Προς το περιεχόμενο

Smart Home

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παίδες το σπίτι βρίσκεται στη φάση επίστρωσης πλακιδίων, κοντεύει η ώρα δηλαδη που θα μπουν πρίζες, διακόπτες κλπ. Επειδή δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το smarthome αλλά μου αρέσει το όλο concept θα προτείνατε να προσέξω κάτι τώρα που είμαι ακόμα σ αυτή τη φάση;

• Απαντ. 9,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 ώρες πριν, gsisr είπε

Παίδες το σπίτι βρίσκεται στη φάση επίστρωσης πλακιδίων, κοντεύει η ώρα δηλαδη που θα μπουν πρίζες, διακόπτες κλπ. Επειδή δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το smarthome αλλά μου αρέσει το όλο concept θα προτείνατε να προσέξω κάτι τώρα που είμαι ακόμα σ αυτή τη φάση;

Δεν του πετάς, λέω εγώ, εκεί δίπλα, μαζί με τ;α καλώδια και έναν απο αυτούς τους σπιράλ εύκαμπτους λεπτούς σωλήνες, για να μπορείς αργότερα να προσθέσεις ότι θέλεις?

Δημοσ.
2 hours ago, gsisr said:

Βγάλε στους διακόπτες και ένα έξτρα καλώδιο για ουδέτερο ( όταν έρθει η ώρα να κάνεις τους διακόπτες smart θα με θυμηθείς ) !

• Like 7
Δημοσ.

Για όλα τα προϊόντα της κατηγορίας smart home, ισχύει ο κωδικός oneday και λαμβάνετε έκπτωση 50%.

δεν αξιζει στα περισσοτερα. μια καλη προσφορα πχ.

Broadlink RM Mini3 Black Bean Intelligent Infrared Remote Control Air Conditioning TV

στα 9,12 ευρω

Δημοσ.
Στις 21/11/2018 στις 2:39 ΜΜ, tsakfot είπε

Προς ηλεκτρολόγους- gadgetosmartakides του φορουμ,

έχω αυτοματοποιήσει σχεδόν τα πάντα πλήν όμως του ηλεκτρικού κεντρικού στοριού με μοτέρ.

Επισυνάπτω photo παρακάτω .(αγνοήστε τους πάνω διακόπτες δεν λειτουργούν ούτε φαίνεται να επηρεάζουν κάτι)

2 διακόπτες ον-οφφ της legrand είναι σε ένα πλαίσιο .

Ο ένας ανεβάζει τέρμα πάνω και σταματά εντελώς όταν τερματίσει και ο άλλος αντίστροφα.

Η συνδεσμολογία του είναι - γεφύρωμα των ουδετέρων του μοτέρ και ένα καλώδιο για πάνω και ένα για κάτω (σύνολο 4 καλώδια).

Ψάχνω φτηνή λύση είτε WiFi είτε IR, καθώς κάτι λύσεις της Somfy και λοιπών μαυραγοριτών ξεφεύγουν ανησυχητικά και είναι κλειστά (RF λύσεις επίσης αποκλείονται έλλειψη αντίστοιχου transmitter).

Παίζει κάτι plug & play ?

imageproxy.php?img=&key=2f3e8a0ffdb7258fimageproxy.php?img=&key=2f3e8a0ffdb7258f

imageproxy.php?img=&key=2f3e8a0ffdb7258fimageproxy.php?img=&key=2f3e8a0ffdb7258fimageproxy.php?img=&key=2f3e8a0ffdb7258fIMG_1929.jpg.4f32f935fd026ad3b9de3672a833ba99.jpgimageproxy.php?img=&key=2f3e8a0ffdb7258f

Ρε συ και γω το ιδιο θεμα έχω! Το κρατάς πατημένο για να ανέβει η να κατέβει. Εμένα είναι siemens. Είχα δοκιμάσει με Fibaro για Motorized blinds αλλά δεν λειτουργούσε.

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, xneo1 είπε

Ρε συ και γω το ιδιο θεμα έχω! Το κρατάς πατημένο για να ανέβει η να κατέβει. Εμένα είναι siemens. Είχα δοκιμάσει με Fibaro για Motorized blinds αλλά δεν λειτουργούσε.

Παιδιά ενδιαφέρομαι και εγώ για αυτό. Εάν μπορεί κάποιος να βοηθήσει, θα είμαι υποχρεωμένος.

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, xneo1 είπε

είναι δύο θέσεων είτε τέρμα πάνω είτε τέρμα κάτω.. όταν τερματίζει, απλά σταματάει μόνο του το μοτέρ

μεγάλο πρόβλημα και δεν έχω βρεί κάποια λύση..

Δημοσ.
Στις 25/11/2018 στις 3:15 ΜΜ, cambo99 είπε

Βγάλε στους διακόπτες και ένα έξτρα καλώδιο για ουδέτερο ( όταν έρθει η ώρα να κάνεις τους διακόπτες smart θα με θυμηθείς ) !

Χμμμ η καλωδίωση έχει γίνει όλη. Δε νομίζω ότι μπορώ να κάνω κάτι σ αυτή τη φάση που έχουν γίνει οι σοβάδες.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, gsisr είπε

Χμμμ η καλωδίωση έχει γίνει όλη. Δε νομίζω ότι μπορώ να κάνω κάτι σ αυτή τη φάση που έχουν γίνει οι σοβάδες.

Αν απλά έχεις σοβατίσει προλαβαίνεις. Αν έχεις βάψει είναι λίγο αργά. Και στο λέω εγώ που δεν έβγαλα ουδέτερο σε κανέναν διακόπτη γιατί μου φαινόταν βουνό να ξανασοβατισω μόνο. Έγκλημα! 

Δημοσ.

παιδιά θέλω πρίζες smart που μετράνε την ενέργεια που καις.

αυτή κάνει για Ελλάδα και για θερμοπομπό των 2000w για παράδειγμα; το πιο βαρύ που θα βάλω και θα χρησιμοποιείται ώρες είναι ο θερμοπομπός και ο αφυγραντήρας 700w περίπου.

https://www.banggood.com/BlitzWolf-BW-SHP6-EU-Plug-Metering-Version-WIFI-Smart-Socket-220V-240V-10A-Work-with-Amazon-Alexa-p-1356981.html?rmmds=category&cur_warehouse=CN

υπάρχει μήπως κάτι από Ελλάδα σε οικονομικό;

ευχαριστώ!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mwv είπε

αυτή κάνει για Ελλάδα και για θερμοπομπό των 2000w για παράδειγμα; το πιο βαρύ που θα βάλω και θα χρησιμοποιείται ώρες είναι ο θερμοπομπός και ο αφυγραντήρας 700w περίπου.

https://www.banggood.com/BlitzWolf-BW-SHP6-EU-Plug-Metering-Version-WIFI-Smart-Socket-220V-240V-10A-Work-with-Amazon-Alexa-p-1356981.html?rmmds=category&cur_warehouse=CN

ευχαριστώ!

https://www.banggood.com/BlitzWolf-BW-SHP2-Smart-WIFI-Socket-EU-Plug-220V-16A-Work-with-Amazon-Alexa-Google-Assistant-p-1292899.html?rmmds=search&ID=47184&cur_warehouse=CN

αυτην εχω εγω και δουλευει αψογα. εχω πανω μια θερμαστρα 2400W. η σχετικη εφαρμογη στο κινητο ειναι επισης καλη. ναι μετραει mA,Watt,Voltage και kW.h. δεν θελει καποιο bridge για να συνδεθει

• Thanks 1
Δημοσ.

τελεια θα την πάρω, εχεις να προτεινεις και κατι αλλο smart εκτος απο λαμπες που έχω ήδη που είναι must στο να μου διευκολύνουν τη ζωή;

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, mwv είπε

τελεια θα την πάρω, εχεις να προτεινεις και κατι αλλο smart εκτος απο λαμπες που έχω ήδη που είναι must στο να μου διευκολύνουν τη ζωή;

Αναλόγως σε ποιον τομέα θέλεις να διευκολυνθεί η ζωή σου 😉

Φώτα;θέρμανση; θερμοκρασίες;υγρασία; αυτοματισμους;

Δημοσ.
7 ώρες πριν, mwv είπε

ευχαριστώ!

Αν σε ενδιαφέρει να μην αγοράζεις μετρητές κατανάλωσης για κάθε πρίζα , θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις κάτι σαν αυτό που συνδέεται στον πίνακα σου και βλέπεις συνολικά αθροίσματα,real time τις καταναλώσεις των συσκευών σου. https://www.alifragis.com.gr/ell/product/Μετρητής-ασύρματος-OWL-micro , σε τιμή πολύ χαμηλοτερη απο αυτή που θα δείς στο link (απο στοκ καταστήματος που έκλεισε), thanks

Δημοσ.

Καλησπέρα. Έχω μια Roborock2 και χρησιμοποιώ το MiHome σε Ευρωπαϊκό server. Επίσης έχω κάτι RGB Yeelight και χρησιμοποιώ το Yeelight app με US server (επειδή έχω και ένα Google Home mini και περιμένω κι ενα Google Home Hub, και για να χρησιμοποιήσω τον Assistant δε μπορώ να πάω σε chinese server)... Τι λύσεις υπάρχουν για να μπορώ να ανοιγοκλείνω τις λάμπες και με physical buttons? Δεν θέλω να αλλάξω διακόπτες κτλ... Το xiaomi smart switch λογικά δεν κάνει γιατί θα πρέπει να χρησιμοποιήσω chinese server, σωστά? 

Thanx

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...