Προς το περιεχόμενο

Smart Home

exypnakias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπόν σχετικά με το πάνω, έβαλα το Home Assistant. Μετά το αρχικό στήσιμο έβαλα τα διάφορα legrand που έχω.

Δεν μπορώ όμως να βάλω τις έξυπνες πρίζες στο energy dashboard.

Όταν πάω εδώ:

image.png.9eff32e7daecc98f313d839f8b379218.png

μου βγάζει τα hs110 αλλά όχι τα legrand. 

Το link πάει εδώ: https://developers.home-assistant.io/docs/core/entity/sensor/#long-term-statistics

Ξέρει κάποιος πως μπορώ να τις εντάξω?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, greg4 είπε

Λοιπόν σχετικά με το πάνω, έβαλα το Home Assistant. Μετά το αρχικό στήσιμο έβαλα τα διάφορα legrand που έχω.

Δεν μπορώ όμως να βάλω τις έξυπνες πρίζες στο energy dashboard.

Όταν πάω εδώ:

image.png.9eff32e7daecc98f313d839f8b379218.png

μου βγάζει τα hs110 αλλά όχι τα legrand. 

Το link πάει εδώ: https://developers.home-assistant.io/docs/core/entity/sensor/#long-term-statistics

Ξέρει κάποιος πως μπορώ να τις εντάξω?

Μάλλον ειναι σε Wh και όχι σε KWh που θέλει το energy dashboard, φτιάξε ενα template και κανε μετατροπή τις Wh σε KWh και θα στα εμφανίση κανονικά.

Επεξ/σία από netvoice
  • Like 1

Ευχαριστώ!

Έκανα αυτό: https://www.home-assistant.io/integrations/integration/#energy και δούλεψε. Αλλά επειδή οι μετρήσεις που στέλνει είναι κάθε 5 λεπτά το https://home.netatmo.com/control είναι κάθε 5 λεπτά δεν είναι και 100% ακριβές. 

Πάντως είναι φοβερό πως το hs110 δίνει τόσα data και της legrand δίνει watt μόνο και αυτά με το ζόρι..

Το έστησα σε ένα παλιό macbook air με virtual box ώστε να το μάθω, τρέχει κανονικά από άποψη ταχύτητας, αλλά όταν μετά από λίγο (ίσως 20 λεπτά?) που δεν το χρησιμοποιώ δεν μπορώ να μπω πλεον στο UI και ούτε καταγράφει data. Η μόνη λύση είναι είναι να κάνω shut down το VM και εκκίνηση πάλι. Αν γνωρίζει κάποιος κάτι δεκτό :D

• Like 1

Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα. Θέλω να αρχίσω να ασχολούμαι εδώ και καιρό αλλά ποτέ δεν έγινε αυτό. Δεν ξέρω άμα θα γίνει τώρα αλλά ας γίνει η αρχή. Δεν έχω ιδέα τι θέλω είναι να κάτσω να αρχίσω να διαβάζω εδώ σιγα σιγά. Υπάρχει κάποια συμβουλή από που να ξεκινήσω; Έχω ένα ipad, κάπου πρέπει να βρίσκεται και ένα ξεχασμένο rpi που θα μπορούσαν να βοηθήσουν δε μου έρχεται κάτι άλλο.Καθε συμβουλή και πρόταση δεκτή από που να αρχίσω διάβασμα.

Τώρα για να αρχίσω θέλω απλές πρίζες που ανοιγοκλείνουν και με μετρητή κατανάλωσης. Ποιες θα προτείνατε και με τι πρότυπο; γενικά έχω δει ότι καλό είναι να επιλεχθουν συμβατές για να περαστεί tasmota το οποίο μετά από ότι κατάλαβα παίζει με το Home Assistant (ΗΑ)? Ευχαριστώ!

17 ώρες πριν, greg4 είπε

Πάντως είναι φοβερό πως το hs110 δίνει τόσα data και της legrand δίνει watt μόνο και αυτά με το ζόρι..

Γιατί δεν παίρνεις shelly που ειναι κορυφαίο ?

Καλημέρα σε όλους. Θέλω να βάλω το shelly em να ελέγχει τον ηλιακό θερμοσίφωνα.  Βλέπω ότι συνήθως χρησιμοποιείται ρελέ ισχύος 25Α. Επειδή όλο το υλικό ράγας στον πίνακα μου είναι ABB, θα ήθελα για λόγους ομοιομορφίας να βάλω και ρελέ ABB. Βλέπω όμως ότι η ABB βγάζει μόνο 20Α ρελέ σε διπολικό και 25Α βγάζει μόνο 4πολικό. Θα έχω θέμα με ρελέ 20Α;

3 ώρες πριν, bpel86 είπε

Καλημέρα σε όλους. Θέλω να βάλω το shelly em να ελέγχει τον ηλιακό θερμοσίφωνα.  Βλέπω ότι συνήθως χρησιμοποιείται ρελέ ισχύος 25Α. Επειδή όλο το υλικό ράγας στον πίνακα μου είναι ABB, θα ήθελα για λόγους ομοιομορφίας να βάλω και ρελέ ABB. Βλέπω όμως ότι η ABB βγάζει μόνο 20Α ρελέ σε διπολικό και 25Α βγάζει μόνο 4πολικό. Θα έχω θέμα με ρελέ 20Α;

Κανένα πρόβλημα ,20Α είναι πάνω από 4500 Watt ,αποκλείεται να τραβαει οικιακή συσκευή τοσα Watt 

• Like 1

• Super Moderators
On 20/12/2022 at 11:35, greg4 said:

Μου έβγαλε θέματα πάντως το HS110. Τις προάλλες άρχισε να τρώει disconnect από το WiFi και δεν κάνει ποτέ reconnect εκτός κι αν κάνω reset + remove device από το Kasa app.

• Sad 1

9 ώρες πριν, bpel86 είπε

Βλέπω ότι συνήθως χρησιμοποιείται ρελέ ισχύος 25Α

υπαρχει λογος ,δεν ειναι τυχαιο γεγονος....περαν βεβαιως του κανονισμου!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, kostaskontis είπε

υπαρχει λογος ,δεν ειναι τυχαιο γεγονος....περαν βεβαιως του κανονισμου!

επομένως θεωρείς ότι θα έχω θέμα μιας και η abb δεν βγάζει 25αρι;

Επεξ/σία από bpel86

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 19/12/2022 στις 12:43 ΜΜ, jay_D είπε

Καλησπέρα στο Forum.

Έχω δει διάφορους που έχουν φτιάξει παλιές συσκευές (tablet/smartphones) ως γενικά dashboards των smart συσκευων τους.

Οι συσκευές που έχω είναι Xiaomi (mi, imilab, yeelight, viomi), innovator, bosch και η samsung tv που έχει ένα smart things app.

Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει κάποια εφαρμογή/dashboard που να μπορώ να συνδέσω έστω πάνω κάποια από αυτά? Με το Home Assistant χάθηκα λίγο, μιας και ζητούσε και raspberry pi συσκευή αν κατάλαβα σωστά.

ολοκληρωσα πριν λιγο καιρο ενα project με tablet dashboard στον τοιχο.Ουσιαστικα για να φτιαξεις κατι σωστο απαιτουνται:

1.home assistant(και μονο)-παραμετροποιεις το dashboard οπως θελεις εσυ φτιαχνοντας το interface

2.fully kiosk(μονο android)-ουσιαστικα ειναι ενα app που κλειδωνει το interface που εχεις φτιαξει για το tablet και εχει την κορυφαια δυνατοτητα να εντοπιζει τη κινηση απ τη καμερα του κινητου και μολις πλησιαζεις να ανοιγει την οθονη.οταν φευγεις κλεινει αυτοματα

3.βαση τοιχου.πηρα μια μεταλλικη που κλειδωνει απο amazon.Ελλαδα δεν βρηκα αντιστοιχη

4.Να κρυψεις τα καλωδια.Εβαλα γυψοσανιδα και απο πισω μπριζα.Δεν ξερω αν υπαρχει πατεντα για τοιχο,μαλλον οχι.Το να κρυψεις τα καλωδια ειναι βασικο για να εχεις ενα ωραιο αποτελεσμα.

Συνοψιζοντας το αποτελεσμα εξαιρετικο αλλα η μανουρα πολυ μεγαλη για ολα αυτα.Σαν εφε ειναι φοβερο γιατι μπορεις να παιξεις screensaver απ το κινητο σου κτλ οποτε στο αισθητικο μερος ειναι φοβερο,στο πρακτικο δεν το πολυχρησιμοποιω γιατι δεν εχω κατσει να φτιαξω ενα σοβαρο dashboard.

Επεξ/σία από Wspr
  • Like 5

4 ώρες πριν, Wspr είπε

ολοκληρωσα πριν λιγο καιρο ενα project με tablet dashboard στον τοιχο.Ουσιαστικα για να φτιαξεις κατι σωστο απαιτουνται:

1.home assistant(και μονο)-παραμετροποιεις το dashboard οπως θελεις εσυ φτιαχνοντας το interface

2.fully kiosk(μονο android)-ουσιαστικα ειναι ενα app που κλειδωνει το interface που εχεις φτιαξει για το tablet και εχει την κορυφαια δυνατοτητα να εντοπιζει τη κινηση απ τη καμερα του κινητου και μολις πλησιαζεις να ανοιγει την οθονη.οταν φευγεις κλεινει αυτοματα

3.βαση τοιχου.πηρα μια μεταλλικη που κλειδωνει απο amazon.Ελλαδα δεν βρηκα αντιστοιχη

4.Να κρυψεις τα καλωδια.Εβαλα γυψοσανιδα και απο πισω μπριζα.Δεν ξερω αν υπαρχει πατεντα για τοιχο,μαλλον οχι.Το να κρυψεις τα καλωδια ειναι βασικο για να εχεις ενα ωραιο αποτελεσμα.

Συνοψιζοντας το αποτελεσμα εξαιρετικο αλλα η μανουρα πολυ μεγαλη για ολα αυτα.Σαν εφε ειναι φοβερο γιατι μπορεις να παιξεις screensaver απ το κινητο σου κτλ οποτε στο αισθητικο μερος ειναι φοβερο,στο πρακτικο δεν το πολυχρησιμοποιω γιατι δεν εχω κατσει να φτιαξω ενα σοβαρο dashboard.

1. to be done

2. FULLY KIOSK BROWSER ή FULLY SINGLE APP KIOSK ?

3. Link 

4. Photo :rolleyes:

Κι ας μην το πολυχρησιμοποιεις,δεν ειανι καταπληκτικο;; :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, babisa είπε

1. to be done

2. FULLY KIOSK BROWSER ή FULLY SINGLE APP KIOSK ?

3. Link 

4. Photo :rolleyes:

Κι ας μην το πολυχρησιμοποιεις,δεν ειανι καταπληκτικο;; :P

Έφτιαξα κι εγώ. Είχα όμως καλώδια περασμένα ethernet μέσα στον τοίχο, για να μπει οθόνη θυροτηλεόρασης, οπότε πήρα αυτά και τα ένωσα με usb cable για φόρτιση...βάση την έφτιαξα μόνος μου με 3d printer και 2 μαγνήτες από παλιό σκληρό δίσκο, κόλλησα και 2 ροδέλες στην πλάτη του τάμπλετ, και κομπλέ.

Το κλου της υπόθεσης είναι, ότι είναι και ωραίο, και χρηστικό.

311576697_10160227397907368_4106483433889720559_n.jpg

Επεξ/σία από mechpanos
  • Like 7

46 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Έφτιαξα κι εγώ. Είχα όμως καλώδια περασμένα ethernet μέσα στον τοίχο, για να μπει οθόνη θυροτηλεόρασης, οπότε πήρα αυτά και τα ένωσα με usb cable για φόρτιση...βάση την έφτιαξα μόνος μου με 3d printer και 2 μαγνήτες από παλιό σκληρό δίσκο, κόλλησα και 2 ροδέλες στην πλάτη του τάμπλετ, και κομπλέ.

Το κλου της υπόθεσης είναι, ότι είναι και ωραίο, και χρηστικό.

311576697_10160227397907368_4106483433889720559_n.jpg

Το έχεις πάει σε άλλο Level,Respekt 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...