userAnon Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 17 λεπτά πριν, barca10 είπε , έχω αφήσει αναμονή για τον διακόπτη με ουδέτερο φυσικά. αφου θες home assistant το καλυτερο ειναι να βαλεις οποιον διακοπτη θες και απο πισω ενα shelly 2.5 δες τις τελευταιες σελιδες στο αντιστοιχο θρεντ του ηα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakatis Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 21 ώρες πριν, adok13 είπε Υπάρχει μοτέρ ρολλου που να δίνει status. Νομίζω ότι παλιά είχα δει κάποια μοτέρ που ειχανε 1 διακοπτάκι εκεί που γυρνάει το ρόλο και μέτραγε στροφές και έστελνε στάτους αλλά τώρα που ψάχνω δεν μπορώ να βρω κάτι. ξέρει κάποιος; Μπορείς να βάλεις sonoff dual r3 που δείχνει το status. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bpel86 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Καλημέρα, Θέλω να βάλω shelly 2,5 σε ένα ρολό. Μέσα στο κουτί περνάει ουδέτερος που πηγαίνει στην πρίζα που βρίσκεται από κάτω. Κόβω και συνδέω αυτόν τον ουδέτερο. Σωστά; Μονοφασικό είναι το ρεύμα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 42 λεπτά πριν, bpel86 είπε Καλημέρα, Θέλω να βάλω shelly 2,5 σε ένα ρολό. Μέσα στο κουτί περνάει ουδέτερος που πηγαίνει στην πρίζα που βρίσκεται από κάτω. Κόβω και συνδέω αυτόν τον ουδέτερο. Σωστά; Μονοφασικό είναι το ρεύμα Έχω περάσει όλες τις καλωδιώσεις αλλά δεν το έχω συνδέσει ακόμα. Όπως το βλέπω πάντως, απλό φαίνεται. Για κάθε διακόπτη έχω πάρει μία διπλή, μία τριπλή και μία πενταπλή Wago 221. Επεξ/σία 22 Σεπτεμβρίου 2022 από nzeppos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
netvoice Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 20/9/2022 στις 8:28 ΜΜ, adok13 είπε Υπάρχει μοτέρ ρολλου που να δίνει status. Νομίζω ότι παλιά είχα δει κάποια μοτέρ που ειχανε 1 διακοπτάκι εκεί που γυρνάει το ρόλο και μέτραγε στροφές και έστελνε στάτους αλλά τώρα που ψάχνω δεν μπορώ να βρω κάτι. ξέρει κάποιος; Το shelly μετα το istallation κανεις calibrate, με αυτο τον τρόπο ξέρεις σε ποιο σημειο ειναι το ρολό. Επεξ/σία 22 Σεπτεμβρίου 2022 από netvoice 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bpel86 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 4/9/2022 στις 1:47 ΜΜ, bpel86 είπε Καλησπέρα σε όλους! Θέλω να βάλω τέντες στο σπίτι και θέλω να τις περάσω και στο ha. Πέρα από somfy παίζει κάτι άλλο πιο οικονομικό και αξιόπιστο ή κοιτάω αποκλειστικά somfy? Καλησπέρα! Επανέρχομαι στο θέμα των τεντών. Σκεφτόμουν να κάνω αυτό που προτείνατε οι περισσότεροι, δηλαδή να βάλω απλό μοτέρ και να βάλω κι ένα Shelly 2.5 για να τις χειρίζομαι από HA. Μου πρότεινε σήμερα τέντας λύση με κοντρολακι και παράλληλα να βάλουμε και αισθητήρα ανέμου ώστε να ανεβαίνουν μόνες τους όταν φυσάει. Μιας και δεν υπάρχουν αναμονές για διακόπτη, με αυτή τη λύση γλιτώνω κάποια σκαψίματα, ενώ παράλληλα ο αισθητήρας ανέμου θα μου είναι πολύ χρήσιμος γιατί μένω στον 5ο και έχει πολύ συχνά δυνατό αέρα. Έχετε καμία ιδέα αν θα μπορούσα αυτή τη λύση να την ενσωματώσω στο HA; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Spect~ Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Moderators Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 14 ώρες πριν, bpel86 είπε Καλησπέρα! Επανέρχομαι στο θέμα των τεντών. Σκεφτόμουν να κάνω αυτό που προτείνατε οι περισσότεροι, δηλαδή να βάλω απλό μοτέρ και να βάλω κι ένα Shelly 2.5 για να τις χειρίζομαι από HA. Μου πρότεινε σήμερα τέντας λύση με κοντρολακι και παράλληλα να βάλουμε και αισθητήρα ανέμου ώστε να ανεβαίνουν μόνες τους όταν φυσάει. Μιας και δεν υπάρχουν αναμονές για διακόπτη, με αυτή τη λύση γλιτώνω κάποια σκαψίματα, ενώ παράλληλα ο αισθητήρας ανέμου θα μου είναι πολύ χρήσιμος γιατί μένω στον 5ο και έχει πολύ συχνά δυνατό αέρα. Έχετε καμία ιδέα αν θα μπορούσα αυτή τη λύση να την ενσωματώσω στο HA; Νομιζω πως το shelly Μπορει να μπει ασχετα με το αν θα εχεις κοντρολακι ή οχι. Αν με καποιο τροπο εχεις αισθητηρα για αερα στο ΗΑ εννοειται οτι μπορεις να το κανεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Ας το βάλω και εδώ : Ενημερωτικά, όσοι έχουν homeassistant, μπορούν να βάλουν την tapo p110 https://community.home-assistant.io/t/first-time-energy-dashobard-user-with-a-tapo-p110/447044 https://github.com/petretiandrea/home-assistant-tapo-p100 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
qps Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 Γειά σας ,θέλει η γυναίκα για το σαλόνι ένα ράδιο .Με την ευκαιρία είπα να δοκιμάσω το Google Nest Audio Chalk Smart Hub.Ειναι εύκολο ως προς το ραδιοφωνο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
-WISE- Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, qps είπε Γειά σας ,θέλει η γυναίκα για το σαλόνι ένα ράδιο .Με την ευκαιρία είπα να δοκιμάσω το Google Nest Audio Chalk Smart Hub.Ειναι εύκολο ως προς το ραδιοφωνο; Οι συγκεκριμένες συσκευές παίζουν ιντερνετικό ραδιόφωνο. Μέσω TuneIn. Εσύ απλά λες για παράδειγμα "Ok Google, play KissFM 92,9" και ξεκινάει και παίζει. Απλά, όπως αντιλαμβάνεσαι, δεν πιάνει όλους τους σταθμούς της Ελλάδας. Πάντως και τα Nest Mini 2ης γενιάς έχουν πολύ τίμιο ήχο και στα λεφτά του Νest Audio μπορείς να πάρεις δύο και να τα κάνεις να παίζουν μαζί ώστε να έχεις ράδιο σε όλο το σπίτι. Επεξ/σία 1 Οκτωβρίου 2022 από -WISE- 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iVentz Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 Καλημέρα,έχω αρχίσει το setup μου στο φωτισμό με Wiz (έχουν κάποιες όμορφες διακοσμητικες, ολα τα ντουι ε27 ε14 gu10 κλπ) αλλά γενικά lagaρουν πολύ .. όταν παω να αλλάξω κάποιο setting οι λάμπες είναι unresponsive για περίπου 20 sec, μετά δουλεύουν μια χαρα για λιγο χρονικό διάστημα. Έχετε να μου προτείνετε κάποια άλλη μάρκα ? Στις xiaomi δεν είδα να έχει ποικιλία σε ντουι και μεγέθη (στο σκρουτζ τουλάχιστον ) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mixos23 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 μια ερωτηση για να μην κανω καμια χαζομαρα, το shelly plus 2 που λετε για ηλεκτρικα ρολα αγοραζω αυτο ?? https://shelly.cloud/shelly-plus-2pm/https://shelly.cloud/shelly-plus-2pm/ ? και να αγορασω και αυτα ? https://shop.shelly.cloud/rc-snubber-wifi-smart-home-automation εννοειται θα τα κανει εγκατασταση ηλεκτρολογος, εγω μεχρι να ανοιγω-κλεινω διακοπτες ειμαι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, mixos23 είπε μια ερωτηση για να μην κανω καμια χαζομαρα, το shelly plus 2 που λετε για ηλεκτρικα ρολα αγοραζω αυτο ?? https://shelly.cloud/shelly-plus-2pm/https://shelly.cloud/shelly-plus-2pm/ ? και να αγορασω και αυτα ? https://shop.shelly.cloud/rc-snubber-wifi-smart-home-automation εννοειται θα τα κανει εγκατασταση ηλεκτρολογος, εγω μεχρι να ανοιγω-κλεινω διακοπτες ειμαι Το συνηθισμένο είναι το https://shelly.cloud/products/shelly-25-smart-home-automation-relay/ (το 2.5 δηλαδή). Βλέπω τις τελευταίες εβδομάδες έχει τσιμπήσει λίγο τη τιμή του εδώ, μιας και από τα 25-27 ευρώ που είχε στα περισσότερα μαγαζιά έχει φτάσει τα 30 με ελάχιστες εξαιρέσεις. Σε πρώτη φάση η διαφορά δεν ακούγεται σημαντική, αλλά αν χρειάζεσαι να πάρεις καμια 20αριά τέτοια ανεβαίνει το κόστος. Το Plus διαβάζω έχει κι άλλες λειτουργίες, όπως power metering, bluetooth κλπ. Δεν ξέρω αν είναι overkill για απλή λειτουργία ρολών. RC snubber λέω να μη βάλω σε πρώτη φάση, μιας και τα μοτέρ των ρολών είναι από γνωστή γερμανική εταιρεία οπότε θεωρητικά υπάρχει μικρότερος κίνδυνος να κάψουν τα ρελέ. Θα δείξει στην πορεία αν έκανα καλά. Τώρα για τη δική μου περίπτωση, πολλές από τις Wago κλέμες που πήρα για αυτό το σκοπό θα μείνουν στο ράφι, μιας και το μεγαλύτερο μέρος της συνδεσμολογίας έγινε τελικά ψηλά στο χωνευτό. Κάτω στο διακόπτη κατέβηκαν απλώς μία φάση, ένας ουδέτερος και τα δύο καλώδια για το πάνω-κάτω του μοτέρ. Έχω βάλει παντού βαθιά κουτιά, αλλά ακόμα κι έτσι μου φαίνεται θα πέσει αρκετό στρίμωγμα εκεί μέσα. Οι διακόπτες ρολών της ΑΒΒ που διάλεξα μπαίνουν 2,5cm μέσα στο κουτί. Εναλλακτική είναι οι διακόπτες που βγάζει η ίδια η Shelly οι οποίοι έχουν καλή πατέντα για να κουμπώνει πάνω το 2.5 και αξιοπρεπή ποιότητα κατασκευής, αλλά δεν μου κάνουν γιατί έχουν διαφορετικό design από αυτούς που θέλω. Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2022 από nzeppos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pantelikas Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Είχε στείλει email η shelly για αύξηση τιμών νομίζω τέλος καλοκαιριού Στις 1/10/2022 στις 11:35 ΠΜ, iVentz είπε Καλημέρα,έχω αρχίσει το setup μου στο φωτισμό με Wiz (έχουν κάποιες όμορφες διακοσμητικες, ολα τα ντουι ε27 ε14 gu10 κλπ) αλλά γενικά lagaρουν πολύ .. όταν παω να αλλάξω κάποιο setting οι λάμπες είναι unresponsive για περίπου 20 sec, μετά δουλεύουν μια χαρα για λιγο χρονικό διάστημα. Έχετε να μου προτείνετε κάποια άλλη μάρκα ? Στις xiaomi δεν είδα να έχει ποικιλία σε ντουι και μεγέθη (στο σκρουτζ τουλάχιστον ) Δοκίμασε να τις σετάρεις σε κάποιο άλλο ρούτερ. Σε έναν συγγενή ή φίλο για δοκιμή. Πολλές φορές η καθυστέρηση είναι από τα ρουτερ μας που είναι φορτωμένα. Στο πατρικό μου έχω βάλει 2 λάμπες wifi. Όταν είμαι με 4g στο κινητό ακούνε στο δευτερόλεπτο. Αν συνδεθώ στο ίδιο wifi καθυστερούν 5 δευτερόλεπτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
marksk Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Να αλλάξεις κανάλι στο wifi ίσως ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα