kouaks88 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 4 ώρες πριν, Da_rudakos είπε Καλησπέρα σε όλους, τη βοήθεια σας παρακαλώ. Θα ήθελα να βάλω θερμόμετρο μέσα στον ηλιακό, ώστε να βλέπω πότε χρειάζεται να ανάψω θερμοσίφωνα ή να σκεπάσω τις πλάκες το καλοκαίρι. Μένω στο τελευταίο όροφο και ο ηλιακός είναι ακριβώς πάνω απο το router, οπότε πιστεύω θα πιάνει αν παίζει ρόλο. Eνα broadlink έχω στο ίδιο σημείο με το router το οποίο υποστηρίζει ir και rf. Επίσης έχω ενα sonoff στον πίνακα για να ανοιγοκλείνω θερμοσίφωνα απομακρυσμένα. Τι χρειάζεται να κάνω γιατί δεν ξέρω καθόλου; Στον ηλιακό μπορώ να κάνω οτι χρειάζεται μόνος μου, σκεφτείτε έκανα service, καθάρισα δοχείο και κύκλωμα μόνος μου. Ίσως βοηθήσει η φωτογραφία Αν δεν κάνω λάθος, μπορείς να βάλεις το αισθητήριο θερμοκρασίας μέσα στην κενή τρύπα που βλέπουμε δεξιά από τον θερμοστάτη. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Da_rudakos Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 11 λεπτά πριν, kouaks88 είπε Αν δεν κάνω λάθος, μπορείς να βάλεις το αισθητήριο θερμοκρασίας μέσα στην κενή τρύπα που βλέπουμε δεξιά από τον θερμοστάτη. Ξέρεις τι αισθητήρα πρέπει να χρησιμοποιήσω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kouaks88 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, Da_rudakos είπε Ξέρεις τι αισθητήρα πρέπει να χρησιμοποιήσω; Υπαρχουν πολλοί, έχει και η sonoff. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vista32 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Da_rudakos είπε Ξέρεις τι αισθητήρα πρέπει να χρησιμοποιήσω; Χωρίς να δηλώνω ειδικός επί του θέματος, από τα λίγα που γνωρίζω, κάποιοι χρησιμοποιούν τον αισθητήρα DS18B20, είτε στην εκδοχή που κουμπώνει σε κάποιο Sonoff TH10/TH16 και βλέπεις τη θερμοκρασία από την αντίστοιχη εφαρμογή https://www.skroutz.gr/s/25249306/Sonoff-DS18B20-Αισθητήρας-Θερμοκρασίας-σε-Μαύρο-Χρώμα.html είτε στην εκδοχή που θα συνδεθεί σε κάποιο ESP8266 (περισσότερο περίπλοκο και χρειάζεται γνώσεις προγραμματισμού, ώστε να δουλέψει σαν webserver ή με κάποια τρίτη εφαρμογή τύπου Blynk, όπου και θα προβάλλεται η θερμοκρασία). https://www.skroutz.gr/s/38539211/DS18B20-Temperature-Sensor-Module-Kit-Αισθητήρας-Θερμοκρασίας-με-καλώδιο-1Μ.html Η πρώτη μάλλον είναι η πιο απλή επιλογή, ειδικά αφού ήδη δουλεύεις με sonoff προϊόντα. Από εκεί και πέρα, αν θέλεις να το ψάξεις περισσότερο, υπάρχουν πιο κατάλληλοι να σε κατατοπίσουν για το πώς μπορείς να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη (ή πιο περίπλοκη , ανάλογα την εμπειρία και το τι ακριβώς χρειάζεσαι), με φλασάρισμα σε Tasmota ή integration σε κάποιο έξυπνο οικοσύστημα κτλ. Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2022 από Vista32 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Da_rudakos Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 Ας πάρουμε τη 1η περίπτωση, πως ακριβώς πρέπει να κάνω τη σύνδεση; Θα βάλω το DS18B20 μέσα στην τρύπα που φαίνεται στην φωτογραφία παραπάνω. Θα το συνδέσω με το sonoff th16, σε ποιο σημείο; Δίπλα στο boiler ή πρέπει να τραβήξω καλώδιο στο σπίτι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
userAnon Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, Da_rudakos είπε Ας πάρουμε τη 1η περίπτωση, πως ακριβώς πρέπει να κάνω τη σύνδεση; Θα βάλω το DS18B20 μέσα στην τρύπα που φαίνεται στην φωτογραφία παραπάνω. Θα το συνδέσω με το sonoff th16, σε ποιο σημείο; Δίπλα στο boiler ή πρέπει να τραβήξω καλώδιο στο σπίτι; Για το που θα μπει δεν είμαι σίγουρος, νομίζω εκεί που λες. Στον δικό μου έπρεπε να πάρουμε κυάθειο. Το sonoff χρειάζεται wifi για να δουλέψει. Άρα το βάζεις σε αδιάβροχο κουτί σε όποιο σημείο έχει σήμα στην ταράτσα ή τραβάς καλώδιο κάτω. Ότι σε βολεύει καλύτερα. Απο την εφαρμογή της sonoff δεν ξέρω αν μπορείς να κάνεις αυτοματισμό πχ όταν η θερμοκρασία φτάσει στους 50 κλείσε τον θερμοσίφωνα (με αυτό που έχεις στον πίνακα) αλλά αν γίνεται είναι πολύ βολικό. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kukukali Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 Εχω ανοίξει κ θέμα αλλά το βάζω κ εδώ που είναι πιο δραστήριο Ψαχνω να βρω τροπο ωστε να ανοιγω/κλεινω το minipc μεσω alexa. Σε κανονικο pc εχω βρει μια καρτα που κανει τη συγκεκριμενη δουλεια αψογα. Δοκιμασα το Wake on lan στο minipc αλλα εχει προβληματα με αποσυνδεσεις οποτε απορριφθηκε. Καμμια ιδεα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vista32 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 8 ώρες πριν, userAnon είπε Απο την εφαρμογή της sonoff δεν ξέρω αν μπορείς να κάνεις αυτοματισμό πχ όταν η θερμοκρασία φτάσει στους 50 κλείσε τον θερμοσίφωνα (με αυτό που έχεις στον πίνακα) αλλά αν γίνεται είναι πολύ βολικό. Λογικά θα μπορεί, αν κρίνω από το παρακάτω βίντεο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kwnssk Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Στις 30/11/2022 στις 1:50 ΜΜ, kwnssk είπε γνωρίζει κάποιος γιατι δεν μπορεί να δει τις συσκευές του Mi Home το App της Alexa, ενώ συγχρονίζω τις 2 εφαρμογες? εχει κάποιος λυση? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
c-max Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 19 ώρες πριν, kukukali είπε Εχω ανοίξει κ θέμα αλλά το βάζω κ εδώ που είναι πιο δραστήριο Ψαχνω να βρω τροπο ωστε να ανοιγω/κλεινω το minipc μεσω alexa. Σε κανονικο pc εχω βρει μια καρτα που κανει τη συγκεκριμενη δουλεια αψογα. Δοκιμασα το Wake on lan στο minipc αλλα εχει προβληματα με αποσυνδεσεις οποτε απορριφθηκε. Καμμια ιδεα? Εχω συνδεση ενα sonoff , ρυθμισμενο να δινει παλμο. Δεν θελει να δουλευει σαν ον οφ διακοπτης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
babisa Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, c-max είπε Εχω συνδεση ενα sonoff , ρυθμισμενο να δινει παλμο. Δεν θελει να δουλευει σαν ον οφ διακοπτης Δωσε μας τα φωτα σου,ποιο sonoff ειναι αυτο; Κι εγώ το έχω με WOLSKILL το οποίο ουσιαστικά δεν είχα ποτέ πρόβλημα ,όποτε της είπα το άνοιξε το PC δεν το έχασε ποτέ,αλλά δεν το κλείνει ! Αν δεν πληρώσεις συνδρομή στο WOLSKILL μόνο ανοίγει,δεν κλείνει !! 😂 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Neural_handshake Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 για ανοιγμα pc εχω βαλει smart πριζα η οποια γινεται off κ μετα on με καθυστερηση 10 δευτερολεπτων επισης πρεπει να ρυθμισεις στο bios το pc να ξεκινα αυτοματα μετα απο διακοπη ρευματος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
c-max Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, babisa είπε Δωσε μας τα φωτα σου,ποιο sonoff ειναι αυτο; Κι εγώ το έχω με WOLSKILL το οποίο ουσιαστικά δεν είχα ποτέ πρόβλημα ,όποτε της είπα το άνοιξε το PC δεν το έχασε ποτέ,αλλά δεν το κλείνει ! Αν δεν πληρώσεις συνδρομή στο WOLSKILL μόνο ανοίγει,δεν κλείνει !! 😂 Οποιοδηποτε smart συσκευη μπορει να δωσει παλμο. Το sonoff basic εχω βαλει παραλληλα με το κουμπι του υπολογιστη. Η εντολη που δινω ειναι ον για 2 δευτερα, σαν να πατω το κουμπι του υπολογιστη, και κλεινει η ανοιγει αναλογα. Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2022 από c-max Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
babisa Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 24 λεπτά πριν, c-max είπε Οποιοδηποτε smart συσκευη μπορει να δωσει παλμο. Το sonoff basic εχω βαλει παραλληλα με το κουμπι του υπολογιστη. Η εντολη που δινω ειναι ον για 2 δευτερα, σαν να πατω το κουμπι του υπολογιστη, και κλεινει η ανοιγει αναλογα. Εν μέρει αντιληπτό.. έχεις ρυθμίσει το itching στα 2 δευτερόλεπτα ,παρολαυτα,έστω και για 2 δευτερόλεπτα το basic δεν δίνει 220v ?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
c-max Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, babisa είπε Εν μέρει αντιληπτό.. έχεις ρυθμίσει το itching στα 2 δευτερόλεπτα ,παρολαυτα,έστω και για 2 δευτερόλεπτα το basic δεν δίνει 220v ?? Ναι, λαθος μου, εχω κανει mod στο sonoff να δουλεψει σαν dry relay. Υπαρχουν οδηγιες στο διαδικτυο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα