neoxrated Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, Spect~ είπε Ναι. Γενικα εαν βαλεις εξυπνο διακοπτη δουλευει παντα σαν φυσικος διακοπτης, ενα και απο τα προτερηματα του σε συγκριση με τις λαμπες. Για μενα προσωπικα, λαμπα θα βαζα μονο σε κανενα φωτιστικο σε καμια γωνια που δεν εχει ευκολη προσβαση ωραία κατάλαβα, σε ευχαριστώ. επειδή ο ηλεκτρολόγος θα μπεί σε 4-5 μήνες θα περιμένω λίγο να δώ μήπως βγούν κι άλλοι διακόπτες μήπως πέσουν και οι τιμές στους υπάρχων και να αποφασίσω
Moderators Spect~ Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Moderators Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, neoxrated είπε ωραία κατάλαβα, σε ευχαριστώ. επειδή ο ηλεκτρολόγος θα μπεί σε 4-5 μήνες θα περιμένω λίγο να δώ μήπως βγούν κι άλλοι διακόπτες μήπως πέσουν και οι τιμές στους υπάρχων και να αποφασίσω Για μενα πρεπει να αποφασισεις πιστευω 2-3 πραγματα πριν τον ηλεκτρολογο Θες WiFi, Zigbee ή Zwave? Touch ή Push? Σκoπευεις για Home Assistant μελλοντικα? Για τον ηλεκτρολογο θες ουδετρο σε ολα, να τραβηξει UTP οπου μπορει που θα χρειαζεται και κουτια τυπου τετραγωνα να χωρανε οι διακοπτες. 1
Nikos.Thess Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 9 ώρες πριν, tvkal είπε Δεν το έχω ψάξει πολύ το echo dot 3 αλλά η ίδια η εφαρμογή του αισθητήρα δεν σου στέλνει ειδοποιήσεις ? Τι μάρκα είναι? Εμένα ewelink της γκαραζόπορτας μου στέλνουν . Μήπως ναι μεν το έχεις ζητήσει απο την εφαρμογη αλλά δεν έχεις επιτρέψει στο κινητό σου να σου κάνει notification Ευχαριστώ για την απάντηση. Το echo dot3(alexa) δεν μου στελνει push μνμ οταν ανοιγει κάποιος αισθητηρας. Οι αισθητηρες ειναι οι sonoff DW2 και το EWELINK οσο είμαι στο WIFI του σπιτιου μου στέλνουν κανονικά ομως οταν φευγω εκτός βγαζει εκτος σύνδεσης. Στο κινητό εχω δωσει ολες της αδειες ακομα και αυτες που δεν χρειάζεται ομως και παλι τπτ. Δεν ξερω τι να κανω γιατι το νόημα ειναι να εχεις ειδοποιήσεις οταν εισαι εκτος σπιτιού. 9 ώρες πριν, tvkal είπε
neoxrated Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 6 λεπτά πριν, Spect~ είπε Για μενα πρεπει να αποφασισεις πιστευω 2-3 πραγματα πριν τον ηλεκτρολογο Θες WiFi, Zigbee ή Zwave? Touch ή Push? Σκoπευεις για Home Assistant μελλοντικα? Για τον ηλεκτρολογο θες ουδετρο σε ολα, να τραβηξει UTP οπου μπορει που θα χρειαζεται και κουτια τυπου τετραγωνα να χωρανε οι διακοπτες. 1. Ιδεα δεν εχω, για αυτο το zigbee ακουω καλα λογια αλλα δεν ειμαι σιγουρος, τι προτινεις; 2. Νομίζω Push, το touch πιστευω δεν θα πιανει παντα και θα χαλαει πιο ευκολα 3. Αυτην την στιγμη το εχω στο μυαλο μου, αλλα αν οταν ερθει η στιγμη δεν το κανω, να μην επηρεαζει την λειτουργια του σπιτιου και οι διακοπτες να λειτουργουν. Ομως ναι θελω να ειναι supported για HA.
thanasis00 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Βγαίνει και το matter λένε το φθινόπωρο του 2022, οπότε ίσως να περιμένεις να δεις πως θα πάει και αυτό το πρωτόκολλο. Το zigbee είναι το πιο budget friendly αλλά με πιθανά θέματα αποσυνδέσεων, το z wave είναι πιο ακριβό αλλά λένε ότι είναι πιο σταθερό, και μετά το wifi είναι κατά κανόνα και σταθερό και φθηνό, απλά σου γεμίζει πολλές συσκευές στο τοπικό δίκτυο. Συμφωνώ πάντως και με τα παιδιά παραπάνω, πέρνα ethernet και ρεύματα όπου μπορείς τώρα που είναι ευκαιρία, και ψηλά και χαμηλά, για να είσαι άνετος μελλοντικά να αγοράσεις ό,τι smart devices θες.
Moderators Spect~ Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Moderators Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 13 λεπτά πριν, neoxrated είπε 1. Ιδεα δεν εχω, για αυτο το zigbee ακουω καλα λογια αλλα δεν ειμαι σιγουρος, τι προτινεις; 2. Νομίζω Push, το touch πιστευω δεν θα πιανει παντα και θα χαλαει πιο ευκολα 3. Αυτην την στιγμη το εχω στο μυαλο μου, αλλα αν οταν ερθει η στιγμη δεν το κανω, να μην επηρεαζει την λειτουργια του σπιτιου και οι διακοπτες να λειτουργουν. Ομως ναι θελω να ειναι supported για HA. Low consumption protocol ειναι και δημιουργει Mesh network. Εγω ειμαι υπερ για να μην γεμιζει το wifi χωρις λόγο. Δεν χαλαει το touch απλα ειναι εκνευρηστικο γιατι αν δεν το πετυχεις εκει που θελει δεν γινεται δουλεια. Οτι και να βαλεις εφοσον παιζει σε ΗΑ ειτε το στησεις σε 1 χρονο ειτε δεν το στησεις ποτε οι διακοπτες θα παιζουν. 3 λεπτά πριν, thanasis00 είπε Βγαίνει και το matter λένε το φθινόπωρο του 2022, οπότε ίσως να περιμένεις να δεις πως θα πάει και αυτό το πρωτόκολλο. Το zigbee είναι το πιο budget friendly αλλά με πιθανά θέματα αποσυνδέσεων, το z wave είναι πιο ακριβό αλλά λένε ότι είναι πιο σταθερό, και μετά το wifi είναι κατά κανόνα και σταθερό και φθηνό, απλά σου γεμίζει πολλές συσκευές στο τοπικό δίκτυο. Συμφωνώ πάντως και με τα παιδιά παραπάνω, πέρνα ethernet και ρεύματα όπου μπορείς τώρα που είναι ευκαιρία, και ψηλά και χαμηλά, για να είσαι άνετος μελλοντικά να αγοράσεις ό,τι smart devices θες. Δεν ειχα ποτε θεμα με το Zigbee εκτος απο ενα αισθητηρα για θερμοκρασια κλπ που δεν με νοιαζει κιολας 2
thanasis00 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 38 λεπτά πριν, Spect~ είπε Δεν ειχα ποτε θεμα με το Zigbee εκτος απο ενα αισθητηρα για θερμοκρασια κλπ που δεν με νοιαζει κιολας Και εγώ με zigbee είμαι, κατά 95% δεν έχω θέματα, εκτός από περιστασιακά disconnect μιας λάμπας, και 2 αισθητήρες δε κάνουν report επίπεδο μπαταρίας, κατά τα άλλα, 20 devices δουλεύουν τέλεια εδώ και 4 μήνες. 1
GeG Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Το κομμάτι των μπαταριών με τις συσκευές πως το αντιμετωπίζεται; Θερμοστατικες βάνες έχω μόνο με μπαταρίες και θέλουν μια φορά αλλαγή μέσα στον χειμώνα, μιλάμε 6*2μπαταριες η αλλαγή άρα για τον χειμώνα θέλω 24μπαταριες. ειναι ενα κόστος και μια διαδικασία. Αν έχει 20 συσκευές και βαράει κάθε βδομάδα και από μια ειδοποίηση για μπαταρία δεν είναι εκνευριστικοσ;
Vista32 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, Spect~ είπε Ναι. Γενικα εαν βαλεις εξυπνο διακοπτη δουλευει παντα σαν φυσικος διακοπτης, ενα και απο τα προτερηματα του σε συγκριση με τις λαμπες. Για μενα προσωπικα, λαμπα θα βαζα μονο σε κανενα φωτιστικο σε καμια γωνια που δεν εχει ευκολη προσβαση Και στην περίπτωση της έξυπνης λάμπας, αν κλείσεις το διακόπτη και τον ανοίξεις πάλι, αυτή θα λειτουργήσει σαν μια κανονική λάμπα (αναφέρομαι στην περίπτωση που έχει πέσει το ίντερνετ). Βέβαια, θα διατηρήσει τη φωτεινότητα που είχε πριν, οπότε, αν την είχες ρυθμίσει πολύ χαμηλή, αναγκαστικά θα το υπομείνεις μέχρι να επανέλθει το ίντερνετ. Αν για κάποιο επείγοντα λόγο πρέπει να αλλάξει αυτό, με μερικά συνεχόμενα άνοιξε-κλείσε του διακόπτη η λάμπα θα κάνει reset στις εργοστασιακές ρυθμίσεις και θα δουλέψει στην πλήρη φωτεινότητα, αλλά θα χρειαστεί εκ νέου setup μετά. Το μεγάλο πλεονέκτημα των λαμπών είναι πως είναι dimmable και κάποια μοντέλα παρέχουν και πληθώρα επιλογών, όσον αφορά την απόχρωση και τη θερμότητα του φωτός. Ένα μειονέκτημά τους είναι πως είναι ακριβές για κάτι που θεωρείται αναλώσιμο, οπότε ίσως είναι πιο οικονομικός σε βάθος χρόνου ο συνδυασμός έξυπνος διακόπτης/έξυπνο ντουί/έξυπνη πρίζα συν απλή λάμπα, αν και δεν μου έχει καεί κάποια τα χρόνια που τις χρησιμοποιώ. Ένα δεύτερο μειονέκτημα είναι πως κάποια μοντέλα θα ανάψουν όταν κοπεί κι επανέλθει το ρεύμα, χωρίς να θυμούνται την πρότερη κατάστασή τους και χωρίς να δίνεται στην εφαρμογή δυνατότητα για τη συγκεκριμένη ρύθμιση (εκτός κι αν άλλαξε τίποτα το τελευταίο εξάμηνο και δεν το πήρα χαμπάρι, καθώς έχω απεγκαταστήσει τις εφαρμογές τους). Σε κάποια ξένα fora έγραφαν πως αυτό γίνεται συνειδητά για λόγους ασφαλείας (να υπάρχει φως, μέχρι να επανέλθει και το ίντερνετ μετά τη διακοπή), αλλά δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει. 1
tvkal Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 4 ώρες πριν, neoxrated είπε 1. Ιδεα δεν εχω, για αυτο το zigbee ακουω καλα λογια αλλα δεν ειμαι σιγουρος, τι προτινεις; 2. Νομίζω Push, το touch πιστευω δεν θα πιανει παντα και θα χαλαει πιο ευκολα 3. ... να μην επηρεαζει την λειτουργια του σπιτιου και οι διακοπτες να λειτουργουν. ... Εχω 43 συσκευές wifi συνδεδεμένες που περιλαμβάνουν και βαριά χρήση wifi οπως 4 κάμερες, TV netflix, cosmote κ.α. όπως διακόπτες, λάμπες, αισθητήρες κλπ σύν τα κινητά μας και προβλήματα με το wifi δεν έχω. Το θεωρώ πρωτοκολλο σιγουράκι 1000% για το μέλλον. Ολα τα άλλα μπορεί να καταργηθούν, αυτό θα μείνει και όσο περνα ο καιρός τα 'οποια προβλήματα του αν υπάρχουν θα μειώνονται καθώς οι χωρητικότητες αυξάνονται. Με τους διακόπτες που έχω βάλει αλλά και με το touch τους δεν έχω προβλήματα (σε 20+ διακόπτες) και επειδή νοικιάζω και σπίτι με touch διακόπτες εδώ και 3 μήνες οι ενοικιαστές το λατρεύουν, απολύτως μηδενικά προβλήματα ! Διάβασε και τα σχόλια όσων τους έχουν επιβεβαιωμένα βάλει - μην ακούς απλά φήμες - δες οτι έχουν μηδενικά αρνητικά σχόλια και αν θέλεις να κάνεις τη διαφορά μην το σκέπτεσαι. Αν αμφιβάλεις βάλε έναν για δοκιμή και τα ξαναλέμε.
Nikos.Thess Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Εγω πάντως με αρκετές συσκευές wifi με το ρουτερ εταιρείας που εχω απο συνδέεται αρκετές φορες
neoxrated Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 18 λεπτά πριν, tvkal είπε Εχω 43 συσκευές wifi συνδεδεμένες που περιλαμβάνουν και βαριά χρήση wifi οπως 4 κάμερες, TV netflix, cosmote κ.α. όπως διακόπτες, λάμπες, αισθητήρες κλπ σύν τα κινητά μας και προβλήματα με το wifi δεν έχω. Το θεωρώ πρωτοκολλο σιγουράκι 1000% για το μέλλον. Ολα τα άλλα μπορεί να καταργηθούν, αυτό θα μείνει και όσο περνα ο καιρός τα 'οποια προβλήματα του αν υπάρχουν θα μειώνονται καθώς οι χωρητικότητες αυξάνονται. Με τους διακόπτες που έχω βάλει αλλά και με το touch τους δεν έχω προβλήματα (σε 20+ διακόπτες) και επειδή νοικιάζω και σπίτι με touch διακόπτες εδώ και 3 μήνες οι ενοικιαστές το λατρεύουν, απολύτως μηδενικά προβλήματα ! Διάβασε και τα σχόλια όσων τους έχουν επιβεβαιωμένα βάλει - μην ακούς απλά φήμες - δες οτι έχουν μηδενικά αρνητικά σχόλια και αν θέλεις να κάνεις τη διαφορά μην το σκέπτεσαι. Αν αμφιβάλεις βάλε έναν για δοκιμή και τα ξαναλέμε. ποιο ρουτερακι εχεις και ποιους διακοπτες για να δω και την περιπτωση αυτη;
Moderators Spect~ Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Moderators Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 18 λεπτά πριν, tvkal είπε Εχω 43 συσκευές wifi συνδεδεμένες που περιλαμβάνουν και βαριά χρήση wifi οπως 4 κάμερες, TV netflix, cosmote κ.α. όπως διακόπτες, λάμπες, αισθητήρες κλπ σύν τα κινητά μας και προβλήματα με το wifi δεν έχω. Το θεωρώ πρωτοκολλο σιγουράκι 1000% για το μέλλον. Ολα τα άλλα μπορεί να καταργηθούν, αυτό θα μείνει και όσο περνα ο καιρός τα 'οποια προβλήματα του αν υπάρχουν θα μειώνονται καθώς οι χωρητικότητες αυξάνονται. Με τους διακόπτες που έχω βάλει αλλά και με το touch τους δεν έχω προβλήματα (σε 20+ διακόπτες) και επειδή νοικιάζω και σπίτι με touch διακόπτες εδώ και 3 μήνες οι ενοικιαστές το λατρεύουν, απολύτως μηδενικά προβλήματα ! Διάβασε και τα σχόλια όσων τους έχουν επιβεβαιωμένα βάλει - μην ακούς απλά φήμες - δες οτι έχουν μηδενικά αρνητικά σχόλια και αν θέλεις να κάνεις τη διαφορά μην το σκέπτεσαι. Αν αμφιβάλεις βάλε έναν για δοκιμή και τα ξαναλέμε. Zigbee δεν φεύγει στο κοντινό μέλλον. Σε ΙοΤ πιο πιθανό είναι να καταργήσουν το wifi(οχι ότι θα καταργηθεί) πάρα το zigbee λόγω χαμηλής κατανάλωσης. Με ένα καλό σύστημα δικτύου με καλα ρουτερ σωστά δομημένο κλπ σίγουρα δεν έχεις θέματα αλλά μιλάμε για το μέσο χρήστη. Γενικά όσο γίνεται να αποφεύγεται το φόρτωμα του δικτύου καλό είναι. 1000% για το μέλλον ναι τώρα για τη συχνότητα δεν ξέρουμε. Θέματα με συσκευές που παίζουν μόνο σε 2.4 ενώ πλέον είμαστε στα 5γηζ και πάμε για αλλα. Εγω προσωπικά που έχω διακόπτες sonofr touch τους άλλαξα σχεδόν όλους με την πρώτη ευκαιρία.
tvkal Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, neoxrated είπε ποιο ρουτερακι εχεις και ποιους διακοπτες για να δω και την περιπτωση αυτη; Διακόπτες σου είπα, https://www.skroutz.gr/s/21574286/Sonoff-TX-T3EU1C-Χωνευτός-Διακόπτης-Τοίχου-Wi-Fi-για-Έλεγχο-Φωτισμού-με-Πλαίσιο-και-Ένα-Πλήκτρο-Αφής-Φωτιζόμενος-Μαύρος-80018.html διαβασε και τα σχόλια. Ρουτερ έχω της Cosmote το Speedbooster Huawei HA35
Moderators Spect~ Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Moderators Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 5 λεπτά πριν, tvkal είπε Διακόπτες σου είπα, https://www.skroutz.gr/s/21574286/Sonoff-TX-T3EU1C-Χωνευτός-Διακόπτης-Τοίχου-Wi-Fi-για-Έλεγχο-Φωτισμού-με-Πλαίσιο-και-Ένα-Πλήκτρο-Αφής-Φωτιζόμενος-Μαύρος-80018.html διαβασε και τα σχόλια. Ρουτερ έχω της Cosmote το Speedbooster Huawei HA35 https://www.skroutz.gr/s/37709045/Sonoff-Χωνευτός-Διακόπτης-Τοίχου-Wi-Fi-για-Έλεγχο-Φωτισμού-με-Πλαίσιο-και-Δύο-Πλήκτρα-Φωτιζόμενος-Γκρι-M5-2C-86.html Έβγαλε και αυτους σε περίπτωση που θες και κανονικούς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα