neoxrated Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Καλησ9ερα, χρειαζομαι μια συμβουλη, επειδη χτιζω σπιτι το οποιο θα ειναι ετοιμο σε λιγους μηνες, και σκεφτομαι την πιθανοτητα εξυπνου σπιτιου, τωρα που ειναι νωρις κ δεν εχουν γινει οι ηλεκτρολογικες εγκαταστασεις, μηπως να εβαζα εξυπνους διακοπτες παντου πχ sonoff? Αν σε καποια δωματια δεν βαλω εξυπνες λαμπες, θα λειτουργουν με τον κλασσικο τροπο να ανοιγοκλεινουν μια κλασσικη λαμπα η οχι? Τιποτε αλλο που θα προτεινατε γενικα πριν μπει ο ηλεκτρολογος?? Ειμαι γενικοτερα λιγο ασχετος με αυτο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tvkal Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Nikos.Thess είπε Το echo dot 3 που εχω δεν μπορει να στελνει ειδοποιήσεις αν καποια πορτα ανοίγει η κλείνει? Γνωριζει καποιος τι να κανω? Ευχαριστώ. Δεν το έχω ψάξει πολύ το echo dot 3 αλλά η ίδια η εφαρμογή του αισθητήρα δεν σου στέλνει ειδοποιήσεις ? Τι μάρκα είναι? Εμένα ewelink της γκαραζόπορτας μου στέλνουν . Μήπως ναι μεν το έχεις ζητήσει απο την εφαρμογη αλλά δεν έχεις επιτρέψει στο κινητό σου να σου κάνει notification η συγκεκριμένη εφαρμογή 12 λεπτά πριν, neoxrated είπε Καλησ9ερα, χρειαζομαι μια συμβουλη, επειδη χτιζω σπιτι το οποιο θα ειναι ετοιμο σε λιγους μηνες, και σκεφτομαι την πιθανοτητα εξυπνου σπιτιου, τωρα που ειναι νωρις κ δεν εχουν γινει οι ηλεκτρολογικες εγκαταστασεις, μηπως να εβαζα εξυπνους διακοπτες παντου πχ sonoff? Αν σε καποια δωματια δεν βαλω εξυπνες λαμπες, θα λειτουργουν με τον κλασσικο τροπο να ανοιγοκλεινουν μια κλασσικη λαμπα η οχι? Τιποτε αλλο που θα προτεινατε γενικα πριν μπει ο ηλεκτρολογος?? Ειμαι γενικοτερα λιγο ασχετος με αυτο Βάλε τους διακόπτες ... χθές ! Θα πληρώσεις 3πλάσια αξία τον κάθε διακόπτη απο τους συμβατικούς αλλά δεν υπάρχει καλύτερη αναβάθμιση του σπιτιού και μια φορά κάνεις το έξοδο. Τι 50 τι 150 ευρώ για διακόπτες. Μη μπλέκεις με λάμπες, αποσυντονίζονται, πολύ συχνά θέλουν ρεσετ και σετάρισμα πάλι, θα μετανοιώσεις. Ζήτα να σου βάλει ουδέτερους στους διακόπτες και μετά βάζεις τους sonoff και ξεμπλέχεις, είναι τέλειοι. Ζήτα του να σου περάσει παροχές κάτω απο ντουλάπια κουζίνας να βάλεις αισθητήρες και λεντοταινίες, ζήτα να σου βγάλει ρεύμα ψηλα στο ταβάνι και βαλε μετά μετασχηματιστές και λεντοταινίες με προφίλ αλουμινίου στο καθιστικό σου ή και στο μπάνιο και την κρεβατοκάμαρα αν αντέχει η τσέπη σου ή αυτά τα βάζεις και αργότερα αν υπάρχουν τα ρεύματα έτοιμα. Είναι μικροδαπάνες που αξίζουν. Διακόπτες, λεντοταινίες κλπ θα σου πάνε όλα μαζι κάπου 500+ ευρώ . Βέβαια εξαρτάται και απο το ποσο μεγάλο σπίτι έχεις. Επεξ/σία 5 Σεπτεμβρίου 2022 από tvkal Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
