Magnum Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, ReBeLoS είπε εχεις καποιο λινκ ? Εδώ & Εδώ Την άνοιξη που το πήρα το είχε προσφορά με 35€. Πριν 2 μέρες το είδα στα 52€ και τώρα βλέπω στα 64€ ! Τωρινή τιμή είναι 43€ που βλέπω.... (Το πρώτο είναι από την αγορά μου και το δεύτερο η υπάρχουσα που υπάρχει στο site ) Υπάρχουν και στο Ali από διάφορες εταιρίες, αν κατάλαβα καλά είναι όλα κόπιες της Tuya... Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2022 από Magnum Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mixos23 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, gippas είπε Αμερικανιές. Αν βρεις μερακλή κλειδαρά ίσως μπορεί να στην εγκαταστήσει. Αλλά γιατί να μην πάρεις μια Nuki να τελειώνεις; Εγώ σκέφτομαι και την Switchbot, με μόνο μείον πως διάβασα ότι δεν κρατάει την πόρτα ανοιχτή αν δεν υπάρχει χερούλι απ'έξω. Ίσως να προστεθεί αργότερα η δυνατότητα. Ειμα ασχετος googlara και μου εβγαλε μεταξυ αλλων και αυτη, οκ θα τις δω αυτες που εγραψες θενξς ! για camera doorbell? νομιζω προτιμω κατι σε wired να μην εχω την μανουρα με μπαταριες, και αν γινεται να κουμπωνει σε nvr. Ειδα τo Reolink Smart 2K+ Wired PoE , αλλα απο οσα καταλαβα για να εχεις φουλ functionality πρεπει να το δουλεψεις με το δικο τους nvr. Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2022 από mixos23 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mixos23 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 αρχισα να νιωθω χαμενος.. και για να μην γραφω καθε τρεις και λιγο και σας ζαλιζω και εσας γραφω στο περιπου τι σκεφτομαι και να μου πειτε προς τα κινηθω, αν εχει την καλοσυνη καποιος βεβαια. ! καταλαβαινω οτι μπορει να σας σπαω τα @@ αν ειναι να πληρωσω και καποιον ! Στο σπιτι εχουν περαστει μονο τα καλωδια προς το πινακα (ειναι αδειος ακομη), διαβαζω για wifi, zigbee και ολα αυτα και δεν εχω ιδεα. μιας και λετε οτι ειναι καλυτερη επιλογη το zigbee Το μονο που εχω αγορασει ειναι 2 shelly plus 2pm για τα ρολα. 1) ποιο ειναι αντιστοιχο που θα κουμπωσω πισω απο διακοπτες/πριζα για να γινει "smart" σε zigbee? 2) θα βαλω led ταινιες λογικα της govee , αυτο οπως και να εχει θα φορτωθει στο wifi ετσι δεν ειναι ? 3) θα βαλω smart διακοπτες αλλα επειδη θελω να αλλαζω και χρωματα,θερμο-ψυχρο σκεφτομαι και λαμπες πχ hue, αυτες θελουν και το bluetooth bridge. αν βαλω λαμπες wifi και αυτες θα φορτωθουν στο wifi ασχετα αν εχω zigbee διακοπτες σωστα ? Σκεφτομαι οτι και zigbee να παιξω παλι αρκετα θα πρεπει να κουμπωσουν στο wifi. 4a) μετα απο ωρες που διαβαζω στο συγκεκριμενο θεμα εδω. για να δω αν ψιλοκαταλαβα καλα. τα wifi συνδεονται στο wifi network αλλα καποιοι λενε οτι "φορτωνει" αν εκανα κατι σε "smart router" --> switch ---> home router --> isp . θα λυνοταν το θεμα αυτο η δεν εχει να κανει ? 4b) αν επιλεξω zigbee θα πρεπει να προμηθευτω καποιο mesh router ? 4c) και τελος αν εχω απο ολα, wifi,zigbee (ισως και bluetooth , px hue bridge) μπορουν να κουμπωσουν ολα στο HA και να φτιαξω απο εκει οτι θελησω ? αν ειχε καποιος την υπομονη να φτασει μεχρι να σαι καλα φιλε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Spect~ Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Moderators Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 11 λεπτά πριν, mixos23 είπε αρχισα να νιωθω χαμενος.. και για να μην γραφω καθε τρεις και λιγο και σας ζαλιζω και εσας γραφω στο περιπου τι σκεφτομαι και να μου πειτε προς τα κινηθω, αν εχει την καλοσυνη καποιος βεβαια. ! καταλαβαινω οτι μπορει να σας σπαω τα @@ αν ειναι να πληρωσω και καποιον ! Στο σπιτι εχουν περαστει μονο τα καλωδια προς το πινακα (ειναι αδειος ακομη), διαβαζω για wifi, zigbee και ολα αυτα και δεν εχω ιδεα. μιας και λετε οτι ειναι καλυτερη επιλογη το zigbee Το μονο που εχω αγορασει ειναι 2 shelly plus 2pm για τα ρολα. 1) ποιο ειναι αντιστοιχο που θα κουμπωσω πισω απο διακοπτες/πριζα για να γινει "smart" σε zigbee? 2) θα βαλω led ταινιες λογικα της govee , αυτο οπως και να εχει θα φορτωθει στο wifi ετσι δεν ειναι ? 3) θα βαλω smart διακοπτες αλλα επειδη θελω να αλλαζω και χρωματα,θερμο-ψυχρο σκεφτομαι και λαμπες πχ hue, αυτες θελουν και το bluetooth bridge. αν βαλω λαμπες wifi και αυτες θα φορτωθουν στο wifi ασχετα αν εχω zigbee διακοπτες σωστα ? Σκεφτομαι οτι και zigbee να παιξω παλι αρκετα θα πρεπει να κουμπωσουν στο wifi. 4a) μετα απο ωρες που διαβαζω στο συγκεκριμενο θεμα εδω. για να δω αν ψιλοκαταλαβα καλα. τα wifi συνδεονται στο wifi network αλλα καποιοι λενε οτι "φορτωνει" αν εκανα κατι σε "smart router" --> switch ---> home router --> isp . θα λυνοταν το θεμα αυτο η δεν εχει να κανει ? 4b) αν επιλεξω zigbee θα πρεπει να προμηθευτω καποιο mesh router ? 4c) και τελος αν εχω απο ολα, wifi,zigbee (ισως και bluetooth , px hue bridge) μπορουν να κουμπωσουν ολα στο HA και να φτιαξω απο εκει οτι θελησω ? αν ειχε καποιος την υπομονη να φτασει μεχρι να σαι καλα φιλε 1) Αυτο δουλευει με WiFi οποτε αν θες κατι σε zigbee θα πρεπει να βρεις κατι που να ειναι zigbee. 2) Αν ο κατασκευαστησ λεει οτι ειναι WiFi τοτε ναι θα συδνεθεει με αυτο. 3) Βαλε ή διακόπτες εξυπνους ή λαμπες οχι και τα δυο. περα απο τα περιττα έξοδα αν πχ σβησει την λαμπα απο τον διακοπτη δεν θα μπορεις να την αναψεις απο την εφαρμογη που αναβει το χρωμα και το αναποδο. Αν δηλαδη την σβησεις απο την εξυπνη λαμπα και να ανοιξεις τον διακόπτη δεν θα αναψει η λαμπα. Θεωρω οτι το χρωμα σε λαμπες ειναι περιττό. 4α) Μπορεις να κανεις ενα δικτυο μονο για τις εξυπνες συσκευες αν θελεις ναι. 4β)Αναλογα το στησιμο του σπιιτου. Αν στησεις πχ HomeAssistant με ενα zigbee stick τοτε εισαι ενταξει αλλιως θα πρεπει να παρεις καποιο hub 4γ)Ναι 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vagosman Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 22 ώρες πριν, gippas είπε Όχι, απλά όχι. Είχα rpi3 Β+ με SSD και με τις συσκευές (καμιά 30ρια) που είχα τότε σερνόταν και με είχε τρελάνει στα reboot, ενώ σερνόταν. Έβαλα NUC και βρήκα την ησυχία μου (ίσως και το RPI4 να είναι εξίσου καλό, καλή τύχη να το βρει κανείς) Tι είχες φορτώσει πάνω του; Graphanες κτλ; Προσωπικά δεν εχω (ακόμα τέτοια) θέματα ταχύτητας και αξιοπιστίας. Μονο μια φορά εχει "πέσει" με 1 έτος λειτουργίας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
djnoizeteck Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 11/10/2022 στις 5:26 ΜΜ, gippas είπε Όχι, απλά όχι. Είχα rpi3 Β+ με SSD και με τις συσκευές (καμιά 30ρια) που είχα τότε σερνόταν και με είχε τρελάνει στα reboot, ενώ σερνόταν. Έβαλα NUC και βρήκα την ησυχία μου (ίσως και το RPI4 να είναι εξίσου καλό, καλή τύχη να το βρει κανείς) Raspberry PI 4 8gb desktop kit παίζει στα 180 ευρά + αλλο ενα 50άρικο περίπου για εναν SSD και μια εξωτερική, είσαι περίπου στα 230. Δεν είναι τόσο θέμα το "αντε να το βρείς" το θέμα είναι τι να το κάνεις ενώ με τα ίδια λεφτά παίρνεις π.χ. αυτό με 180 + αλλα 50 για 8gb ram και εναν m2 και εχεις ενα μηχάνημα πολύ ανώτερο και απο το RPI4. https://www.skroutz.gr/s/30160981/Intel-NUC-Kit-NUC7PJYHN-Barebone-Pentium-Quad-Core-J5005.html Νομίζω δεν υπάρχει γενικά κανένας λόγος να αγοράσει κανεις pi πλέον σε αυτή την τιμή που είναι τα barebones Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2022 από djnoizeteck 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
marksk Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 αν έχεις μόνο rpi στην άκρη αξίζει, έτσι όπως είναι οι τιμές. πάντως σε rpi2 παίζει μια χαρά με ssd. πριν τον ssd έκανε reebot. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
djnoizeteck Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Βασικά εγώ προσωπικά δεν βρίσκω λόγο ούτε για να αγοράσει κανείς bareone, εκτός αν κάποιος θέλει κάτι πραγματικά μικροσκοπικό για αισθητικούς λόγους. 230 ευρώ έχει αυτό εδώ και με λίγα παραπάνω λεφτά (ούτε 50 ευρώ) και εφόσον δεν είναι πρόβλημα το micro ATX cube μέγεθος στήνεις αυτό εδώ: Κουτί - Τροφοδοτικό - CPU - Mobo Νομίζω δεν υπάρχει σύγκριση γιατι έχεις ενα κανονικό σταθερό σύστημα με 4 πύρινο i3 και όχι low power cpu με 10 watt TDP το πολύ όπως στα barebone. Οσο για την κατανάλωση που λένε μερικοί, υπολογιστής είναι, οσο ρεύμα χρειάζεται τόσο τραβάει. Δεν νομίζω να δει κανεις διαφορά εαν τρέχει μόνο το ΗΑ. Και εν τέλη και τα διπλάσια να καίει (20 watt δηλαδή σε idle) ΟΚ, κλείστε μια RGB λάμπα ξερω γω? 😅 Σίγουρα υπάρχει κρίση με την ενέργεια αλλα πραγματικά τα 10 και 15 watt παραπάνω (και παλί, αν είναι τόσα) δεν είναι κάτι. Κι εγώ που έιμαι στο ψάξιμο για HA εδώ έχω καταλήξει εφόσον δεν με ενοχλεί το μεγαλύτερο μέγεθος απο τα barebones. Fanless και αήδίες! 😋 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
userAnon Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, Vagosman είπε Tι είχες φορτώσει πάνω του; Graphanες κτλ; Προσωπικά δεν εχω (ακόμα τέτοια) θέματα ταχύτητας και αξιοπιστίας. Μονο μια φορά εχει "πέσει" με 1 έτος λειτουργίας. Για το rpi4 με ssd δεν γνωρίζω, αλλά λένε ότι είναι καλή η συμπεριφορά του. Κάτω από αυτό όμως καλύτερα να γίνεται άλλη επιλογή γιατί όντως από κάποιο σημείο και έπειτα σέρνονται. Και λέω από κάποιο σημείο και έπειτα γιατί στην αρχή μπορεί να υπάρχουν λίγες συσκευές, αυτοματισμοί, addons κλπ, αλλά όσο περνάει ο καιρός θα αυξάνονται και τα μικρότερα μηχανήματα δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν. Για αυτό και συνηθως συστήνονται για την αρχή να δει κανείς αν τον βολεύει ο ΗΑ κλπ αλλά όλοι στο τέλος καταλήγουν σε κάτι πιο δυνατό και αξιόπιστο. Ακόμα και αυτό που λες για grafanes κλπ, ναι κάποια στιγήμή το πιο πιθανό είναι ότι καποιος που ασχολείται να του χρειαστεί. Η σύσταση που γινόταν για το rpi3 πχ ηταν γιατί πριν μερικά χρόνια το έβρισκε κανείς και με 50-60€ και όντως υπήρχει διαφορά. Τώρα έχουν αλλάξει οι τιμές καθώς και οι δυνατότητες του ΗΑ. Σε καμία περίπτωση δεν προτεινα rpi αυτές τις μέρες. Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2022 από userAnon 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 36 λεπτά πριν, userAnon είπε Για το rpi4 με ssd δεν γνωρίζω, αλλά λένε ότι είναι καλή η συμπεριφορά του. Κάτω από αυτό όμως καλύτερα να γίνεται άλλη επιλογή γιατί όντως από κάποιο σημείο και έπειτα σέρνονται. Και λέω από κάποιο σημείο και έπειτα γιατί στην αρχή μπορεί να υπάρχουν λίγες συσκευές, αυτοματισμοί, addons κλπ, αλλά όσο περνάει ο καιρός θα αυξάνονται και τα μικρότερα μηχανήματα δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν. Για αυτό και συνηθως συστήνονται για την αρχή να δει κανείς αν τον βολεύει ο ΗΑ κλπ αλλά όλοι στο τέλος καταλήγουν σε κάτι πιο δυνατό και αξιόπιστο. Ακόμα και αυτό που λες για grafanes κλπ, ναι κάποια στιγήμή το πιο πιθανό είναι ότι καποιος που ασχολείται να του χρειαστεί. Η σύσταση που γινόταν για το rpi3 πχ ηταν γιατί πριν μερικά χρόνια το έβρισκε κανείς και με 50-60€ και όντως υπήρχει διαφορά. Τώρα έχουν αλλάξει οι τιμές καθώς και οι δυνατότητες του ΗΑ. Σε καμία περίπτωση δεν προτεινα rpi αυτές τις μέρες. Raspberry pi 4 με SSD εδώ και τα κάτωθι πράγματα πάνω του: Όχι πολλά πράγματα αλλά μάλλον όχι και λίγα. Η CPU στέκεται στο 8-9% . Χαλαρουίτα 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
userAnon Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 3 λεπτά πριν, liakjim είπε Raspberry pi 4 με SSD για αυτο ειπα το 4 οκ βεβαια στις τιμες που παιζουν τωρα συμφερει το nuc σε καθε περιπτωση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Εντάξει για να τρέξει αυτοματισμούς το pi 4 με έναν SSD είναι μια χαρά, δεν θα κρεμάσει. Και βάσεις δεδομένων μπορεί να σηκώσει, αρκεί να έχει και λίγη μνήμη μην είναι το βασικό των 2GB. Εγώ ο λόγος που δεν έβαλα στο pi4 το HA (μάλλον ο λόγος που το έβγαλα) είναι, ότι τρέχω frigate με coral και σκοπεύω να βάλω 4-5 κάμερες επάνω τουλάχιστον, οπότε δεν ήξερα πώς θα τα πάει με την διαχείριση του bandwidth η cpu του pi. Επίσης είχα το pi και για άλλα πράγματα (KODI κλπ) οπότε θεώρησα καλύτερο να κρατήσω το pi μόνο για τα άλλα και να στήσω από την αρχή ένα pc για home serverάκι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
marksk Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Εγώ το έστησα για δοκιμή σε rpi2 και έψαχνα που θα το τρέχω. Τελικά έμεινα εδώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vagosman Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, liakjim είπε Raspberry pi 4 με SSD εδώ και τα κάτωθι πράγματα πάνω του: Όχι πολλά πράγματα αλλά μάλλον όχι και λίγα. Η CPU στέκεται στο 8-9% . Χαλαρουίτα Aπο που εβγαλες το Counts; Εγω ειμαι με Ρπι3 και σσδ. Προς το παρόν οπως αναφέρω όλα καλά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alefgr Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2022 Εκεί που υπάρχει πραγματικά μεγάλη διαφορά, είναι στα στατιστικά στοιχεία, όπως πχ όταν του ζητάς να σου βγάλει την διακύμανση ενός σένσορα μέσα σε ένα μήνα. Η διαφορά ανάμεσα σε δύο διαφορετικές υλοποιήσεις, η μία virtual σε i7 με 8 GB και η άλλη rb 2 GB, φτάνει πολλές φορές στο 1 προς 10. Και στις δύο περιπτώσεις η κλίση γίνεται μέσα από το phpmyadmin που τρέχει σε τοπικό server. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα