cthulhucarbide Δημοσ. 10 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2023 7 ώρες πριν, mechpanos είπε https://www.skroutz.gr/s/36093428/Shelly-Plus-2PM-Smart-Ενδιάμεσος-Διακόπτης-με-Wi-Fi-και-Bluetooth.html Τσούζει πολύ στα 32€ Να φανταστώ κάποιο πιο φτηνό μοντέλο που να κάνει δουλειά δεν υπάρχει? Έλεγα να μην χαλάσω πολλά λεφτά γιατί μάλλον δεν αξίζει για τα φώτα αλλά άμα δεν γίνεται αλλιώς ίσως σκεφτώ να αλλάξω τις καλωδιώσεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 10 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2023 1 ώρα πριν, cthulhucarbide είπε Τσούζει πολύ στα 32€ Να φανταστώ κάποιο πιο φτηνό μοντέλο που να κάνει δουλειά δεν υπάρχει? Έλεγα να μην χαλάσω πολλά λεφτά γιατί μάλλον δεν αξίζει για τα φώτα αλλά άμα δεν γίνεται αλλιώς ίσως σκεφτώ να αλλάξω τις καλωδιώσεις Γιατί ρε συ, στον ηλεκτρολόγο θα δώσεις λιγότερα; Δεν ξέρω αν κάνει κάποιο άλλο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cthulhucarbide Δημοσ. 11 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 11 Αυγούστου 2023 6 ώρες πριν, mechpanos είπε Γιατί ρε συ, στον ηλεκτρολόγο θα δώσεις λιγότερα; Δεν ξέρω αν κάνει κάποιο άλλο... Δεν θα πάρω ηλεκτρολόγο, εγώ θα το κάνω με παρειμβάσεις μόνο στα κουτιά που είναι οι συνδέσεις. Γενικά είχα κατά νου τους sonoff και shelly που οι περισσότεροι κάνουν μέχρι 15€ χοντρικά (βασικά αρχικά με sonoff basic έλεγα να το κάνω που κοστίζει 7€) οπότε αυτό τώρα μου κάθεται λίγο άσχημα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 11 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 11 Αυγούστου 2023 9 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε Δεν θα πάρω ηλεκτρολόγο, εγώ θα το κάνω με παρειμβάσεις μόνο στα κουτιά που είναι οι συνδέσεις. Γενικά είχα κατά νου τους sonoff και shelly που οι περισσότεροι κάνουν μέχρι 15€ χοντρικά (βασικά αρχικά με sonoff basic έλεγα να το κάνω που κοστίζει 7€) οπότε αυτό τώρα μου κάθεται λίγο άσχημα Είναι 2πλό με 2 ρελέ, 2 επαφές για διακόπτες κλπ, οπότε έχει τα 2πλάσια parts μέσα οπότε λογικό να είναι πιο ακριβό. Είναι τσιμπημένο πάντως όντως θεωρώ πιο λογική θα ήταν μια τιμή στο 25άρι. Πάντως αν θες να ελέγξεις 2 ξεχωριστά ανάμματα, μόνο έτσι ή με 2 συσκευές αν σου χωράνε, αλλιώς τα 2 ανάμματα τα κάνεις 1 και προχωράς με το basic με 7€ και ξεμπερδεύεις! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cthulhucarbide Δημοσ. 11 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 11 Αυγούστου 2023 7 ώρες πριν, mechpanos είπε Είναι 2πλό με 2 ρελέ, 2 επαφές για διακόπτες κλπ, οπότε έχει τα 2πλάσια parts μέσα οπότε λογικό να είναι πιο ακριβό. Είναι τσιμπημένο πάντως όντως θεωρώ πιο λογική θα ήταν μια τιμή στο 25άρι. Πάντως αν θες να ελέγξεις 2 ξεχωριστά ανάμματα, μόνο έτσι ή με 2 συσκευές αν σου χωράνε, αλλιώς τα 2 ανάμματα τα κάνεις 1 και προχωράς με το basic με 7€ και ξεμπερδεύεις! Θα τα ζυγίσω από λεφτά και εργονομία θα δω τι με συμφέρει τελικά. Από την στιγμή που ο ουδέτερος είναι κοινός θα μπορούσε να γίνει η δουλειά με 2 sonoff basic? Νόμιζα ότι δεν θα λειτουργεί. Επίσης ερώτηση, στην περίπτωση που πάρω τελικά το shelly + 2pm, πως ακριβώς θα λειτουργεί όταν κόβεται η μία από τις δύο φάσεις (από τον διακόπτη τοίχου που έχουν πριν)? Θα δουλεύει κανονικά η άλλη φάση ή παίρνει ρεύμα από μία από τις δύο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 14 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε Θα τα ζυγίσω από λεφτά και εργονομία θα δω τι με συμφέρει τελικά. Από την στιγμή που ο ουδέτερος είναι κοινός θα μπορούσε να γίνει η δουλειά με 2 sonoff basic? Νόμιζα ότι δεν θα λειτουργεί. Επίσης ερώτηση, στην περίπτωση που πάρω τελικά το shelly + 2pm, πως ακριβώς θα λειτουργεί όταν κόβεται η μία από τις δύο φάσεις (από τον διακόπτη τοίχου που έχουν πριν)? Θα δουλεύει κανονικά η άλλη φάση ή παίρνει ρεύμα από μία από τις δύο? Όπως και το 1, έτσι και το 2 δεν παίρνει ρεύμα από τους διακόπτες, ώστε να κοπεί. Στην ουσία, το shelly με τα ρελέ του, είναι ο διακόπτης. Οπότε παίρνει την φάση στην είσοδο τροφοδοσίας του, και δίνει στα φωτιστικά από τις εξόδους του. Επίσης έχει 2 εισόδους σαν εντολές από τους διακόπτες, που του λένε τι πρέπει να κάνει με κάθε έξοδο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SouLSLayeR Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Τις προάλλες έπεσα πάνω στα βίδεα ενός τύπου που για να μη τραβήξει ουδέτερο κάνει μια γέφυρα ώστε η συσκευή να παίρνει ημιανορθωμένη τάση και να λειτουργεί. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του αυτό φτάνει ώστε να λειτουργεί το esp, είναι σταθερό και δε χάνει σήμα. Έχει και άλλες παραλλαγές του κυκλώματος (και για αλέ ρετούρ νομίζω) αλλά αυτή είναι η βασική ιδέα. Επεξ/σία 12 Αυγούστου 2023 από SouLSLayeR 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sts4x4 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 Καλησπέρα σε όλη την παρέα, Θέλω την βοήθεια σας μιας και σκέφτομαι να τοποθετήσω ένα tablet σε σημείο που με εξυπηρετεί, προκειμένου να βλέπω κάποιες συγκεκριμένες κάμερες που έχουν τοποθετηθεί σε χώρο μου. Ιδανικά θα ήθελα να είναι ενεργή μόνιμα η οθόνη και φυσικά η δυνατότητα του να βλέπω τις κάμερες συνεχώς. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kwnssk Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 1 hour ago, sts4x4 said: Καλησπέρα σε όλη την παρέα, Θέλω την βοήθεια σας μιας και σκέφτομαι να τοποθετήσω ένα tablet σε σημείο που με εξυπηρετεί, προκειμένου να βλέπω κάποιες συγκεκριμένες κάμερες που έχουν τοποθετηθεί σε χώρο μου. Ιδανικά θα ήθελα να είναι ενεργή μόνιμα η οθόνη και φυσικά η δυνατότητα του να βλέπω τις κάμερες συνεχώς. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας Για εμένα να το κάνεις με ένα mini PC η raspberry. Τι μάρκα κάμερες έχεις; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sts4x4 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 Η οθόνη (ή tablet ), που θα μπει στο σημείο πρέπει να είναι διακριτική μιας και θα τοποθετηθεί επιτοίχια σε ήδη υπάρχουσες υποδοχές με περιορισμένο χώρο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kwnssk Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 Μάρκα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sts4x4 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 Εάν ρωτάς για τις κάμερες, έχουν και mobile app αλλά και δυνατότητα να τις βλέπεις μέσω υπολογιστή και άρα browser. Δεν έγραψα το βασικό που ρώτησες, Sricam είναι οι δύο συγκεκριμένες κάμερες που με ενδιαφέρει να απεικονίζει το tablet. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
flampouras Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 Καλησπέρα σε όλους, Ενδιαφέρομαι για αγορά θερμομέτρου / υγρασιόμετρου για χρήση σε εξωτερικό και εσωτερικό χώρο. Αν και επειδή εκεί που θα το βάλω δεν θα βρέχεται, δεν θα το βλέπει ο ήλιος κτλ., θεωρώ ότι μπορώ να χρησιμοποιήσω και ένα εσωτερικού. Όλα αυτά θα συνδεθούν στο Home Assistant που έχω στήσει. Ιδανικά θα ήθελα κάτι με wifi γιατί το Bluetooth δεν θα επαρκεί (λόγο αποστάσεων, τοίχων κτλ.). Ωστόσο εδώ, πρέπει να αναφέρω πως το ha, είναι στημένο πάνω σε Synology NAS σαν vm (με supervisor). Έχω δει κάποια βίντεο όπου συνδέεις κάποια usb με πρωτόκολλα Zigbee κτλ. πάνω στο NAS (πιστεύω ότι θα τα καταφέρω). Επίσης θα ήθελα να μην χρειάζεται παροχή ρεύματος και να λειτουργεί με μπαταρίες, ιδανικά επαναφορτιζόμενες. Έχω δει πχ τα Sonoff SNZB-02 αλλά δεν διαβάζω και τα καλύτερα σχόλια. Οπότε θα ήθελα αν είναι εύκολο την βοήθειά σας και τις προτάσεις σας. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. ΥΓ Είχα στημένο το ha στην αρχή σε ένα Raspberry 3 b+ με 1 GB ram. Με ταλαιπώρησε πάρα πολύ. Κολλούσε συνέχεια, αργούσε κτλ. Ψάξε ψάξε πως να το στήσω στο NAS εκτός docker γιατί δεν υποστηρίζει supervisor, βρήκα ότι μπορείς να πάρεις το image για το ESXi, να το κάνεις εισαγωγή και να το σηκώσεις. Ήταν η καλύτερη κίνηση που θα μπορούσα να κάνω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 12 ώρες πριν, flampouras είπε Καλησπέρα σε όλους, Ενδιαφέρομαι για αγορά θερμομέτρου / υγρασιόμετρου για χρήση σε εξωτερικό και εσωτερικό χώρο. Αν και επειδή εκεί που θα το βάλω δεν θα βρέχεται, δεν θα το βλέπει ο ήλιος κτλ., θεωρώ ότι μπορώ να χρησιμοποιήσω και ένα εσωτερικού. Όλα αυτά θα συνδεθούν στο Home Assistant που έχω στήσει. Ιδανικά θα ήθελα κάτι με wifi γιατί το Bluetooth δεν θα επαρκεί (λόγο αποστάσεων, τοίχων κτλ.). Ωστόσο εδώ, πρέπει να αναφέρω πως το ha, είναι στημένο πάνω σε Synology NAS σαν vm (με supervisor). Έχω δει κάποια βίντεο όπου συνδέεις κάποια usb με πρωτόκολλα Zigbee κτλ. πάνω στο NAS (πιστεύω ότι θα τα καταφέρω). Επίσης θα ήθελα να μην χρειάζεται παροχή ρεύματος και να λειτουργεί με μπαταρίες, ιδανικά επαναφορτιζόμενες. Έχω δει πχ τα Sonoff SNZB-02 αλλά δεν διαβάζω και τα καλύτερα σχόλια. Οπότε θα ήθελα αν είναι εύκολο την βοήθειά σας και τις προτάσεις σας. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. ΥΓ Είχα στημένο το ha στην αρχή σε ένα Raspberry 3 b+ με 1 GB ram. Με ταλαιπώρησε πάρα πολύ. Κολλούσε συνέχεια, αργούσε κτλ. Ψάξε ψάξε πως να το στήσω στο NAS εκτός docker γιατί δεν υποστηρίζει supervisor, βρήκα ότι μπορείς να πάρεις το image για το ESXi, να το κάνεις εισαγωγή και να το σηκώσεις. Ήταν η καλύτερη κίνηση που θα μπορούσα να κάνω. Είσαι ωραίος! Ποιο synology έχεις; Κάποια στιγμή, μπορείς να ψαχτείς για επέκταση μνήμης, με dimmάκι του εμπορίου! Εγώ έβαλα με ένα 30άρι 35άρι αν θυμάμαι καλά, άλλα 16GB(!!!) και τώρα έχει 20 και πετάει. Ήταν η 2η καλύτερη κίνηση που θα μπορούσα να κάνω (η 1η ήταν αυτή που έκανες κι εσύ!!!). Δεν είχα τόσο θέμα στο ίδιο το homeassistant, αλλά όταν το φόρτωσα με addons και ειδικά το grafana για να βλέπω τα ιστορικά, άρχισε να χωλαίνει. Λίγο ψάξιμο μόνο τα θέματα συμβατότητας, γιατί δεν είναι όλα συμβατά. Τέλος πάντων σαν πρόταση εγώ προτείνω τα Xiaomi bluetooth των 10€ (ακρίβυναν, έβρισκες και με 5). Η μπαταρία του κρατάει κάνα χρόνο. Το φλασάρεις με πολύ εύκολο τρόπο με ένα custom firmware, και το Homeassistant το βλέπει άμεσα. Το θέμα εμβέλειας του bluetooth επιλύεται αν τοποθετήσεις σε διάφορα σημεία, Shelly 2ης γενιάς smart switches, τα οποία γίνονται bluetooth proxy. Αν κάνεις το άλλο με zigbee ή bluetooth dongle πες μας, γιατί κάτι έχω διαβάσει ότι το synology δεν επιτρέπει την προσθήκη usb hardware παρά μόνο δίσκων, κάτι τέτοιο αλλά δεν το έχω ψάξει και πολύ, και το έχω κι εγώ στο πλάνο για κάποια στιγμή (για zigbee που είναι γενικά αρκετά χρήσιμο για ασύρματους αισθητήρες). 17 ώρες πριν, sts4x4 είπε Εάν ρωτάς για τις κάμερες, έχουν και mobile app αλλά και δυνατότητα να τις βλέπεις μέσω υπολογιστή και άρα browser. Δεν έγραψα το βασικό που ρώτησες, Sricam είναι οι δύο συγκεκριμένες κάμερες που με ενδιαφέρει να απεικονίζει το tablet. To tablet θα το πάρεις στα χέρια γρήγορα. Δεν πρέπει να είναι συνέχεια αναμμένο, και δεν πρέπει να είναι και συνέχεια στην φόρτιση. Μπορείς να βάλεις ένα οποιοδήποτε tablet με μια θήκη σαν κι αυτές εδώ: https://mbmounts.com/ Και να μεριμνήσεις για την φόρτιση μέσω μιας smart πρίζας, να πηγαίνει το tablet μέχρι το 80% και μετά να σβήνει, και να το φορτίζει πάλι όταν πάει στο 20%, για να είναι η μπαταρία μέσα στο σωστό εύρος υγείας. Τώρα πώς θα ξέρει η έξυπνη πρίζα πότε θα ανάψει και πότε θα σβήσει, ή θα το κάνεις στο περίπου ή θα κάνεις αυτοματισμό βάζοντας homeassistant. Επίσης θες μια εφαρμογή να τρέχει στο tablet, υπάρχει το fully kiosk browser που καταλαμβάνει όλη την οθόνη και δείχνει μόνο τον browser, αυτή έχει την δυνατότητα να είναι σβηστή η οθόνη και να ανάψει όταν πας μπροστά στο tablet χρησιμοποιώντας την μπροστινή κάμερα ή από ένα event όπως πχ να χτυπήσει το κουδούνι, με αυτοματισμό μέσω του homeassistant. Επίσης θες κάτι που θα σερβίρει το feed των καμερών, στο fully kiosk. Μπορείς είτε να φτιάξεις ένα απλό html, που να έχει σε frames τα feeds και να ανοίγει αυτό, είτε να τα σερβίρει το homeassistant στο οποίο μπορείς να τα προσθέσεις. Όπως βλέπεις σε 3 διαφορετικά σενάρια, γίνεται χρήση του ha, μεγιστοποιώντας την χρησιμότητα αυτού που θες να φτιάξεις. Οπότε αν θες ψαξ' το - υπάρχει thread γι' αυτό. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
flampouras Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, mechpanos είπε Είσαι ωραίος! Ποιο synology έχεις; Κάποια στιγμή, μπορείς να ψαχτείς για επέκταση μνήμης, με dimmάκι του εμπορίου! Εγώ έβαλα με ένα 30άρι 35άρι αν θυμάμαι καλά, άλλα 16GB(!!!) και τώρα έχει 20 και πετάει. Ήταν η 2η καλύτερη κίνηση που θα μπορούσα να κάνω (η 1η ήταν αυτή που έκανες κι εσύ!!!). Δεν είχα τόσο θέμα στο ίδιο το homeassistant, αλλά όταν το φόρτωσα με addons και ειδικά το grafana για να βλέπω τα ιστορικά, άρχισε να χωλαίνει. Λίγο ψάξιμο μόνο τα θέματα συμβατότητας, γιατί δεν είναι όλα συμβατά. Τέλος πάντων σαν πρόταση εγώ προτείνω τα Xiaomi bluetooth των 10€ (ακρίβυναν, έβρισκες και με 5). Η μπαταρία του κρατάει κάνα χρόνο. Το φλασάρεις με πολύ εύκολο τρόπο με ένα custom firmware, και το Homeassistant το βλέπει άμεσα. Το θέμα εμβέλειας του bluetooth επιλύεται αν τοποθετήσεις σε διάφορα σημεία, Shelly 2ης γενιάς smart switches, τα οποία γίνονται bluetooth proxy. Αν κάνεις το άλλο με zigbee ή bluetooth dongle πες μας, γιατί κάτι έχω διαβάσει ότι το synology δεν επιτρέπει την προσθήκη usb hardware παρά μόνο δίσκων, κάτι τέτοιο αλλά δεν το έχω ψάξει και πολύ, και το έχω κι εγώ στο πλάνο για κάποια στιγμή (για zigbee που είναι γενικά αρκετά χρήσιμο για ασύρματους αισθητήρες). Καλημέρα, Έχω το 218+. Έχω βάλει 1 dim 4gb και έχω σύνολο 6. Έχω δώσει 3 στο ha. Και παίζω περίπου στο 78% συνολικά. Το ha τρώει περίπου 1.5gb από τα 3. Το έχω φλασάρει ήδη με το custom firmware. Παίζει οκ, αλλά θέλω κάτι πιο plug&play ας πούμε. Πρέπει πρώτα να βρω κανέναν αξιόλογο αισθητήρα και μετά να δω το πρωτόκολλο σύνδεσης και γενικά τι επιλογές έχω. Τώρα ψάχνομαι σ’ αυτό το κομμάτι. Επεξ/σία 14 Αυγούστου 2023 από flampouras Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα