Προς το περιεχόμενο

Smart Home

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Hello!

Θέλω να ελέγχω το θερμοσίφωνα από το home assistant και ψάχνοντας έπεσα πάνω σε αυτά:
https://www.skroutz.gr/s/40971522/Bmac-Διπολικός-Διακόπτης-Ράγας-WiFi-63A-RDCBC2L.html
https://www.skroutz.gr/s/34770104/Διπολικός-Διακόπτης-Ράγας-WiFi-63A-OPCBC2TL.html
(δε βρήκα μικρότερα από 63Α με 2Ρ)

Ο πίνακάς μου είναι έτσι
Untitled.jpg.58b9292229f9ebe476a75c5fed8c2b98.jpg

Έχει παίξει κανείς με κάποιο, ή έστω έχουμε άποψη για τη μάρκα? Είναι λίγο της προκοπής ή θα μου κάψει το σπίτι?
Άρα, αφού αυτά είναι μόνο διακόπτες θεωρητικά η ασφάλεια του θερμοσίφωνα μένει και απλά βγαίνει ο τωρινός και μπαίνει ο νέος, σωστά?

(ναι, θα μπορούσα να βάλω κάνα sonoff + ρελέ και βγαίνουν και φθηνότερα, αλλά αυτή δεν είναι η ερώτηση)

Επεξ/σία από SouLSLayeR
pic
  • Απαντ. 9,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

εχω ιδια απορία πανω κατω κ εγω αλλα για αλλους λόγους

θελω πρακτικά να ελενχω την καταναλωση στα fancoil τα οποια ειναι σε εναν διακοπτη 16Α κ ελεγα να παρω εναν τετοιο διακοπτη απο aliexpress ωστε να παιζει με το homeassistant κ να μετραει κ την καταναλωση

αλλα συνεργάζονται και βασικα ειναι safe ? εχει κανεις άποψη?

Δημοσ.
On 16/07/2023 at 22:03, kifinas said:

Σε Aqara δες, hub M2 που έχει υπέρυθρες σε συνδυασμό με τον αισθητήρα θερμοκρασίας/υγρασίας. Το κακό είναι ότι οι τιμές έχουν ανέβει.

Ενδιαφέρον αλλά ακριβό αν το θες για 2-3 υπνοδωμάτια συν καθιστικό. Το έχεις δοκιμάσει ?  Εγώ έχω της broadlink που τώρα είναι τσάμπα. Λειτουργούν άψογα αλλά το καλώδιο-αισθητήρας θερμοκρασιάς που έχουν δεν είναι και πολύ αξιόπιστος, άσε που μετράει κάπου που τον έχεις κρύψει και δεν παίρνει αξιόπιστη μέτρηση.  

6 hours ago, SouLSLayeR said:

Hello!

Θέλω να ελέγχω το θερμοσίφωνα από το home assistant και ψάχνοντας έπεσα πάνω σε αυτά:
https://www.skroutz.gr/s/40971522/Bmac-Διπολικός-Διακόπτης-Ράγας-WiFi-63A-RDCBC2L.html
https://www.skroutz.gr/s/34770104/Διπολικός-Διακόπτης-Ράγας-WiFi-63A-OPCBC2TL.html
(δε βρήκα μικρότερα από 63Α με 2Ρ)

Ο πίνακάς μου είναι έτσι

Έχει παίξει κανείς με κάποιο, ή έστω έχουμε άποψη για τη μάρκα? Είναι λίγο της προκοπής ή θα μου κάψει το σπίτι?
Άρα, αφού αυτά είναι μόνο διακόπτες θεωρητικά η ασφάλεια του θερμοσίφωνα μένει και απλά βγαίνει ο τωρινός και μπαίνει ο νέος, σωστά?

(ναι, θα μπορούσα να βάλω κάνα sonoff + ρελέ και βγαίνουν και φθηνότερα, αλλά αυτή δεν είναι η ερώτηση)

Εχω βάλει 12 παρόμοιους κινέζικους αλλά τους χρησιμοποιώ ΜΟΝΟ ως ελεγκτές κατανάλωσης σε σειρά με τις κανονικές ασφάλειες της HAGER, της ABB κλπ.  Το οποίο σημαίνει σχεδόν διπλάσιος πίνακας σε μέγεθος με τουλάχιστον 3 σειρες Χ 12 θέσεις. 

Οσον αφορά τον θερμοσίφωνα κάνεις όλα τα παραπάνω και αν θες βάζεις sonoff με ρελέ όμως για να ελέγχεις και τη θερμοκρασία. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα στην ομάδα

Μπαίνω σιγά σιγά στο διαδικασία να αυξήσω το iq του σπιτιού μου και ψάχνω για διακόπτες τοίχου για τα φώτα.

Ψάχνω κάτι του στύλ σαν τους tapo s210 και s220 (δεν ψήνομαι για touch), θέλω όμως να μπορούν να υποστηρίξουν και 2-way (γιατι οι tapo λένε ότι δεν), καθώς έχω και διακόπτες aller retour.
Προς το παρόν, πέρα από τον ίδιο τον φυσικό διακόπτη, θα χρησιμοποιούνται είτε απο την εφαρμογή τους, είτε φωνητικά με google home, καθώς το βρίσκω σχετικά απίθανο να ασχοληθώ στο μέλλον με HA. Η επικοινωνία μπορεί να είναι είτε wifi, είτε zigbee (δεν έχω κάποιο hub ακόμα, θα πάρω ότι χρειαστεί)

Σημαντικό... να είναι χωρίς χρήση ουδέτερου, ούτε και πυκνωτή.

Έχετε να προτείνετε κάτι που να πληροί τις προυποθέσεις και να μη πουλησω νεφρά για την αγορά του; (δεν έχω έτσι κι αλλιώς, τα έχει πάρει η ΔΕΗ)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Επεξ/σία από Snip
Δημοσ.
9 minutes ago, kwnssk said:

Για μένα αυτό που θα σου παίξει είναι https://sonoff.tech/product/diy-smart-switches/zbmini-l2/

Γενικά wifi χρειάζεται ουδέτερος. Οπότε πας αναγκαστικά σε ZigBee 

μηπως γνωριζεις αν αυτο παιζει κ με αλερετουρ? 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, sndev είπε

μηπως γνωριζεις αν αυτο παιζει κ με αλερετουρ? 

Ολα τα sonoff παιζουν αλερετουρ φτιαχνοντας ρουτινα μεσα απο το προγραμμα. το ιδιο εχω κανει σε touch. 

επισης, αν βρεις και συμβατη λαμπα μπορεις καν να μην ειναι συνδεδεμενοςμε καλωδιο ο διακοπτης με τη λαμπα. 

• Thanks 1
Δημοσ.
26 minutes ago, emperor4her said:

Ολα τα sonoff παιζουν αλερετουρ φτιαχνοντας ρουτινα μεσα απο το προγραμμα. το ιδιο εχω κανει σε touch. 

επισης, αν βρεις και συμβατη λαμπα μπορεις καν να μην ειναι συνδεδεμενοςμε καλωδιο ο διακοπτης με τη λαμπα. 

ειναι ευκολο να με καθοδηγήσεις δλδ καποιον οδηγό κατι να διαβάσω ενα λινκ να ψαχτώ σε αυτο που λες με τη ρουτίνα κ τα αλερετουρ? 

πριν 8 μηνες προσπάθησα να βαλω στο σπιτι sonoff mini πισω απο τους διακόπτες, ειχα φωναξει κ ηλεκτρολόγο να περασει ουδετερο κ μετα απο αυτα  τα παράτησα γτ συνειδητοποίησα οτι ειχα αλερετούρ σε ολα τα δωματια κ πιστευα δεν παιζουν..

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, sndev είπε

ειναι ευκολο να με καθοδηγήσεις δλδ καποιον οδηγό κατι να διαβάσω ενα λινκ να ψαχτώ σε αυτο που λες με τη ρουτίνα κ τα αλερετουρ? 

πριν 8 μηνες προσπάθησα να βαλω στο σπιτι sonoff mini πισω απο τους διακόπτες, ειχα φωναξει κ ηλεκτρολόγο να περασει ουδετερο κ μετα απο αυτα  τα παράτησα γτ συνειδητοποίησα οτι ειχα αλερετούρ σε ολα τα δωματια κ πιστευα δεν παιζουν..

αρχικα το μονο που χρειαζεσαι ειναι ο α διακοπτης να εχει γραμμη προς τη λαμπα. 

μετα μπαινεις στο sonoff στην εφαρμογη και πας στις ρουτινες.

ειναι πολυ απλο. φτιαχνεις 4 ρουτινες:

οταν ο α --> on, τοτε ο Β on

οταν ο α --> off, τοτε ο Β off

οταν ο B --> on, τοτε ο A on

οταν ο B --> off, τοτε ο A off

απο οπου και αν ανοιξεις η κλεισεις το φως, μπορεις πλεον να το αναψεις η να τον κλεισεις και απο τον αλλο! 

προυποθεση, εχεις Internet σπιτι. 

οταν ανοιγοκλεινεις απο τον Β, επειδη ουσιαστικα στελνει εντολη στον Α, μπορει να εχεις μια μικρη καθυστερηση τυπου 1 sec, αναλογα το ποσο γρηγορο internet εχεις κλπ

Νέα εικόνα bitmap.jpg

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, emperor4her said:

αρχικα το μονο που χρειαζεσαι ειναι ο α διακοπτης να εχει γραμμη προς τη λαμπα. 

μετα μπαινεις στο sonoff στην εφαρμογη και πας στις ρουτινες.

ειναι πολυ απλο. φτιαχνεις 4 ρουτινες:

οταν ο α --> on, τοτε ο Β on

οταν ο α --> off, τοτε ο Β off

οταν ο B --> on, τοτε ο A on

οταν ο B --> off, τοτε ο A off

απο οπου και αν ανοιξεις η κλεισεις το φως, μπορεις πλεον να το αναψεις η να τον κλεισεις και απο τον αλλο! 

προυποθεση, εχεις Internet σπιτι. 

οταν ανοιγοκλεινεις απο τον Β, επειδη ουσιαστικα στελνει εντολη στον Α, μπορει να εχεις μια μικρη καθυστερηση τυπου 1 sec, αναλογα το ποσο γρηγορο internet εχεις κλπ

Νέα εικόνα bitmap.jpg

εξυπνο κ ουσιώδης ! σε ευχαριστώ πολύ

τους περνουσα τασμοτα οποτε αυτοι λογικα θα μπουν ετσι έκτος αν παιζει κάτι παρόμοιο κ σε τασμοτα

Πραγματικά σε ευχαριστώ πολύ, ώρα να ξανά ξηλώσω το σύμπαν.. ειναι 18 διακόπτες :D

Επεξ/σία από sndev
  • Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, kwnssk είπε

Για μένα αυτό που θα σου παίξει είναι https://sonoff.tech/product/diy-smart-switches/zbmini-l2/

Γενικά wifi χρειάζεται ουδέτερος. Οπότε πας αναγκαστικά σε ZigBee 

Σε ευχαριστώ για την απάντηση, αλλά πολύ φοβάμαι ότι δε θα μου χωρεσει πισω από τον διακόπτη.

Υπάρχει κάτι σε κανονικό διακόπτη;

Δημοσ.

Θα σου χωρέσει. Και εγώ το έχω βάλει σε παλιό σπίτι με μικρό κουτί. Χωρίς σκαψιμο

• Like 1
Δημοσ.

Μιας που λέτε για φώτα, έχω μια έξυπνη λάμπα τις tplink και την ανοιγοκλείνω μέσω HA και από το app της... αλλά πρέπει να έχω τον διακόπτη του τοίχου συνέχεια ανοιχτό. Αν πάρω έναν έξυπνο διακόπτη τοίχου σαν αυτόν που λέτε θα μπορώ πχ να ανοίγω την λάμπα χειροκίνητα από τον διακόπτη και να την κλείνω μετά από HA είτε από το δικό της app?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, kwnssk είπε

Θα σου χωρέσει. Και εγώ το έχω βάλει σε παλιό σπίτι με μικρό κουτί. Χωρίς σκαψιμο

Είναι τόσο λεπτό όντως?

Σου λειτουργει αθόρυβα; Ειχα πάρει δοκιμαστικά έναν touch διακόπτη από τη moeshouse, με πυκνωτη (χωρίς ουδέτερο) και όταν άναβες το διακόπτη, έκανε έναν ήχο βζζζζζζ (buzzing). Από τον διακόπτη, όχι τον πυκνωτή. Από την εταιρεία μου είπαν ότι είναι φυσιολογικό, αλλά ήταν πολύ εκνευριστικό. Οπότε, όπως καταλαβαίνεις, ο διακόπτης είναι από τότε στο κουτί του. Βέβαια αυτό ήταν wifi, οπότε έχασα μόνο τα λεφτά του διακόπτη, δεν είχε χρειαστεί να πάρω και zigbee hub άδικα.

Επεξ/σία από Snip

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...