Προς το περιεχόμενο

Smart Home

exypnakias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, netvoice είπε

ναι, κάνεις κυβισμό και μετά όρίζεις τον lambda στο esphome.

Σε κάτι τέτοιο μάλλον το ξεχνάμε; Γιατί ούτε τετραγωνισμένο είναι, ούτε κυλινδρικό και δεν έχει ενιαία διάταξη:

Αυτό ονομαστική χωρητικότητα έχει 2000 λίτρα, αλλά αν βάλεις τις διαστάσεις σύμφωνα με τον υπολογιστή στο site που έβαλες βγάζει 2.284 λίτρα.

vutio-poluaithulenio-gia-suromeno-psekastiko-lily-2000l-vutia-psekastikon-rantistikon-lily-2000l-a2820-900x675w.webp

Επεξ/σία από plasTOST
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

2 λεπτά πριν, plasTOST είπε

Σε κάτι τέτοιο μάλλον το ξεχνάμε; Γιατί ούτε τετραγωνισμένο είναι, ούτε κυλινδρικό και δεν έχει ενιαία διάταξη:

vutio-poluaithulenio-gia-suromeno-psekastiko-lily-2000l-vutia-psekastikon-rantistikon-lily-2000l-a2820-900x675w.webp

:) τι ειναι αυτό ? 

2 ώρες πριν, netvoice είπε

οτι είπε ο liakjimαλλά δεν παίζει πολύ σωστά, ψάχνω τώρα φλοτέρ με αντίσταση ώστε να έχω ακρίβεια στην μέτρηση. Λόγω αναθυμιάσεων μπερδεύει το ultrasonic, όμως έχεις γενικά μια εικόνα της ποσότητας.

image.jpeg.e3855236d2d82e2270e88b0a602c6f52.jpeg

Έχεις δοκιμάσει tof;

2 λεπτά πριν, netvoice είπε

:) τι ειναι αυτό ? 

Αυτό είναι δεξαμενή για ραντιστικό. Τι ψάχνεις! Πατέντες για να βλέπεις στάθμη και χωρητικότητα δεξαμενής ψάχνω σε ηλεκτρονική μορφή :) 

6 λεπτά πριν, plasTOST είπε

Αυτό είναι δεξαμενή για ραντιστικό. Τι ψάχνεις! Πατέντες για να βλέπεις στάθμη και χωρητικότητα δεξαμενής ψάχνω σε ηλεκτρονική μορφή :) 

δύσκολη άσκηση.

8 λεπτά πριν, liakjim είπε

Έχεις δοκιμάσει tof;

τι ειναι αυτό  ?

2 λεπτά πριν, netvoice είπε

τι ειναι αυτό  ?

https://www.aliexpress.com/item/1005001621959010.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.59.338c1802QPNNj8

τον έχω δοκιμάσει με καλά αποτελέσματα. Έχει εμβέλεια 2μ, αν φτάνουν είναι πολύ καλός.

4 λεπτά πριν, liakjim είπε

https://www.aliexpress.com/item/1005001621959010.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.59.338c1802QPNNj8

τον έχω δοκιμάσει με καλά αποτελέσματα. Έχει εμβέλεια 2μ, αν φτάνουν είναι πολύ καλός.

οχι δεν το γνώριζα, ενδιαφέρον, πως τα πάει με πετρέλαιο ?

15 λεπτά πριν, liakjim είπε

Έχουμε για αυτό το datasheet να μας το ανεβάσεις γιατί μέσα στο Alie δεν το έχει?

Χρησιμοποιεί βαθυμετρικό Lidar ? (λόγω εκπομπής πράσινου φωτός έχει την δυνατότητα να διεισδύσει στο νερό για μέτρηση βαθών)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, plasTOST είπε

Στα πρατήρια καυσίμων όπου οι δεξαμενές είναι κυλινδρικές και θέλουμε και αξιοπιστία στην μέτρηση, κάνουμε ογκομέτρηση. Δηλαδή έρχεται ένας με ένα βυτίο γεμάτο νερό, με μια διακριβωμένη αντλία και ρίχνει μέσα συγκεκριμένες ποσότητες νερού και με μια διακριβωμένη βέργα, μετράει ανά κάποια λίτρα, πόσα χιλιοστά είναι το ύψος της δεξαμενής. Έτσι φτιάχνει έναν πίνακα ύψους - όγκου.
Μετά βάζει την ηλεκτρονική βέργα του συστήματος εισροών και την καλιμπράρει ώστε οι ενδείξεις της, να ταυτίζονται με του πίνακα.

Οπότε στο ραντιστικό θα μπορούσε να κάνεις κάτι αντίστοιχο, αν βάλεις ένα ultrasonic και ξεκινάς να ρίχνεις μέσα ξέρω 'γω έναν κουβά όπου να έχει 10 lt χωρητικότητα, 10 - 10 λίτρα να σημειώνεις τι ένδειξη σου δείχνει το ultrasonic μετά να φτιάξεις ένα τέτοιο πίνακα και κατάλληλο σκριπτάκι όπου με γραμμική παρεμβολή ανάμεσα στα σημεία των μετρήσεων, να σου βγάζει και τις ενδιάμεσες τιμές.

@netvoice για αξιοπιστία θες λίιιγο πιο ακριβό αισθητήρα :)  :) :)
https://www.ato.com/ultrasonic-level-sensor-60m

Επεξ/σία από mechpanos
  • Like 2

32 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Στα πρατήρια καυσίμων όπου οι δεξαμενές είναι κυλινδρικές και θέλουμε και αξιοπιστία στην μέτρηση, κάνουμε ογκομέτρηση. Δηλαδή έρχεται ένας με ένα βυτίο γεμάτο νερό, με μια διακριβωμένη αντλία και ρίχνει μέσα συγκεκριμένες ποσότητες νερού και με μια διακριβωμένη βέργα, μετράει ανά κάποια λίτρα, πόσα χιλιοστά είναι το ύψος της δεξαμενής. Έτσι φτιάχνει έναν πίνακα ύψους - όγκου.
Μετά βάζει την ηλεκτρονική βέργα του συστήματος εισροών και την καλιμπράρει ώστε οι ενδείξεις της, να ταυτίζονται με του πίνακα.

Οπότε στο ραντιστικό θα μπορούσε να κάνεις κάτι αντίστοιχο, αν βάλεις ένα ultrasonic και ξεκινάς να ρίχνεις μέσα ξέρω 'γω έναν κουβά όπου να έχει 10 lt χωρητικότητα, 10 - 10 λίτρα να σημειώνεις τι ένδειξη σου δείχνει το ultrasonic μετά να φτιάξεις ένα τέτοιο πίνακα και κατάλληλο σκριπτάκι όπου με γραμμική παρεμβολή ανάμεσα στα σημεία των μετρήσεων, να σου βγάζει και τις ενδιάμεσες τιμές.

Αυτή την λύση έχω βρει και εγώ μέχρι στιγμής! 

Για το θέμα του @netvoice από Ελλάδα:

https://nautilus.gr/υδραυλικα-εξαερισμοσ/δεξαμενεσ-συσσωρευσησ/sterling-power-αισθητηρασ-σταθμησ-δεξαμενησ-με-led-οθονη.htm?gclid=Cj0KCQiA4aacBhCUARIsAI55maEiYyoNhq1zHO8R17hShnPgTEjyoGqhifToOmCBdEtZjXopCeHggUkaAprJEALw_wcB

Καλημέρα σε όλους. Zigbee ενδιάμεσοι διακόπτες (σαν αυτό) υπάρχουν πολλοί 1 gang. Σε διπλό δεν βρίσκω κανέναν εντός συνόρων. Δεν με νοιαζει να είναι χωρίς ουδέτερο. Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει κάτι;

3 ώρες πριν, netvoice είπε

οχι δεν το γνώριζα, ενδιαφέρον, πως τα πάει με πετρέλαιο ?

Το έχω σε άλλη εφαρμογή οπότε δεν ξέρω αλλά επειδή και αυτό μετράει απόσταση, ίσως θα άξιζε μια προσπάθεια. Είναι και πολύ φθηνός. 

• Like 1

6 ώρες πριν, mechpanos είπε

5 ώρες πριν, plasTOST είπε

To floter με την αντίσταση ειναι αξιόπιστο και φθηνό, μετράει αντίσταση ανάλογα το ύψος, ωραία αυτά που δείχνετε αλλά λίγο ακριβούτσικα.

19 λεπτά πριν, netvoice είπε

To floter με την αντίσταση ειναι αξιόπιστο και φθηνό, μετράει αντίσταση ανάλογα το ύψος, ωραία αυτά που δείχνετε αλλά λίγο ακριβούτσικα.

Ναι μωρέ μια χαρά θα είναι, απλά δεν ξέρω η διαδρομή του φλοτέρ αν σε καλύπτει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους, τη βοήθεια σας παρακαλώ.

Θα ήθελα να βάλω θερμόμετρο μέσα στον ηλιακό, ώστε να βλέπω πότε χρειάζεται να ανάψω θερμοσίφωνα ή να σκεπάσω τις πλάκες το καλοκαίρι.

Μένω στο τελευταίο όροφο και ο ηλιακός είναι ακριβώς πάνω απο το router, οπότε πιστεύω θα πιάνει αν παίζει ρόλο.

Eνα broadlink έχω στο ίδιο σημείο με το router το οποίο υποστηρίζει ir και rf.

Επίσης έχω ενα sonoff στον πίνακα για να ανοιγοκλείνω θερμοσίφωνα απομακρυσμένα.

Τι χρειάζεται να κάνω γιατί δεν ξέρω καθόλου;

Στον ηλιακό μπορώ να κάνω οτι χρειάζεται μόνος μου, σκεφτείτε έκανα service, καθάρισα δοχείο και κύκλωμα μόνος μου.

Ίσως βοηθήσει η φωτογραφία 

Screenshot_2022_1203_185332.jpg

Επεξ/σία από Da_rudakos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...