Προς το περιεχόμενο

Smart Home

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα και απο εμένα. Προς την αγορά του πρώτου smart hub μου ωστε να στήσω κι εγώ κάποια πραγματάκια σιγά σιγά.

Λεω να παω σε alexa καθαρά και μόνο γιατί προτιμώ το "alexa" απο το "ok google" απο οτι είδα στα υπόλοιπα θέματα συμβατότητας με συσκευές κτλπ πανω-κάτω το ίδιο είναι - αν κανω λάθος διορθώστε.

Ψάχνω ένα με οθόνη για να μπορώ να του λέω να μου δείξει και την κάμερα μου και γενικά να το έχω σαν control panel με συντομεύσεις κτλπ και παρατήρησα οτι το echo Show 10 εαν πας να το παραγγείλεις απο amazon.de, γράφει οτι την συγκεκριμένη έκδοση την στελνει μονο Γερμανία και Αυστρία.

Σε international εκδόσεις δεν το έχει καν,  μόνο το echo 4th gen έχει που δεν έχει οθόνη.  Να το πάρω απο Ελλάδα το έχει μόνο ενα μαγαζί στα 350 (!!!) ευρώ απο 200 που έχει στο amazon.de και παλι δεν ειναι καν διαθέσιμο (όχι οτι θα πλήρωνα 350 και να ήταν)

Τι κάνω? Υπομονή? 😅 Κόλλησα να πάω ντε και καλά στο show 10 γιατί έχει και το ενσωματωμένο zigbee hub, όχι τόσο για την μεγάλη οθόνη, ούτε ο ήχος με νοιάζει καθόλου, δεν υπάρχει περίπτωση ετσι κι αλλιώς να παίξει μουσική απο εκεί ποτέ, μόνο το "ok" της alexa θα ακούγεται απο εκεί.

Ούτε το echo show 8 2nd gen. είναι διαθέσιμο Ελλάδα. Μόνο το πρώτης γενιάς.

Άρα πάω αναγκαστικά σε echo show 5 2nd gen και ξεχωριστό zigbee hub όταν το χρειαστώ? 

Απλά ήθελα να αποφύγω αυτή την άλλη μια εξτρά συσκευή γιατί το hue bridge, το bridge/hub του συναγερμού που θα μπεί, το zigbee hub, κατι ακομα που θα βρεθεί λογικά στο μέλλον, ε μαζεύονται αρκετές. 

Αλλη λύση υπάρχει να βρεθεί echo show 10 σε ανθρώπινη τιμή απο εξωτερικό? Και αν βρεθεί θα δουλέψει Ελλάδα? 

***Edit: Μετά απο διάβασμα περιπου 100 σελιδών (400-523) - ειπα να μην το "τερματίσω" γιατι πιο παλια παιζει να είναι outdated ενα ΜΕΓΑΛΟ ευχαριστώ σε αυτό το θέμα και όλους εσάς, που με σώσατε απο αγορές "works with Alexa" που είχα στο μυαλό μου και χωρίς πολλά πολλά θα πω ενα δυνατό "shut up and take my money" στον server που θα στήσω για το home assistant! Ηθελα να στήσω ενα NAS ετσι κι αλλιώς οποτε να η ευκαρία! Δύο σε ένα! Και ίσως το βάλω και καταγραφικό να'ούμε. Επίσης τώρα που το έψαξα λίγο παραπάνω εχω παθει πλακα με το τι παραπάνω δυνατότητες έχεις με το home assistant. Anyway.

Ωστόσο, την Alexa την θέλω για φωνητικές εντολές. Είναι must δηλαδή, οπότε θα προβώ στην αγορά του echo show. Μεσω του home assistant σαν core θα μπορώ να έχω πλήρη έλεγχο με την alexa να κανουν trigger καποιες εντολές που θα έχω στήσει στο home assistant η υπάρχει περιορισμός στην συμβατότητα των δύο? 

Επεξ/σία από djnoizeteck
  • Like 1
  • Απαντ. 9,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Moderators
Δημοσ.
10 ώρες πριν, djnoizeteck είπε

Ωστόσο, την Alexa την θέλω για φωνητικές εντολές. Είναι must δηλαδή, οπότε θα προβώ στην αγορά του echo show. Μεσω του home assistant σαν core θα μπορώ να έχω πλήρη έλεγχο με την alexa να κανουν trigger καποιες εντολές που θα έχω στήσει στο home assistant η υπάρχει περιορισμός στην συμβατότητα των δύο

Οταν στήσεις το ΗΑ μετα μπορεις να κανεις expose ολο ή κομμάτια του HA σε Alexa/Google και απο εκει με φωνητικες εντολες να εκτελεις ουσιαστικα οτι θες. Απο τη στιγμη που υπαρχει στο ΗΑ με τον εναν η τον αλλον τροπο θα μπορεις να τα καλεις απο Αλεξα/Γοογλε. Θα σου προτεινα αν εχεις ανδροιδ πρωτα να στησεις ΗΑ, να δεις φωνητικες εντολες μεσω Γοογλε στο κινητο  και μετ ανα αποφασισεις αν θα προβεις σε αγορα Αλεξα η Γοογλε

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Spect~ είπε

Οταν στήσεις το ΗΑ μετα μπορεις να κανεις expose ολο ή κομμάτια του HA σε Alexa/Google και απο εκει με φωνητικες εντολες να εκτελεις ουσιαστικα οτι θες. Απο τη στιγμη που υπαρχει στο ΗΑ με τον εναν η τον αλλον τροπο θα μπορεις να τα καλεις απο Αλεξα/Γοογλε. Θα σου προτεινα αν εχεις ανδροιδ πρωτα να στησεις ΗΑ, να δεις φωνητικες εντολες μεσω Γοογλε στο κινητο  και μετ ανα αποφασισεις αν θα προβεις σε αγορα Αλεξα η Γοογλε

Ευχαριστώ.

Πολύ "σφαιρική" ερώτηση (ακόμα με ψήνει το ΗΑ εννοείται) αλλα ρε παιδιά να κάνω και λίγο τον δικηγόρο του διαβόλου.

Αυτός ο μεγάλος αριθμός υποστηριζόμενων συσκευών εν τέλη, βγαίνει σε καλό? Τι θελω να πω. Διάβασα στο θέμα παίζουν πάρα πολλοί κινεζο-διακόπτες, κινεζο-αισθητήρες κτλπ. Δουλεύουν "κανονικά" ή κανουν τα δικά τους καμια φορά? Θα μου πείς και τα works with alexa που κοιτούσα κινέζικα είναι αλλα θελω να πώ, άλλο hue με "works with alexa" certified απο τον ίδιο τον κατασκευαστή και όχι απο τρίτους και  αλλο sonoff π.χ., έτσι δεν είναι? (απο θεμα ποιότητας-σταθερότητας) Θα μου πείς μπορείς χρησιμοποιήσεις Hue με Home assistant. Οκ, βγάζει νόημα.

Επίσης για να χρησιμοποιήσω απομακρυσμένα το home assistant ναι μεν καλό χρυσό το local αλλα θα χρειαστείς το licence για το cloud τους στα 7.5 ευρώ τον μήνα αλλιώς απο οτι είδα είναι αρκετά πονοκέφαλος να το κάνεις. Είναι που είναι πονοκέφαλος σε σχέση με την Αλέξα μόνη της, ΟΚ είμαι πρόθυμος να ασχοληθώ και να σετάρω πράγματα αλλα εν τέλη δεν ξέρω εαν θέλω να τρώω όλο μου τον χρόνο στον να σετάρω HA. Ενα ταπεινό διαμέρισμα είμαι εξάλλου, δεν θα μπεί κατι τρελό πέρα απο κανα ρολο,θερμοστάτης, φώτα hue, καμια κάμερα, αντε κανενας αισθητήρας και ο συναγερμός ξεχωριστά. Επίσης άσχετα  που έχω την γνώση και συνήθως κι εγώ έτσι μπλέκω, στον δρόμο του DIY δηλαδή, δεν ξέρω όμως με το θέμα smart home εαν θελω να ασχοληθώ ΤΟΣΟ πολύ μεχρι και να flashάρω firmware custom σε συσκευές κτλπ, λιγο ξεφεύγει το θέμα.

Και ρωτάω τώρα εγώ, γιατί όχι ενα 4g router π.χ. https://www.skroutz.gr/s/25043802/TP-LINK-TL-MR6400-v5-Ασύρματο-4G-Mobile-Router-Wi-Fi-4-με-3-Θύρες-Ethernet.html?from=best_sellers_tag με ενα acces point συνδεμένο επάνω του (η και όχι αμα καλύπτει το wifi του router τις συσκευές που θα μπουν χωρις προβλημα) και ενα Χ πακέτο με Χ data/μήνα? Σιγά τα δεδομένα που θα τραβάνε αυτές οι συσκευές έτσι κι αλλιώς. Πέρα απο αυτό, έχεις και μια backup 4g συνδεση αν χρειαστείς για να μην κάνεις hotspot το κινητο σου σε ώρα ανάγκης. Αφου τα λεφτά για το cloud του ΗΑ θα τα δίνω έτσι κι αλλιώς, γιατι να μην τα δίνω για data?

Δεν με πειράζει το να πάρω κατι λιγο ακριβότερο (είτε είναι αισθητήρας είτε είναι κάμερα η οτιδήποτε) εαν ειναι να δουλεύει σωστά και να είναι ανώτερο ποιοτικά γιατι όπως είπα δεν θέλω και ενα σκασμό πράγματα γενικά (γι αυτό και αποφάσισα hue για φώτα π.χ.) - Μήπως (τελικά) στην περίπτωση μου θα ήταν ψιλο-άχρηστο το Home assistant, εαν ειναι παλι να αγοράζω λιγο πιο ακριβούς/ποιοτικούς αισθητήρες και μαραφέτια γενικότερα και δεν θελω τρελά περίπλοκους αυτοματισμούς? Εφόσοον το local θέμα λύνετε με 4g router.

Συγνώμη ρε παιδιά για τα σεντόνια αλλα είπα να τα γράψω όλα σε ένα, νοικοκυρεμένα!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, djnoizeteck είπε

Ευχαριστώ.

Πολύ "σφαιρική" ερώτηση (ακόμα με ψήνει το ΗΑ εννοείται) αλλα ρε παιδιά να κάνω και λίγο τον δικηγόρο του διαβόλου.

Αυτός ο μεγάλος αριθμός υποστηριζόμενων συσκευών εν τέλη, βγαίνει σε καλό? Τι θελω να πω. Διάβασα στο θέμα παίζουν πάρα πολλοί κινεζο-διακόπτες, κινεζο-αισθητήρες κτλπ. Δουλεύουν "κανονικά" ή κανουν τα δικά τους καμια φορά? Θα μου πείς και τα works with alexa που κοιτούσα κινέζικα είναι αλλα θελω να πώ, άλλο hue με "works with alexa" certified απο τον ίδιο τον κατασκευαστή και όχι απο τρίτους και  αλλο sonoff π.χ., έτσι δεν είναι? (απο θεμα ποιότητας-σταθερότητας) Θα μου πείς μπορείς χρησιμοποιήσεις Hue με Home assistant. Οκ, βγάζει νόημα.

Επίσης για να χρησιμοποιήσω απομακρυσμένα το home assistant ναι μεν καλό χρυσό το local αλλα θα χρειαστείς το licence για το cloud τους στα 7.5 ευρώ τον μήνα αλλιώς απο οτι είδα είναι αρκετά πονοκέφαλος να το κάνεις. Είναι που είναι πονοκέφαλος σε σχέση με την Αλέξα μόνη της, ΟΚ είμαι πρόθυμος να ασχοληθώ και να σετάρω πράγματα αλλα εν τέλη δεν ξέρω εαν θέλω να τρώω όλο μου τον χρόνο στον να σετάρω HA. Ενα ταπεινό διαμέρισμα είμαι εξάλλου, δεν θα μπεί κατι τρελό πέρα απο κανα ρολο,θερμοστάτης, φώτα hue, καμια κάμερα, αντε κανενας αισθητήρας και ο συναγερμός ξεχωριστά. Επίσης άσχετα  που έχω την γνώση και συνήθως κι εγώ έτσι μπλέκω, στον δρόμο του DIY δηλαδή, δεν ξέρω όμως με το θέμα smart home εαν θελω να ασχοληθώ ΤΟΣΟ πολύ μεχρι και να flashάρω firmware custom σε συσκευές κτλπ, λιγο ξεφεύγει το θέμα.

Και ρωτάω τώρα εγώ, γιατί όχι ενα 4g router π.χ. https://www.skroutz.gr/s/25043802/TP-LINK-TL-MR6400-v5-Ασύρματο-4G-Mobile-Router-Wi-Fi-4-με-3-Θύρες-Ethernet.html?from=best_sellers_tag με ενα acces point συνδεμένο επάνω του (η και όχι αμα καλύπτει το wifi του router τις συσκευές που θα μπουν χωρις προβλημα) και ενα Χ πακέτο με Χ data/μήνα? Σιγά τα δεδομένα που θα τραβάνε αυτές οι συσκευές έτσι κι αλλιώς. Πέρα απο αυτό, έχεις και μια backup 4g συνδεση αν χρειαστείς για να μην κάνεις hotspot το κινητο σου σε ώρα ανάγκης. Αφου τα λεφτά για το cloud του ΗΑ θα τα δίνω έτσι κι αλλιώς, γιατι να μην τα δίνω για data?

Δεν με πειράζει το να πάρω κατι λιγο ακριβότερο (είτε είναι αισθητήρας είτε είναι κάμερα η οτιδήποτε) εαν ειναι να δουλεύει σωστά και να είναι ανώτερο ποιοτικά γιατι όπως είπα δεν θέλω και ενα σκασμό πράγματα γενικά (γι αυτό και αποφάσισα hue για φώτα π.χ.) - Μήπως (τελικά) στην περίπτωση μου θα ήταν ψιλο-άχρηστο το Home assistant, εαν ειναι παλι να αγοράζω λιγο πιο ακριβούς/ποιοτικούς αισθητήρες και μαραφέτια γενικότερα και δεν θελω τρελά περίπλοκους αυτοματισμούς? Εφόσοον το local θέμα λύνετε με 4g router.

Συγνώμη ρε παιδιά για τα σεντόνια αλλα είπα να τα γράψω όλα σε ένα, νοικοκυρεμένα!

Ένα πολύ πολύ σύντομο tl;dr για όσα είπες:

1)Δεν χρειάζεται το cloud του HA, αν το θέμα σου είναι η σύνδεση με assistant είναι 10-30 λεπτά υπόθεση (ανάλογα την εξοικείωση) μια φορά και τέλος.

2)Αν θες να κάνεις χρήσιμα πράγματα με το smart home σου πέρα από το να τα αναβοσβήνεις-ανοιγοκλείνεις όλα απομακρυσμένα θα χαλάσεις πολύ χρόνο για το στήσιμο έτσι κι αλλιώς. Έχοντας δηλαδή στημένα τα βασικά (που οντως μπορεί να σου φάνε αρχικά περισσότερο χρόνο στο ΗΑ), όταν αποφασίσεις π.χ. ότι θες όταν μπαινεις στο σπίτι να παίζει αυτόματα η Carmina Burana θα φας αντίστοιχο χρόνο να το σετάρεις΄είτε στο ΗΑ είτε αλλιώς.

3)Το ΗΑ δεν είναι μόνο για περίπλοκους αυτοματισμούς, είναι και για πάρα πολύ απλούς αυτοματισμούς που δεν γίνονται όμως αν ένα μαραφέτι δεν συνεργάζεται απο τη μαμά του με ένα άλλο μαραφέτι.

4)Το θέμα local δεν είναι κυρίως για το τι θα γίνει αν χάσεις το internet, είναι γιατί δεν ελέγχεις τι γίνεται με τους servers της κάθε εταιρίας - οποτε εχουν downtime θα εχεις κι εσυ downtime, αν κλεισουν εντελώς πετάς τη συσκευή κ.ο.κ

• Like 3
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, mezger είπε

Ένα πολύ πολύ σύντομο tl;dr για όσα είπες:

1)Δεν χρειάζεται το cloud του HA, αν το θέμα σου είναι η σύνδεση με assistant είναι 10-30 λεπτά υπόθεση (ανάλογα την εξοικείωση) μια φορά και τέλος.

2)Αν θες να κάνεις χρήσιμα πράγματα με το smart home σου πέρα από το να τα αναβοσβήνεις-ανοιγοκλείνεις όλα απομακρυσμένα θα χαλάσεις πολύ χρόνο για το στήσιμο έτσι κι αλλιώς. Έχοντας δηλαδή στημένα τα βασικά (που οντως μπορεί να σου φάνε αρχικά περισσότερο χρόνο στο ΗΑ), όταν αποφασίσεις π.χ. ότι θες όταν μπαινεις στο σπίτι να παίζει αυτόματα η Carmina Burana θα φας αντίστοιχο χρόνο να το σετάρεις΄είτε στο ΗΑ είτε αλλιώς.

3)Το ΗΑ δεν είναι μόνο για περίπλοκους αυτοματισμούς, είναι και για πάρα πολύ απλούς αυτοματισμούς που δεν γίνονται όμως αν ένα μαραφέτι δεν συνεργάζεται απο τη μαμά του με ένα άλλο μαραφέτι.

4)Το θέμα local δεν είναι κυρίως για το τι θα γίνει αν χάσεις το internet, είναι γιατί δεν ελέγχεις τι γίνεται με τους servers της κάθε εταιρίας - οποτε εχουν downtime θα εχεις κι εσυ downtime, αν κλεισουν εντελώς πετάς τη συσκευή κ.ο.κ

Ναι προφανώς και θέλει κάποιο χρόνο και στα 2, δεν αμφιβάλλω, όπως και για το σωστό στήσιμο.

Τώρα όσο αφορά το τελευταίο, εαν επιλέξεις μια αξιόπιστη εταιρία π.χ. phillips η κατι ανάλογο με zigbee και όχι wifi, δουλεύει και με τους server offline ετσι κι αλλιώς οταν είσαι local, σωστά? Όπως το hue μέσω του bridge του και zigbee. Επίσης κάθε πότε να πέφτουν οι servers της Alexa ή της phillips π.χ. η καποιας αναλογης μεγάλης εταιρίας? Εφόσον το δικό μου ίντερνετ "δεν θα πέσει ποτέ" εαν βάλω ενα 4g router μόνο για τις smart συσκευές όπως ανέφερα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, djnoizeteck είπε

Ναι προφανώς και θέλει κάποιο χρόνο και στα 2, δεν αμφιβάλλω, όπως και για το σωστό στήσιμο.

Τώρα όσο αφορά το τελευταίο, εαν επιλέξεις μια αξιόπιστη εταιρία π.χ. phillips η κατι ανάλογο με zigbee και όχι wifi, δουλεύει και με τους server offline ετσι κι αλλιώς οταν είσαι local, σωστά? Όπως το hue μέσω του bridge του και zigbee. Επίσης κάθε πότε να πέφτουν οι servers της Alexa ή της phillips π.χ. η καποιας αναλογης μεγάλης εταιρίας? Εφόσον το δικό μου ίντερνετ "δεν θα πέσει ποτέ" εαν βάλω ενα 4g router μόνο για τις smart συσκευές όπως ανέφερα

Δεν έχω εμπειρία με τις hue να σου πω την αλήθεια, έχω κυρίως shelly και σκόρπια mijia και sonoff (απροβλημάτιστα μέχρι τώρα). Αν όντως δουλεύουν και local automagically είναι μεγάλο συν. 

Όλοι οι servers ειναι πρακτικά βέβαιο ότι θα πέσουν κάποια στιγμή - outages έχουν πάθει όλοι οι μεγάλοι κατα καιρούς, κάποιες φορές πολύωρα, απλά τείνουμε να τα ξεχνάμε. Να εγκαταλειφθούν είναι όντως αρκετά απίθανο όταν μιλάμε για τέτοια brands (αν και κάποιες μεγάλες είναι πιο επίφοβες σ'αυτόν τον τομέα *γκουχ* Google *γκουχ*)

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα,

σκέφτομαι να φτιάξω ένα αυτόματο πότισμα με 4 ηλεκτροβάνες που θα τις ελέγχει ένα Sonoff 4CH PRO R3. Το Sonoff θα το προγραμματίσω μια φορά στην αρχή με τους χρόνους έναρξης και τη διάρκεια που θα δουλεύει το κάθε ρελεδάκι και μετά λογικά θα το αφήσω στην ησυχία του να δουλεύει. Για αυτή τη χρήση χρειάζεται να υπάρχει μόνιμο wifi σήμα στο sonoff ή αρκεί μόνο στην αρχή για να το προγραμματίσω; Να σημειωθεί ότι δεν με ενδιαφέρει η εποπτεία του συστήματος

Δημοσ.
11 ώρες πριν, katbo είπε

Καλησπέρα,

σκέφτομαι να φτιάξω ένα αυτόματο πότισμα με 4 ηλεκτροβάνες που θα τις ελέγχει ένα Sonoff 4CH PRO R3. Το Sonoff θα το προγραμματίσω μια φορά στην αρχή με τους χρόνους έναρξης και τη διάρκεια που θα δουλεύει το κάθε ρελεδάκι και μετά λογικά θα το αφήσω στην ησυχία του να δουλεύει. Για αυτή τη χρήση χρειάζεται να υπάρχει μόνιμο wifi σήμα στο sonoff ή αρκεί μόνο στην αρχή για να το προγραμματίσω; Να σημειωθεί ότι δεν με ενδιαφέρει η εποπτεία του συστήματος

Δεν το ξέρω να σου το απαντήσω σίγουρα αλλά υποθετικά θα πρέπει να υπάρχει μια ενεργή σύνδεση ίντερνετ γιατί αν πέσει για κάποιο λόγο το ρεύμα, το sonoff επειδή δεν έχει ενσωματωμένο rtc και μπαταρία, μετά από λίγη ώρα το πιο πιθανό είναι να χάσει τις ρυθμίσεις ώρας και να ανοιγοκλείνει τις ηλεκτροβάνες σε άσχετες χρονικές στιγμές. Ενώ με το ίντερνετ θα συγχρονίσει την ώρα με κάποιον time server. Ίσως λοιπόν, να ήταν καλύτερο να το φτιάξεις με καμία πλακέτα d1 mini και κανένα rtc module, αντί για το sonoff. Δεν βλέπω κάποιο άλλο πρόβλημα...Υποθετικά το λέω το τονίζω!

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, katbo είπε

Καλησπέρα,

Ένα esp και ένα τέτοιο

€ 0,67  12%OFF | 5v 1 2 4 8 Channel Relay module with optocoupler. Relay Output X way relay module for arduino  1CH 2CH 4CH 8CH https://a.aliexpress.com/_mM7UsuG€ 0,67  12%OFF | 5v 1 2 4 8 Channel Relay module with optocoupler. Relay Output X way relay module for arduino  1CH 2CH 4CH 8CH https://a.aliexpress.com/_mM7UsuG

Επεξ/σία από liakjim
  • Moderators
Δημοσ.
19 ώρες πριν, djnoizeteck είπε

Το βασικο προβλημα με τους σερβερ αλλον περα απο το downtime ειναι οτι αυριο μεθαυριο μπορει να σου πει πληρωνε τοσο συνδρομη για να εχεις προσβαση. Η μπορει απλα να κλεισει σαν εταιρεία. 
Το ΗΑ οτι κανεις επι πληρωμεη το κανεις με λιγο παραπανω κοπο και χωρις. Ειτε αυτο ειναι Duckdns, vpn κλπ για προσβαση απο το ιντερνετ ειτε Alexa/GA

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Spect~ είπε

Το βασικο προβλημα με τους σερβερ αλλον περα απο το downtime ειναι οτι αυριο μεθαυριο μπορει να σου πει πληρωνε τοσο συνδρομη για να εχεις προσβαση. Η μπορει απλα να κλεισει σαν εταιρεία. 
Το ΗΑ οτι κανεις επι πληρωμεη το κανεις με λιγο παραπανω κοπο και χωρις. Ειτε αυτο ειναι Duckdns, vpn κλπ για προσβαση απο το ιντερνετ ειτε Alexa/GA

Δηλαδή αν υποθέσουμε οτι στήσω ΗΑ και βαλω σε ολες τις συσκευές μου custom firmware κτλπ τοτε ο μόνος τρόπος να μην έχω ελεγχο είναι αμα "πέσει" ο δικός μου  σέρβερ που θα τρέχει το ΗΑ σωστά? Δεν θα συνδένονται καν με τους servers των κατασκευαστών πλέον οι συσκευές? Δηλαδή και να κλείσει η sonoff π.χ. ότι συσκευή έχω μαζέψει μεχρι τότε θα μπορώ να συνεχίσω να την τρέχω με το custom firmware που της πέρασα?

Επίσης τώρα διάβαζα για ενα πριζάκι sonoff που ηθελα να δοκιμάσω με 10 ευρώ για να μην δώσω 35 για της phillips αλλα είδα σε ενα σχόλιο στο skroutz οτι η Alexa δεν το παίρνει στο then αλλα μόνο στο when ενω η sonoff δίνει κανονικά υποστήρηξη για Alexa. Αμα είναι να έχουμε διάφορα τέτοια με την κυρία τοτε δεν θέλω. Θελω οτι γράφει οτι δουλεύει με την Alexa να δουλεύει όντως αλλιώς να κοιτάξω συσκευές που να τις βλέπει πρώτα το ΗΑ και σαν 2η επιλογή η Alexa.

Ξέρει κανεις με τις hue πρίζες εαν η Alexa τις παίρνει κανονικα και στο when και στο then στις ρουτίνες? Δεν μπόρεσα να βρώ κατι online.

Επίσης για Aquara VS Sonoff σαν ποιότητα στις 2 εταιρίες να φανταστώ η aquara ειναι "πιο ψηλά"?

Επεξ/σία από djnoizeteck
Δημοσ.
18 ώρες πριν, katbo είπε

Καλησπέρα,

Καλησπέρα. Αν έχεις wifi κανένα πρόβλημα. Αν δεν έχεις μπορείς να πας σε απλή κατασκευή με arduino nano, RTC και relay. Προγραμματίζεις το RTC και ορίζεις χρόνους για κάθε βάνα. Κάτι σαν αυτό.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, djnoizeteck είπε

Δηλαδή αν υποθέσουμε οτι στήσω ΗΑ και βαλω σε ολες τις συσκευές μου custom firmware κτλπ τοτε ο μόνος τρόπος να μην έχω ελεγχο είναι αμα "πέσει" ο δικός μου  σέρβερ που θα τρέχει το ΗΑ σωστά? Δεν θα συνδένονται καν με τους servers των κατασκευαστών πλέον οι συσκευές? Δηλαδή και να κλείσει η sonoff π.χ. ότι συσκευή έχω μαζέψει μεχρι τότε θα μπορώ να συνεχίσω να την τρέχω με το custom firmware που της πέρασα?

Ναι. Και εν τω μεταξύ δεν χρειάζεται να αλλάξεις και firmware, υπάρχουν συσκευές (πχ Shelly) που συνδέονται και στο cloud για να κατεβάζουν firmware κλπ, και παίζουν και local στο homeassistant, ταυτόχρονα. Αν θες τώρα εσύ τίποτα μοντες που δεν τις έχει το στάνταρ firmware, του βάζεις, τίποτα όμως για τον απλό χρήστη.

41 λεπτά πριν, leuteris107 είπε

Καλησπέρα. Αν έχεις wifi κανένα πρόβλημα. Αν δεν έχεις μπορείς να πας σε απλή κατασκευή με arduino nano, RTC και relay. Προγραμματίζεις το RTC και ορίζεις χρόνους για κάθε βάνα. Κάτι σαν αυτό.

Ναι αλλά αντί για arduino nano κάτι σε esp (d1  mini κλπ), τους περνάει και ένα tasmota ή esphome και συνδέεται με wi-fi όποτε θέλει για να τα προγραμματίσει και να τους αλλάξει ωράρια, settings κλπ!

• Like 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Ναι αλλά αντί για arduino nano κάτι σε esp (d1  mini κλπ), τους περνάει και ένα tasmota ή esphome και συνδέεται με wi-fi όποτε θέλει για να τα προγραμματίσει και να τους αλλάξει ωράρια, settings κλπ!

Δεν διαφωνώ αν έχεις wifi. Μπορείς να κάνεις πολλά. Εγώ έγραψα και για την περίπτωση που ΔΕΝ έχει wifi.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, leuteris107 είπε

Δεν διαφωνώ αν έχεις wifi. Μπορείς να κάνεις πολλά. Εγώ έγραψα και για την περίπτωση που ΔΕΝ έχει wifi.

Το κατάλαβα...αλλά με wi fi πλακετούλα, θα μπορεί να την έχει σε ap mode και να συνδέεται να αλλάζει ρυθμίσεις κλπ, ξέρω γω, ακόμα και αν δεν υπάρχει wi fi στον χώρο. Γενικά αφού υπάρχει η επιλογή σκέφτηκα καλύτερα με, παρά χωρίς.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...