neoxrated Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 17 λεπτά πριν, tvkal είπε Δεν το έχω ψάξει πολύ το echo dot 3 αλλά η ίδια η εφαρμογή του αισθητήρα δεν σου στέλνει ειδοποιήσεις ? Τι μάρκα είναι? Εμένα ewelink της γκαραζόπορτας μου στέλνουν . Μήπως ναι μεν το έχεις ζητήσει απο την εφαρμογη αλλά δεν έχεις επιτρέψει στο κινητό σου να σου κάνει notification η συγκεκριμένη εφαρμογή Βάλε τους διακόπτες ... χθές ! Θα πληρώσεις 3πλάσια αξία τον κάθε διακόπτη απο τους συμβατικούς αλλά δεν υπάρχει καλύτερη αναβάθμιση του σπιτιού και μια φορά κάνεις το έξοδο. Τι 50 τι 150 ευρώ για διακόπτες. Μη μπλέκεις με λάμπες, αποσυντονίζονται, πολύ συχνά θέλουν ρεσετ και σετάρισμα πάλι, θα μετανοιώσεις. Ζήτα να σου βάλει ουδέτερους στους διακόπτες και μετά βάζεις τους sonoff και ξεμπλέχεις, είναι τέλειοι. Ζήτα του να σου περάσει παροχές κάτω απο ντουλάπια κουζίνας να βάλεις αισθητήρες και λεντοταινίες, ζήτα να σου βγάλει ρεύμα ψηλα στο ταβάνι και βαλε μετά μετασχηματιστές και λεντοταινίες με προφίλ αλουμινίου στο καθιστικό σου ή και στο μπάνιο και την κρεβατοκάμαρα αν αντέχει η τσέπη σου ή αυτά τα βάζεις και αργότερα αν υπάρχουν τα ρεύματα έτοιμα. Είναι μικροδαπάνες που αξίζουν. Διακόπτες, λεντοταινίες κλπ θα σου πάνε όλα μαζι κάπου 500+ ευρώ . Βέβαια εξαρτάται και απο το ποσο μεγάλο σπίτι έχεις. Ωραια ακουγονται ολα αυτα, απλα μια χαζη ερωτηση, εστω οτι πεσει το ιντερνετ η καει το ρουτερ η δεν ξερω τι, οι διακοπτες θα λειτουργουν? Θα ανοιγει το φως η θα πεσει παντοφλα απο την γυναικα? 😛 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tvkal Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, neoxrated είπε Ωραια ακουγονται ολα αυτα, απλα μια χαζη ερωτηση, εστω οτι πεσει το ιντερνετ η καει το ρουτερ η δεν ξερω τι, οι διακοπτες θα λειτουργουν? Θα ανοιγει το φως η θα πεσει παντοφλα απο την γυναικα? 😛 Ολα λειτουργούν ! Προσωπικά τα έχω βάλει όλα αυτά και 3 μήνες τώρα δεν είχα κανένα θέμα. Αντιθέτως 4 λάμπες που έχω σε περιφερειακά φωτιστικά και πορτατίφ τις έχω συνδέσει εξ αρχής 3 φορές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
neoxrated Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 4 λεπτά πριν, tvkal είπε Ολα λειτουργούν ! Προσωπικά τα έχω βάλει όλα αυτά και 3 μήνες τώρα δεν είχα κανένα θέμα. Αντιθέτως 4 λάμπες που έχω σε περιφερειακά φωτιστικά και πορτατίφ τις έχω συνδέσει εξ αρχής 3 φορές. Τελεια, ποιον διακοπτη εχεις ακριβως? Γιατι βλεπω διαφορες εκδοσεις. Να λειτουργει με hue λαμπες (αν βαλω) και με homeassistant αν ασχοληθω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tvkal Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, neoxrated είπε Τελεια, ποιον διακοπτη εχεις ακριβως? Γιατι βλεπω διαφορες εκδοσεις. Να λειτουργει με hue λαμπες (αν βαλω) και με homeassistant αν ασχοληθω Δεν έχω ασχοληθεί με αυτά αλλά εχω βάλει αυτή τη σειρα σε μονο, διπλό και τριπλό βγαίνει. https://www.skroutz.gr/s/21574286/Sonoff-TX-T3EU1C-Χωνευτός-Διακόπτης-Τοίχου-Wi-Fi-για-Έλεγχο-Φωτισμού-με-Πλαίσιο-και-Ένα-Πλήκτρο-Αφής-Φωτιζόμενος-Μαύρος-80018.html Παράγγειλε έναν-δυο και ζήτα απο τον ηλεκτρολόγο να σου βάλει τα κατάληλα κουτιά για να μην παιδευτείς όπως εγω που δεν είχα. Επεξ/σία 5 Σεπτεμβρίου 2022 από tvkal Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Spect~ Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Moderators Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 6 ώρες πριν, neoxrated είπε Καλησ9ερα, χρειαζομαι μια συμβουλη, επειδη χτιζω σπιτι το οποιο θα ειναι ετοιμο σε λιγους μηνες, και σκεφτομαι την πιθανοτητα εξυπνου σπιτιου, τωρα που ειναι νωρις κ δεν εχουν γινει οι ηλεκτρολογικες εγκαταστασεις, μηπως να εβαζα εξυπνους διακοπτες παντου πχ sonoff? Αν σε καποια δωματια δεν βαλω εξυπνες λαμπες, θα λειτουργουν με τον κλασσικο τροπο να ανοιγοκλεινουν μια κλασσικη λαμπα η οχι? Τιποτε αλλο που θα προτεινατε γενικα πριν μπει ο ηλεκτρολογος?? Ειμαι γενικοτερα λιγο ασχετος με αυτο Για να μην πελαγωσεις θα ελεγα 2 πραγματα, ουδετερο στους διακοπτες σιγουρα και δες να βαλεις ενα κουτι μεγαλο για να μπαινουν οι διακοπτες. Προσωπκα οι sonoff διακοπτες, και γενικοτερα οσοι ειναι touch, θεωρω οτι ειναι τραγικοι στην χρηση και καθολου βολικοι. Αλλοι τυπου Xiaomi Aqara που ειναι με κανονικο πατημα ειναι πιο ευχρηστοι. Τωρα τι να παρεις ειναι μεγαλη συζητηση και παιζουν πολλα πραγματα ρολο. Τι θες, πως θα τα χεις, τι γνωσεις εχεις, ποσο χρονο/ορεξη εχεις κλπ Ναι ο σμαρτ διακοπτης ειναι για να ανοιγοκλεινεις χαζες λαμπες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
userAnon Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Σε όλο το σαλόνι έχω παντού (από κατασκευής) wifi διακόπτες για τα φωτα (led) και για τα παντζούρια. Ένα πρόβλημα που έχει προκύψει είναι ότι χάλασε το ένα από τα 2 dimmer. Είναι κάτι που φοβομουν εξαρχής γιατί πλέον στον 3 χρόνο δεν μπορώ να βρω τον ίδιο για να το αλλάξω οπότε θεωρητικά θα πρέπει να αγοράσω 2 διακόπτες. Το άλλο θέμα είναι τι να αγοράσω, γιατί όπως είπα όλοι οι υπόλοιποι είναι αφής (καθόλου εύχρηστοι κλπ) αλλά δεν μπορώ να τους αλλάξω όλους αυτή τη στιγμή.. Έχετε κάτι συγκεκριμένο να προτείνετε που να συνεργάζεται με ΗΑ αλλά και να είναι αισθητικώς οκ? Επεξ/σία 5 Σεπτεμβρίου 2022 από userAnon Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 11 ώρες πριν, turbakiasss είπε ΄Το κοιτούσα και εγώ πρόσφατα και νομίζω το πιο τίμιο είναι μοτέρ somfy ενσύρματο και βάζεις μέσα στον διακόπτη ένα Shelly. Έτσι γλιτώνεις το bridge της sonoff και ότι έξτρα κόστος έχει το μοτέρ. Αυτό είναι το καλύτερο. Απαραίτητη η προσθήκη του RC Snubber (x2 τεμ.) αν και με την ποιότητα της Somfy ίσως να είναι περιττό. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
babisa Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, userAnon είπε Σε όλο το σαλόνι έχω παντού (από κατασκευής) wifi διακόπτες για τα φωτα (led) και για τα παντζούρια. Ένα πρόβλημα που έχει προκύψει είναι ότι χάλασε το ένα από τα 2 dimmer. Είναι κάτι που φοβομουν εξαρχής γιατί πλέον στον 3 χρόνο δεν μπορώ να βρω τον ίδιο για να το αλλάξω οπότε θεωρητικά θα πρέπει να αγοράσω 2 διακόπτες. Το άλλο θέμα είναι τι να αγοράσω, γιατί όπως είπα όλοι οι υπόλοιποι είναι αφής (καθόλου εύχρηστοι κλπ) αλλά δεν μπορώ να τους αλλάξω όλους αυτή τη στιγμή.. Έχετε κάτι συγκεκριμένο να προτείνετε που να συνεργάζεται με ΗΑ αλλά και να είναι αισθητικώς οκ? Η αλήθεια είναι οτι γλυκοκοιτάζω αυτούς Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
userAnon Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 25 λεπτά πριν, babisa είπε Η αλήθεια είναι οτι γλυκοκοιτάζω αυτούς ωραίοι είναι αλλά δεν νομίζω ότι είναι dimmer. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
neoxrated Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, Spect~ είπε Για να μην πελαγωσεις θα ελεγα 2 πραγματα, ουδετερο στους διακοπτες σιγουρα και δες να βαλεις ενα κουτι μεγαλο για να μπαινουν οι διακοπτες. Προσωπκα οι sonoff διακοπτες, και γενικοτερα οσοι ειναι touch, θεωρω οτι ειναι τραγικοι στην χρηση και καθολου βολικοι. Αλλοι τυπου Xiaomi Aqara που ειναι με κανονικο πατημα ειναι πιο ευχρηστοι. Τωρα τι να παρεις ειναι μεγαλη συζητηση και παιζουν πολλα πραγματα ρολο. Τι θες, πως θα τα χεις, τι γνωσεις εχεις, ποσο χρονο/ορεξη εχεις κλπ Ναι ο σμαρτ διακοπτης ειναι για να ανοιγοκλεινεις χαζες λαμπες Ωραιοι φαινονται αυτοι οι διακοπτες aqara. Κοιτα γνωσεις δεν εχω, το ψαχνω λιγο εδω και μια εβδομαδα και οντως εχουν βγει τοσα πολλα και εχω μπερδευτει. Επειδη το σπιτι θα ειναι καινουριο, για αρχη θελω διακοπτες που να δουλευουν και με τον παραδοσιακο τροπο, ειτε βαλω smart λαμπες ειτε κανονικες, αλλα να δινουν και την δυνατοτητα για αυτοματοποιισμους, home assistant κτλ. Ετσι αν δεν ασχοληθω στην τελικη με ολα αυτα, να λειτουργουν χωρις να χρειαζονται δικτυο, εφαρμογη κτλ, ανοιξε κλεισε δηλαδη. Επισης αν πχ η γυναικα κλεισει τον διακοπτη αυτον, και εστω οτι εχω βαλει μια hue λαμπα της philips, θα μπορω να την ανοιξω η θα πρεπει να ανοιξω διακοπτη πρωτα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Spect~ Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Moderators Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, neoxrated είπε Ωραιοι φαινονται αυτοι οι διακοπτες aqara. Κοιτα γνωσεις δεν εχω, το ψαχνω λιγο εδω και μια εβδομαδα και οντως εχουν βγει τοσα πολλα και εχω μπερδευτει. Επειδη το σπιτι θα ειναι καινουριο, για αρχη θελω διακοπτες που να δουλευουν και με τον παραδοσιακο τροπο, ειτε βαλω smart λαμπες ειτε κανονικες, αλλα να δινουν και την δυνατοτητα για αυτοματοποιισμους, home assistant κτλ. Ετσι αν δεν ασχοληθω στην τελικη με ολα αυτα, να λειτουργουν χωρις να χρειαζονται δικτυο, εφαρμογη κτλ, ανοιξε κλεισε δηλαδη. Επισης αν πχ η γυναικα κλεισει τον διακοπτη αυτον, και εστω οτι εχω βαλει μια hue λαμπα της philips, θα μπορω να την ανοιξω η θα πρεπει να ανοιξω διακοπτη πρωτα Για να στα κανω λιγο πιο καθαρα: Αν εχεις εξυπνες λαμπες και οχι διακοπτες αν κλεισει o διακοπτης τοτε δεν μπορεις να χειριστεις την λαμπα μεχρι να ανοιξει ο διακοπτης. Αν βαλεις εξυπνο διακοπτη τοτε ειτε το ανοιξεις/κλεισεις απο διακοπτης ειτε απο εφαρμογη ειναι το ιδιο. Οι περισσοτεροι διακοπτες πλεον παιζουν με ΗΑ με τον εναν η τον αλλον τροπο. Αναλογα αν εισαι σε Alexa/Google Assistant τοτε οι εφαρμογες θα δουλευουν εφοσον εχεις ιντερνετ. Αν εισαι σε ΗΑ ακομη και χωρις ιντερνετ θα δουλευει η εφαρμογη τοπικα. Και στις δυο περιπτώσεις και χωρις ιντερνετ οι διακοπτες θα δουλευουν αν τους πατησεις. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
neoxrated Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 6 λεπτά πριν, Spect~ είπε Για να στα κανω λιγο πιο καθαρα: Αν εχεις εξυπνες λαμπες και οχι διακοπτες αν κλεισει o διακοπτης τοτε δεν μπορεις να χειριστεις την λαμπα μεχρι να ανοιξει ο διακοπτης. Αν βαλεις εξυπνο διακοπτη τοτε ειτε το ανοιξεις/κλεισεις απο διακοπτης ειτε απο εφαρμογη ειναι το ιδιο. Οι περισσοτεροι διακοπτες πλεον παιζουν με ΗΑ με τον εναν η τον αλλον τροπο. Αναλογα αν εισαι σε Alexa/Google Assistant τοτε οι εφαρμογες θα δουλευουν εφοσον εχεις ιντερνετ. Αν εισαι σε ΗΑ ακομη και χωρις ιντερνετ θα δουλευει η εφαρμογη τοπικα. Και στις δυο περιπτώσεις και χωρις ιντερνετ οι διακοπτες θα δουλευουν αν τους πατησεις. Ησουν αρκετα κατατοπιστικός, μια τελευταια διευκρίνιση, στο 4., εαν δεν έχω ιντερνετ και ουτε HA, οι διακόπτες θα συνεχίσουν να λειτουργούν έτσι δεν είναι; για τα απαραίτητα δηλαδή on/off Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Spect~ Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Moderators Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, neoxrated είπε Ησουν αρκετα κατατοπιστικός, μια τελευταια διευκρίνιση, στο 4., εαν δεν έχω ιντερνετ και ουτε HA, οι διακόπτες θα συνεχίσουν να λειτουργούν έτσι δεν είναι; για τα απαραίτητα δηλαδή on/off Ναι. Γενικα εαν βαλεις εξυπνο διακοπτη δουλευει παντα σαν φυσικος διακοπτης, ενα και απο τα προτερηματα του σε συγκριση με τις λαμπες. Για μενα προσωπικα, λαμπα θα βαζα μονο σε κανενα φωτιστικο σε καμια γωνια που δεν εχει ευκολη προσβαση 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα