gippas Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2022 Στις 11/10/2022 στις 7:18 ΜΜ, tvkal είπε Και εγώ σε αυτές τις δύο έχω καταλήξει και μελετούσα σοβαρά την Switchbot που ειναι και φτηνότερη. Αλλά τι εννοείς δεν κρατά την πόρτα ανοιχτή ? Δεν κρατά το μάνταλο-γλωσίδι που έχουν οι δικές μας κλειδαριες ? Ναι, δεν κρατάει το μάνταλο - γλωσσίδι. Υπάρχει και σχετικό βίντεο στην πρώτη κριτική εδώ: SwitchBot Smart Lock, Bluetooth Electronic Deadbolt, Keyless Entry Door Lock, Smart Lock for Front Door, Compatible with WiFi Bridge (Sold Separately), Keyless Lock Fits Your Existing Deadbolt : Amazon.de: Home & Kitchen Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Theo X Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2022 2 ώρες πριν, gippas είπε Ναι, δεν κρατάει το μάνταλο - γλωσσίδι. Υπάρχει και σχετικό βίντεο στην πρώτη κριτική εδώ: SwitchBot Smart Lock, Bluetooth Electronic Deadbolt, Keyless Entry Door Lock, Smart Lock for Front Door, Compatible with WiFi Bridge (Sold Separately), Keyless Lock Fits Your Existing Deadbolt : Amazon.de: Home & Kitchen Ίσως η συγκεκριμένη πόρτα θέλει πολύ δύναμη για ανοίξει... Το ρισκάρεις όμως; Πάντως διαβάζωντας κριτικές και reviews, το Nuki φαίνεται πιο εξελιγμένο και ολοκληρωμένο. Η διαφορά τιμής βέβαια είναι αρκετά μεγάλη. Έχω τον Nuki 2 (και το opener) στο οποίο ένα μικρό πρόβλημα είναι η όχι πάντα σωστή απεικόνιση αν η πόρτα είναι ανοιχτή ή όχι. Στο v3 πάντως το έλυσαν με νέο σένσορα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gippas Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2022 3 ώρες πριν, Theo X είπε Ίσως η συγκεκριμένη πόρτα θέλει πολύ δύναμη για ανοίξει... Το ρισκάρεις όμως; Πάντως διαβάζωντας κριτικές και reviews, το Nuki φαίνεται πιο εξελιγμένο και ολοκληρωμένο. Η διαφορά τιμής βέβαια είναι αρκετά μεγάλη. Έχω τον Nuki 2 (και το opener) στο οποίο ένα μικρό πρόβλημα είναι η όχι πάντα σωστή απεικόνιση αν η πόρτα είναι ανοιχτή ή όχι. Στο v3 πάντως το έλυσαν με νέο σένσορα. Δεν νομίζω πως το βίντεο είναι μοναδική περίπτωση. Και στο Reddit χρήστες το αναφέρουν: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geofak Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2022 Έχω το θερμοστάτη RDE100 της Siemens και σώματα με αυτές τις βαλβίδες. Μπορώ να τις αντικαταστήσω με smart? πχ με αυτή ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Wspr Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2022 Καλησπέρα στη παρεα Αποφάσισα να αρχίσω σιγά σιγά τους πειραματισμούς για smart home και έχω το εξής προβλημα: Έχω βάλει πχ 3 σποτ yeelight στο μπανιο με απλό touch διακόπτη(όχι smart)χωρίς ουδέτερο.Μπορω να ανοίγω κλείνω τα 2 σποτ απ' το κινητό και όλα καλά.οταν όμως πάω να κλείσω και το 3ο,υποθέτω ότι χάνεται το ρεύμα απ' το κύκλωμα,πέφτει ο διακόπτης στο off και δεν μπορώ να ξανααναψω απομακρυσμένα. Στη κουζίνα που έχω ένα mi ceiling light δεν συμβαίνει αυτό αλλά εκεί πιστεύω ότι το φωτιστικό έχει τροφοδοτικό οπότε κρατάει ρεύμα και γι'αυτό δεν πεφτει ο διακόπτης. Τι κάνω σε αυτή τη περίπτωση;βάζω τροφοδοτικο πχ στο μπάνιο η ο μόνος τρόπος να γίνει η δουλειά είναι μερεμετι και ουδέτερο;(έχω γυψοσανίδα και μπριζα κάτω απ' τους διακόπτες οπότε φαντάζομαι θα είναι εύκολη δουλειά,μπορει να κάνω και λάθος βέβαια) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostaskontis Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2022 19 ώρες πριν, geofak είπε Έχω το θερμοστάτη RDE100 της Siemens και σώματα με αυτές τις βαλβίδες. Μπορώ να τις αντικαταστήσω με smart? πχ με αυτή ; αυτο που δειχνεις στην φωτο ειναι διακοπτης,για να βαλεις θερμοστατικη κεφαλη χρειαζεται το σωμα να εχει εγκατεστημενη συμβατη θερμοστατικη βαλβιδα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tvkal Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2022 19 ώρες πριν, geofak είπε Έχω το θερμοστάτη RDE100 της Siemens και σώματα με αυτές τις βαλβίδες. Μπορώ να τις αντικαταστήσω με smart? πχ με αυτή ; Πρέπει να αντικαταστήσεις τις βαλβίδες πρώτα με θεροστατικές βαλβίδες. Εγώ που είχα ίδιες τις αντικατέστησα με αλλες που προορίζονται για θερμοστατικές βαλβίδες είτε smart, είτε όχι. Μετά εκεί που βιδώνει ο τυπικός θερμοστατικός διακόπτης βιδώνει ο smart. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geofak Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2022 Οκ, το κατάλαβα, άρα θέλει αλλαγή εκεί και μετά smart. Ευχαριστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Theo X Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Στις 14/10/2022 στις 2:36 ΜΜ, gippas είπε Δεν νομίζω πως το βίντεο είναι μοναδική περίπτωση. Και στο Reddit χρήστες το αναφέρουν: Κατάλαβα. Το Nuki πάντως το κάνει αυτό και μάλιστα μπορείς να ορίσεις τα πόσα δευτερόλεπτα θα το κρατάει ανοιχτό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Ερώτηση για ηλεκτροβάνες, μιας και πολύ λίγο που έψαξα δεν βρήκα κάτι σχετικό ενώ φυσικά ο ίδιος είμαι άσχετος με το άθλημα. Στην εγκατάσταση για το ζεστό στα μπάνια θα έρχεται από τη μία το νερό του ηλιακού θερμοσίφωνα και από την άλλη το μπόιλερ που θα ζεσταίνεται μέσω αντλίας θερμότητας (η οποία θα χρησιμοποιείται για ενδοδαπέδια). Οι σωλήνες καταλήγουν στο υπόγειο, οπότε η σκέψη είναι να μπει εκεί κάτω μια ηλεκτροβάνα, με την οποία θα διαλέγω από που θα παίρνω το ζεστό νερό (ηλιακός το καλοκαίρι, αντλία το χειμώνα ή όπως βολέψει τελοσπάντων). Έχουμε προτάσεις για compact έξυπνες ηλεκτροβάνες που μπορούν να κάνουν αυτή τη δουλειά ή θα χρειαστεί να μπει κλασική ηλεκτροβάνα που θα ελέγχεται μέσω sonoff ή κάτι αντίστοιχο; Θα τσεκάρω και με υδραυλικό και μηχανικό προφανώς, αλλά ακόμα είμαι στο αρχικό στάδιο και μαζεύω γνώμες από παντού. Η εναλλακτική του υδραυλικού ήταν για μπόιλερ να χρησιμοποιηθεί μόνο αυτό του ηλιακού (φαντάζομαι τριπλής ενέργειας ή πως τα λένε), που δεν μου αρέσει η ιδέα γιατί αν πάθει κάτι το δοχείο ή οι εξωτερικοί σωλήνες (από παγετό ή οτιδήποτε) μετά θα έχω single point of failure. Οπότε boiler στο υπόγειο και smart ηλεκτροβάνα για να τη ρυθμίζω όποτε θέλω χωρίς να κατεβαίνω κάτω. Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2022 από nzeppos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NikosKallithea Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Εγω εχω αυτο που είπες ηλεκτροβανα με sonoff, μια στις τοσες που δεν εχω ηλιακό τον χρόνο την γυρίζω όσο διαρκει το μπάνιο μου και μετά πάλι πισω. Βέβαια εγω εχω φα, αλλα αυτο δεν εχει σημασία στην περιπτωση μας. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nkarama Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 43 λεπτά πριν, nzeppos είπε Ερώτηση για ηλεκτροβάνες, μιας και πολύ λίγο που έψαξα δεν βρήκα κάτι σχετικό ενώ φυσικά ο ίδιος είμαι άσχετος με το άθλημα. Στην εγκατάσταση για το ζεστό στα μπάνια θα έρχεται από τη μία το νερό του ηλιακού θερμοσίφωνα και από την άλλη το μπόιλερ που θα ζεσταίνεται μέσω αντλίας θερμότητας (η οποία θα χρησιμοποιείται για ενδοδαπέδια). Οι σωλήνες καταλήγουν στο υπόγειο, οπότε η σκέψη είναι να μπει εκεί κάτω μια ηλεκτροβάνα, με την οποία θα διαλέγω από που θα παίρνω το ζεστό νερό (ηλιακός το καλοκαίρι, αντλία το χειμώνα ή όπως βολέψει τελοσπάντων). Έχουμε προτάσεις για compact έξυπνες ηλεκτροβάνες που μπορούν να κάνουν αυτή τη δουλειά ή θα χρειαστεί να μπει κλασική ηλεκτροβάνα που θα ελέγχεται μέσω sonoff ή κάτι αντίστοιχο; Θα τσεκάρω και με υδραυλικό και μηχανικό προφανώς, αλλά ακόμα είμαι στο αρχικό στάδιο και μαζεύω γνώμες από παντού. Η εναλλακτική του υδραυλικού ήταν για μπόιλερ να χρησιμοποιηθεί μόνο αυτό του ηλιακού (φαντάζομαι τριπλής ενέργειας ή πως τα λένε), που δεν μου αρέσει η ιδέα γιατί αν πάθει κάτι το δοχείο ή οι εξωτερικοί σωλήνες (από παγετό ή οτιδήποτε) μετά θα έχω single point of failure. Οπότε boiler στο υπόγειο και smart ηλεκτροβάνα για να τη ρυθμίζω όποτε θέλω χωρίς να κατεβαίνω κάτω. Το μπόιλερ θα ζεσταίνετε μόνο απο την αντία θερμότητας? γιατι η θερμοκρασία στο κύκλωμα της ενοδαπέδιας είναι τόσο μικρή που δεν φτάνει ούτε για πλάκα να ζεστάνει νερό για μπάνιο... Οπότε άδικος κόπος και έξοδα οι εξτρα σωληνώσεις.. Καλύτερα πήγαινε σωληνώσεις απο τον ηλιακό στο μπόιλερ... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, nzeppos είπε Ερώτηση για ηλεκτροβάνες, μιας και πολύ λίγο που έψαξα δεν βρήκα κάτι σχετικό ενώ φυσικά ο ίδιος είμαι άσχετος με το άθλημα. Στην εγκατάσταση για το ζεστό στα μπάνια θα έρχεται από τη μία το νερό του ηλιακού θερμοσίφωνα και από την άλλη το μπόιλερ που θα ζεσταίνεται μέσω αντλίας θερμότητας (η οποία θα χρησιμοποιείται για ενδοδαπέδια). Οι σωλήνες καταλήγουν στο υπόγειο, οπότε η σκέψη είναι να μπει εκεί κάτω μια ηλεκτροβάνα, με την οποία θα διαλέγω από που θα παίρνω το ζεστό νερό (ηλιακός το καλοκαίρι, αντλία το χειμώνα ή όπως βολέψει τελοσπάντων). Έχουμε προτάσεις για compact έξυπνες ηλεκτροβάνες που μπορούν να κάνουν αυτή τη δουλειά ή θα χρειαστεί να μπει κλασική ηλεκτροβάνα που θα ελέγχεται μέσω sonoff ή κάτι αντίστοιχο; Θα τσεκάρω και με υδραυλικό και μηχανικό προφανώς, αλλά ακόμα είμαι στο αρχικό στάδιο και μαζεύω γνώμες από παντού. Η εναλλακτική του υδραυλικού ήταν για μπόιλερ να χρησιμοποιηθεί μόνο αυτό του ηλιακού (φαντάζομαι τριπλής ενέργειας ή πως τα λένε), που δεν μου αρέσει η ιδέα γιατί αν πάθει κάτι το δοχείο ή οι εξωτερικοί σωλήνες (από παγετό ή οτιδήποτε) μετά θα έχω single point of failure. Οπότε boiler στο υπόγειο και smart ηλεκτροβάνα για να τη ρυθμίζω όποτε θέλω χωρίς να κατεβαίνω κάτω. Είσαι συνειδητοποιημένος χρήστης ηλιακού βεβιασμένης το ξέρεις έτσι; Λοιπόν επειδή έτσι όπως το λες θα θες 2 μπόιλερ 1 της αντλίας και 1 του ηλιακού, το πιο cost effective αλλά και τεχνικά σωστό για εσένα σύστημα είναι ή να βάλεις μόνο την αντλία, ή να ακολουθήσεις την εναλλακτική του υδραυλικού, ή να βάλεις ένα μπόιλερ στο υπόγειο που θα παίρνει από την αντλία, και συλλέκτες επάνω που θα στέλνουν στο υπόγειο με κυκλοφορητάκι. Έχει η sammler ένα έξυπνο κιτ με ηλιακό πανελάκι και dc κυκλοφορητή, που παίρνει μόνος του όποτε έχει ήλιο. Από την αντλία προς το μπόιλερ μπαίνει 3οδη, που κόβει τα νερά από το δίκτυο θέρμανσης και τα εκτρέπει προς το μπόιλερ, ανεβάζοντας την θερμοκρασία όσο πρέπει γιατί φυσικά με 30 βαθμούς της ενδοδαπέδιας, δεν ζεσταίνεις νερό. Εκεί καλό θα ήταν να συζητηθεί με τον υδραυλικό και τον μηχανικό, να μπει θερμομικτική ώστε, τα νερά 50-55 που θα έχουν φτάσει προς το κύκλωμα του ηλιακού και θα έχουν πληρώσει την σωλήνωση, να μην περάσουν απευθείας στην ενδοδαπέδια, όταν ξαναγυρίσει η τρίοδη στο κύκλωμα θέρμανσης. Δεν συμφωνώ με έξτρα ηλεκτροβάνες και έξτρα smart συστήματα, γιατί βάζεις extra σημεία αποτυχίας. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Σωστό. Είχα ψάξει παλιότερα το σύστημα βεβιασμένης με συλλέκτες στην σκεπή και μπόιλερ στο υπόγειο, γιατί για αισθητικούς λόγους δεν ήθελα με τίποτα να βάλω ολόκληρο ηλιακό πάνω στο κεραμίδι-πάνελ της στέγης. Δεν προχώρησε πολύ η ιδέα για διάφορους λόγους, αλλά έτσι όπως το λες έχεις απόλυτο δίκιο. Θα το συζητήσω με τον υδραυλικό/μηχανικό να δούμε που θα καταλήξουμε. Ευχαριστώ. 5 ώρες πριν, nkarama είπε Το μπόιλερ θα ζεσταίνετε μόνο απο την αντία θερμότητας? γιατι η θερμοκρασία στο κύκλωμα της ενοδαπέδιας είναι τόσο μικρή που δεν φτάνει ούτε για πλάκα να ζεστάνει νερό για μπάνιο... Οπότε άδικος κόπος και έξοδα οι εξτρα σωληνώσεις.. Καλύτερα πήγαινε σωληνώσεις απο τον ηλιακό στο μπόιλερ... Καλή παρατήρηση. Αυτό δεν μου το διευκρίνισαν γιατί έκανα την αρχική κουβέντα με τον εργολάβο, όχι με τον ίδιο τον υδραυλικό (που πρακτικά πρότεινε τον ηλιακό τριπλής ενέργειας). Το κρατάω για να το αναλύσουμε κι αυτό. Ευχαριστώ. Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2022 από nzeppos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nkarama Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, nzeppos είπε εργολάβο, όχι με τον ίδιο τον υδραυλικό Λέξεις ασύμβατες με την ποιότητα, τεχνογνωσία, σοβαρότητα της κατασκευής μιας ενδοδαπέδιας!!! ΜΑΚΡΙΑ!!! συνενοήσου με γνωστές εταιρείες που το κατέχουν το άθλημα.. Γιατί δεν λέει να ξυλώνεις πατώματα μετά.... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα