

Ναι,ξέχασα να στο αναφέρω,θα χρειαστείς και το hub για να δουλέψουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 21/8/2023 στις 12:00 ΜΜ, sts4x4 είπε

Τελικά αυτό που θέλω να κάνω, δεν το έχει κάνει κανείς με χρήση tablet ;

Δεν υπάρχει κάποιος να βοηθήσει;

με ταμπλετ οχι αλλα εχω μια οθονη σε rpi που τρεχει magicmirror και εκει εχει τις καμερες αλλα και αλλες info...

20230823_132144.jpg.63e8bee038980a968c3c5e7f99992795.jpg

edit: δεν εχω ιδεα γιατι την εκανε rotate την φωτο....αλλα παιρνεις μια ιδεα του project...

Επεξ/σία από kostaskontis

2 ώρες πριν, kostaskontis είπε

με ταμπλετ οχι αλλα εχω μια οθονη σε rpi που τρεχει magicmirror και εκει εχει τις καμερες αλλα και αλλες info...

edit: δεν εχω ιδεα γιατι την εκανε rotate την φωτο....αλλα παιρνεις μια ιδεα του project...

Θέλω κ εγω να κάνω το ίδιο αλλά θέλω η οθόνη ναναι σε άλλο δωμάτιο απτό rpi πως να το κάνω λες;

2 ώρες πριν, kostaskontis είπε

Τί οθόνη είναι αυτή;;;

27 minutes ago, mihali0s said:

Καλησπέρα,

Έχει στήσει κάνεις το google assistant   να δίνει φωνητικά να παίζει συγκεκριμένο Έλληνικο ραδιοφωνικό σταθμό🙄

Γίνεται αυτό μέσω του tune in. Αν του πεις να παίξει τον τάδε σταθμό. Βέβαια θέλει και λίγο τύχη για να παίξει το σωστό με την πρώτη.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...