G.U.S+ Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 12/11/2022 στις 3:13 ΜΜ, barca10 είπε Καλησπέρα, έχω συνδέσει ένα Zigbee bridge στο home assistant. Στο zigbee είναι συνδεδεμένο ένας διακόπτης/κουμπί SNZB-01. Ενώ το βλέπω στο HA, και μάλιστα στα logs φαίνεται όταν πατάω το κουμπί δεν μπορώ να το βάλω σε αυτοματισμό. Στα trigger βλέπω μόνο επιλογή για ποσοστό μπαταρίας και όχι single click , double click, hold όπως θα έπρεπε. Τι πρέπει να κάνω; Ευχαριστώ. Έναν ασύρματο aqara διακόπτη (lumi.sensor_86sw1) με zha integration στο ha στην δική μου περίπτωση τον έκανα να δουλέψει on/off δηλαδή μέσω zha_event. Έτσι λοιπόν παίρνω το trigger " When zha_event event is fired " Υπάρχουν πολλοί οδηγοί σχετικά με zha_event για να σε βοηθήσουν, σου παραθέτω έναν, πάντα όμως με zha integration. Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2022 από G.U.S+ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
d_gkal Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Σκέφτομαι να πάρω ip camera. Βλέπω κάποιες xiaomi. 1080p στα 35€ και 2Κ στα 50€. Έχουν τόση διαφορά στην εικόνα ώστε να προτιμήσω την ακριβή; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gippas Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Στις 12/11/2022 στις 3:13 ΜΜ, barca10 είπε Καλησπέρα, έχω συνδέσει ένα Zigbee bridge στο home assistant. Στο zigbee είναι συνδεδεμένο ένας διακόπτης/κουμπί SNZB-01. Ενώ το βλέπω στο HA, και μάλιστα στα logs φαίνεται όταν πατάω το κουμπί δεν μπορώ να το βάλω σε αυτοματισμό. Στα trigger βλέπω μόνο επιλογή για ποσοστό μπαταρίας και όχι single click , double click, hold όπως θα έπρεπε. Τι πρέπει να κάνω; Ευχαριστώ. Αν κατάλαβα καλά το έχεις συνδέσει μέσω του Sonoff integration. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να το συνδέσεις μέσω Zigbee2mqqt ή ZHA Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Wspr Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Παιδιά έχουμε κάποιον δοκιμασμένο smart led rgb controller για σύνδεση με HA;κάτι controller της sonoff που βλέπω θα παίξουν; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
netvoice Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Στις 16/11/2022 στις 2:59 ΜΜ, Wspr είπε Παιδιά έχουμε κάποιον δοκιμασμένο smart led rgb controller για σύνδεση με HA;κάτι controller της sonoff που βλέπω θα παίξουν; Παίζει άψογα με κόστος 10-15€, έχω καμιά 10αρια χωρίς κανένα πρόβλημα... click me. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Wspr Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) @netvoice εχουμε κατι πιο ευκολο απο skroutz; αυτοι θα παιξουν? Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2022 από Wspr Συμπλήρωση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
netvoice Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Στις 18/11/2022 στις 1:01 ΠΜ, Wspr είπε @netvoice εχουμε κατι πιο ευκολο απο skroutz; αυτοι θα παιξουν? αν μπορείς να τους περάσεις esphome θα παίξουν, δεν τα έχω πιάσει στα χέρια μου για να σου απαντήσω σίγουρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Στις 18/11/2022 στις 1:01 ΠΜ, Wspr είπε @netvoice εχουμε κατι πιο ευκολο απο skroutz; αυτοι θα παιξουν? Shelly RGBW2? https://www.skroutz.gr/s/22858006/Shelly-RGBW2-Smart-Ενδιάμεσος-Διακόπτης-Wi-Fi-σε-Κίτρινο-Χρώμα.html?from=catspan Εν τω μεταξύ στο Skroutz μερικά προϊόντα, έχουν την πιο γελοία περιγραφή!!! Άκου "κίτρινο χρώμα"!!! Βάλε ρε μανούλα μου, Smart RGB Controller να καταλαβαίνει ο κόσμος!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AristidisZ Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Επειδή σε τόσες σελίδες μπορεί να έχει αναφερθεί, αλλά δύσκολο να το βρω, έχει δοκιμάσει κάποιος αυτό ; Φαίνεται πολύ πιο απλό ως ιδεά από την κλασσική λύση με τα Sonoff, μια είσοδος και μια έξοδος είναι Έχω κάτι smart πρίζες της εταιρείας και δεν είχα κάποιο θέμα, βέβαια η σκέψη είναι ο διπολικός να μένει κάτω κατά κύριο λόγο και να παίζω manual, απλά για κάνα ΣΚ πρωί το θέλω για να προλαβαίνω το νυχτερινό... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ppmarkos Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 56 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Επειδή σε τόσες σελίδες μπορεί να έχει αναφερθεί, αλλά δύσκολο να το βρω, έχει δοκιμάσει κάποιος αυτό ; Φαίνεται πολύ πιο απλό ως ιδεά από την κλασσική λύση με τα Sonoff, μια είσοδος και μια έξοδος είναι Έχω κάτι smart πρίζες της εταιρείας και δεν είχα κάποιο θέμα, βέβαια η σκέψη είναι ο διπολικός να μένει κάτω κατά κύριο λόγο και να παίζω manual, απλά για κάνα ΣΚ πρωί το θέλω για να προλαβαίνω το νυχτερινό... Τι ακριβώς θες να χειριστείς με αυτό; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AristidisZ Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 20 λεπτά πριν, ppmarkos είπε Τι ακριβώς θες να χειριστείς με αυτό; Θερμοσίφωνα, παράλειψη μου που δε το ανέφερα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ppmarkos Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 9 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Θερμοσίφωνα, παράλειψη μου που δε το ανέφερα Προσωπικά δεν θα το ρίσκαρα χωρίς ρελε ισχύος. Ειδικά για θερμοσίφωνα είναι απαιτητό. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lneam Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, ppmarkos είπε Προσωπικά δεν θα το ρίσκαρα χωρίς ρελε ισχύος. Ειδικά για θερμοσίφωνα είναι απαιτητό. εγω θα σου ελεγα να μεινεις μακρια απο τεχνολογια πριν απο 50 χρονια. Μπορει να υπαρχουν σημερα καλα ρελε, αλλα στα 20Α, θελεις πανω απο 20 € μονο για το εξαρτημα. Συνολικα ολο το ασυρματο προιον αντιστοιχης ποιοτητας μπορει να εχει πανω απο 100€. Κανονικα θελει ακομα μεγαλυτερη ανοχη πχ 30Α, που αυξανει ακομα το κοστος. Σε καθημερινη χρηση, σε καμια περιπτωση δεν θα εχει μακροζωια. Εαν παμε στα ηλεκτρονικα του 2022, ολοι γνωριζουν την προοδο που εχουν. Σαν παραδειγμα εχουμε τα ηλεκτρικα αυτοκινητα. Αυτα τα τρανζιστορ που εχουν ( mosfet, gan, κτλ) φτανουν τα 100Α με ανεση. Οχι, πως τα λειτουργουν τοσο στο οριο, απλα αντεχουν με την καταληλη ψηξη. Βαζεις 2-3 παραλληλα και εισαι ΟΚ. Και σε πολυ χαμηλοτερο κοστος απο ενα relay για το επομενα 50χρονια συνεχης χρησης. Χωρις μηχανικα εξαρτηματα ..... να καρβουνιαζουν οι επαφες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AristidisZ Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Η σκέψη είναι να το βάλω στην είσοδο και να είναι μόνιμα on, με τον διπολικό κάτω Το Σάββατο το βράδυ πχ ανεβάζω τον διπολικό, κλείνω τον διακόπτη και τον προγραμματίζω να δουλέψει Κυριακή πρωί 7-8 Οταν ξυπνήσω κλείνω τον διπολικό κτλ Δεν το θέλω δηλαδή για μία μόνιμη κατάσταση ελέγχου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Wspr Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Παιδιά να κάνω και γω μια ερώτηση μπας και ξέρει κανένας γιατί ο ηλεκτρολόγος μου δεν το κατεχει... Έχω πάρει διακόπτες non touch και λάμπες smart.Το πρόβλημα είναι ότι όταν κλείνω τις λαμπες,ο διακόπτης δεν βλέπει φορτίο οπότε πεφτει και έτσι δεν μπορώ να ξανάνοιξω τις λάμπες απ' το wifi,πρέπει να ξαναπατήσω το διακόπτη να οπλίσει. Έχω 5 διακοπτες,στους 4 έχω κουμπώσει yeelights spots ενώ στο 5ο το Xiaomi smart ceiling lamp.Το περίεργο είναι ότι στον 5ο διακόπτη δεν μου το κάνει αυτό,δλδ ο διακόπτης δεν χάνει το φορτίο του ακόμα και όταν κλείνω τη λαμπα. Αν έχει κάποια αξία αυτό οι διακόπτες είχαν κάποιες αντιστάσεις μικρές μέσα τις οποίες ο ηλεκτρολόγος της έβαλε σε κάποιες λάμπες για να μην κάνουν flickering. Μετά από πολύ κόπο ο ηλεκτρολόγος μου είπε να βάλουμε μικρορελεδες οι οποίοι θα οπλίζουν ώστε να κλείνει το κύκλωμα και να μην χανει το φορτίο ο διακοπτης αλλά (για λόγους που δεν καταλαβαίνω) μου είπε ότι δεν είναι σωστό αλλά η μόνη λύση . Ουδέτερο δεν έχουν οι διακόπτες αλλά είναι δίπλα σε πρίζες όποτε μπορώ να περάσω εύκολα αν αυτό έχει κάποια πρακτική αξία. Αύριο θα έρθει να βάλει τους μικρορελεδες.προχωραω κανονικά η υπάρχει άλλος τρόπος; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα