Προς το περιεχόμενο

Smart Home

exypnakias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

5 ώρες πριν, mechpanos είπε

Ναι. Και εν τω μεταξύ δεν χρειάζεται να αλλάξεις και firmware, υπάρχουν συσκευές (πχ Shelly) που συνδέονται και στο cloud για να κατεβάζουν firmware κλπ, και παίζουν και local στο homeassistant, ταυτόχρονα. Αν θες τώρα εσύ τίποτα μοντες που δεν τις έχει το στάνταρ firmware, του βάζεις, τίποτα όμως για τον απλό χρήστη.

Υπέροχα. Οχι ίσα ίσα δεν θέλω μόντες, απλά πράγματα θέλω (για αρχή τουλαχιστον) γι αυτό και σκεφτόμουν μηπως μου ήταν περιττό το ΗΑ, τα θετικά του όμως είναι πάρα πολλά. Μάλλον θα παραγγείλω ενα barebone να ξεκινήσει το παιχνίδι!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Moderators
10 ώρες πριν, djnoizeteck είπε

Υπέροχα. Οχι ίσα ίσα δεν θέλω μόντες, απλά πράγματα θέλω (για αρχή τουλαχιστον) γι αυτό και σκεφτόμουν μηπως μου ήταν περιττό το ΗΑ, τα θετικά του όμως είναι πάρα πολλά. Μάλλον θα παραγγείλω ενα barebone να ξεκινήσει το παιχνίδι!

Πριν μπεις σε εξοδα, βαλε ενα VM και τρεξτο εκει να δεις τι παιζει γενικα και πως δουλευει

• Like 1

6 ώρες πριν, Spect~ είπε

Πριν μπεις σε εξοδα, βαλε ενα VM και τρεξτο εκει να δεις τι παιζει γενικα και πως δουλευει

Καλα εννοείται, γιατί ακόμα δεν ξέρω και τι θέλω ετσι κι αλλιώς απο το smart home. Ειναι ακόμα η αρχή. 

Απλα είπα για το barebone/server/nas η ότι έστηνα τελικά γιατι είχα στο μυαλό μου να στήσω έτσι κι αλλιώς ενα NAS και είπα μηπως τελικά στήσω εναν 3σε1 σέρβερ για HA, NAS και ίσως και NVR ταυτόχρονα γιατι αμα βάλεις συνδρομή στο cloud της D-link για την κάμερα, συνδρομή στο google drive, συνδρομή εδώ κι εκεί, μαζεύονται!

Πολλά ειπώθηκαν απλά να αναφέρω ξεκαθαρίζοντας κ λίγο την εικόνα.

-Ούτε duckdns ούτε cloud επί πληρωμή, μπορεί κάποιος που έχει ακόμα κ δωρεάν υπηρεσία ddns να παίζει έτσι προς τα έξω.

-Για περιεφρειακες αισθητήριες συσκευές να προτιμάτε ZigBee. Ασφάλεια, μπαταρία, σήμα και η μη δέσμευση IP είναι κάποια από τα πλεονεκτήματα τους. Αρνητικά πραγματικά δεν ξέρω αν έχουν.

-πριζακια πάλι ZigBee, πολύ καλά της blitzwolf αλλιώς τύπου ρελέ είτε aqara η ότι άλλο κάνει κέφι.

-HA ακόμα κ σε ρπι3 με υβριδικό σχήμα. Boot από κάρτα SD αλλά τα πάντα σε σσδ. Το μόνο αρνητικό η ανάγκη powered hub και βέβαια το καλωδιομανι. Θετικά η μηδενική σχεδόν κατανάλωση (στις ημέρες μας σημαντικό)

Το ΗΑ δεν έχει πάτο στις δυνατότητες του. Ο τρόπος που διασυνδέει συσκευές, οι οθόνες χειρισμού που μπορεί να έχει από πχ ένα παλιό τάμπλετ. Μόνο η φαντασία μας το φρενάρει.

• Like 3

Καλημέρα σε όλους. Έχετε να προτείνετε λάμπα συμβατή με tuya (smartLife)? Έχω τις vtac 1300 lumen με local tuya στο HA και αποτι φαίνεται η μία είναι στα τελευταία της, βγαίνει unavailable και μετά ανάβει μόνη της. 

Έχω κυρίως αυτές για smart life: https://www.blitzwolfeurope.com/Smart-bulb-BlitzWolf-BW-LT27 αγορασμένες από  banggood ως 15€. Έχουν κι έναν απλό τηλεχειριστήριο στο κουτί.

8 ώρες πριν, Vagosman είπε

-πριζακια πάλι ZigBee, πολύ καλά της blitzwolf αλλιώς τύπου ρελέ είτε aqara η ότι άλλο κάνει κέφι.

Eίμαι ανάμεσα σε hue smart plug ή σε αυτή εδώ της D-Link που μετράει και κατανάλωση (η hue smart plug δεν μετράει) επίσης η D-Link αντέχει 16Α ενω η hue μεχρι 10Α.

https://www.skroutz.gr/s/25193431/D-Link-Mini-Smart-Plug-Μονή-Εξωτερική-Πρίζα-Ρεύματος-Wi-Fi-με-Διακόπτη-Λευκή-DSP-W218.html

Το θεμα ειναι οτι η D-Link ειναι wifi ενω η hue zigbee. H hue smart plug δουλεύει σίγουρα και offline, local, αφου συνδέεται στο hue bridge. 

Για την D-link οσο και να έψαξα δεν μπόρεσα να βρώ εαν δουλεύει local εφόσον το ιντερνετ είναι down, θεωρητικά επειδή είναι wifi να φανταστώ ΔΕΝ θα δουλεύει local εαν  πέσει το ιντερνετ? Οι 2 tapo 100 που έχω παντώς (wifi) δεν δουλεύουν local εαν δεν έχει internet

Καλησπερα, ερώτηση για όσους έχουν shelly em ή γνωρίζουν γενικα. Μπορώ με ένα Shelly em να μετράω με δυο αμπεροτσιμπιδες γενική κατανάλωση και κατανάλωση αντλίας θερμότητας και παράλληλα να δίνει εντολή σε τέλεια ισχύος για να ενεργοποιεί τον θερμοσίφωνα; Εννοείται αν μπορεί να γίνει θα μπει και μεταγωγικός διακόπτης για τον θερμοσίφωνα για να έχω και χειροκίνητη λειτουργία 

49 λεπτά πριν, bpel86 είπε

Καλησπερα, ερώτηση για όσους έχουν shelly em ή γνωρίζουν γενικα. Μπορώ με ένα Shelly em να μετράω με δυο αμπεροτσιμπιδες γενική κατανάλωση και κατανάλωση αντλίας θερμότητας και παράλληλα να δίνει εντολή σε τέλεια ισχύος για να ενεργοποιεί τον θερμοσίφωνα; Εννοείται αν μπορεί να γίνει θα μπει και μεταγωγικός διακόπτης για τον θερμοσίφωνα για να έχω και χειροκίνητη λειτουργία 

Έχω το 3em. Ναι μπορεί. Αλλά δεν παίρνει εξωτερική επαφή για μπουτόν, μόνο από την εφαρμογή μπορείς να δώσεις την εντολή. 

1 ώρα πριν, mechpanos είπε

Έχω το 3em. Ναι μπορεί. Αλλά δεν παίρνει εξωτερική επαφή για μπουτόν, μόνο από την εφαρμογή μπορείς να δώσεις την εντολή. 

Δε με πειράζει καθόλου αυτό, γιαυτο θα βάλω μεταγωγικό 

1 ώρα πριν, bpel86 είπε

Δε με πειράζει καθόλου αυτό, γιαυτο θα βάλω μεταγωγικό 

Ok. Απλά δεν θα μπορείς να έχεις εικόνα, αν είναι αναμμένος ή σβηστός, μόνο έμμεσα από την κατανάλωση.

Υπάρχει λύση αλλά όχι με το μαμά firmware. Το έχω έχω κάνει περνώντας tasmota σε ένα em και πήρα επαφή για μπουτόν για να ελέγχω το boiler, από το bpio0 που βγαίνει προς τα έξω στο terminal header.

7 ώρες πριν, alefgr είπε

Υπάρχει λύση αλλά όχι με το μαμά firmware. Το έχω έχω κάνει περνώντας tasmota σε ένα em και πήρα επαφή για μπουτόν για να ελέγχω το boiler, από το bpio0 που βγαίνει προς τα έξω στο terminal header.

Αν έχεις κανέναν οδηγό στείλε μήπως μου χρειαστεί.. Ευχαριστώ!

1 ώρα πριν, bpel86 είπε

Αν έχεις κανέναν οδηγό στείλε μήπως μου χρειαστεί.. Ευχαριστώ!

Γιατι τόσος κόπος, αν θελετε χειροκίνητα ας μπει μεταγωγικός πχ SFT2.

Επίσης αν δουλεύει ή οχι ας μπει μια λυχνία στον πίνακα αλλιως θα φαίνεται και απο την ένδειξη του ρελέ ισχύος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...