mcstefan7 Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 Στις 2/5/2023 στις 9:19 ΜΜ, adtakhs είπε Όχι. Η γνώμη μου είναι: Α) Όλες οι καταναλώσεις (γραμμές) να ξεκινούν από τον πίνακα. Β) Όλα τα κυκλώματα ελέγχου να είναι ξεχωριστά από τα κυκλώματα φορτίου. (Πες στον ηλεκτρολόγο σου σαν να τοποθετεί ρελέ καστάνιας). Γ) Ο πίνακας να είναι υβριδικός, είτε ο νέος της Hager, είτε ο Practibox S της Legrand. Δ) Όλος ο έλεγχος να γίνεται από μπουτόν. Όταν φτιάξεις αυτή την τοπολογία, μπορείς να δουλέψεις με οποία συσκευή - πρωτόκολλο θες. Επιλογές: 1) Οικονομικό : - Shelly Pro 4Pm - Shelly Pro 2Pm - Shelly Pro 3. 2) Σχετικά οικονομικό. (Knx - υβριδική τοπολογία). - Weinzierl I/O 570 ΚΝΧ ρελεδιέρα 48 εισόδων/ εξόδων , όπου όταν την λειτουργεις σαν έξοδο την συνδυάζεις με ρελέ βάσεις 24vdc. - 24V selv PSU για το κύκλωμα ελέγχου. - 320VA knx PSU . - KNX web server ( όποιον θες) πχ. iridium. https://m.youtube.com/shorts/yvlawFTbuI0 (Όλος ο τοπικός έλεγχος με μπουτόν). 3) Ακριβό. Καθαρό KNX με διακόπτες τύπου mood maker , ρελεδιέρες on-off και ρολών κ.λ.π. 4) Σε ασύρματο 2 λύσεις είναι σοβαρές. α) Hager KNX RF με coviva. β) Fibaro Z-Wave. Σε αντίστοιχη περίπτωση (Δε θέλω να πάω σε ΚΝΧ) θα βάλω διακόπτες bticino που συνεργάζεται με το smart home app της Legrand. Το μονο μείον είναι οτι δεν μπορούν να ντιμαρουν λεντοταινίες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sotiris_mi19 Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 2 ώρες πριν, babisa είπε Αν πας μέσα στην αποθήκη εκεί που θέλεις να το βάλεις,με το κινητό σου τι σήμα έχεις; Το κινητό συνδέεται χωρίς προβλήματα. Γνωρίζεις αν τα sonoff έχουν μεγάλη εμβέλεια για να πάνε και εκτός σπιτιού; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vins Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 Στις 10/5/2023 στις 10:23 ΠΜ, babisa είπε Γενικά η Hysen είναι θα έλεγα μια τίμια κινεζια. Πέρσι έβαλα αυτον και μετά το πρώτο καλιμπραρισμα θερμοκρασίας και το εβδομαδιαίο πρόγραμμα που του ανέθεσα,απλά δεν ξανασχοληθηκα! Για το home assistant δεν ξέρω να σου πω τίποτα πέραν του ότι εχω διαβάσει οτι δίνει λάθος ενδείξεις, αλλά οσο αναφορά τον χειρισμό του με την Alexa και μέσω app (Smart Life) είναι άψογος,δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Φίλε μου να σε ρωτήσω κάτι; Σε λέβητα πετρελαίου με παλιό αναλογικό Siemens θερμοστάτη που έχει και διακόπτη για να ζεσταίνει ξεχωριστά μόνο νερό για μπάνιο μπαίνει αυτός; Χρειάζεται κάτι εξτρα από ηλεκτροβανες κλπ, ή θα μου τον περάσει ο ηλεκτρολόγος απλώς και θα λειτουργήσε κομπλέ; (Το κομμάτι προγραμματισμού κλπ το ‘χω) Ευχαριστώ πολύ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
babisa Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 10 λεπτά πριν, sotiris_mi19 είπε Το κινητό συνδέεται χωρίς προβλήματα. Γνωρίζεις αν τα sonoff έχουν μεγάλη εμβέλεια για να πάνε και εκτός σπιτιού; Δεν έχει να κάνει τόσο με το Sonoff όσο με την εμβέλεια του ρουτερ,τι εμπόδια υπάρχουν ενδιάμεσα κλπ Ενδεικτικά,έχω ένα Basic R3 στην αποθήκη για τα φώτα του κήπου περί τα 8-10 μετρά απ το ρουτερ και δεν είχα ποτέ θέμα,τώρα που μιλάμε είναι στις 3 γραμμές το σήμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sotiris_mi19 Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 27 λεπτά πριν, babisa είπε Δεν έχει να κάνει τόσο με το Sonoff όσο με την εμβέλεια του ρουτερ,τι εμπόδια υπάρχουν ενδιάμεσα κλπ Ενδεικτικά,έχω ένα Basic R3 στην αποθήκη για τα φώτα του κήπου περί τα 8-10 μετρά απ το ρουτερ και δεν είχα ποτέ θέμα,τώρα που μιλάμε είναι στις 3 γραμμές το σήμα. Σε ευχαριστώ για την πληροφόρηση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sagy Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 5 ώρες πριν, vins είπε Φίλε μου να σε ρωτήσω κάτι; Σε λέβητα πετρελαίου με παλιό αναλογικό Siemens θερμοστάτη που έχει και διακόπτη για να ζεσταίνει ξεχωριστά μόνο νερό για μπάνιο μπαίνει αυτός; Χρειάζεται κάτι εξτρα από ηλεκτροβανες κλπ, ή θα μου τον περάσει ο ηλεκτρολόγος απλώς και θα λειτουργήσε κομπλέ; (Το κομμάτι προγραμματισμού κλπ το ‘χω) Ευχαριστώ πολύ! Ναί η συνδεσμολογία είναι ίδια με τον αναλογικό που έχεις τώρα οπότε ο ηλεκτρολόγος δέν θα έχει πρόβλημα. Έχω 4 χρόνια Hysen θερμοστάτη μία φορά ασχολήθηκα με τον προγραμματισμό του (ώρες και ημέρες λειτουργίας-θερμοκρασίες) και μία ακόμα φορά ασχολήθηκα πέρσυ που τον έκανα καλιμπράρισμα θερμοκρασίας γιατί τον άλλαξα σπίτι λόγω μετακόμισης και χρειάστηκε. Σε συγκρίσεις με αισθητήρα θερμοκρασίας της xiaomi και της sonoff δεν έχει αποκλίσεις.Η εφαρμογή του για το κινητό άθλια αλλά δεν την χρειάζεσαι είναι η αλήθεια. Τον χειμώνα που μας πέρασε άρχισα να ασχολούμαι με Home Assistant και είναι η πρώτη συσκευή που πέρασα δουλέυει άψογα και χωρίς κανένα πρόβλημα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vins Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 32 λεπτά πριν, sagy είπε Ναί η συνδεσμολογία είναι ίδια με τον αναλογικό που έχεις τώρα οπότε ο ηλεκτρολόγος δέν θα έχει πρόβλημα. Έχω 4 χρόνια Hysen θερμοστάτη μία φορά ασχολήθηκα με τον προγραμματισμό του (ώρες και ημέρες λειτουργίας-θερμοκρασίες) και μία ακόμα φορά ασχολήθηκα πέρσυ που τον έκανα καλιμπράρισμα θερμοκρασίας γιατί τον άλλαξα σπίτι λόγω μετακόμισης και χρειάστηκε. Σε συγκρίσεις με αισθητήρα θερμοκρασίας της xiaomi και της sonoff δεν έχει αποκλίσεις.Η εφαρμογή του για το κινητό άθλια αλλά δεν την χρειάζεσαι είναι η αλήθεια. Τον χειμώνα που μας πέρασε άρχισα να ασχολούμαι με Home Assistant και είναι η πρώτη συσκευή που πέρασα δουλέυει άψογα και χωρίς κανένα πρόβλημα. Ευχαριστώ φίλε μου! Επομένως θα μπορώ να ανάβω το μπόιλερ του νερού ξεχωριστά κι από αυτόν. Εγώ Alexa έχω, να φανταστώ συνεργάζεται έστω για on off και temp set ε; Να είσαι καλά! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
babisa Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 15 ώρες πριν, vins είπε Ευχαριστώ φίλε μου! Επομένως θα μπορώ να ανάβω το μπόιλερ του νερού ξεχωριστά κι από αυτόν. Εγώ Alexa έχω, να φανταστώ συνεργάζεται έστω για on off και temp set ε; Να είσαι καλά! Μια χαρά δουλεύει με την Alexa,για το ΖΝΧ έχω μερικές επιφυλάξεις... ίσως ο @sagy μπορεί να μας διαφωτίσει γι αυτό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vins Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 8 λεπτά πριν, babisa είπε Μια χαρά δουλεύει με την Alexa,για το ΖΝΧ έχω μερικές επιφυλάξεις... ίσως ο @sagy μπορεί να μας διαφωτίσει γι αυτό. Όταν λες φίλε μου για επιφυλάξεις σχετικά με ΖΝΧ, εννοείς σε σχέση με Alexa, ή γενικά για το θερμοστάτη; Αν είναι για την Alexa δεν με πειράζει τόσο. Αν είναι όμως να μην μπορώ να ανάψω ξεχωριστά το μπόιλερ μόνο για ΖΝΧ χωρίς να ανάψουν τα σώματα είναι θέμα. Ευχαριστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
babisa Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 49 λεπτά πριν, vins είπε Όταν λες φίλε μου για επιφυλάξεις σχετικά με ΖΝΧ, εννοείς σε σχέση με Alexa, ή γενικά για το θερμοστάτη; Αν είναι για την Alexa δεν με πειράζει τόσο. Αν είναι όμως να μην μπορώ να ανάψω ξεχωριστά το μπόιλερ μόνο για ΖΝΧ χωρίς να ανάψουν τα σώματα είναι θέμα. Ευχαριστώ! Οχι,με την Alexa δουλεύει άψογα σαν θερμοστάτης. Επειδή εγώ όμως έχω αέριο και δεν έχω ανάγκη να μου ζεστάνει νερό,δεν ξέρω αν ο ίδιος έχει έχει εντολή για ΖΝΧ.. Παρολαυτα,στις πληροφορίες του αναφέρει "ο οποίος έχει σχεδιαστεί για ηλεκτρική θέρμανση, για σύστημα θέρμανσης νερού κ,λ,π," 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vins Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 19 λεπτά πριν, babisa είπε Οχι,με την Alexa δουλεύει άψογα σαν θερμοστάτης. Επειδή εγώ όμως έχω αέριο και δεν έχω ανάγκη να μου ζεστάνει νερό,δεν ξέρω αν ο ίδιος έχει έχει εντολή για ΖΝΧ.. Παρολαυτα,στις πληροφορίες του αναφέρει "ο οποίος έχει σχεδιαστεί για ηλεκτρική θέρμανση, για σύστημα θέρμανσης νερού κ,λ,π," Ευχαριστώ και πάλι! Αν ο φίλος @sagy ξέρει κάτι πιο συγκεκριμένο πάνω σε αυτό ας μας διαφωτίσει περεταίρω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sagy Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 43 λεπτά πριν, vins είπε Ευχαριστώ και πάλι! Αν ο φίλος @sagy ξέρει κάτι πιο συγκεκριμένο πάνω σε αυτό ας μας διαφωτίσει περεταίρω. Το μοντέλο του θερμοστάτη που έχεις τώρα ποιό είναι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vins Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 10 λεπτά πριν, sagy είπε Το μοντέλο του θερμοστάτη που έχεις τώρα ποιό είναι; Δεν ξέρω μοντέλο, έψαξα online λίγο και είναι πανομοιότυπος με αυτόν στη φωτο, ευχαριστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sagy Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Θα βρείς το manual του θερμοστάτη που έχεις τώρα θα βρείς και το manual για αυτόν που ενδιαφέρεσαι και θα τα δώσεις στον ηλεκτρολόγο σου να σου πεί. Για παράδειγμα σου στέλνω απο τον δικό μου το σχεδιάγραμμα σύνδεσης. Στην χειρότερη αν δεν μπορείς με έναν παίρνεις δύο ένα για την θέρμανση και ένα για το boiler.Όπως και να έχει είναι ερώτηση που αφορά ηλεκτρολόγο και εγώ ηλεκτρολόγος δεν είμαι 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nkarama Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 2 ώρες πριν, vins είπε Δεν ξέρω μοντέλο, έψαξα online λίγο και είναι πανομοιότυπος με αυτόν στη φωτο, ευχαριστώ! Δες αν ο θερμοστάτης που έχεις τροφοδοτείτε απο το δίκτυο (δηλαδή πάει φάση και ουδέτερος σε αυτόν) ή όχι. Ο έξυπνος για να λειτουργήσει πρέπει να έχει τροφοδοσία. Οι παλαιότεροι δεν χρειάζονταν, ή αν είναι σαν αυτόν που δείχνεις, είχαν μπαταρία. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα