adok13 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Υπάρχει μοτέρ ρολλου που να δίνει status. Νομίζω ότι παλιά είχα δει κάποια μοτέρ που ειχανε 1 διακοπτάκι εκεί που γυρνάει το ρόλο και μέτραγε στροφές και έστελνε στάτους αλλά τώρα που ψάχνω δεν μπορώ να βρω κάτι. ξέρει κάποιος; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AlexGr3 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Καλησπέρα, Θέλω να βάλω έναν διπλό διακοπτή της Xiaomi που δεν θέλει ουδέτερο. Το θέμα είναι ότι το σπίτι είναι παλιό και το κουτί παίρνει μόνο διακόπτη με "αυτάκια" και όχι βιδωτούς. Εκτός από το να αλλάξω κουτί που φαίνεται αρκετά μεγάλη διαδικασία(;), τι άλλο μπορεί να γίνει; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. https://www.skroutz.gr/s/32793399/Aqara-H1-Χωνευτός-Διακόπτης-Τοίχου-για-Έλεγχο-Φωτισμού-με-Πλαίσιο-και-Δύο-Πλήκτρα-Λευκός-no-Neutral-WS-EUK02.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tvkal Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, AlexGr3 είπε Βγάλε προσεκτικά τα καπάκια των διακοπτών και στη βάση των διακοπτών μεγάλωσε λιγο τις υπάρχουσες τρύπες και πέρνα βίδες με μικρά ούπα στον τοιχο. 3 ώρες πριν, adok13 είπε Υπάρχει μοτέρ ρολλου που να δίνει status. Νομίζω ότι παλιά είχα δει κάποια μοτέρ που ειχανε 1 διακοπτάκι εκεί που γυρνάει το ρόλο και μέτραγε στροφές και έστελνε στάτους αλλά τώρα που ψάχνω δεν μπορώ να βρω κάτι. ξέρει κάποιος; Με μαγνητικές επαφές σκέφτομαι μήπως θα μπορούσες να κολλήσεις οριζόντια ένα μαγνητάκι στο κάτω μέρος του ρολού και το αντίκρυσμα του πχ στη δεξιά ράγα του ρολού κάτω. Ετσι ώστε να κάνουν κάποια σχετική επαφή και να σου δείχνει αν ειναι ανοικτό ή κλειστό. Το αντίκρυσμα αυτό θα το ονομάσεις πχ bottom-closed . Αν θέλεις μπορείς να βάλεις και άλλο ένα ψηλά στη ράγα για να βλέπεις αν είναι τελείως ανοικτό το ρολό που θα το ονομάσεις πχ top-open. Αλλα προυποθέτει να ειναι τελείως ανοικτό ή τελείως κλειστό για να βρεθούν οι μαγνήτες. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AlexGr3 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, tvkal είπε Βγάλε προσεκτικά τα καπάκια των διακοπτών και στη βάση των διακοπτών μεγάλωσε λιγο τις υπάρχουσες τρύπες και πέρνα βίδες με μικρά ούπα στον τοιχο. Ευχαριστώ πολύ! Αντικατάσταση κουτιού είναι μανούρα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tvkal Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 19 λεπτά πριν, AlexGr3 είπε Ευχαριστώ πολύ! Αντικατάσταση κουτιού είναι μανούρα; Θέλει λάσπη ή στόκο να στερεωθεί, σίγουρα θα σου γίνει ζημια και στον τοίχο άρα πας και για βάψιμο μετά. Και η δική μου λύση δεν ειναι οτι καλύτερο αλλά γλυτώνεις φασαρίες μετά. Καπου κάποιος είχε πει οτι υπάρχουν κάποια άγκιστρα σαν αυτά του παλιού σου διακόπτη αλλά δεν ξέρω αν χωράνε, αν μπαίνουν και που θα τα βρεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 12 ώρες πριν, adok13 είπε Υπάρχει μοτέρ ρολλου που να δίνει status. Νομίζω ότι παλιά είχα δει κάποια μοτέρ που ειχανε 1 διακοπτάκι εκεί που γυρνάει το ρόλο και μέτραγε στροφές και έστελνε στάτους αλλά τώρα που ψάχνω δεν μπορώ να βρω κάτι. ξέρει κάποιος; Έχω δει το app από ρολά που φοράγανε ρολά της somfy όπου τους έβαζε σε ποια θέση ήθελε να πάνε και πήγαιναν. Εγώ δεν ψήθηκα να μπω στο όλο οικοσύστημα somfy για να με έχει κλειδωμένο, του είπα βάλε μου τα κοινά μοτέρ κι εγώ ξέρω τι θα κάνω. Κι έβαλα από ένα shelly 2.5 πίσω από κάθε διακόπτη ρολού. Αυτό 1ον έκανε το ρολό smart δηλαδή το χειρίζομαι από όπου θέλω και με αυτοματισμούς τι ώρα να ανοίξουν τι ώρα να κλείσουν κλπ. 2ον όταν τα εγκατέστησα είχε μια επιλογή και έκανα καλιμπράρισμα, το οποίο αφού έκανε μια διαδικασία και τα ανοιγόκλεινε κάμποσες φορές μόνο του, κατάλαβε πού είναι τέρμα ανοιχτό και πού είναι τέρμα κλειστό και πλέον έχω αναφορά θέσης μέσα στην εφαρμογή της shelly. 3ον είναι πλήρως συμβατό με HomeAssistant και να κλείσει η Shelly αύριο το πρωί που λέει ο λόγος και να κατεβάσει τους σέρβερ, τα ρολά και οι αυτοματισμοί θα συνεχίσουν να λειτουργούν offline. Το μειονέκτημα (αν μπορεί να το πει κάποιος έτσι) είναι ότι το φουλ κλειστό το αντιλαμβάνεται όταν είναι ερμητικά κλειστά τα ρολά, που όμως έχει και το ποσοστό κενών. Δηλαδή μπορεί το ρολό να είναι κατεβασμένο αλλά με ανοιχτά τα "διάκενα" ίσα να περνά λίγο φως, το Shelly το δείχνει σαν 20% ανοιχτό. Και όταν του πεις να ανοίξει 50%, δεν πάει στο μισό ύψος της πόρτας αλλά στο 30%, γιατί έχει και το 20% των κενών. Αυτό μόνο με manual καλιμπράρισμα θα μπορούσε να λυθεί αναλόγως των προτιμήσεων του χρήστη, αλλά δεν έχει ασχοληθεί η Shelly με τόσο advanced καλιμπραρίσματα, keep it simple που λένε και στο χωριό μου. 4 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Spect~ Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Moderators Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 11 ώρες πριν, AlexGr3 είπε Καλησπέρα, Θέλω να βάλω έναν διπλό διακοπτή της Xiaomi που δεν θέλει ουδέτερο. Το θέμα είναι ότι το σπίτι είναι παλιό και το κουτί παίρνει μόνο διακόπτη με "αυτάκια" και όχι βιδωτούς. Εκτός από το να αλλάξω κουτί που φαίνεται αρκετά μεγάλη διαδικασία(;), τι άλλο μπορεί να γίνει; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. https://www.skroutz.gr/s/32793399/Aqara-H1-Χωνευτός-Διακόπτης-Τοίχου-για-Έλεγχο-Φωτισμού-με-Πλαίσιο-και-Δύο-Πλήκτρα-Λευκός-no-Neutral-WS-EUK02.html ισως μπορεις με τετοια αλλα λιγο σφινωτα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mezger Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, mechpanos είπε Το μειονέκτημα (αν μπορεί να το πει κάποιος έτσι) είναι ότι το φουλ κλειστό το αντιλαμβάνεται όταν είναι ερμητικά κλειστά τα ρολά, που όμως έχει και το ποσοστό κενών. Δηλαδή μπορεί το ρολό να είναι κατεβασμένο αλλά με ανοιχτά τα "διάκενα" ίσα να περνά λίγο φως, το Shelly το δείχνει σαν 20% ανοιχτό. Και όταν του πεις να ανοίξει 50%, δεν πάει στο μισό ύψος της πόρτας αλλά στο 30%, γιατί έχει και το 20% των κενών. Αυτό μόνο με manual καλιμπράρισμα θα μπορούσε να λυθεί αναλόγως των προτιμήσεων του χρήστη, αλλά δεν έχει ασχοληθεί η Shelly με τόσο advanced καλιμπραρίσματα, keep it simple που λένε και στο χωριό μου. Αυτό το θέμα με τα presets το έλυσα με αυτό https://github.com/finity69x2/cover-position-preset-row - ένα frontend plugin του homeassistant (υπάρχει και στο HACS). Εχω ορίσει 4 κουμπιά για κάθε παντζούρι - ανοιχτό, μισάνοιχτο, τρύπες (με τα διάκενα ανοιχτά δηλαδή), και κλειστό ερμητικά. Για καθε παvτζουρι και καθε preset εχω βαλει ο ιδιος τις τιμες οποτε πανε παντα εκει που πρεπει, και αμα θελω fine tuning (πρακτικα ποτέ) παταω στο entity και έχω το κλασικό slider. Θα ήταν καλύτερα φυσικά να υποστήριζε presets το shelly, αλλά κι αυτό it's something. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 17 λεπτά πριν, mezger είπε Αυτό το θέμα με τα presets το έλυσα με αυτό https://github.com/finity69x2/cover-position-preset-row - ένα frontend plugin του homeassistant (υπάρχει και στο HACS). Εχω ορίσει 4 κουμπιά για κάθε παντζούρι - ανοιχτό, μισάνοιχτο, τρύπες (με τα διάκενα ανοιχτά δηλαδή), και κλειστό ερμητικά. Για καθε παvτζουρι και καθε preset εχω βαλει ο ιδιος τις τιμες οποτε πανε παντα εκει που πρεπει, και αμα θελω fine tuning (πρακτικα ποτέ) παταω στο entity και έχω το κλασικό slider. Θα ήταν καλύτερα φυσικά να υποστήριζε presets το shelly, αλλά κι αυτό it's something. Εγώ τα έχω μάθει και πάω κατευθείαν το slider στο ποσοστό που θέλω 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
barca10 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Καλησπέρα, Σύντομα θα βάλω καινούρια τέντα με βραχίονες και μοτέρ. Θέλω να έχω τη δυνατότητα να την ανεβοκατεβάζω μέσω του home assistant ή εφαρμογής. Τι πρέπει να προσέξω; Το μοτέρ συνδέεται σε κάποιον controller φαντάζομαι. Τι προτείνεται; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tvkal Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 21 λεπτά πριν, barca10 είπε Καλησπέρα, Σύντομα θα βάλω καινούρια τέντα με βραχίονες και μοτέρ. Θέλω να έχω τη δυνατότητα να την ανεβοκατεβάζω μέσω του home assistant ή εφαρμογής. Τι πρέπει να προσέξω; Το μοτέρ συνδέεται σε κάποιον controller φαντάζομαι. Τι προτείνεται; Ξεκίνα απο το να ζητήσεις απο τον εγκαταστάτη όπου σου βάλει το καλώδιο για τον διακόπτη επάνω-κάτω, να σου έχει και ουδέτερο. Τα άλλα μπορούν να μπουν και μετά. Μετά ανάλογα με το χώρο του διακόπτη θα δεις τι μπορείς να βάλεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
barca10 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 10 λεπτά πριν, tvkal είπε Ξεκίνα απο το να ζητήσεις απο τον εγκαταστάτη όπου σου βάλει το καλώδιο για τον διακόπτη επάνω-κάτω, να σου έχει και ουδέτερο. Τα άλλα μπορούν να μπουν και μετά. Μετά ανάλογα με το χώρο του διακόπτη θα δεις τι μπορείς να βάλεις. Ναι έχω αφήσει αναμονή με ουδέτερο. Είναι σε πατάρι η καλωδίωση οπότε υπάρχει χώρος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tvkal Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, barca10 είπε Ναι έχω αφήσει αναμονή με ουδέτερο. Είναι σε πατάρι η καλωδίωση οπότε υπάρχει χώρος. Ο διακόπτης όμως που θα είναι ... οτι βάλεις μετά δεν θα ειναι στο πατάρι. Καλύτερα ας έχεις και στο καλώδιο που θα σου τραβήξει ουδέτερο και μετά βλέπεις τι θα κάνεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
barca10 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Ναι, έχω αφήσει αναμονή για τον διακόπτη με ουδέτερο φυσικά. Από θέμα controller κλπ τι χρησιμοποιούμε; Θέλω να έχω μία εικόνα από πριν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tvkal Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Ανάλογα με το σύστημα σου και τις υπόλοιπες εφαρμογές που έχεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα