netvoice Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, nzeppos είπε Ερώτηση για ηλεκτροβάνες, μιας και πολύ λίγο που έψαξα δεν βρήκα κάτι σχετικό ενώ φυσικά ο ίδιος είμαι άσχετος με το άθλημα. Στην εγκατάσταση για το ζεστό στα μπάνια θα έρχεται από τη μία το νερό του ηλιακού θερμοσίφωνα και από την άλλη το μπόιλερ που θα ζεσταίνεται μέσω αντλίας θερμότητας (η οποία θα χρησιμοποιείται για ενδοδαπέδια). Οι σωλήνες καταλήγουν στο υπόγειο, οπότε η σκέψη είναι να μπει εκεί κάτω μια ηλεκτροβάνα, με την οποία θα διαλέγω από που θα παίρνω το ζεστό νερό (ηλιακός το καλοκαίρι, αντλία το χειμώνα ή όπως βολέψει τελοσπάντων). Έχουμε προτάσεις για compact έξυπνες ηλεκτροβάνες που μπορούν να κάνουν αυτή τη δουλειά ή θα χρειαστεί να μπει κλασική ηλεκτροβάνα που θα ελέγχεται μέσω sonoff ή κάτι αντίστοιχο; Θα τσεκάρω και με υδραυλικό και μηχανικό προφανώς, αλλά ακόμα είμαι στο αρχικό στάδιο και μαζεύω γνώμες από παντού. Η εναλλακτική του υδραυλικού ήταν για μπόιλερ να χρησιμοποιηθεί μόνο αυτό του ηλιακού (φαντάζομαι τριπλής ενέργειας ή πως τα λένε), που δεν μου αρέσει η ιδέα γιατί αν πάθει κάτι το δοχείο ή οι εξωτερικοί σωλήνες (από παγετό ή οτιδήποτε) μετά θα έχω single point of failure. Οπότε boiler στο υπόγειο και smart ηλεκτροβάνα για να τη ρυθμίζω όποτε θέλω χωρίς να κατεβαίνω κάτω. Kαλησπέρα, θα χρειαστείς 2 δοχεία, το ένα buffer 3πλης ενέργειας με 2 εναλλάκτες για την ενδοδαπέδια θέρμανση και ακόμα ένα boiler 3πλης ενέργειας με 2 εναλλάκτες για τα ΖΝΧ. Θα φτιάξεις ενα κύκλωμα βεβιασμένης κυκλοφορίας από τα ηλιακά στο boiler για τα νερά χρήσης το οποίο με τρίοδη θα περνάει και νερά στο buffer της ενδοδαπέδιας όταν υπάρχει ηλιοφάνεια, θα έχεις δωρέαν θέρμανση από τον ήλιο τον χειμώνα. Τώρα η αντλία που 'βλέπει' το buffer θα έχει τρίοδη να γυρνάει και νερά (αλλό κύκλωμα) στο boiler για τα νερά χρήσης όταν δέν έχει ήλιο. Το ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ειναι η ενδοδαπέδια τόσο στην προσαρμογή όσο και στην επιστροφή να πηγαίνει στο buffer και όχι απευθείας στην αντλία, ο λόγος ειναι πολλά Start/Stop λόγω μικρού όκγου νερού και μεγάλοι λογαριασμοί ρεύματος. Άκομα ενα TIP, η αντλία να ειναι όσο ποιο μικρή γίνεται σε KW και να ειναι INVERTER !!! Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2022 από netvoice 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 2 ώρες πριν, netvoice είπε Kαλησπέρα, θα χρειαστείς 2 δοχεία, το ένα buffer 3πλης ενέργειας με 2 εναλλάκτες για την ενδοδαπέδια θέρμανση και ακόμα ένα boiler 3πλης ενέργειας με 2 εναλλάκτες για τα ΖΝΧ. Θα φτιάξεις ενα κύκλωμα βεβιασμένης κυκλοφορίας από τα ηλιακά στο boiler για τα νερά χρήσης το οποίο με τρίοδη θα περνάει και νερά στο buffer της ενδοδαπέδιας όταν υπάρχει ηλιοφάνεια, θα έχεις δωρέαν θέρμανση από τον ήλιο τον χειμώνα. Τώρα η αντλία που 'βλέπει' το buffer θα έχει τρίοδη να γυρνάει και νερά (αλλό κύκλωμα) στο boiler για τα νερά χρήσης όταν δέν έχει ήλιο. Το ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ειναι η ενδοδαπέδια τόσο στην προσαρμογή όσο και στην επιστροφή να πηγαίνει στο buffer και όχι απευθείας στην αντλία, ο λόγος ειναι πολλά Start/Stop λόγω μικρού όκγου νερού και μεγάλοι λογαριασμοί ρεύματος. Άκομα ενα TIP, η αντλία να ειναι όσο ποιο μικρή γίνεται σε KW και να ειναι INVERTER !!! Καλά τα λες. Πολύ μπροστά το buffer 3πλης με ηλιοθερμία, θες όμως και μεγάλους συλλέκτες για να πεις ότι κανείς κάτι. Το τελευταίο tip βέβαια είναι λίγο παγίδα αν δεν ερμηνευτεί σωστά και πλασάρει ο πωλητής την αντλία μόνο με την ονομαστική της απόδοση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
netvoice Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2022 8 ώρες πριν, mechpanos είπε Καλά τα λες. Πολύ μπροστά το buffer 3πλης με ηλιοθερμία, θες όμως και μεγάλους συλλέκτες για να πεις ότι κανείς κάτι. Θέλεις 6 m2 για 100m2 σπίτι, κοστος 170€ / 2 m2, δεν το λές και ακριβό, δουλεύει για πάντα χωρίς προβλήματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2022 15 ώρες πριν, netvoice είπε Το ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ειναι η ενδοδαπέδια τόσο στην προσαρμογή όσο και στην επιστροφή να πηγαίνει στο buffer και όχι απευθείας στην αντλία, ο λόγος ειναι πολλά Start/Stop λόγω μικρού όκγου νερού και μεγάλοι λογαριασμοί ρεύματος. Τώρα έχουμε ξεφύγει εντελώς από την υπόθεση "smart" αλλά να κάνω μια τελευταία ερώτηση μιας και βρήκα τους ειδικούς εδώ: πόσο μικρό είναι το "μικρό"; Πόσο μεγάλο πρέπει να είναι το buffer δηλαδή; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, nzeppos είπε Τώρα έχουμε ξεφύγει εντελώς από την υπόθεση "smart" αλλά να κάνω μια τελευταία ερώτηση μιας και βρήκα τους ειδικούς εδώ: πόσο μικρό είναι το "μικρό"; Πόσο μεγάλο πρέπει να είναι το buffer δηλαδή; Ανάλογα τι θέλεις να κάνεις, αν κάνεις αυτά τα κόλπα που λέει ο @netvoice θες μεγάλο, 500lt+ ας πούμε, για να μπορεί να φορτίσει θερμά νερά από όταν έχει λιακάδα και η αντλία δεν τα χρειάζεται και τόσο, και να στα δώσει πιο μετά. Αν δεν κάνεις ηλιοθερμίες κλπ, ένα μικρό, τόσο όσο χρειάζεται το κύκλωμα νερού σου για να έχει την βέλτιστη ποσότητα λειτουργίας που ζητάει το τεχνικό εγχειρίδιο της αντλίας. Από την στιγμή που η αντλία είναι inverter, δεν χρειάζεσαι δοχείο αδρανείας για "εξοικονόμηση" στην διάρκεια της ημέρας. Μια σκέψη θα ήταν "μα το φορτίζω το βράδυ με το νυχτερινό με μισό κόστος" ναι, αλλά το βράδυ έχει και το μισό cop η αντλία, οπότε μια η άλλη. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
portomarko Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2022 Προτείνω να φτιαχτεί ένα θέμα "Σπίτι και Ενέργεια" θεωρώ ότι υπάρχει ενδιαφέρον αλλά και θα υπάρχει μεγαλύτερο όσο περναει ο καιρός. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
netvoice Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, mechpanos είπε Από την στιγμή που η αντλία είναι inverter, δεν χρειάζεσαι δοχείο αδρανείας... Tήν έχουμε ξανα κάνει αυτή τη συζήτηση μερικές σελίδες πίσω και σου δικαιολόγισα το γιατί.. 3 ώρες πριν, nzeppos είπε Τώρα έχουμε ξεφύγει εντελώς από την υπόθεση "smart" αλλά να κάνω μια τελευταία ερώτηση μιας και βρήκα τους ειδικούς εδώ: πόσο μικρό είναι το "μικρό"; Πόσο μεγάλο πρέπει να είναι το buffer δηλαδή; Αν το HVAC δεν ανήκει στο smart home τι ανήκει πως ανάβουμε μια λάμπα ? Επεξ/σία 21 Οκτωβρίου 2022 από netvoice Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mixos23 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλημερες, ψαχνω φωτιστικα για το μπαλκονι,αργοτερα σκεφτομαι να τα κουμπωσω στον HA , πχ αν πιασει κατι η καμερα στο μπαλκονι να ανοιγουν κλπ... Πιο εμπιστη λυση ειναι να βαλω smart λαμπα η ενδιαμεσο διακοπτη ? Νιωθω πως η δευτερη λυση ειναι πιο εμπιστη μιας και βλεπω πολλες φορες λαμπες να χανουν συνδεση και παρομοια θεματα. Επεξ/σία 26 Οκτωβρίου 2022 από mixos23 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gippas Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 2 ώρες πριν, mixos23 είπε Καλημερες, ψαχνω φωτιστικα για το μπαλκονι,αργοτερα σκεφτομαι να τα κουμπωσω στον HA , πχ αν πιασει κατι η καμερα στο μπαλκονι να ανοιγουν κλπ... Πιο εμπιστη λυση ειναι να βαλω smart λαμπα η ενδοιαμεσο διακοπτη ? Νιωθω πως η δευτερη λυση ειναι πιο εμπιστη μιας και βλεπω πολλες φορες λαμπες να χανουν συνδεση και παρομοια θεματα. Πιο αξιόπιστη και εύκολη λύση ο έξυπνος διακόπτης αν δεν σε ενδιαφέρει να αυξομειώνεις την έντασή τους. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tsino Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 8 hours ago, mixos23 said: Καλημερες, ψαχνω φωτιστικα για το μπαλκονι,αργοτερα σκεφτομαι να τα κουμπωσω στον HA , πχ αν πιασει κατι η καμερα στο μπαλκονι να ανοιγουν κλπ... Πιο εμπιστη λυση ειναι να βαλω smart λαμπα η ενδιαμεσο διακοπτη ? Νιωθω πως η δευτερη λυση ειναι πιο εμπιστη μιας και βλεπω πολλες φορες λαμπες να χανουν συνδεση και παρομοια θεματα. Ποια κάμερα έχεις στο μπαλκόνι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dm_mlnk Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 20/10/2022 στις 8:10 ΜΜ, netvoice είπε Kαλησπέρα, θα χρειαστείς 2 δοχεία, το ένα buffer 3πλης ενέργειας με 2 εναλλάκτες για την ενδοδαπέδια θέρμανση και ακόμα ένα boiler 3πλης ενέργειας με 2 εναλλάκτες για τα ΖΝΧ. Θα φτιάξεις ενα κύκλωμα βεβιασμένης κυκλοφορίας από τα ηλιακά στο boiler για τα νερά χρήσης το οποίο με τρίοδη θα περνάει και νερά στο buffer της ενδοδαπέδιας όταν υπάρχει ηλιοφάνεια, θα έχεις δωρέαν θέρμανση από τον ήλιο τον χειμώνα. Τώρα η αντλία που 'βλέπει' το buffer θα έχει τρίοδη να γυρνάει και νερά (αλλό κύκλωμα) στο boiler για τα νερά χρήσης όταν δέν έχει ήλιο. Το ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ειναι η ενδοδαπέδια τόσο στην προσαρμογή όσο και στην επιστροφή να πηγαίνει στο buffer και όχι απευθείας στην αντλία, ο λόγος ειναι πολλά Start/Stop λόγω μικρού όκγου νερού και μεγάλοι λογαριασμοί ρεύματος. Άκομα ενα TIP, η αντλία να ειναι όσο ποιο μικρή γίνεται σε KW και να ειναι INVERTER !!! Κάτι τέτοιο προτείνεις δλδ. μάλλον εβαλα περισσοτερες βαλβιδες αντιεπιστροφης απο οτι απαιτειται για ενα βασικο σκαριφημα Επεξ/σία 28 Οκτωβρίου 2022 από dm_mlnk 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
netvoice Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Στις 28/10/2022 στις 12:02 ΠΜ, dm_mlnk είπε Κάτι τέτοιο προτείνεις δλδ. μάλλον εβαλα περισσοτερες βαλβιδες αντιεπιστροφης απο οτι απαιτειται για ενα βασικο σκαριφημα Ναι.. ωραίο σχέδιο !! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spysoumi Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Καλησπέρα, θέλω να ξεκινήσω ένα smart home. Θέλω μία(το πολύ δύο) κάμερες, έναν το πολύ δύο αισθητήρες κίνησης(person detection), 3 λάμπες λευκές και κάνα δυο διακόπτες(όχι τέτοιους που αντικαθιστούν τους μανήσιους του σπιτιού) Παρακαλώ να μου προτείνετε συσκευές. Είμαι σχετικοάσχετος. Είμαι της samsung οικοσυστήματος. Κοίταξα το aetotec, με χάλασε ότι το βρήκα με UK μπίζα..... Υπάρχει κάπου με EU;; Προτείνεται κάποιο άλλο; Ένα smart hub τύπου google nest mini θα έκανε την δουλεία που θέλω;;; Ποιο πρωτόκολλο είναι ποιο χρήσιμο-αξιόπιστο(zigbee ή z-wave);;; Έχω κι άλλες απορίες αλλά θα σας κουράσω σταδιακά. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποιον ασχοληθεί με τις απορίες μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Spect~ Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Moderators Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 11 ώρες πριν, spysoumi είπε Καλησπέρα, θέλω να ξεκινήσω ένα smart home. Θέλω μία(το πολύ δύο) κάμερες, έναν το πολύ δύο αισθητήρες κίνησης(person detection), 3 λάμπες λευκές και κάνα δυο διακόπτες(όχι τέτοιους που αντικαθιστούν τους μανήσιους του σπιτιού) Παρακαλώ να μου προτείνετε συσκευές. Είμαι σχετικοάσχετος. Είμαι της samsung οικοσυστήματος. Κοίταξα το aetotec, με χάλασε ότι το βρήκα με UK μπίζα..... Υπάρχει κάπου με EU;; Προτείνεται κάποιο άλλο; Ένα smart hub τύπου google nest mini θα έκανε την δουλεία που θέλω;;; Ποιο πρωτόκολλο είναι ποιο χρήσιμο-αξιόπιστο(zigbee ή z-wave);;; Έχω κι άλλες απορίες αλλά θα σας κουράσω σταδιακά. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποιον ασχοληθεί με τις απορίες μου. Zwave είναι καλύτερο αλλά επειδή είναι proprietary οι συσκευές του είναι πιο ακριβές. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elvor Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Στις 20/10/2022 στις 8:10 ΜΜ, netvoice είπε Kαλησπέρα, θα χρειαστείς 2 δοχεία, το ένα buffer 3πλης ενέργειας με 2 εναλλάκτες για την ενδοδαπέδια θέρμανση και ακόμα ένα boiler 3πλης ενέργειας με 2 εναλλάκτες για τα ΖΝΧ. Θα φτιάξεις ενα κύκλωμα βεβιασμένης κυκλοφορίας από τα ηλιακά στο boiler για τα νερά χρήσης το οποίο με τρίοδη θα περνάει και νερά στο buffer της ενδοδαπέδιας όταν υπάρχει ηλιοφάνεια, θα έχεις δωρέαν θέρμανση από τον ήλιο τον χειμώνα. Τώρα η αντλία που 'βλέπει' το buffer θα έχει τρίοδη να γυρνάει και νερά (αλλό κύκλωμα) στο boiler για τα νερά χρήσης όταν δέν έχει ήλιο. Το ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ειναι η ενδοδαπέδια τόσο στην προσαρμογή όσο και στην επιστροφή να πηγαίνει στο buffer και όχι απευθείας στην αντλία, ο λόγος ειναι πολλά Start/Stop λόγω μικρού όκγου νερού και μεγάλοι λογαριασμοί ρεύματος. Άκομα ενα TIP, η αντλία να ειναι όσο ποιο μικρή γίνεται σε KW και να ειναι INVERTER !!! Το ίδιο μπορεί να γίνει και με λέβητα pellet; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα