mechpanos Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 14 ώρες πριν, liakjim είπε Παρουσίαση τρόπου ειδοποίησης για τοποθέτηση πακέτου σε ταχυδρομική θυρίδα σε σημείο όπου δεν έχουμε wifi. Υλικά: 1: Δύο esp32 lora boards. Εγώ πήρα αυτά : https://www.banggood.com/.../LILYGO-TTGO-LoRa32-868Mhz... 2. Μαγνητική επαφή NO (θέλουμε να άγει όταν φεύγει ο μαγνήτης https://www.aliexpress.com/item/1005003117749724.html 3. TOF sensor : https://www.aliexpress.com/item/1005001621959010.html 4. Θήκη μπαταρίας CR123 https://www.aliexpress.com/item/32899057473.html 5. Μπαταρία CR123 https://www.skroutz.gr/.../Panasonic-Photo-Power-%CE%9C... 6. Αν χρειάζεστε επέκταση κεραίας https://www.aliexpress.com/item/1005003069610289.html Το ένα από τα δύο lora, θα γίνει το gateway μεταξύ του έτερου lora και του homeassistant μέσω mqtt με φλασάρισμα του openmqttgateway . Προτίμησα τη μέθοδο μέσου του PlatformIO με τον κάτωθι οδηγό : Αυτό θα δημιουργήσει ένα entity που θα λέγεται sensor.gatewaylora Υπόψη ότι επειδή τα lora είναι v2 (1.6), θα πρέπει για να παίξει να αλλάξετε το gpio από το 14 στο 23 στο config_LORA.h . Το lora που θα μπει στο κουτί, το φλασάρουμε με το Arduino ide. Έτσι όπως είναι δουλεύει ως εξής : Παρεμβάλλουμε τη μαγνητική επαφή στο κύκλωμα της μπαταρίας (σε σειρά), οπότε όταν το πορτάκι είναι κλειστό, ο μαγνήτης είναι πλησίον της επαφής , το κύκλωμα είναι ανοιχτό (open) και η κατανάλωση είναι μηδενική. Όταν ο ταχυδρόμος ανοίγει τη μεγάλη πόρτα που δίνει πρόσβαση σε όλες τις δεξιές θυρίδες (βλέπε κόκκινο βελάκι), απομακρύνεται και ο δικός μας μαγνήτης , κλείνει το κύκλωμα και το lora στέλνει "lora mailbox is awake" αλλάζοντας επίσης την κατάσταση του gateway (και το παίρνουμε αν θέλουμε με αυτοματισμό). Όμως ακόμη δεν ξέρουμε αν ο ταχυδρόμος θα βάλει από όλες τις θυρίδες στη δική μας κάτι. Εδώ έρχεται ο TOF sensor. Έχοντας μετρήσει το εσωτερικό του κουτιού (300mm στην περίπτωσή μου), του έχουμε δώσει εντολή να αναφέρει όταν η μέτρησή του πέσει κάτω από κάποια τιμή (200mm το έχω βάλει, lox.readRange στο ino). Οπότε ξέρουμε ότι το χέρι του ταχυδρόμου έκανε pass στη θυρίδα μας και προφανώς άφησε κάτι. Επιπρόσθετα και για λόγους περαιτέρω μείωσης της κατανάλωσης της μπαταρίας, στο ino υπάρχει η λογική ότι αν περάσει κάποιος χρόνος (20δευτ εδώ), χωρίς να δει κάτι, πέφτει σε deepsleep (σε deepsleep πέφτει και αν δώσει σήμα). Οπότε αν όλα πάνε καλά, θα στείλει μέσω lora μήνυμα "mailbox" και θα αλλάξει το state του sensor.gatewaylora και θα πάρουμε με αυτοματισμό το μήνυμα πχ μέσω telegram. Ότι θέλετε ρωτάτε. ΥΓ Τα δύο lora απέχουν περίπου 600μ σε ευθεία γραμμή. Το έχω ανεβάσει και στην ομάδα του facebook. mailbox_no_screen_deepsleep_tof.ino 1.38 kB · 0 downloads Απίστευτη πατέντα μπράβο!!! 