Προς το περιεχόμενο

Smart Home

exypnakias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

57 λεπτά πριν, Wspr είπε

Παιδιά να κάνω και γω μια ερώτηση μπας και ξέρει κανένας γιατί ο ηλεκτρολόγος μου δεν το κατεχει...

Έχω πάρει διακόπτες non touch και λάμπες smart.Το πρόβλημα είναι ότι όταν κλείνω τις λαμπες,ο διακόπτης δεν βλέπει φορτίο οπότε πεφτει και έτσι δεν μπορώ να ξανάνοιξω τις λάμπες απ' το wifi,πρέπει να ξαναπατήσω το διακόπτη να οπλίσει.

Έχω 5 διακοπτες,στους 4 έχω κουμπώσει yeelights spots ενώ στο 5ο το Xiaomi smart ceiling lamp.Το περίεργο είναι ότι στον 5ο διακόπτη δεν μου το κάνει αυτό,δλδ ο διακόπτης δεν χάνει το φορτίο του ακόμα και όταν κλείνω τη λαμπα.

Αν έχει κάποια αξία αυτό οι διακόπτες είχαν κάποιες αντιστάσεις μικρές μέσα τις οποίες ο ηλεκτρολόγος της έβαλε σε κάποιες λάμπες για να μην κάνουν flickering.

Μετά από πολύ κόπο ο ηλεκτρολόγος μου είπε να βάλουμε μικρορελεδες οι οποίοι θα οπλίζουν ώστε να κλείνει το κύκλωμα και να μην χανει το φορτίο ο διακοπτης αλλά (για λόγους που δεν καταλαβαίνω) μου είπε ότι δεν είναι σωστό αλλά η μόνη λύση .

Ουδέτερο δεν έχουν οι διακόπτες αλλά είναι δίπλα σε πρίζες όποτε μπορώ να περάσω εύκολα αν αυτό έχει κάποια πρακτική αξία.

Αύριο θα έρθει να βάλει τους μικρορελεδες.προχωραω κανονικά η υπάρχει άλλος τρόπος;

Τι διακόπτες έχεις;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

θέλω να έχω ένα smart button που όταν το πατάω να πραγματοποιεί διάφορα σενάρια μέσω της alexa. πχ κάποιες φορές θέλω να αλλάζω τον φωτισμό χωρίς να μιλάω.

Κάτι τέτοιο θα έκανε αυτή τη δουλειά ή για να δουλέψει πρέπει να έχει το κινητό σε κοντινή απόσταση;

https://www.skroutz.gr/s/26744072/Samsung-Galaxy-SmartTag-Bluetooth-Tracker-σε-Μαύρο-χρώμα.html

Υπάρχει κάποια άλλη πρόταση αυτή τη χρήση; Αυτό ίσως;

https://www.skroutz.gr/s/24500164/Shelly-Button-1-Smart-Ενδιάμεσος-Διακόπτης-Wi-Fi-σε-Μαύρο-Χρώμα.html

Στις 27/11/2022 στις 5:36 ΜΜ, lneam είπε

εγω θα σου ελεγα να μεινεις μακρια απο τεχνολογια πριν απο 50 χρονια. Μπορει να υπαρχουν σημερα καλα ρελε, αλλα στα 20Α, θελεις πανω απο 20 € μονο για το εξαρτημα. Συνολικα ολο το ασυρματο προιον αντιστοιχης ποιοτητας μπορει να εχει πανω απο 100€. Κανονικα θελει ακομα μεγαλυτερη ανοχη πχ 30Α, που αυξανει ακομα το κοστος. Σε καθημερινη χρηση, σε καμια περιπτωση δεν θα εχει μακροζωια.

Εαν παμε στα ηλεκτρονικα του 2022, ολοι γνωριζουν την προοδο που εχουν. Σαν παραδειγμα εχουμε τα ηλεκτρικα αυτοκινητα. Αυτα τα τρανζιστορ που εχουν ( mosfet, gan, κτλ) φτανουν τα 100Α με ανεση. Οχι, πως τα λειτουργουν τοσο στο οριο, απλα αντεχουν με την καταληλη ψηξη. Βαζεις 2-3 παραλληλα και εισαι ΟΚ. Και σε πολυ χαμηλοτερο κοστος απο ενα relay για το επομενα 50χρονια συνεχης χρησης. Χωρις μηχανικα εξαρτηματα ..... να καρβουνιαζουν οι επαφες

Φαντάζομαι είτε αστειεύεσε, είτε δεν έχεις ιδέα το τι λες....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Projectaκι για διαχωρισμό γραμμών καλοριφέρ θέρμανσης με ηλεκτροθερμικούς κινητήρες της brassform για λόγους διαχείρισης και οικονομίας.

Περισσότερα στο HomeAssistant GR 

image.jpeg.01da8604fdb72727dc1d12a475f743a2.jpeg

Επεξ/σία από netvoice
  • Like 8

3 ώρες πριν, netvoice είπε

Projectaκι για διαχωρισμό γραμμών καλοριφέρ θέρμανσης με ηλεκτροθερμικούς κινητήρες της brassform για λόγους διαχείρισης και οικονομίας.

Απίστευτο σύστημα, το πιο sophisticated που έχω δει!
Τώρα έχω καμια 100ριά ερωτήσεις και δεν ξέρω πού να τις κάνω, εδώ ή στο Homeassistant GR!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, mechpanos είπε

Απίστευτο σύστημα, το πιο sophisticated που έχω δει!
Τώρα έχω καμια 100ριά ερωτήσεις και δεν ξέρω πού να τις κάνω, εδώ ή στο Homeassistant GR!!!

οπου θέλεις... :) δεν έχω πρόβλημα με το forum απλά κάνεις μια ερώτηση και ψάχνεις να βρείς την απάντηση, ενω στο FB ειναι όλα κάτω απο το ιδιο project.

Σε αυτό το νήμα η ερώτηση έχω ενα θερμοσίφωνα ..... πρέπει να έχει γραφτεί ίσα με 2000 φορές :)
και ξανα απαντάμε τα ίδια και τα ίδια !!!

Επεξ/σία από netvoice
  • Like 1

12 ώρες πριν, netvoice είπε

Αυτό με τα λίτρα πετρελαιου θέλω να μάθω τι χρησιμοποίησες ,πως το έκανες.

17 λεπτά πριν, GeG είπε

Δεν είναι δύσκολο. Μετατρέπεις τη στάθμη σε λίτρα με κυβισμό της δεξαμενής σου ανάλογα το σχήμα πχ κύλινδρος ή κάτι άλλο. Μέτρηση με έναν ultrasonic sensor πχ https://esphome.io/components/sensor/ultrasonic.html

Υπάρχουν και άλλοι τρόποι

• Thanks 1

Καλησπέρα παιδιά. Πήρα το rm4 mini και σύνδεσα το καλώδιο με τον αισθητήρα θερμοκρασίας-υγρασίας . Το έκανα εγκατάσταση αλλά δεν μου δείχνει κάπου τις ενδείξεις τους. Ξέρει κάποιος τι πρέπει να κάνω?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, GeG είπε

οτι είπε ο liakjimαλλά δεν παίζει πολύ σωστά, ψάχνω τώρα φλοτέρ με αντίσταση ώστε να έχω ακρίβεια στην μέτρηση. Λόγω αναθυμιάσεων μπερδεύει το ultrasonic, όμως έχεις γενικά μια εικόνα της ποσότητας.

image.jpeg.e3855236d2d82e2270e88b0a602c6f52.jpeg

Επεξ/σία από netvoice
  • Like 1
  • Thanks 1

Στις 28/11/2022 στις 10:04 ΠΜ, Wspr είπε

Παιδιά να κάνω και γω μια ερώτηση μπας και ξέρει κανένας γιατί ο ηλεκτρολόγος μου δεν το κατεχει...

Έχω πάρει διακόπτες non touch και λάμπες smart.Το πρόβλημα είναι ότι όταν κλείνω τις λαμπες,ο διακόπτης δεν βλέπει φορτίο οπότε πεφτει και έτσι δεν μπορώ να ξανάνοιξω τις λάμπες απ' το wifi,πρέπει να ξαναπατήσω το διακόπτη να οπλίσει.

Έχω 5 διακοπτες,στους 4 έχω κουμπώσει yeelights spots ενώ στο 5ο το Xiaomi smart ceiling lamp.Το περίεργο είναι ότι στον 5ο διακόπτη δεν μου το κάνει αυτό,δλδ ο διακόπτης δεν χάνει το φορτίο του ακόμα και όταν κλείνω τη λαμπα.

Αν έχει κάποια αξία αυτό οι διακόπτες είχαν κάποιες αντιστάσεις μικρές μέσα τις οποίες ο ηλεκτρολόγος της έβαλε σε κάποιες λάμπες για να μην κάνουν flickering.

Μετά από πολύ κόπο ο ηλεκτρολόγος μου είπε να βάλουμε μικρορελεδες οι οποίοι θα οπλίζουν ώστε να κλείνει το κύκλωμα και να μην χανει το φορτίο ο διακοπτης αλλά (για λόγους που δεν καταλαβαίνω) μου είπε ότι δεν είναι σωστό αλλά η μόνη λύση .

Ουδέτερο δεν έχουν οι διακόπτες αλλά είναι δίπλα σε πρίζες όποτε μπορώ να περάσω εύκολα αν αυτό έχει κάποια πρακτική αξία.

Αύριο θα έρθει να βάλει τους μικρορελεδες.προχωραω κανονικά η υπάρχει άλλος τρόπος;

Στις 28/11/2022 στις 1:18 ΜΜ, Wspr είπε

Οι διακοπτες ειναι αυτοι αν καπου βοηθαει

Οταν λες πεφτει ο διακοπτης τι ακριβως εννοεις;Κλεινεις το ρευμα απο καπου αλλου; Υποψιαζομαι οτι το φως καποτε εκλεινε απο 2-3 σημεια!

1 ώρα πριν, netvoice είπε

οτι είπε ο liakjimαλλά δεν παίζει πολύ σωστά, ψάχνω τώρα φλοτέρ με αντίσταση ώστε να έχω ακρίβεια στην μέτρηση. Λόγω αναθυμιάσεων μπερδεύει το ultrasonic, όμως έχεις γενικά μια εικόνα της ποσότητας.

Αν η δεξαμενή όμως δεν είναι τετράγωνη ή ορθογώνια το υπολογίζει σωστά? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, plasTOST είπε

Αν η δεξαμενή όμως δεν είναι τετράγωνη ή ορθογώνια το υπολογίζει σωστά? 

ναι, κάνεις κυβισμό και μετά όρίζεις τον lambda στο esphome.

Αναφορά σε κείμενο

- platform: ultrasonic
    trigger_pin: D2
    echo_pin: D1
    name: "Tank Petrol Liters"
    accuracy_decimals: 2
    unit_of_measurement: "Λίτρα"
    update_interval: 15s
    filters:
     lambda: |- 
       return 1500 - (x * 1.5 * 1 * 1 * 1000);

Επεξ/σία από netvoice

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...