Προς το περιεχόμενο

Smart Home

exypnakias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

48 λεπτά πριν, Spect~ είπε

μοιάζουν με xiaomi aqara και έχουν αρκετη διαφορα στην τιμη 20 ευρω αντι 38... τι διαφορες μπορει να εχουν; βεβαια το γκρι χρωμα δεν ταιριαζει με την διακοσμιση που σκοπευουμε να κανουμε και τα χρωματα στους τοιχους και πατωματα που ειναι κι αυτο αρκετα σημαντικο οταν η γυναικα καθετε τοσο καιρο και ψαχνει συνδιασμους, μου ειπε μονο ασπρο θελουμε 😛

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καλημέρα!

Το έχω ξαναρωτήσει αλλά είπα να δοκιμάσω την τύχη μου ξανά. :P

Μήπως γνωρίζει κανένας αν υπάρχει δυνατότητα μέσω του Mi Home App στο Mi Wireless Switch να απενεργοποιήσεις το να αναβοσβήνει το φως του Mi control Hub?

34 λεπτά πριν, jay_D είπε

Καλημέρα!

Μήπως γνωρίζει κανένας αν υπάρχει δυνατότητα μέσω του Mi Home App στο Mi Wireless Switch να απενεργοποιήσεις το να αναβοσβήνει το φως του Mi control Hub?

απο οσο ξερω στο Mihome δεν γινετε,στο OpenHab(και ισως και στο HA) το βλεπεις ως ξεχωριστη συσκευη οποτε μπορεις on/off η να αλλαζεις χρωματα κατα περιπτωση ,να παιζει custom ηχους και ειδοποιησεις κ.τ.λ.

• Like 1

Και στο Mi Home το βλέπει ξεχωριστά και το κάνεις ότι θέλεις αλλά πάντα ανοιγωκλείνει και το φωτάκι στο Control Hub χωρίς να υπάρχει τρόπος απόσο ψάχνω στην εφαρμογή να το βγάλεις από τα automations (ας πούμε)

• Moderators
1 ώρα πριν, jay_D είπε

Καλημέρα!

Tι φωτακι ειναι αυτο;

Το Mi Control Hub τις Xiaomi έχει ενσωματομένο φωτάκι πάνω. 

Mihome Hub - Home Automation

Το κακό με αυτό είναι πως το Mi Wireless Switch που έρχεται πακέτο με το όλο kit της Xiaomi (mi Smart Home Sensor Set) by default ανοιγωκλείνει το φωτάκι χωρίς να δίνει επιλογή (που να έχω βρει ως τώρα) να κλείσεις αυτή τη λειτουργία. Με λίγα λόγια, ότι automation και να φτιάξω στο Mi Wireless Switch λειτουργεί κανονικά αλλά ανοιγωκλείνει μαζί και το φωτάκι του Hub.

• Moderators
2 λεπτά πριν, jay_D είπε

Το Mi Control Hub τις Xiaomi έχει ενσωματομένο φωτάκι πάνω. 

Mihome Hub - Home Automation

Το κακό με αυτό είναι πως το Mi Wireless Switch που έρχεται πακέτο με το όλο kit της Xiaomi (mi Smart Home Sensor Set) by default ανοιγωκλείνει το φωτάκι χωρίς να δίνει επιλογή (που να έχω βρει ως τώρα) να κλείσεις αυτή τη λειτουργία. Με λίγα λόγια, ότι automation και να φτιάξω στο Mi Wireless Switch λειτουργεί κανονικά αλλά ανοιγωκλείνει μαζί και το φωτάκι του Hub.

Λευκη μονοτικη ταινια :) το εχω κανει με μαυρη μονοτικη σε ενα ηχειο 😛

5 λεπτά πριν, Spect~ είπε

Λευκη μονοτικη ταινια :) το εχω κανει με μαυρη μονοτικη σε ενα ηχειο 😛

το λειτουργώ κανονικά σαν φωτάκι το βράδυ, απλά δεν θέλω να επηρεάζεται η λειτουργία του από το Mi Wireless Switch γιατί το έχω βάλει να ανοιγωκλείνει κάποια άλλα φώτα στο σπίτι. Γιαυτό ψάχνω τρόπο να απενεργοποιήσω αυτή την default ρύθμιση που έχει

• Moderators
12 λεπτά πριν, jay_D είπε

το λειτουργώ κανονικά σαν φωτάκι το βράδυ, απλά δεν θέλω να επηρεάζεται η λειτουργία του από το Mi Wireless Switch γιατί το έχω βάλει να ανοιγωκλείνει κάποια άλλα φώτα στο σπίτι. Γιαυτό ψάχνω τρόπο να απενεργοποιήσω αυτή την default ρύθμιση που έχει

Φανταζομαι δεν εννοεις αυτο ε;

• Like 1

10 λεπτά πριν, Spect~ είπε

Φανταζομαι δεν εννοεις αυτο ε;

Όχι. Αυτό είναι κάτι διαφορετικό απότι βλέπω. Σε ευχαριστώ όμως που μπήκες στον κόπο και έψαξες και βίντεο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα!

Ψάχνω να τοποθετήσω "έξυπνο" θερμόμετρο-θερμοστάτη για να λαμβάνω πληροφορίες θερμοκρασίας από το boiler του θερμοσίφωνα στο κινητό (και για μελλοντική χρήση σε αυτοματισμό με tuya) καθώς και σε κάποιο τοπικό monitor (ώστε να υπάρχει εύκολα η πληροφορία και χωρίς την χρήση του κινητού).

Η πληροφορία θα λαμβάνεται από probe και λογικά θα χρειαστώ αναλογικό αισθητήρα τύπου NTC (γιατί το διαθέσιμο καλώδιο που πηγαίνει στο boiler είναι δίκλωνο) και μάλλον δεν μπορώ να βάλω ψηφιακό αισθητήρα που από ότι διαβάζω απαιτεί τρεις κλώνους.

Υπάρχει κάποια πρόταση;

Επεξ/σία από agnostos13

28 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

Καλησπέρα!

Ψάχνω να τοποθετήσω "έξυπνο" θερμόμετρο-θερμοστάτη για να λαμβάνω πληροφορίες θερμοκρασίας από το boiler του θερμοσίφωνα στο κινητό (και για μελλοντική χρήση σε αυτοματισμό με tuya) καθώς και σε κάποιο τοπικό monitor (ώστε να υπάρχει εύκολα η πληροφορία και χωρίς την χρήση του κινητού).

Η πληροφορία θα λαμβάνεται από probe και λογικά θα χρειαστώ αναλογικό αισθητήρα τύπου NTC (γιατί το διαθέσιμο καλώδιο που πηγαίνει στο boiler είναι δίκλωνο) και μάλλον δεν μπορώ να βάλω ψηφιακό αισθητήρα που από ότι διαβάζω απαιτεί τρεις κλώνους.

Υπάρχει κάποια πρόταση;

Θα αλλαξεις την αντισταση του θερμοσιφωνα και θα παρεις μια με διπλο κυαθιο για να βαλεις δυο αισθητερες. εναν τον δικο του και εναν για να παιξεις οπως θες.

• Like 1

7 λεπτά πριν, themis_17 είπε

Θα αλλαξεις την αντισταση του θερμοσιφωνα και θα παρεις μια με διπλο κυαθιο για να βαλεις δυο αισθητερες. εναν τον δικο του και εναν για να παιξεις οπως θες.

υπάρχει το διπλό κυάθιο ήδη...

34 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

υπάρχει το διπλό κυάθιο ήδη...

Tοτε ειναι απλο

παιρνεις ενα τετοιο το συνδεεις σε ενα shelly 1 και κανεις την δουλεια σου

6 λεπτά πριν, themis_17 είπε

Tοτε ειναι απλο

παιρνεις ενα τετοιο το συνδεεις σε ενα shelly 1 και κανεις την δουλεια σου

Ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Αυτός ο αισθητήρας δεν απαιτεί τρείς κλώνους καλωδίου;

Εγώ έχω δύο!

Επίσης χρειάζεται να έχω και οθόνη που θα μου δείχνει θερμοκρασία και εκτός κινητού.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...