Προς το περιεχόμενο

Smart Home

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 9,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Έχω Λάμπες rgb xiaomi που τις δουλεύω με την εφαρμογή  xiaomi home

θα κερδίσω κάτι αν πάρω xiaomi gateaway;  

Επίσης έχω στο πλάνο να πάρω 4-5 θερμομετρα/υγρασιομετρα για τα δωμάτια. 

Δημοσ.
37 minutes ago, d_gkal said:

Έχω Λάμπες rgb xiaomi που τις δουλεύω με την εφαρμογή  xiaomi home

θα κερδίσω κάτι αν πάρω xiaomi gateaway;  

Επίσης έχω στο πλάνο να πάρω 4-5 θερμομετρα/υγρασιομετρα για τα δωμάτια. 

Για τις λάμπες δεν θα κερδίσεις τπτ. Για τα θερμόμετρα όμως είναι απαραίτητο αν θέλεις να τα βλέπεις όταν είσαι εκτός σπιτιού 

• Thanks 1
Δημοσ.

Είχα πάρει παλιότερα μία πρίζα blitzwolf shp2. Αργότερα πήρα άλλη μία. Γιατί είναι διαφορετικές όμως? Εξηγούμαι. Η αρχική έχει πορτοκαλί background και κυρίως μετράει πολύ συχνά την κατανάλωση. Η νεότερη έχει μπλε background στην εφαρμογή και αργεί πολύ να κάνει refresh στην κατανάλωση .Το μόνο που βρήκα είναι ότι η πρώτη αναφέρεται ως 1.0.6 στο main και mcu module (δεν ξέρω τι είναι αυτά) και η άλλη ως 1.0.0. Μπορεί να γίνει κάποιο upgrade? 

Δημοσ.

εχει βαλει καποιος απο εδω shelly dimmer 2?Πως μπορεις να τον χειριστεις με μονο ενα διακοπτη?Η κατασταση ειναι οτι θελω να ντιμαρω το φως της τραπεζαριας το οποιο το χειριζομαι on/off απο ενα φλασαρισμενο με tasmota sonoff NSpanel.Μπορω να εχω on/off στον shelly dimmer2 απο τον διακοπτη του nspanel? Και το dimming θα το κανω με soft απο ενα widget του nspanel...

Δημοσ.
Στις 22/7/2023 στις 2:36 ΠΜ, kwnssk είπε

Ναι αθόρυβα πάει. Εκτός από το κλικ στο άνοιξε κλείσε 

@kwnssk Να σε ρωτήσω κάτι, γιατι δεν έχω καταλάβει ακριβώς, μιας και κατέληξα ότι μόνο με το zbmini-l2 θα κάνω δουλειά τελικά.

Για διπλό διακόπτη, θέλει 2 zbmini-l2 ή αρκεί το 1 (s1 στον ένα διακόπτη και το s2 στον άλλον)?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αρκεί το ένα

Αρκεί να ξέρεις να το συνδέσεις 

Ερώτηση. Τι εννοείς διπλό; Ανάβεις δύο διαφορετικά φώτα ανεξάρτητα;;; Τότε θέλεις 2.

Επεξ/σία από kwnssk
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, kwnssk είπε

Αρκεί το ένα

Αρκεί να ξέρεις να το συνδέσεις 

Ερώτηση. Τι εννοείς διπλό; Ανάβεις δύο διαφορετικά φώτα ανεξάρτητα;;; Τότε θέλεις 2.

ο διακόπτης είναι τέτοιου στυλ

spacer.png

Έχω 2 περιπτώσεις.

- η μία είναι τα φώτα του σαλονιού, όπου ο ένας διακόπτης ανάβει τις 3 από τις 5 λάμπες και ο άλλο διακόπτης τις άλλες 2
- η άλλη περίπτωση είναι να ανάβουν 2 διαφορετικά φώτα (πχ ο ένας διακόπτης το φώς της κουζίνας και ο άλλος τα led κάτω από τα ντουλάπια)

Να υποθέσω ότι θα πρέπει να πάρω 2 zbmini-l2, ένα για κάθε διακόπτη, αλλά θα χωράνε? Το έχεις δοκιμάσει?

• Moderators
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Snip είπε

spacer.png

Έχω 2 περιπτώσεις.

- η μία είναι τα φώτα του σαλονιού, όπου ο ένας διακόπτης ανάβει τις 3 από τις 5 λάμπες και ο άλλο διακόπτης τις άλλες 2
- η άλλη περίπτωση είναι να ανάβουν 2 διαφορετικά φώτα (πχ ο ένας διακόπτης το φώς της κουζίνας και ο άλλος τα led κάτω από τα ντουλάπια)

Να υποθέσω ότι θα πρέπει να πάρω 2 zbmini-l2, ένα για κάθε διακόπτη, αλλά θα χωράνε? Το έχεις δοκιμάσει?

για την πρωτη περιπτωση απλα μπορεις να βαλεις και τα δυο καλωδια μαζι και να αναβουν και τα 5 φωτα μαζι. για το αλλο θες 2 αλλα σε κλασσικο κουτι δεν χωρανε

• Like 1
Δημοσ.
12 hours ago, Snip said:

spacer.png

Έχω 2 περιπτώσεις.

οχι δεν θα χωράνε 2 διαφορετικά. το ξεχνάς.

Μπορείς να βρεις όμως 1 διπλο διακοπτάκι να βάλεις που όμως δεν χωράει σε κλασσικό κουτί που έχουμε σχεδόν όλοι σπίτια μας, άρα θα χρειαστείς να σκάψεις.

• Like 1
Δημοσ.

Δηλαδή, για διπλό διακόπτη (με δύο κουμπιά  - για δύο φώτα), σε κλασσικό κουτί ελληνικής πολυκατοικίας του 2005, χωρίς ουδέτερο υπάρχει κάποια λύση χωρίς σκάψιμο?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...