9 ώρες πριν, kouaks88 είπε Ένας τέτοιος υπολογιστής θα μπορούσε να γίνει και καταγραφικό για τις κάμερες; Θα μπορούσε, για λίγες κάμερες. Γενικά οι κάμερες γονατίζουν την επεξεργαστική ισχύ αν θέλεις ανίχνευση κίνησης ή reencoding. Υπάρχουν κάποια τρικ βέβαια και σε αυτό τον τομέα, πχ ανιχνεύεις κίνηση σε χαμηλής ανάλυσης stream στα 5fps που βγάζει η κάμερα, και κάνεις εγγραφή το υψηλής ανάλυσης όπως σου το δίνει. Επίσης αν θες AI object detection, υπάρχει η δυνατότητα να προσθέσεις ένα google coral επιταχυντή AI (αν βρεις) που φεύγει εντελώς το βάρος αυτό από την cpu. Θες όμως έναν σκληρό μόνο για τα streams γιατί οι εγγραφές θα σου δώσουν τον ssd του λειτουργικού στο χέρι (το έπαθα αφελώς την περασμένη εβδομάδα). Κατάλληλο λογισμικό για το Homeassistant είναι το Frigate για object detection, ενώ εκτός Homeassistant (αλλά πρέπει να έχει integration) πολύ δυνατό αν και λίγο πιο πρωτόγονο σε interface είναι το Zoneminder, το οποίο δούλευα καιρό. Ειδικά για το ZM να πω το εξής...το είχα στήσει σε ένα pc στη δουλειά, και έκανα ανίχνευση κίνησης για να πιάνω συμβάντα. Κάποια στιγμή κρασαρε το pc συνέχεια, οπότε αγόρασα ένα επώνυμο ακριβό καταγραφικό λέω με αυτό θα κάνω δουλειά μου... Το ZM ήταν μια τάξη μεγέθους καλύτερο σε όλα (ταχύτητα, ακρίβεια, αξιοπιστία κλπ). Τώρα χρησιμοποιώ Frigate για το object detection και για την πολύ καλή ενσωμάτωση στο Homeassistant. Έχει το καλό ότι σου γράφει γεγονότα που έχουν κάποια σημαντικότητα. Πχ γράφει αν μπει κάποιο άτομο στην αυλή, αλλά όχι αν περάσει μια γάτα. Στο zm είχα πολλές εγγραφές που ήταν απλά τα φύλλα των δέντρων ή οι σκιές τους, που κουνιόΣΑΝΤΕ από τον αέρα. Αυτά... 2 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
c-max Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Εχω δυο θεματα με το HA. Πρωτον, δεν μπορω να συνδεσω μπριζα kasa HS110 , δεν την βρισκει. Δευτερον, δεν μπορω να κανω να δουλεψει το Grafana με το influxdb. Να σημειωσω οτι πριν λιγες μερες δουλευαν ολα, και επειδη χρειαστηκε να ξαναστησω απο την αρχη το HA πλεον δεν μπορω. Πιθανον με τις νεες version να υπαρχει θεμα; PS. δεν γνωριζω πολλα απο HA 🙃 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, c-max είπε Εχω δυο θεματα με το HA. Πρωτον, δεν μπορω να συνδεσω μπριζα kasa HS110 , δεν την βρισκει. Δευτερον, δεν μπορω να κανω να δουλεψει το Grafana με το influxdb. Να σημειωσω οτι πριν λιγες μερες δουλευαν ολα, και επειδη χρειαστηκε να ξαναστησω απο την αρχη το HA πλεον δεν μπορω. Πιθανον με τις νεες version να υπαρχει θεμα; PS. δεν γνωριζω πολλα απο HA 🙃 H hs110 θα φανεί όταν βάλεις το integration https://www.home-assistant.io/integrations/tplink/ Για το grafana υπάρχουν δεκάδες οδηγοί στο YouTube Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
c-max Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 16 λεπτά πριν, liakjim είπε H hs110 θα φανεί όταν βάλεις το integration https://www.home-assistant.io/integrations/tplink/ Για το grafana υπάρχουν δεκάδες οδηγοί στο YouTube Δεν βρισκει το intergation, εκει ειναι το προβλημα, ουτε βαζοντας την IP Εχω κανει την διαδικασια αλλα για καποιο λογο δεν διαβαζει δεδομενα το influxdb Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chdeal Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 22 ώρες πριν, kouaks88 είπε Υπάρχει κάποια συσκευή σε περίπτωση που κοπεί το ρεύμα να έρθει ειδοποίηση στο κινητό; Το έχω κάνει με το home assistant. Προϋποθέσεις για να δουλέψει: α) To home assistant να δουλεύει σε laptop ή σε υπολογιστή που υποστηρίζεται από UPS β) To router του σπιτιού να υποστηρίζεται από UPS γ) Η VDSL καμπίνα στο δρόμο να υποστηρίζεται από UPS (αυτό δεν είναι στο χέρι σου - αρκετά συχνά δυστυχώς δεν έχουν UPS). Σε αυτή την περίπτωση αν η διακοπή είναι στην περιοχή και όχι μόνο στο σπίτι δε θα λάβεις σήμα. Η ιδέα είναι ότι καταλαβαίνεις είτε από ειδοποίηση από το UPS είτε από το ACPI (αν είναι laptop) ότι δουλεύεις από UPS (ή μπαταρία στο laptop αντίστοιχα). Αυτό το υλοποιείς ως ένα event στο home assistant. Κατόπιν ορίζεις ένα alarm που ενεργοποιείται (trigger) από το event και στέλνει μια ειδοποίηση στην εφαρμογή του home assistant στο κινητό. Αντίστοιχα για την επαναφορά του ρεύματος. Ο μόνος τρόπος να παρακάμψεις το (γ) είναι το home assistant να "βγαίνει" προς τον έξω κόσμο και από ένα 4G access point (ή κινητό με tethering), το οποίο θα υποστηρίζεται επίσης από το UPS. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
emperor4her Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Για οσους εχουν yeelight και sonoff προιοντα ειδα προχτες κατα τυχη οτι στην εφαρμογη της sonoff εβαλαν integration και συμβατοτητα με yeelight.. οποτε, οσοι θελουν να συνδυάσουν ρουτινες ειναι πλεον εφικτο. αυτο που εκανα εγω και ισως φανε χρησιμο σε καποιους, στους τοιχους εχω εγκαταστησει τους διακοπτες αφης της sonoff και στο σαλονι εχω βαλει το yellight πλαφονιερα τυπου με rgb κλπ.. τοσο καιρο λοιπον, οταν καποιος εκλεινε το διακοπτη, κοβοταν το ρευμα προς το φωτιστικο οποτε εβγαινε και το wifi.. και καθε φορα που ηθελα να αλλαξω μοτιβο, χρωμα ή ενταση φωτος, επρεπε να ανοιξω διακοπτη, και να περιμενω να συνδεθει στο wifi.. αυτο που εκανα λοιπον, ειναι να δωσω μεσα απο το διακοπτη μονιμα ρευμα στο φωτιστικο, και μετα να φτιαξω 2 ρουτινες στην εφαρμογη της sonoff.. οταν παταω το διακοπτη, στελνει πλεον εντολη στο yeellight να αναψει ή να σβησει.. απλα το βαζω, μηπως καποιον τον ενδιαφερει. Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2022 από emperor4her 5 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Haldol Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, emperor4her είπε αυτο που εκανα λοιπον, ειναι να δωσω μεσα απο το διακοπτη μονιμα ρευμα στο φωτιστικο, και μετα να φτιαξω 2 ρουτινες στην εφαρμογη της sonoff.. οταν παταω το διακοπτη, στελνει πλεον εντολη στο yeellight να αναψει ή να σβησει.. Από αποκρισιμότητα πως πάει; Ρωτάω διότι πριν από λίγο καιρό είχα βάλει τα Wall Switch Module της Philips να παίζουν μέσω HomeKit. Κλάμα. Περίμενα 1-2 δεύτερα ν' ανοίξει το φως, απ' όταν πάταγα το διακόπτη. Μετά τα ξαναγύρισα σε native και όλα οκ . Άμα οι εντολές αλλάζουν 2-3 πλατφόρμες μέχρι να φτάσουν στον "αποδέκτη" δε φαίνεται πολύ σόι η κατάσταση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
minuszer0 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Καλησπέρα σας, Θα ήθελα τη γνώμη σας για το τι πρέπει να αλλάξω ώστε να χειρίζομαι 4 ρολά απο μπαλκονόπορτες μέσω του ΗΑ. Η υπάρχουσα κατάσταση είναι 4 διακόπτες που χειριζονται το καθενα ρολό συμβατικά. Στα κουτιά των διακοπτών υπάρχει αναμονή ουδέτερου (δεν ξερω αν βοηθάει). Επίσης υπάρχει ένα RPi 4 με ΗΑ και είναι ο πρώτος αυτοματισμός που θέλω να προσπαθήσω. Ευχαριστώ * Η συμβατική λειτουργία θα πάψει να ισχύει μετά την μετατροπή ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
emperor4her Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, Haldol είπε Από αποκρισιμότητα πως πάει; Ρωτάω διότι πριν από λίγο καιρό είχα βάλει τα Wall Switch Module της Philips να παίζουν μέσω HomeKit. Κλάμα. Περίμενα 1-2 δεύτερα ν' ανοίξει το φως, απ' όταν πάταγα το διακόπτη. Μετά τα ξαναγύρισα σε native και όλα οκ . Άμα οι εντολές αλλάζουν 2-3 πλατφόρμες μέχρι να φτάσουν στον "αποδέκτη" δε φαίνεται πολύ σόι η κατάσταση ακαριαιο δεν το λες, 1 δευτερολεπτο θα ελεγα οτι κανει να αποκριθει περιπου.. δεν με ενοχλει γιατι εω βαλει και εφε να σβηνει μειωνοντας ενταση οποτε μου περναει απαρατηρητο.. παντως, και 5 δευτερολεπτα να εκανε το προτιμω απο το να ανοιγω το διακοπτη και να περιμενω 1 λεπτο να συνδεθει στο wifi για να αλλαξω το φως.. ειδικα αν τελευταια φορα ειχα χρησιμοποιησει κατι πολυ αχνο η κατι τερμα εντονο.. Επισης, με ρουτινες μπορεις να κανεις και αλερετουρ χωρις να υπαρχει εγκατασταση για αλερετουρ... την εχω καπως αγαπησει αυτη την sonoff 🤣 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mezger Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2022 Στις 9/12/2022 στις 4:38 ΜΜ, minuszer0 είπε Καλησπέρα σας, Θα ήθελα τη γνώμη σας για το τι πρέπει να αλλάξω ώστε να χειρίζομαι 4 ρολά απο μπαλκονόπορτες μέσω του ΗΑ. Η υπάρχουσα κατάσταση είναι 4 διακόπτες που χειριζονται το καθενα ρολό συμβατικά. Στα κουτιά των διακοπτών υπάρχει αναμονή ουδέτερου (δεν ξερω αν βοηθάει). Επίσης υπάρχει ένα RPi 4 με ΗΑ και είναι ο πρώτος αυτοματισμός που θέλω να προσπαθήσω. Ευχαριστώ * Η συμβατική λειτουργία θα πάψει να ισχύει μετά την μετατροπή ? Shelly 2.5, παίζουν απευθείας και τοπικά στο HA, και η συμβατική λειτουργία παραμένει ως έχει. Μπορείς να βάλεις πρακτικά οποιοδήποτε διπλό smart relay ή διακόπτη, αλλα το shelly παίζει ιδιαίτερα καλά με ρολά (κάνει μέχρι και αυτόματο calibration για να του δίνεις ποσοστό ανοίγματος και να πηγαίνει στο επιθυμητό σημείο) και είναι πολύ μαζεμένο, στις περισσότερες περιπτώσεις χωράει να μπει στο κουτί μαζί με τον διακόπτη που έχεις. (το μόνο κακό είναι ότι έχασες την black friday, συνήθως βγάζει καλές προσφορές για ζευγάρια/τετράδες) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BELL Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 Έχει ψάξει κανείς αν με SONOFF NSPanel μπορούμε να έχουμε θυροτηλεόραση ή έστω θυροτηλέφωνο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mixos23 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2022 Καλησπερα, σκεφτομαι να στησω ενα pc που θα τρεχουν διαφορα επανω. Σιγουρα θα τρεχει nas, Θα βαλω 3-4 ip καμερες. 1) αγοραζω nvr ή κοιταω κατι "diy" επανω στο pc? Αν εχει καποιος την υπομονη να μου πει τα + - .Εψαξα λιγο και βρηκα το frigate, Φανταζομαι οτι θελω κατι χωρις monthly subscription που θα αποθηκευει local ( και ισως με push notifications ? ) εκτος αν αξιζει να πληρωνω οποτε το σκεφτομαι ή πχ το frigate+ που ειναι 5/μηνα. 2) μπορειτε να μου πειτε ποιες εταιριες ip καμερων συνεργαζονται καλυτερα με ΗΑ ? Σκεφτομαι πχ αν πιασει κατι η καμερα να ανοιξει τα φωτα του μπαλκονιου και αν ειναι ανοιχτα τα ρολα να τα κλεινει (εβαλα μοτερ και θα βαλει Shelly Plus 2PM ο ηλεκτρολογος) . Tετοιες χαζομαρουλες, μαλλον βλεπω πολλες ταινιες Kαλα ολα αυτα τα λεω χωρις να εχω δουλεψει ΗΑ ποτε αλλα λεμε τωρα 3) Ενδιαμεσους διακοπτες τι κοιταω ? στο skroutz εχει απειρους και δεν ξερω τι παιζει ! Eχει τραβηξει ο ηλεκτρολογος καλωδια για τα A/C.Το ενα πηγαινει κατευθειαν τον πινακα (αγοραζω κατι για την ραγα για το να εχω access / καταναλωση κλπ) τα αλλα παιρνουν απο το κουτι στον τοιχο, για αυτα ? Υπαρχει κατι για dimmable διακοπτες ? Ευχαριστω πολυ ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
slk200gr Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2022 Σήμερα πέρασα η προσπαθώ να περάσω όλες τις έξυπνες συσκευές μου στο Google home.Προς το παρών 2 πράγματα δεν μπόρεσα να πέρα α) την τηλεόραση της lg ενώ έχει πάρει το πλυντήριο της lg και δεύτερο τα φώτα από το Wemo ενώ τις έξυπνες μπριζες της τις δέχτηκε ,κάποια ίδεα πως μπορώ να τα εισάγω ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
plasTOST Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2022 Για την τηλεόραση επιβεβαιώνω ότι δεν μπορείς να την βάλεις. Είχαν πει ότι θα την έβαζαν αλλά δεν έχω δει κάτι να αλλάζει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mezger Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, mixos23 είπε Καλησπερα, σκεφτομαι να στησω ενα pc που θα τρεχουν διαφορα επανω. Σιγουρα θα τρεχει nas, Θα βαλω 3-4 ip καμερες. 1) αγοραζω nvr ή κοιταω κατι "diy" επανω στο pc? Αν εχει καποιος την υπομονη να μου πει τα + - .Εψαξα λιγο και βρηκα το frigate, Φανταζομαι οτι θελω κατι χωρις monthly subscription που θα αποθηκευει local ( και ισως με push notifications ? ) εκτος αν αξιζει να πληρωνω οποτε το σκεφτομαι ή πχ το frigate+ που ειναι 5/μηνα. 2) μπορειτε να μου πειτε ποιες εταιριες ip καμερων συνεργαζονται καλυτερα με ΗΑ ? Σκεφτομαι πχ αν πιασει κατι η καμερα να ανοιξει τα φωτα του μπαλκονιου και αν ειναι ανοιχτα τα ρολα να τα κλεινει (εβαλα μοτερ και θα βαλει Shelly Plus 2PM ο ηλεκτρολογος) . Tετοιες χαζομαρουλες, μαλλον βλεπω πολλες ταινιες Kαλα ολα αυτα τα λεω χωρις να εχω δουλεψει ΗΑ ποτε αλλα λεμε τωρα Αυτό με τις κάμερες και τα φώτα μην το γελάς, το έχω κάνει και δουλεύει τέλεια (όχι τόσο για ασφάλεια, για να μην ανεβαίνω σκάλες και ψάχνω κλειδαρότρυπες στα σκοτεινά όταν γυρίζω βράδυ). Προσωπικά έχω dahua και συνεργάζονται πολύ καλά και χωρίς καθυστερήσεις για σχετικά automations. Για όποια μάρκα σε ενδιαφέρει, να βλέπεις αν υπάρχει σχετικό integration. Όπως και να τις στήσεις, βοηθάει πάρα πολύ να έχει η ίδια η κάμερα κάποιο προχωρημένο motion detection, που να ανιχνεύει πρόσωπα/ανθρώπους/αντικείμενα/ζώα κλπ, αλλιώς με το απλό motion detection θα δεινοπαθήσεις. Για DIY PC NVR, θα πρέπει να διαθέτει αρκετά resources, ειδικά αν θες να σου κάνει εκείνο detections με ΑΙ κλπ κλπ. Και μόνο για καταγραφή (και αποθήκευση, και streaming σε κινητα, και snapshots απο HA, και δε συμμαζέυεται) καταναλώνει τόσους πόρους που για να τρέχεις και τα άλλα διάφορα που θες, θα πρέπει να κάνεις προσεκτικό κουμάντο. Όλα τα παραπάνω τα γλιτώνεις με ένα dedicated NVR, αλλα δεσμεύεσαι ως προς τις δυνατότητες. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα