Προς το περιεχόμενο

Smart Home

exypnakias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ωραία, επόμενη ερώτηση σχετικά με ZigBee. Είμαι υποχρεωμένος να χρησιμοποιήσω, πχ το sonoff hub ή μπορώ να χρησιμοποιήσω οποιαδήποτε μάρκα; Γιατί η sonoff αποτι είδα δεν έχει hub με Ethernet (που θα το προτιμούσα)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

2 ώρες πριν, jkoukos είπε

Επιπλέον κάθε συσκευή ZigBee παίζει και ως αναμεταδότης

οχι ολες

2 ώρες πριν, foniki_melitzana είπε

Γιατί η sonoff αποτι είδα δεν έχει hub με Ethernet

εχει.

• Like 1

Στις 28/12/2022 στις 9:00 ΜΜ, baggelis7 είπε

Καλησπερα να κανω μια ερωτηση αν γνωριζει κανεις.. αγορα προσφατα το google nest 2d gen και εφτιαξα το google home. Συνδεσα κανονικα το smarthings της σαμυ και το ewpe smart της toyotomi αλλα καθε φορα που παω να συνδεσω το mi home μου βγαζει αυτο στην φωτο.. στο mi home εχω την roborock s7 που ειναι συμβατη με google και μια καμερα της imilab. Ξερει κανεις τι μπορει να φταιει;

Screenshot_20221228_192834_Google.jpg

Την εφαρμογή xiaomi Home πάντως την βλέπει κανονικά. Έχω συνδεδεμένη μία σκούπα Viomi SE και την βλέπει.

19 λεπτά πριν, plasTOST είπε

Την εφαρμογή xiaomi Home πάντως την βλέπει κανονικά. Έχω συνδεδεμένη μία σκούπα Viomi SE και την βλέπει.

Αν θέλεις να βλέπει τις λάμπες σύνδεσε μέσω yeelight

Μιας που γράφετε για θερμόμετρα, βρήκα ένα της Tuya. Στα θετικά βρίσκω ότι παίρνει "κανονικές" μπαταρίες που βρίσκεις στο περίπτερο, κρατάει ιστορικότητα, wifi και σύνδεση με Alexa κλπ/

https://www.banggood.com/Tuya-WiFi-Smart-Wireless-Humidity-Temperature-Sensor-With-LCD-Screen-Display-Smart-Home-Alarm-Push-Works-With-Alexa-Google-Home-p-1976781.html?cur_warehouse=CN

13 ώρες πριν, jkoukos είπε

κάθε συσκευή ZigBee παίζει και ως αναμεταδότης

Μια διευκρίνιση, οι powered συσκευές. Οι μπαταρίας πέφτουν σε ύπνο για να σώσουν μπαταρία, και δεν το κάνουν, συμμετέχουν μόνο ως συσκευές και όχι ως αναμεταδότες, στο δίκτυο... Τυπικές συσκευές που κάνουν αναμετάδοση είναι λάμπες, έξυπνες πρίζες κλπ...

• Like 2

Θέλω να προσθέσω στο Home Assistant κάποιες third party συσκευές (12-24V) που έχουν έξοδο NC και NO. Με τι ενδιάμεση συσκευή θα πάρω την πληροφορία (πότε άνοιξε το κύκλωμα) στο HA;

11 λεπτά πριν, barca10 είπε

Θέλω να προσθέσω στο Home Assistant κάποιες third party συσκευές (12-24V) που έχουν έξοδο NC και NO. Με τι ενδιάμεση συσκευή θα πάρω την πληροφορία (πότε άνοιξε το κύκλωμα) στο HA;

Με ένα esp πχ esp8266, d1 mini, esp32

Στις 24/12/2022 στις 11:53 ΠΜ, stelakis1914 είπε

Αφού πιάσατε το θέμα με τα αισθητήρια θερμοκρασίας, θα ήθελα κάποια πρόταση για αισθητήρια που θα τοποθετηθούν σε δωμάτια και θα μετράνε θερμοκρασία και υγρασία στο χώρο. 

Όλοι προτείνουν αυτά της xiaomi, υπάρχει κάτι εναλλακτικό; Μήπως πρέπει να τα σκάσω πιο χοντρά για κάτι τέτοιο;

Παιδιά σχετικά με το παραπάνω υπάρχει κάποια άλλη αξιόπιστη λύση; Ή παμε σε Sehlly;

Βασικό να συνεργάζεται με HA :D

20 ώρες πριν, jkoukos είπε

Επιπλέον κάθε συσκευή ZigBee παίζει και ως αναμεταδότης, οπότε μπορεί κάποιες απομακρυσμένες συσκευές να επικοινωνούν μέσω άλλων ενδιάμεσα αντί απευθείας με το όποιο hub, δημιουργώντας ουσιαστικά ένα mesh δίκτυο μεταξύ τους.

Μονο όσες ειναι σε ρεύμα, οχι οι μπαταριάτες.

4 λεπτά πριν, Vagosman είπε

Μονο όσες ειναι σε ρεύμα, οχι οι μπαταριάτες.

σε έχω προλάβει Βάγγο :) 

6 ώρες πριν, mechpanos είπε

Μια διευκρίνιση, οι powered συσκευές. Οι μπαταρίας πέφτουν σε ύπνο για να σώσουν μπαταρία, και δεν το κάνουν, συμμετέχουν μόνο ως συσκευές και όχι ως αναμεταδότες, στο δίκτυο... Τυπικές συσκευές που κάνουν αναμετάδοση είναι λάμπες, έξυπνες πρίζες κλπ...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...