barca10 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2022 Καλησπέρα, Θέλω να βάλω κάρτες όπως έχουν τα ξενοδοχεία σε κάποιους χώρους. Δηλαδή με το που βάζω/βγάζω την κάρτα στην υποδοχή να τρέχουν κάποιοι αυτοματισμοί από το Home Assistant (όπως κλείσε/άνοιξε ρολά). Πως θα πάρω αυτό το input στο Home Assistant; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2022 2 ώρες πριν, barca10 είπε Καλησπέρα, Θέλω να βάλω κάρτες όπως έχουν τα ξενοδοχεία σε κάποιους χώρους. Δηλαδή με το που βάζω/βγάζω την κάρτα στην υποδοχή να τρέχουν κάποιοι αυτοματισμοί από το Home Assistant (όπως κλείσε/άνοιξε ρολά). Πως θα πάρω αυτό το input στο Home Assistant; NFC Reader. 3 ώρες πριν, Vagosman είπε Γιατι τόσος κόπος, αν θελετε χειροκίνητα ας μπει μεταγωγικός πχ SFT2. Επίσης αν δουλεύει ή οχι ας μπει μια λυχνία στον πίνακα αλλιως θα φαίνεται και απο την ένδειξη του ρελέ ισχύος. Το θέμα είναι να το βλέπει το smart home, όχι να το βλέπεις από κοντά. Πχ είμαι εγώ και θέλω να βάλω ζεστό νερό πριν έρθω σπίτι, αλλά μπορεί να το έχει αναμμένο ήδη κάποιος στο σπίτι... Να το δω... Ή ακόμα σημαντικότερο , μπορεί κάποιος να το έχει ξεχάσει!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vagosman Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2022 18 λεπτά πριν, mechpanos είπε NFC Reader. Το θέμα είναι να το βλέπει το smart home, όχι να το βλέπεις από κοντά. Πχ είμαι εγώ και θέλω να βάλω ζεστό νερό πριν έρθω σπίτι, αλλά μπορεί να το έχει αναμμένο ήδη κάποιος στο σπίτι... Να το δω... Ή ακόμα σημαντικότερο , μπορεί κάποιος να το έχει ξεχάσει!!! Μα θα πάρει την επαφή απο το 3ΕΜ, οποτε ο αυτοματισμός υπάρχει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2022 1 λεπτό πριν, Vagosman είπε Μα θα πάρει την επαφή απο το 3ΕΜ, οποτε ο αυτοματισμός υπάρχει. Αν δεν μπει μπουτόν στο 3ΕΜ και θέλει κάποιος τοπικά να το βάλει χειροκίνητα, με τον μεταγωγικό, το shelly δεν θα έχει πάρει χαμπάρι ότι έχει πατηθεί το άναμμα του θερμοσίφωνα. Μόνο έμμεσα θα το υποθέτεις, μέσω της κατανάλωσης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
barca10 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2022 2 ώρες πριν, barca10 είπε Καλησπέρα, Θέλω να βάλω κάρτες όπως έχουν τα ξενοδοχεία σε κάποιους χώρους. Δηλαδή με το που βάζω/βγάζω την κάρτα στην υποδοχή να τρέχουν κάποιοι αυτοματισμοί από το Home Assistant (όπως κλείσε/άνοιξε ρολά). Πως θα πάρω αυτό το input στο Home Assistant; 37 λεπτά πριν, mechpanos είπε NFC Reader. Θα ήθελα κάτι του στυλ να μπαίνει η κάρτα σε υποδοχή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2022 30 λεπτά πριν, barca10 είπε Θα ήθελα κάτι του στυλ να μπαίνει η κάρτα σε υποδοχή. Χμ... σκέφτομαι ότι θα μπορούσε να μπει κάτι σε στυλ καρτοδιακόπτη σε συνδυασμό που να βγάζει επαφή προς ένα shelly/sonoff κλπ και από εκεί παίρνεις το σήμα και κανείς τους αυτοματισμούς σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
djnoizeteck Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2022 https://www.e-shop.gr/hama-176593-hama-wlan-heating-control-2-x-smart-radiator-thermostats-central-control-p-PER.940831 Έχει δοκιμάσει κανείς τα συγκεκριμένα? Ξέρουμε αν γίνεται να το γυρίσεις και με το χέρι και να κλείσεις την βάνα "παραδοσιακά" εαν θέλεις η σε δεσμεύει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bpel86 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2022 12 ώρες πριν, Vagosman είπε Γιατι τόσος κόπος, αν θελετε χειροκίνητα ας μπει μεταγωγικός πχ SFT2. Επίσης αν δουλεύει ή οχι ας μπει μια λυχνία στον πίνακα αλλιως θα φαίνεται και απο την ένδειξη του ρελέ ισχύος. Γι’ αυτο είπα κι εγώ «μήπως» χρειαστεί, επειδή έχω σκοπό η χειροκίνητη λειτουργία να γίνεται αποκλειστικά από τον μεταγωγικό. Για το αν δουλεύει ή όχι θα το βλέπω και μέσα από το HA. Παρολαυτα, επειδή όλες οι ασφάλειες είναι Abb, έχεις να προτείνεις αντίστοιχο μεταγωγικό της abb, καθώς και τέλεια ισχύος για τον θερμοσίφωνα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mixos23 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 επειδη ειμαι λιγο Ι5 σε αυτα αν μπορει καποιος να βοηθησει. https://support.august.com/deadbolt-compatibility-list-rkzJDLyR_G# ειναι για αμερικανιες ή γινεται εγκατασταση και σε εμας ? μια κλασικη πορτα ασφαλειας εχω.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alefgr Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 18 ώρες πριν, bpel86 είπε Αν έχεις κανέναν οδηγό στείλε μήπως μου χρειαστεί.. Ευχαριστώ! Είναι απλή η επέμβαση. Σφηνώνεις δύο λεπτά συρματάκια στις επαφές του shelly em (GND και GPIO 0), τα στερεώνεις με μονωτική ταινία για να μην φύγουν από την θέση τους και τα οδηγείς σε ένα push button ράγας. Στο tasmota έχοντας περάσει το firmware που είναι ειδικά για sensors, θέλει μια αλλαγή το πρώτο νούμερο του template: {"NAME":"Shelly EM","GPIO":[1,0,0,0,0,0,0,0,640,3457,608,224,0,1],"FLAG":0,"BASE":18} και μία δήλωση στο Configure Module, το "D3 GPIO0" να γίνει Switch 1. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 4 ώρες πριν, alefgr είπε Είναι απλή η επέμβαση. Σφηνώνεις δύο λεπτά συρματάκια στις επαφές του shelly em (GND και GPIO 0), τα στερεώνεις με μονωτική ταινία για να μην φύγουν από την θέση τους και τα οδηγείς σε ένα push button ράγας. Στο tasmota έχοντας περάσει το firmware που είναι ειδικά για sensors, θέλει μια αλλαγή το πρώτο νούμερο του template: {"NAME":"Shelly EM","GPIO":[1,0,0,0,0,0,0,0,640,3457,608,224,0,1],"FLAG":0,"BASE":18} και μία δήλωση στο Configure Module, το "D3 GPIO0" να γίνει Switch 1. Γιατί να μη γίνονται αυτά και από το firmware της shelly, ρε γμτ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gippas Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, mixos23 είπε επειδη ειμαι λιγο Ι5 σε αυτα αν μπορει καποιος να βοηθησει. https://support.august.com/deadbolt-compatibility-list-rkzJDLyR_G# ειναι για αμερικανιες ή γινεται εγκατασταση και σε εμας ? μια κλασικη πορτα ασφαλειας εχω.. Αμερικανιές. Αν βρεις μερακλή κλειδαρά ίσως μπορεί να στην εγκαταστήσει. Αλλά γιατί να μην πάρεις μια Nuki να τελειώνεις; Εγώ σκέφτομαι και την Switchbot, με μόνο μείον πως διάβασα ότι δεν κρατάει την πόρτα ανοιχτή αν δεν υπάρχει χερούλι απ'έξω. Ίσως να προστεθεί αργότερα η δυνατότητα. Στις 9/10/2022 στις 8:33 ΠΜ, marksk είπε Να σε διορθώσω ha ακόμα και σε rpi2 με υβριδικό σχήμα Όχι, απλά όχι. Είχα rpi3 Β+ με SSD και με τις συσκευές (καμιά 30ρια) που είχα τότε σερνόταν και με είχε τρελάνει στα reboot, ενώ σερνόταν. Έβαλα NUC και βρήκα την ησυχία μου (ίσως και το RPI4 να είναι εξίσου καλό, καλή τύχη να το βρει κανείς) Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2022 από gippas Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tvkal Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, gippas είπε δεν κρατάει την πόρτα ανοιχτή Και εγώ σε αυτές τις δύο έχω καταλήξει και μελετούσα σοβαρά την Switchbot που ειναι και φτηνότερη. Αλλά τι εννοείς δεν κρατά την πόρτα ανοιχτή ? Δεν κρατά το μάνταλο-γλωσίδι που έχουν οι δικές μας κλειδαριες ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Magnum Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 10/10/2022 στις 7:56 ΜΜ, djnoizeteck είπε https://www.e-shop.gr/hama-176593-hama-wlan-heating-control-2-x-smart-radiator-thermostats-central-control-p-PER.940831 Έχει δοκιμάσει κανείς τα συγκεκριμένα? Ξέρουμε αν γίνεται να το γυρίσεις και με το χέρι και να κλείσεις την βάνα "παραδοσιακά" εαν θέλεις η σε δεσμεύει? Έχω πάρει τον αντίστοιχο από BG (China) με τα μισά λεφτά (και κάτω)..... Θα τον δοκιμάσω τον χειμώνα μιας και τώρα τον έβαλα.... Πάντως κλείνει/ρυθμίζεται από το APP ή πατώντας επάνω στα κουμπιά διαλέγοντας την αντίστοιχη επιλογή..... (ΔΕΝ γυρνάει με το χέρι, περιστροφικά όπως οι "κλασικές" θερμοστατικές ) Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2022 από Magnum 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ReBeLoS Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, Magnum είπε Έχω πάρει τον αντίστοιχο από BG (China) με τα μισά λεφτά (και κάτω)..... Θα τον δοκιμάσω τον χειμώνα μιας και τώρα τον έβαλα.... Πάντως κλείνει/ρυθμίζεται από το APP ή πατώντας επάνω στα κουμπιά διαλέγοντας την αντίστοιχη επιλογή..... (ΔΕΝ γυρνάει με το χέρι, περιστροφικά όπως οι "κλασικές" θερμοστατικές ) εχεις καποιο λινκ ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα