netvoice Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 Στις 30/10/2022 στις 10:11 ΠΜ, elvor είπε Το ίδιο μπορεί να γίνει και με λέβητα pellet; Σαφώς, γίνεται με ότι θέλεις, αρκει να βρείς τον σωστό μηχανικό να στο φτιάξει. (εδω ειναι τα δύσκολα) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 8 λεπτά πριν, netvoice είπε Σαφώς, γίνεται με ότι θέλεις, αρκει να βρείς τον σωστό μηχανικό να στο φτιάξει. (εδω ειναι τα δύσκολα) Ρε σεις, δεν πάμε να φτιάξουμε ένα ξεχωριστό θέμα, να μας κάνει ο netvoice ένα σεμινάριο ηλιοθερμίας, buffer, αυτοματισμών θέρμανσης κλπ! Όχι τίποτα άλλο, να τα βρίσκουμε και μαζεμένα! 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vlachaquito Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 Καλησπέρα σε όλους. Έχω ανοίξει και θέμα, αλλά δεν βρήκα απάντηση και θέλω να δοκιμάσω την τύχη μου και εδώ. Ψάχνομαι για smart θερμοστάτη καυστήρα πετρελαίου και επειδή πηγαίνω Αγγλία την επόμενη εβδομάδα, ψάχνω μήπως αξίζει να αγοράσω κάτι από εκεί. Επειδή όμως δεν ξέρω τι συμβαίνει με συμβατότητα, και ποιότητα, ρωτάω μήπως έχετε κάτι υπόψιν σας, με ένα λογικό budget κοντά στα €100 - €150,00. Από Ελλάδα, έχω βρει κάποια μοντέλα, ενώ είδα και κάποια της Hysen που δεν φαίνονται άσχημα. Ευχαριστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
portomarko Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, vlachaquito είπε Καλησπέρα σε όλους. Έχω ανοίξει και θέμα, αλλά δεν βρήκα απάντηση και θέλω να δοκιμάσω την τύχη μου και εδώ. Ψάχνομαι για smart θερμοστάτη καυστήρα πετρελαίου και επειδή πηγαίνω Αγγλία την επόμενη εβδομάδα, ψάχνω μήπως αξίζει να αγοράσω κάτι από εκεί. Επειδή όμως δεν ξέρω τι συμβαίνει με συμβατότητα, και ποιότητα, ρωτάω μήπως έχετε κάτι υπόψιν σας, με ένα λογικό budget κοντά στα €100 - €150,00. Από Ελλάδα, έχω βρει κάποια μοντέλα, ενώ είδα και κάποια της Hysen που δεν φαίνονται άσχημα. Ευχαριστώ! Έχω βάλει nest στο σπίτι τον οποιο είχα πάρει καινούργιο από eBay Αμερικής και λειτουργεί μια χαρά. Απλά θέλει ένα τροφοδοτικό 24 AC και ένα ρελέ που δίνει την εντολή στον καυστήρα. Αυτά τα έβαλα στο λεβητοστάσιο στον πίνακα τροφοδοσίας του λέβητα. Για μένα κάνε μια βόλτα από YouTube που κάνουν review και βαθμολογήσεις στους θερμοστάτες. Επεξ/σία 31 Οκτωβρίου 2022 από portomarko Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Theo X Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 Έχω πάρει το Ευρωπαϊκό Nest από amazon UK (το 2017) που έχει διαφορές με το αμερικάνικο. Κανένα πρόβλημα και φουλ ενσωμάτωση στο Home Assistant. Όμως ξεφεύγει αρκετά από το budget σου ακόμη και στο γερμανικό Amazon (περίπου 250€). Ακούω καλά πράγματα εδώ μέσα για Netatmo. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Swimmer21 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 On 22/01/2020 at 11:16, F117 said: εγω το έκανα με αυτά τα τρία .... θερμοσίφωνας με χειροκίνητο και απομακρυσμένο έλεγχο https://www.kafkas.gr/proionta/ilektrologiko-yliko/iliko-ragas/cheirismos/rele-ragas/rele-ragas-230v/hager-hlektponomos-25a-230v-2a-esc225_96554/ https://www.kafkas.gr/proionta/ilektrologiko-yliko/iliko-ragas/cheirismos/ragodiakoptes/ragodiakoptes-40a-45a/hager-pagodiakopths-metagogikos-2x40a-sft240_96402/ https://www.itead.cc/sonoff-pow-r2.html Καλησπέρα, το συγκεκριμένο μπορούμε να το πετύχουμε με αντικατάσταση του απλού ρελέ ισχύος σε ρελέ ισχύος με διακόπτη; Εννοώ και τον χειροκίνητο και τον απομακρυσμένο έλεγχο. Σε περίπτωση που χαλασει το Sonoff πως θα ανοίξω τον θερμοσίφωνα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gippas Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 Στις 11/10/2022 στις 7:18 ΜΜ, tvkal είπε Και εγώ σε αυτές τις δύο έχω καταλήξει και μελετούσα σοβαρά την Switchbot που ειναι και φτηνότερη. Αλλά τι εννοείς δεν κρατά την πόρτα ανοιχτή ? Δεν κρατά το μάνταλο-γλωσίδι που έχουν οι δικές μας κλειδαριες ? Ας γράψω εδώ τις πρώτες εντυπώσεις μου εδώ για τη Nuki μετά από λιγότερο από έναν μήνα λειτουργίας, για όποιον ενδιαφέρεται. Καταρχάς να πω πως αυτό που μου κόστισε πολύ ήταν η αντικατάσταση του αφαλού με έναν διπλής ενέργειας. Η εγκατάσταση της ίδιας της Nuki ήταν πανεύκολη. Προτίμησα την απλή και όχι την Pro γιατί διάβασα πως ακόμα το API της Pro δεν είναι ανοικτό και δεν έχει το ίδιο καλή συνεργασία με Hassio. Δεν πήρα το bridge αλλά εγκατέστησα αυτό σε ένα ESP32 και ο συνδυασμός δουλεύει μια χαρά. Μόνο μείον πως το ESP32 πρέπει να είναι σχετικά κοντά στην κλειδαριά. Συνολικά πάντως πολύ φθηνότερος συνδυασμός από την Pro. Για να ξεκλειδώνει έφτιαξα τον ακόλουθο αυτοματισμό. Επειδή μένουμε σε πολυκατοικία έχουμε ένα switchbot για να ανοίγει την κάτω πόρτα, το οποίο ενεργοποιούμε με τα κινητά μας. Πρόσθεσα λοιπόν όταν ο Hassio βλέπει πως είμαστε στη ζώνη του σπιτιού και ανοίγουμε την κάτω πόρτα μετά από λίγο να ανοίγει και τη δικιά μας. Απλό και για την ώρα δουλεύει άψογα. Την εφαρμογή και αυτοματισμούς της Nuki δεν τα έχω δοκιμάσει. Η ίδια η κλειδαριά μια χαρά, απλά κάνει λίγο θόρυβο. Γενικά ευχαριστημένος με την αγορά και ήδη μας έχει χρησιμεύσει (ανοίξαμε για καθαρίστρια χωρίς να την περιμένουμε). 3 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Theo X Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2022 Ωραίο το σενάριο σου! Εγώ έχω βάλει να κλειδώνει μόλις οπλίσει ο συναγερμός ή περάσει μια συγκεκριμένη ώρα. Για το θόρυβο συμφωνώ. Στο κλείδωμα αργά το βράδυ πετάγεσαι, δε συνηθίζεται! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gippas Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2022 6 ώρες πριν, Theo X είπε Ωραίο το σενάριο σου! Εγώ έχω βάλει να κλειδώνει μόλις οπλίσει ο συναγερμός ή περάσει μια συγκεκριμένη ώρα. Για το θόρυβο συμφωνώ. Στο κλείδωμα αργά το βράδυ πετάγεσαι, δε συνηθίζεται! Ναι, ισχύει, με ξύπνησε τις προάλλες η σύζυγος όταν μπήκε αργά, αφορμή να την μαζέψω Εγώ την έχω βάλει να κλειδώνει όταν μείνει κλειστή η πόρτα πάνω από κάποιο χρονικό διάστημα, ή αλλιώς όταν βάζουμε το σπίτι σε sleep mode το βράδυ. Είμαστε μόνο δύο στο σπίτι και δεν μπαινοβγαίνει κόσμος συνεχώς. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Wspr Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2022 Σύντομα θα αρχίσω να στήνω στο καινούργιο μου σπίτι το ha....θέλω να πάρω αφυγραντηρα.Γνωριζουμε κάτι συμβατο;έχω δει κάτι Morris με tuya app.θα μπορέσει να γίνει η δουλεια η υπάρχει κάποια καλύτερη εναλλακτική; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gippas Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2022 28 λεπτά πριν, Wspr είπε Σύντομα θα αρχίσω να στήνω στο καινούργιο μου σπίτι το ha....θέλω να πάρω αφυγραντηρα.Γνωριζουμε κάτι συμβατο;έχω δει κάτι Morris με tuya app.θα μπορέσει να γίνει η δουλεια η υπάρχει κάποια καλύτερη εναλλακτική; Έχω έναν χαζό που τον χειρίζομαι με μια έξυπνη πρίζα και έναν αισθητήρα υγρασίας. Δουλεύει μια χαρά 3+ χρόνια έτσι. Γενικά είμαι ενάντια στις έξυπνες κινεζοσυσκευές. Πολλές τρύπες ασφαλείας που δεν θα καλυφθούν ποτέ με αποτέλεσμα να γίνονται ζόμπι από χάκερ για DOS attacks. Αν μπορείς να το κάνεις έξυπνο με μια πρίζα zigbee προτίμησε το. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Wspr Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2022 Συμφωνώ ,το θέμα είναι να δουλεύει ομως...πχ θέλω να τον βάλω 11-2 που λείπω απ' το σπίτι για να ρίξει την υγρασία στο 55%....μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο με πρίζα ;μάλλον όχι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
regresso Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, Wspr είπε Προσπαθώ να εγκαταστήσω τον smarther της legrand. Υπάρχουν τρία καλώδια. Μαύρο L, Μπλε Ν και ένα κόκκινο. Τα δύο πρώτα συνδέονται στις αντίστοιχες θέσεις, το κόκκινο ξέρει κάποιος που μπαίνει? Ο προηγούμενος θερμοστάτης είχε μία extra σύνδεση bypass. Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2022 από regresso Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
userAnon Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 10 ώρες πριν, Wspr είπε Συμφωνώ ,το θέμα είναι να δουλεύει ομως...πχ θέλω να τον βάλω 11-2 που λείπω απ' το σπίτι για να ρίξει την υγρασία στο 55%....μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο με πρίζα ;μάλλον όχι οι morris me wifi k tuya local παιζουν κανονικα κ τοπικα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gippas Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, Wspr είπε Συμφωνώ ,το θέμα είναι να δουλεύει ομως...πχ θέλω να τον βάλω 11-2 που λείπω απ' το σπίτι για να ρίξει την υγρασία στο 55%....μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο με πρίζα ;μάλλον όχι Φυσικά και μπορείς να το κάνεις πολύ εύκολα με Home Assistant. Ένας απλός αυτοματισμός. Με trigger την υγρασία από τον αισθητήρα που θα έχεις στο δωμάτιο, conditions να λείπεις από το σπίτι και να είναι 11-2 και action να ανάβει (αν είναι πάνω από 55% η υγρασία) ή σβήνει (αν είναι κάτω από 55%) η πρίζα και επομένως ο αφυγραντήρας. Αν έχεις διάθεση και πάρεις και μια πρίζα που μετράει κατανάλωση, φτιάχνεις και έναν αυτοματισμό που όταν είναι αναμμένη η πρίζα αλλά δεν τραβάει ενέργεια γιατί ο αφυγραντήρας είναι γεμάτος, να βγαίνει μια ειδοποίηση πως ο αφυγραντήρας θέλει άδειασμα. Από την εμπειρία μου είναι και πιο ακριβής η μέτρηση της υγρασίας με εξωτερικό αισθητήρα γιατί ο αισθητήρας υγρασίας του αφυγραντήρα δείχνει χαμηλότερη υγρασία γενικά, αφού είναι σε χώρο με μικρότερη υγρασία λόγω αφυγραντήρα. Επεξ/σία 4 Νοεμβρίου 2022 από gippas Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα