Προς το περιεχόμενο

Smart Home

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mechpanos είπε

Έφτιαξα κι εγώ. Είχα όμως καλώδια περασμένα ethernet μέσα στον τοίχο, για να μπει οθόνη θυροτηλεόρασης, οπότε πήρα αυτά και τα ένωσα με usb cable για φόρτιση...βάση την έφτιαξα μόνος μου με 3d printer και 2 μαγνήτες από παλιό σκληρό δίσκο, κόλλησα και 2 ροδέλες στην πλάτη του τάμπλετ, και κομπλέ.

Το κλου της υπόθεσης είναι, ότι είναι και ωραίο, και χρηστικό.

311576697_10160227397907368_4106483433889720559_n.jpg

Ποιο Tablet έχεις;

• Απαντ. 9,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Ποιο Tablet έχεις;

To Fire 8 Plus. To καλό είναι ότι έχει wireless charging οπότε στην ουσία σύνδεσα ασύρματο φορτιστή μέσα στην βάση που κατασκεύασα και φορτίζει ασύρματα χωρίς να φαίνεται κανένα καλώδιο από το πλάι ;) 
Μια χαρά είναι.

• Like 4
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, mechpanos είπε

To Fire 8 Plus. To καλό είναι ότι έχει wireless charging οπότε στην ουσία σύνδεσα ασύρματο φορτιστή μέσα στην βάση που κατασκεύασα και φορτίζει ασύρματα χωρίς να φαίνεται κανένα καλώδιο από το πλάι ;) 
Μια χαρά είναι.

Και μόλις μου βρήκες χρησιμότητά για το Fire 8 που έχω και σέρνεται δεξιά αριστερά περιμένοντας να μετατραπεί σε echo show !!! 

• Like 1
Δημοσ.
19 ώρες πριν, bpel86 είπε

επομένως θεωρείς ότι θα έχω θέμα μιας και η abb δεν βγάζει 25αρι;

ως ηλεκτρολογος θα σου ελεγα ναι θα εχεις θεμα ,το διακοπτικο σε ενα μεγαλο θερμοσιφωνα 4kw πρεπει να ειναι μια ταξη μεγαλυτερο απο την ασφαλεια του.Αυτο λεει ο κανονισμος ,αυτο κανουμε.Αλλα σαν ανθρωπος με ocd που θα ηθελα να εχω ολο το υλικο ιδιας μαρκας ,θα εβαζα το 4πολικο 25A .

Δημοσ.
17 ώρες πριν, babisa είπε

1. to be done

2. FULLY KIOSK BROWSER ή FULLY SINGLE APP KIOSK ?

3. Link 

4. Photo :rolleyes:

Κι ας μην το πολυχρησιμοποιεις,δεν ειανι καταπληκτικο;; :P

2.fully kiosk browser

3.Link της θηκης

4.Δυστυχως δεν φαινεται καλα στη φωτο γιατι ειναι μαυρος ο τοιχος!!!

tablet2.jpg

• Like 5
Δημοσ.
Στις 17/12/2022 στις 7:26 ΜΜ, kwnssk είπε

Στην συγκεκριμένη περίπτωση μπορείς να το κάνεις στο κουτί διακλάδωσης. Λογικά από εκεί περνάει ουδέτερος επίσης πρέπει να υπολογίσεις πως μόνο εκεί μπορεί να χωρέσει. Καθώς πίσω από τον διακόπτη θέλει σκάψιμο 

Καλησπέρα,

και αν δεν υπάρχει κουτί στην ευθεία πάνω από το διακόπτη πού μπορεί να είναι (πριν αρχίσω και ανοίγω ότι γειτονικό κουτί βρω);

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, lordvec είπε

Καλησπέρα,

και αν δεν υπάρχει κουτί στην ευθεία πάνω από το διακόπτη πού μπορεί να είναι (πριν αρχίσω και ανοίγω ότι γειτονικό κουτί βρω);

Πρίζα από κάτω;

• Thanks 1
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, lordvec είπε

Όχι. Δυο διακόπτες. Η σωλήνα με τα καλώδια φεύγει προς τα πάνω

Κλεισε την γενικη ασφαλεια πέρνα μεσα στην σωλήνα μια ατσαλίνα και οταν τερματίσει θα καταλάβεις που παει απο τον θόρυβο στον τοίχο.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, lordvec είπε

Όχι. Δυο διακόπτες. Η σωλήνα με τα καλώδια φεύγει προς τα πάνω

Αρα,ανάλογα με το έτος κατασκευής της οικίας,ένα με δυο πιθαμές πριν το ταβάνι υπάρχει μπουάτ.

• Thanks 1
Δημοσ.
Τελικά τα θερμομετράκια της Xiaomi αυτά τα μικρά τετράγωνα έχουν σημαντική απόκλιση

image.png

το μωβ είναι το Xiaomi, το μπλε είναι ένα DIY με d1mini και bmp280

το bmp δείχνει ακριβώς το ίδιο με το θερμόμετρο σταθμού του meteo που είναι 300μ από εδώ

Το xiaomi δείχνει υψηλότερες ελάχιστες και χαμηλότερες μέγιστες.
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, liakjim είπε
Τελικά τα θερμομετράκια της Xiaomi αυτά τα μικρά τετράγωνα έχουν σημαντική απόκλιση

image.png

το μωβ είναι το Xiaomi, το μπλε είναι ένα DIY με d1mini και bmp280

το bmp δείχνει ακριβώς το ίδιο με το θερμόμετρο σταθμού του meteo που είναι 300μ από εδώ

Το xiaomi δείχνει υψηλότερες ελάχιστες και χαμηλότερες μέγιστες.

Yes, but:

Το BMP280 κοστίζει μόνο του (το αισθητήριο σκέτο, το τσιπάκι!) όσο όλο το Xiaomi. Οπότε αδικείς λίγο το Xiaomi. :P

Κι εγώ έχω πάρει ένα σούπερ αισθητήριο με 0,2C απόκλιση, γιατί το DS18B20 δε μ' έχει ικανοποιήσει και πολύ... βέβαια μάλλον φταίει ότι είναι encapsulated. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Haldol είπε

Yes, but:

Το BMP280 κοστίζει μόνο του (το αισθητήριο σκέτο, το τσιπάκι!) όσο όλο το Xiaomi. Οπότε αδικείς λίγο το Xiaomi. :P

Κι εγώ έχω πάρει ένα σούπερ αισθητήριο με 0,2C απόκλιση, γιατί το DS18B20 δε μ' έχει ικανοποιήσει και πολύ... βέβαια μάλλον φταίει ότι είναι encapsulated. 

Μήπως το μπερδεύεις με κάτι άλλο; 10 λεπτά στο aliexpress https://www.aliexpress.com/item/1005003688067858.html

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, liakjim είπε

Μήπως το μπερδεύεις με κάτι άλλο; 10 λεπτά στο aliexpress https://www.aliexpress.com/item/1005003688067858.html

Άσε το AliExpress, τα μισά είναι μούφα και τ' άλλα μισά "βουτηγμένα". Στα τσιπάκια δε κοιτάμε ποτέ πόσο τα βρίσκουμε κάάάπου, αλλά πόσο έχουν κανονικά. Μιλάω για τιμές αντιπροσώπου.

https://uk.rs-online.com/web/p/pressure-sensor-ics/8496187

;)

Αν και το συγκεκριμένο έχει καταργηθεί (και το βρίσκεις σχετικά δύσκολα) βλέπεις ότι έχει ~1,5€ μόνο του, το κομμάτι. Καμία σχέση με τα 0,10€ του AliExpress για όλο το PCB!

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Haldol είπε

Άσε το AliExpress, τα μισά είναι μούφα και τ' άλλα μισά "βουτηγμένα". Στα τσιπάκια δε κοιτάμε ποτέ πόσο τα βρίσκουμε κάάάπου, αλλά πόσο έχουν κανονικά. Μιλάω για τιμές αντιπροσώπου.

https://uk.rs-online.com/web/p/pressure-sensor-ics/8496187

;)

Αν και το συγκεκριμένο έχει καταργηθεί (και το βρίσκεις σχετικά δύσκολα) βλέπεις ότι έχει ~1,5€ μόνο του, το κομμάτι. Καμία σχέση με τα 0,10€ του AliExpress για όλο το PCB!

Εγώ ξέρω με πόσο τα πήρα ( πήρα 5 με 5€ μαζί με τα μεταφορικά και δουλεύουν μπόμπα).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...