liakjim Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 27 λεπτά πριν, gippas είπε Φυσικά και μπορείς να το κάνεις πολύ εύκολα με Home Assistant. Ένας απλός αυτοματισμός. Με trigger την υγρασία από τον αισθητήρα που θα έχεις στο δωμάτιο, conditions να λείπεις από το σπίτι και να είναι 11-2 και action να ανάβει (αν είναι πάνω από 55% η υγρασία) ή σβήνει (αν είναι κάτω από 55%) η πρίζα και επομένως ο αφυγραντήρας. Αν έχεις διάθεση και πάρεις και μια πρίζα που μετράει κατανάλωση, φτιάχνεις και έναν αυτοματισμό που όταν είναι αναμμένη η πρίζα αλλά δεν τραβάει ενέργεια γιατί ο αφυγραντήρας είναι γεμάτος, να βγαίνει μια ειδοποίηση πως ο αφυγραντήρας θέλει άδειασμα. Από την εμπειρία μου είναι και πιο ακριβής η μέτρηση της υγρασίας με εξωτερικό αισθητήρα γιατί ο αισθητήρας υγρασίας του αφυγραντήρα δείχνει χαμηλότερη υγρασία γενικά, αφού είναι σε χώρο με μικρότερη υγρασία λόγω αφυγραντήρα. Προσωπικά δεν θα ανοιγοκλεινα ποτέ μια συσκευή από το ρεύμα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 13 ώρες πριν, Wspr είπε Συμφωνώ ,το θέμα είναι να δουλεύει ομως...πχ θέλω να τον βάλω 11-2 που λείπω απ' το σπίτι για να ρίξει την υγρασία στο 55%....μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο με πρίζα ;μάλλον όχι Σαφώς και μπορείς να το κάνεις, πρέπει όμως το μηχάνημα να έχει λειτουργία να επαναφέρεται στην προηγούμενη κατάσταση μετά από διακοπή ρεύματος. Το βάζεις στο 55, κλείνεις την πρίζα και την βάζεις 11 η ώρα να ανοίξει. 50 λεπτά πριν, gippas είπε ο αισθητήρας υγρασίας του αφυγραντήρα δείχνει χαμηλότερη υγρασία γενικά, αφού είναι σε χώρο με μικρότερη υγρασία λόγω αφυγραντήρα. Σωστό αλλά κανονικά αν είναι σωστά τοποθετημένος ο αφυγραντήρας, θα πρέπει να δείχνει την πιο σωστή υγρασία, γιατί δείχνει την υγρασία του αέρα που εισέρχεται. 13 ώρες πριν, regresso είπε Τα δύο πρώτα συνδέονται στις αντίστοιχες θέσεις, το κόκκινο ξέρει κάποιος που μπαίνει? Ο προηγούμενος θερμοστάτης είχε μία extra σύνδεση bypass. Είναι 1 το κόκκινο, ή 2??? Λογικά πρέπει να είναι 2 και έτσι φαίνεται στην φωτογραφία, είναι τα καλώδια που κλείνουν την επαφή και στέλνουν την εντολή στον λέβητα. Βάζεις ένα στο C και ένα στο NO. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pgetsos Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 Θα ρωτησω κατι που σιγουρα εχει ξαναειπωθει στο thread, αλλα οι 530 σελιδες ειναι λιγο μπολικες για να διαβαστουν ολες ολες, και ψαχνοντας βρηκα λιγο αντικρουομενες αποψεις. Θελω να φτιαξω και γω "εξυπνο" θερμοσιφωνα (διακοπτη δλδ) και ψαχνομαι με τις επιλογες μου. Οι smart διακοπτες πινακα που βρισκω δεν μου γεμιζουν το ματι, και ειναι και απο εταιρειες που δεν εχω ξαναδει προσωπικα ποτε μου + εχουν 70€ οι διπλοι. Αν ειναι να παρω μονό, ειπα να παω στην λυση ενδιαμεσου διακοπτη zigbee απο την Sonoff Οποτε η 1η μου ερωτηση ειναι, ποσο κακο ειναι να μενει μονιμα ανοιχτος ο διπλος διακοπτης και να ανοιγοκλεινω μονο τον μονό; Το σπιτι εχει ρελε για βραχυκυκλωμα, και ο θερμοσιφωνας δεν εχει διαρροη ρευματος προφανως (ειναι μαξ 20ετιας επισης). Αλλα για 50€ διαφορα, ε δεν αξιζει να ψηθω καμια μερα οπως κανω μπανιο 2η ερωτηση, τελικα ποιο σχεδιαγραμμα συνδεσμολογιας να ακολουθησω; Εχω βρει 3-4 εδω μεσα, διαφορετικα. Ποιος ειναι ο σωστος τροπος; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
regresso Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, mechpanos είπε Σαφώς και μπορείς να το κάνεις, πρέπει όμως το μηχάνημα να έχει λειτουργία να επαναφέρεται στην προηγούμενη κατάσταση μετά από διακοπή ρεύματος. Το βάζεις στο 55, κλείνεις την πρίζα και την βάζεις 11 η ώρα να ανοίξει. Σωστό αλλά κανονικά αν είναι σωστά τοποθετημένος ο αφυγραντήρας, θα πρέπει να δείχνει την πιο σωστή υγρασία, γιατί δείχνει την υγρασία του αέρα που εισέρχεται. Είναι 1 το κόκκινο, ή 2??? Λογικά πρέπει να είναι 2 και έτσι φαίνεται στην φωτογραφία, είναι τα καλώδια που κλείνουν την επαφή και στέλνουν την εντολή στον λέβητα. Βάζεις ένα στο C και ένα στο NO. Είναι ένα που έρχεται από τον τοίχο και άλλο ένα που το έχει κάνει γέφυρα ο ηλεκτρολόγος. Μάλλον πρέπει να βάλω αυτό που έρχεται στο ΝΟ και να κάνω μία γέφυρα στο L και C. Σωστά? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gippas Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 12 ώρες πριν, liakjim είπε Προσωπικά δεν θα ανοιγοκλεινα ποτέ μια συσκευή από το ρεύμα. Όλοι το κάνουμε με απλές συσκευές (σόμπες, ανεμιστήρες κ.α.). Δεν θα το έκανα για ένα πλυντήριο ή για έναν υπολογιστή. Ο αφυγραντήρας μας είναι σχετικά απλός και το κάνουμε, χωρίς πρόβλημα εδώ και χρόνια. Αλλά ένα ρίσκο υπάρχει. Όπως ρίσκο υπάρχει όταν έχεις συνεχώς στο δίκτυό σου μια συσκευή συνδεδεμένη με έναν άγνωστο κινεζοσέρβερ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
netvoice Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 9 ώρες πριν, regresso είπε Είναι ένα που έρχεται από τον τοίχο και άλλο ένα που το έχει κάνει γέφυρα ο ηλεκτρολόγος. Μάλλον πρέπει να βάλω αυτό που έρχεται στο ΝΟ και να κάνω μία γέφυρα στο L και C. Σωστά? Τα καλώδια σου ειναι φάση, ουδέτερος και επαφή καυστήρα. Φώναξε ηλεκτρολόγο. 15 λεπτά πριν, gippas είπε Όλοι το κάνουμε με απλές συσκευές (σόμπες, ανεμιστήρες κ.α.). Δεν θα το έκανα για ένα πλυντήριο ή για έναν υπολογιστή. Ο αφυγραντήρας μας είναι σχετικά απλός και το κάνουμε, χωρίς πρόβλημα εδώ και χρόνια. Αλλά ένα ρίσκο υπάρχει. Όπως ρίσκο υπάρχει όταν έχεις συνεχώς στο δίκτυό σου μια συσκευή συνδεδεμένη με έναν άγνωστο κινεζοσέρβερ. Ο αφυγραντύρας έχει συμπιεστή μέσα δεν ειναι σωστό να τον κάνεις on/off από έξυπνη πρίζα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Wspr Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2022 Αντιλαμβανομαι οτι θα παιζει ετσι οπως περιγραφουν τα παιδια αλλα αφου παιρνω που παιρνω καινουργιο θα προτιμησω τον morris που οπως λεει και ο φιλος συνδεεται κανονικα local Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2022 Στις 4/11/2022 στις 7:03 ΠΜ, userAnon είπε οι morris me wifi k tuya local παιζουν κανονικα κ τοπικα Μπορείς να βάλεις λίγο τις επιλογές που έχεις στα id's του morris; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
userAnon Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, liakjim είπε Μπορείς να βάλεις λίγο τις επιλογές που έχεις στα id's του morris; το εχω περασμενο με integration tuya local, oxi me localtuya Αν θυμαμαι καλα, τα βρισκει ολα μονο του Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Wspr Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2022 Παιδες εχουμε κανεναν καλο οδηγο για εγκατασταση HA σε windows10 με VM? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alefgr Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, Wspr είπε Παιδες εχουμε κανεναν καλο οδηγο για εγκατασταση HA σε windows10 με VM? https://www.home-assistant.io/installation/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
regresso Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 Γνωρίζει κάποιος τι μπορεί να φταίει και δεν συνδέεται ο θερμοστάτης Smarther στο app? Κατέβασα την εφαρμογή home and control και δεν μπορεί να τον δει.Χρειάζεται μήπως κάποια ρύθμιση στο δίκτυο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
popopo Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Θέλω να συνδέσω το shelly EM με ρελέ για έλεγχο του ηλιακού. Παραθέτω το διάγραμμα του ρελέ καθώς και το πως σκέφτομαι να το υλοποιήσω. Βλέπετε κάτι λάθος; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 9 λεπτά πριν, popopo είπε Θέλω να συνδέσω το shelly EM με ρελέ για έλεγχο του ηλιακού. Παραθέτω το διάγραμμα του ρελέ καθώς και το πως σκέφτομαι να το υλοποιήσω. Βλέπετε κάτι λάθος; Δεν είμαι ηλεκτρολόγος αλλά δεν βλέπω ασφάλεια στο κύκλωμα του em και το βασικότερο ασφάλεια στην έξοδο του ρελέ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
popopo Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, liakjim είπε Δεν είμαι ηλεκτρολόγος αλλά δεν βλέπω ασφάλεια στο κύκλωμα του em και το βασικότερο ασφάλεια στην έξοδο του ρελέ. Έχεις δίκιο! Το shelly EM το τροφοδοτώ ήδη από πέρυσι από παροχή φωτισμού στον πίνακα (μετά την αντίστοιχη ασφάλεια) προκειμένου να μετράω κατανάλωση κλιματιστικού. Επίσης, στο παραπάνω διάγραμμα μεταξύ του ρελέ και της αντίστασης του ηλιακού θα παρεμβάλλονται ο διακόπτης και η ασφάλεια του ηλιακού (τα οποία ήδη υπάρχουν). Διορθώνω το σκαρίφημα και το ανεβάζω ξανά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα