Προς το περιεχόμενο

Smart Home

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 9,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, c-max είπε

Ναι, λαθος μου, εχω κανει mod στο sonoff να δουλεψει σαν dry relay. Υπαρχουν οδηγιες στο διαδικτυο

Α γεια σου ! 

Ναι έτσι είναι εφικτό,αλλά ταλαιπωρία αν εννοείς το κόλπο με το σφάξιμο της πλακέτας του.. 

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους…

Εχω λάμπες smart rgb στα υπνοδωμάτια…Το on/off όταν είμαι εγώ σπίτι το κάνω από τις συσκευές…Όταν όμως είναι η γυναίκα με το παιδί σπίτι, ειδικά το παιδί δεν θα κάτσει να ανοίξει τα φώτα από ταμπλετ ή κινητό και αυτό συνεπάγεται να χάνω εγώ τη σύνδεση αν κλείσουν τη λάμπα από το διακόπτη. Ουδέτερο στη πρίζα δεν έχω. Ποια θα ήταν η πιο εύκολη λύση? Να μπορούσε να μπει κάποιο switch δίπλα από το διακόπτη και να κάνουν από εκεί το on/off και πιο προτείνεται για χρήση και στο home assistant?

Δημοσ.
4 ώρες πριν, mechpanos είπε

Το Shelly 1 έχει dry relay χωρίς μόντ. Πληροφοριακά...

Εχεις καποιο διαγραμμα πως γινεται?

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά μια ερώτηση. Υπάρχει φθηνή λύση για να βλέπω θερμοκρασια εσωτερικού χωρου μέσω wifi στο κινητό μου? Δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη με τον σενσορα του Broadlink και επειδή δεν ξέρω αν φταίει είτε o sensor είτε το hubακι για να μην παίρνω ίδιο και δεν δουλεύει ψάχνω κάτι άλλο.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dask92 είπε

Καλησπέρα παιδιά μια ερώτηση. Υπάρχει φθηνή λύση για να βλέπω θερμοκρασια εσωτερικού χωρου μέσω wifi στο κινητό μου? Δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη με τον σενσορα του Broadlink και επειδή δεν ξέρω αν φταίει είτε o sensor είτε το hubακι για να μην παίρνω ίδιο και δεν δουλεύει ψάχνω κάτι άλλο.

Δοκίμασες να το αφαιρέσεις εντελώς το broadlink από την εφαρμογή , να βάλεις τον σένσορα και να το ξανακάνεις add;

Ως εναλλακτική, έχω θερμομετράκια xiaomi https://www.skroutz.gr/s/25233726/Xiaomi-Monitor-2-Θερμόμετρo-Υγρασιόμετρo-Επιτραπέζιο-για-Χρήση-σε-Εσωτερικό-Χώρο-NUN4126GL.html

Είχα πάρει 8 από αυτά σε bundle και είναι πολύ καλά (και με ένα esp32 / esp8266 τα ρίχνεις απευθείας σε homeassistant με ble beacon). https://www.aliexpress.com/item/1005002401046796.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.58f33a79T3OqTK&algo_pvid=3614084b-3867-4c95-b5c0-c56420a9b14d&algo_exp_id=3614084b-3867-4c95-b5c0-c56420a9b14d-8&pdp_ext_f={"sku_id"%3A"12000020529763358"}&pdp_npi=2%40dis!EUR!23.53!18.82!!!!!%402101fd4b16702779417926119e773f!12000020529763358!sea&curPageLogUid=lhCiC5uJ4STL

Δημοσ.
5 ώρες πριν, kukukali είπε

Εχεις καποιο διαγραμμα πως γινεται?

Τι εννοείς; Απλά η επαφή του shelly 1 είναι dry, αν δεν της δώσεις τάση, δεν έχει, κλείνει μόνο μια επαφή.

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δοκίμασες να το αφαιρέσεις εντελώς το broadlink από την εφαρμογή , να βάλεις τον σένσορα και να το ξανακάνεις add;

Ως εναλλακτική, έχω θερμομετράκια xiaomi https://www.skroutz.gr/s/25233726/Xiaomi-Monitor-2-Θερμόμετρo-Υγρασιόμετρo-Επιτραπέζιο-για-Χρήση-σε-Εσωτερικό-Χώρο-NUN4126GL.html

Είχα πάρει 8 από αυτά σε bundle και είναι πολύ καλά (και με ένα esp32 / esp8266 τα ρίχνεις απευθείας σε homeassistant με ble beacon). https://www.aliexpress.com/item/1005002401046796.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.58f33a79T3OqTK&algo_pvid=3614084b-3867-4c95-b5c0-c56420a9b14d&algo_exp_id=3614084b-3867-4c95-b5c0-c56420a9b14d-8&pdp_ext_f={"sku_id"%3A"12000020529763358"}&pdp_npi=2%40dis!EUR!23.53!18.82!!!!!%402101fd4b16702779417926119e773f!12000020529763358!sea&curPageLogUid=lhCiC5uJ4STL

Ότι και να δοκίμασα απλά δεν θέλει. Δεν ξέρω θεωρώ ότι πλέον είναι μάλλον χαλασμένος ο αισθητήρας.  Θα το ξαναδοκιμάσω αλλά νομίζω δεν οφελει.  Έχω παρόμοια με το xiaomi που έβαλες ναι μεν κάνει δουλειά και έχει καλές μετρήσεις απλα δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με HA οπότε δεν ξέρω τι χρειάζεται για να προχωρήσω. Γι αυτό έλεγα μια έτοιμη σχετικά λύση.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Dask92 είπε

Ότι και να δοκίμασα απλά δεν θέλει. Δεν ξέρω θεωρώ ότι πλέον είναι μάλλον χαλασμένος ο αισθητήρας.  Θα το ξαναδοκιμάσω αλλά νομίζω δεν οφελει.  Έχω παρόμοια με το xiaomi που έβαλες ναι μεν κάνει δουλειά και έχει καλές μετρήσεις απλα δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με HA οπότε δεν ξέρω τι χρειάζεται για να προχωρήσω. Γι αυτό έλεγα μια έτοιμη σχετικά λύση.

Τα θερμόμετρα αυτά δείχνουν κανονικά στο κινητό. Συνδέονται μέσω BT.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Dask92 είπε

Προχτές είδα 2 προιόντα σχετικά με wifi. Το ένα είναι ένα Tuya IR smart digital Temperature & huminity sensor (1)  και το άλλο είναι ένα καινούργιο προιόν της tplink t-315 το οποίο δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα. 

Επεξ/σία από plasTOST
Δημοσ.
18 ώρες πριν, ppmarkos είπε

Καλησπέρα σε όλους…

Εχω λάμπες smart rgb στα υπνοδωμάτια…Το on/off όταν είμαι εγώ σπίτι το κάνω από τις συσκευές…Όταν όμως είναι η γυναίκα με το παιδί σπίτι, ειδικά το παιδί δεν θα κάτσει να ανοίξει τα φώτα από ταμπλετ ή κινητό και αυτό συνεπάγεται να χάνω εγώ τη σύνδεση αν κλείσουν τη λάμπα από το διακόπτη. Ουδέτερο στη πρίζα δεν έχω. Ποια θα ήταν η πιο εύκολη λύση? Να μπορούσε να μπει κάποιο switch δίπλα από το διακόπτη και να κάνουν από εκεί το on/off και πιο προτείνεται για χρήση και στο home assistant?

Καλημέρα! 

Μπορείς να ελέγξεις τα μπουάτ πάνω από τους διακόπτες αν περνάει ουδέτερος από μέσα ώστε να κατεβάσεις ένα σε κάθε δωμάτιο . 

Εναλλακτικά μπορείς να κάνεις δουλειά με οποιοδήποτε smart button .

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, babisa είπε

Καλημέρα! 

Μπορείς να ελέγξεις τα μπουάτ πάνω από τους διακόπτες αν περνάει ουδέτερος από μέσα ώστε να κατεβάσεις ένα σε κάθε δωμάτιο . 

Εναλλακτικά μπορείς να κάνεις δουλειά με οποιοδήποτε smart button .

Μπορείς να μου προτείνεις κάποιο smart button? Ιδανικά, να δουλεύει και με alexa?

Δημοσ.

Κουμπιά πολλά,για όλα τα γούστα ! 

Όλα εξαρτώνται από το πως είναι στημένο το σπίτι σου τώρα και τι βλέψεις έχεις για το μέλλον φαντάζομαι (έχεις hub; θέλεις hub; WiFi,Zigbee;) κάνεις μια έρευνα και όπου σε βολεύει καλύτερα καταλήγεις.

Μερικά δείγματα.. 

Shelly , Sonoff , Samsung , Broadlink , Ikea  

Δημοσ.
1 ώρα πριν, babisa είπε

Κουμπιά πολλά,για όλα τα γούστα ! 

Όλα εξαρτώνται από το πως είναι στημένο το σπίτι σου τώρα και τι βλέψεις έχεις για το μέλλον φαντάζομαι (έχεις hub; θέλεις hub; WiFi,Zigbee;) κάνεις μια έρευνα και όπου σε βολεύει καλύτερα καταλήγεις.

Μερικά δείγματα.. 

Shelly , Sonoff , Samsung , Broadlink , Ikea  

ξέρεις αν το shelly δουλεύει με alexa. Αυτό έχω ως hub και δεν θα ήθελα άλλο.

Τα υπόλοιπα βλέπω θέλουν άλλο hub.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...