Προς το περιεχόμενο

Smart Home

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

σκεφτομαι σε καινουριο σπιτι και εγώ να κάνω κάποια πρώτα βήματα smart.

Θέλω να πετύχω:

1.Έλεγχο φώτων

2.Έλεγχο ρολών

3.Δυνατότητα να κόψω ρεύμα παντού εκτώς ψυγείου-router

Με μια πρόχειρη αναζήτηση που έκανα είδα τις λύσεις της Shelly. Έχεις κάποιος εμπειρία να μου πει τι να προσέξω.

Η Shelly έχει πολλά μοντέλα  θα πρέπει να προτιμήσω κάποιο μοντέλο συγκεκριμένο.

Τέλος έχει κάποιο ιδέα πως θα μπορούσα να πετύχω το 3 που αναφέρω?

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

• Απαντ. 9,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Moderators
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, DAV2002GR είπε

σκεφτομαι σε καινουριο σπιτι και εγώ να κάνω κάποια πρώτα βήματα smart.

Θέλω να πετύχω:

1.Έλεγχο φώτων

2.Έλεγχο ρολών

3.Δυνατότητα να κόψω ρεύμα παντού εκτώς ψυγείου-router

Με μια πρόχειρη αναζήτηση που έκανα είδα τις λύσεις της Shelly. Έχεις κάποιος εμπειρία να μου πει τι να προσέξω.

Η Shelly έχει πολλά μοντέλα  θα πρέπει να προτιμήσω κάποιο μοντέλο συγκεκριμένο.

Τέλος έχει κάποιο ιδέα πως θα μπορούσα να πετύχω το 3 που αναφέρω?

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

1. Διακοπτες τώρα τι εξαρτάται τι θες εσύ 

2. Shelly 2.5

3. Γιστι να κάνεις κάτι τέτοιο; έχει Shelly ραγας νομίζω για να το κάνεις αυτό

Δημοσ.
Στις 6/9/2022 στις 1:41 ΜΜ, agnostos13 είπε

Ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Αυτός ο αισθητήρας δεν απαιτεί τρείς κλώνους καλωδίου;

Εγώ έχω δύο!

Επίσης χρειάζεται να έχω και οθόνη που θα μου δείχνει θερμοκρασία και εκτός κινητού.

Βάζεις υποδοχή διπλού κυαθιου που σου είπε ο Θέμις και αυτά 

https://sonoff.tech/product/diy-smart-switch/th-elite/

https://sonoff.tech/product/accessories/ds18b20/    

και τα έχεις όλα οσα θες.

Καλό ειναι να βάλεις και ένα ρελέ φορτίου. 

• Like 2
Δημοσ.

Έφτιαξα ένα lora να διαβάζει το state ενός reed switch σε homeassistant μέσω openmqttgateway με αυτόν τον οδηγό

για όποιον ενδιαφέρεται, ορίστε και το ino.

Κάποια στιγμή θα ήθελα να το κάνω με sleep και να ξυπνάει με τον reed.

raw_reed.ino

• Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, liakjim είπε

Έφτιαξα ένα lora να διαβάζει το state ενός reed switch σε homeassistant

Ωραίο. Έχεις υπολογίσει το μέγιστο της απόστασης που μπορεί να καλύψει η συγκεκριμένη εφαργμογή? (με την μαγνητική επαφή?) Έχω διαβάσει ότι μπορεί να φτάσει πολλά χιλιόμετρα ανάλογα με το δεδομένα που μεταφέρονται

(της μαγνητικής θεωρούνται όντως λίγα όπως εικάζω ή όχι?)

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, userAnon είπε

Ωραίο. Έχεις υπολογίσει το μέγιστο της απόστασης που μπορεί να καλύψει η συγκεκριμένη εφαργμογή? (με την μαγνητική επαφή?) Έχω διαβάσει ότι μπορεί να φτάσει πολλά χιλιόμετρα ανάλογα με το δεδομένα που μεταφέρονται

(της μαγνητικής θεωρούνται όντως λίγα όπως εικάζω ή όχι?)

Της μαγνητικής επαφής είναι σίγουρα λίγα.

Από τεστ που έκανα, με το gateway μέσα στο σπίτι και το node μέσα στο αμάξι στη θήκη της πόρτας, μου έβγαλε εμβέλεια 1200μ. Αν τώρα βγάλω το gateway στο μπαλκόνι και το node στο χέρι, λογικά θα βγάλει αρκετά παραπάνω.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 6/9/2022 στις 9:44 ΠΜ, jay_D είπε

Καλημέρα!

Το έχω ξαναρωτήσει αλλά είπα να δοκιμάσω την τύχη μου ξανά. :P

Μήπως γνωρίζει κανένας αν υπάρχει δυνατότητα μέσω του Mi Home App στο Mi Wireless Switch να απενεργοποιήσεις το να αναβοσβήνει το φως του Mi control Hub?

image.png.28cd5279c5c5378aca55b1d870643e5c.png

Από το home assistant αν εννοείς ναι 

• Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, marksk είπε

image.png.28cd5279c5c5378aca55b1d870643e5c.png

Από το home assistant αν εννοείς ναι 

Δεν το εχω δοκιμασει απο Home assistant το ολο οικοσύστημα της xiaomi. Ειμαι με το mi home app

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, jay_D είπε

Δεν το εχω δοκιμασει απο Home assistant το ολο οικοσύστημα της xiaomi. Ειμαι με το mi home app

και από το mi home μπορείς να το χειριστείς. μάλιστα παλιότερα που το χρησιμοποιούσα, είχε και ένα hack που άλλαζες dns και σου έβγαζε λίστα με όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς και ελληνικούς 

• Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, marksk είπε

και από το mi home μπορείς να το χειριστείς. μάλιστα παλιότερα που το χρησιμοποιούσα, είχε και ένα hack που άλλαζες dns και σου έβγαζε λίστα με όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς και ελληνικούς 

Θα το ψάξω πάλι μόλις βρω λίγο χρόνο. Όσο για τους σταθμούς δεν το ήξερα, Επικό :P

Δημοσ.

Γνωριζει καποιος ποιο sonoff θα μπορουσε να συνδεθει σε κυπρι πορτας για να μπορω να δινω εντολη για να ανοιγω την πορτα απομακρυσμενα ? 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, ReBeLoS είπε

Γνωριζει καποιος ποιο sonoff θα μπορουσε να συνδεθει σε κυπρι πορτας για να μπορω να δινω εντολη για να ανοιγω την πορτα απομακρυσμενα ? 

Έχω την εντύπωση ότι τούτο εδώ κάνει τη δουλειά: https://www.skroutz.gr/s/27135444/Sonoff-MINIR2-Smart-Ενδιάμεσος-Διακόπτης-Wi-Fi-σε-Λευκό-Χρώμα.html#

Έχω πάρει ένα αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, nzeppos είπε

Έχω την εντύπωση ότι τούτο εδώ κάνει τη δουλειά: https://www.skroutz.gr/s/27135444/Sonoff-MINIR2-Smart-Ενδιάμεσος-Διακόπτης-Wi-Fi-σε-Λευκό-Χρώμα.html#

Έχω πάρει ένα αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα.

nope

4 ώρες πριν, ReBeLoS είπε

sonoff sv

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, kostaskontis είπε

nope

sonoff sv

Ενδιαφέρον, θα το ψάξω. Για το Sonoff Mini είχα δει ένα video στο YT που ανέφεραν ότι χρησιμοποιήθηκε μαζί με ρελέ για αυτοματισμό με κυπρί, αλλά επειδή δεν έδωσαν άλλες λεπτομέρειες μπορεί να μην το κατάλαβα εγώ καλά. Για το SV βλέπω κάποια video, αλλά δεν μου φαίνεται πάρα πολύ plug 'n' play.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...