Προς το περιεχόμενο

Smart Home

exypnakias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, paylidis είπε

δε τα τσιμπας να μας φτιαξεις; γτ μεχρι παρασκευη που θα κατεβω ζωγραφου δε θα μεινει ουτε κουτι κ θα ηθελα 4-5 :P 

Είναι εκεί γενικά αρκετές μέρες, δε βλέπω να τα παίρνει κανείς, οπότε λογικά θα έχουν ακόμα μέχρι Παρασκευή!

• Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Moderators
2 λεπτά πριν, navger είπε

καταλαβαινω οτι εχεις βαλει tags, αρα μπορεις σε παρακαλω να μου πεις ποια εχεις βαλει και εαν εισαι ευχαριστημενος..

ευχαριστω

Ενα εχω βαλει για την ωρα γιατι δεν εχω χρονο να ασχοληθω. Πανευκολο στο να φτιαξεις τον αυτοματισμο και ευκολο στη χρηση. Ισως ηθελα να μην χρειαζεται ξεκλειδωτο το κινητο για να το σκαναρει αλλα ειναι λογοι ασφαλειας οποτε ολα κομπλε. 
Εγω αυτο που εχω ειναι στο κομοδινο στο δωματια οποτε με το που αφηνω κινητο σβηνει φωτα μονο του και ολα κομπλε!

NFC Tag Sticker 13.56MHz (1pcs) αυτα εχω

• Thanks 1

1 ώρα πριν, Spect~ είπε

Μπορεις στην Αλεξα να παρεις την θερμοκρασια/υγρασια απο εναν αισθητηρα και να το βαλεις να κανεις κατι με βαση αυτο;

Μπορεις να βαλεις καπου ενα nfc tag και οταν το σκαναρεις με το κινητο να τρεχει μια ακολουθια εντολων;

Μπορεις να του φτιαξεις weight/pressure sensors ετσι ωστε να καταλαβαινει οταν καποιος ειναι πχ ξαπλωμενος, καθισμενος στο γραφείο ή τον καναπε για να τρεχει καποιες λειτουργιες; 
Η απαντηση σε αυτα ειναι οχι. Σε ολα αυτα Αλεξα/ΓΗ/Σιρι τα ορια ειναι εκει που θετει η εταιρεια στο ΗΑ (και αντιστοιχα) το οριο ειναι η φαντασια και η γνωση σου. Αξιοπρεπες φτιαχνεις αλλα σε καμια περιπτωση δεν θα εχεις ποτε τις δυνατοτητες των αλλων! Και επισης παντα αναλογα με τις ορεξης του διαδικτυου !

Υπάρχουν λύσεις , δεν χρειάζεται ν γίνουν όλα με ha.  Με αισθητήρα θερμοκρασίας άναβα ac μέσω  της broadlink κ με ifttt. Αισθητήρα βάρους δεν έχω χρειαστεί κ όσους έχω δει ήταν diy.εσυ  έχεις φτιάξει τέτοιο αισθητήρα; Έχω όμως  σε διαφορα σημεία smart button για να τρέχω τις ρουτίνες που θέλω.  Πάντως αν υπάρχει αισθητηρας βάρους  κ τον βλέπει η alexa είναι το ίδιο. Ολοι οι άλλοι sensors motion door/window  δουλεύουν κανονικά με alexa. Όσο για το διαδύκτιο συμβαίνει σπάνια αλλά μην μου πεις ότι δεν σου τύχει ν μην τρέχει κάποια εντολή κα να πρέπει να την ξαναφτιάξεις.Εγώ ασχολούμαι με το smart home για χόμπι κ για μια μικρή βοηθεια στην καθημερινότητα μου προσπαθώ ν το κρατησω απλο.δεν αποκλείω να ασχοληθώ με ha στο μέλλον απλά τώρα μου φαίνεται υπερβολή να σπαταλήσω περισσότερο χρόνο για κάτι που μπορώ να το κάνω πιο εύκολα κ  αν υποθέσουμε ότι έχουμε μ.ο διαμερισμάτων 100τμ πολλές φορές το κουμπι είναι δίπλα μας

1 ώρα πριν, Spect~ είπε

Εγω αυτο που εχω ειναι στο κομοδινο στο δωματια οποτε με το που αφηνω κινητο σβηνει φωτα μονο του και ολα κομπλε!

NFC Tag Sticker 13.56MHz (1pcs) αυτα εχω

αυτό ακριβώς το κάνω με smart button της broadlink  το βλέπει η alexa

• Thanks 1

16 λεπτά πριν, JT71 είπε

Υπάρχουν λύσεις , δεν χρειάζεται ν γίνουν όλα με ha.  Με αισθητήρα θερμοκρασίας άναβα ac μέσω  της broadlink κ με ifttt. Αισθητήρα βάρους δεν έχω χρειαστεί κ όσους έχω δει ήταν diy.εσυ  έχεις φτιάξει τέτοιο αισθητήρα; Έχω όμως  σε διαφορα σημεία smart button για να τρέχω τις ρουτίνες που θέλω.  Πάντως αν υπάρχει αισθητηρας βάρους  κ τον βλέπει η alexa είναι το ίδιο. Ολοι οι άλλοι sensors motion door/window  δουλεύουν κανονικά με alexa. Όσο για το διαδύκτιο συμβαίνει σπάνια αλλά μην μου πεις ότι δεν σου τύχει ν μην τρέχει κάποια εντολή κα να πρέπει να την ξαναφτιάξεις.Εγώ ασχολούμαι με το smart home για χόμπι κ για μια μικρή βοηθεια στην καθημερινότητα μου προσπαθώ ν το κρατησω απλο.δεν αποκλείω να ασχοληθώ με ha στο μέλλον απλά τώρα μου φαίνεται υπερβολή να σπαταλήσω περισσότερο χρόνο για κάτι που μπορώ να το κάνω πιο εύκολα κ  αν υποθέσουμε ότι έχουμε μ.ο διαμερισμάτων 100τμ πολλές φορές το κουμπι είναι δίπλα μας

Δουλεύει η Alexa σε τοπικό επίπεδο ( local), χωρίς μάλιστα να έχεις internet;

• Like 1

• Moderators
13 λεπτά πριν, JT71 είπε

Με αισθητήρα θερμοκρασίας άναβα ac μέσω  της broadlink κ με ifttt.

Το αναβες, τωρα δεν το αναβεις μηπως γιατι το IFTTT αρχισε να χρεωνει; Ακομη και αυτες οι "σπανιες" περιπτωσεις (προσφατα θεμα οι σερβερ της SONOFF) υπαρχουν και δημιουργουν προβλημα.

14 λεπτά πριν, JT71 είπε

Αισθητήρα βάρους δεν έχω χρειαστεί κ όσους έχω δει ήταν diy.εσυ  έχεις φτιάξει τέτοιο αισθητήρα;

Το οτι εσυ ή εγω δεν εχουμε χρειαστει ή δεν εχουμε φτιαξει δεν λεει κατι. Ουτε στο διαστημα χρειαστηκε να πας παροολα αυτα διαστημοπλοια κλπ εχουμε φτιαξει. πολλα δεν εχω φτιαξει που θελω αλλα ειναι στα μελλοντικα πλανα. Ακομη και αν δεν τα κανω εγω, υπαρχει η δυνατοτητα κατι που εσυ δεν μπορεις να κανεις!

16 λεπτά πριν, JT71 είπε

για κάτι που μπορώ να το κάνω πιο εύκολα

Σχετικο.

17 λεπτά πριν, JT71 είπε

Έχω όμως  σε διαφορα σημεία smart button για να τρέχω τις ρουτίνες που θέλω

Κοστος;εμφανιση; συνδεσιμοτητα;μπαταριες; αν χαλασει; Καθε tag το βρισκεις κατω απο ευρω (αναλογα που ψαχτεις και ποσα θα παρεις πεφτει η τιμη) και επισης μπορεις να ορισεις τι θα κανει αναλογα το κινητο που το σκαναρει. Δηλαδη το καθε ταγ να εχει παραπανω απο μια λειτουργιες αναλογα το χρηστη. Μειονεκτημα το οτι χρειαζεται HA εφαρμογη στο κινητο, δηλαδη δεν ειναι για guests, αλλα για το σκοπο που το θελω δεν μου ειναι προβλημα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, thanasis00 είπε

Πάντως να σημειώσω και εγώ ότι τη μέρα που γύρισα από διακοπές, είχε φάει κάποια φρίκη το router του ΟΤΕ και δεν είχα ίντερνετ, αλλά με το που μπήκα σπίτι και άναψαν τα φώτα αυτόματα, ήταν τρομερή μαγεία... Αυτά με το Google Home δε θα έπαιζαν, όπως και μου έχει τύχει παλιότερα. Γι' αυτό όσο και vested να νιώθετε με το Google Home κλπ, δώστε μια ευκαιρία στο Home Assistant, και προσωπικά, δε θα το μετανιώσετε. 

Σε γενικότερη παρατήρηση, έχει ακόμα το MyMarket εκείς τις έξυπνες πρίζες με τα 2 ευρώ, και φλασάρονται μια χαρά με Tasmota, οπότε είναι ακόμα value για απλή on/off πρίζα (δεν έχει μετρητή κατανάλωσης).

Ερώτηση: Αν φλασαριστουν με Tasmota δεν δείχνουν πάλι κατανάλωση;

Επεξ/σία από ppmarkos

3 λεπτά πριν, ppmarkos είπε

Ερώτηση: Αν φλασαριστουν με Tasmota δεν δείχνουν πάλι κατανάλωση;

Όχι, υποθέτω δεν έχουν καν το κύκλωμα μέτρησης της κατανάλωσης, γι αυτό δε δείχνουν.

2 λεπτά πριν, thanasis00 είπε

Όχι, υποθέτω δεν έχουν καν το κύκλωμα μέτρησης της κατανάλωσης, γι αυτό δε δείχνουν.

Μου φαίνεται περίεργο. Γι αυτό ρώτησα. Όσες έχω σερφάρει ανοίγουν αυτές οι ρυθμίσεις μετά. Πχ σε μια που έλεγε μόνο on/off άνοιξε η κατανάλωση με το Tasmota. 

56 λεπτά πριν, JT71 είπε

Για την alexa που ανέφερες πριν το γνωρίζω και σκοπέυω να ασχοληθώ και με τους δικούς της αυτοματισμούς.

Συμφωνώ με τον αισθητήρα θερμοκρασίας για να ξεκινά το ac και ήδη υπάρχει και ο αισθητήρας της broadlink που παίζει στο δικό της οικοσύστημα με τα κλιματιστικά. Και μπορείς στο tablet που εφτιαξα και έδειξα να βάλεις συντομεύσεις ρουτινών και σκηνών όποτε θέλεις να ξεκινούν και να κάνεις οτι θέλεις. 

Αισθητήρας βαρους δεν μου χρειάζεται να ξέρω ποιος κοιμάται στο κρεβάτι - άλλωστε τον βλέπω ! - αλλά μπορεί να τον δει η alexa αρκει να χακάρεις τον αισθητήρα και τον δείξεις ως αισθητήρα πόρτας ή κάτι άλλο που βλέπει η alexa ή το G.H. Ορεξη να έχεις. 

Οπως σωστά είπες γιατί να σπαταλάμε χρόνο για να κάνουμε πράγματα που ήδη γίνονται, άλλα που γίνονται με απλό τρόπο και άλλα που θα γίνουν σε 3 - 12  μήνες ?  Το ζήτημα είναι οι φανατικοί του h.a. να αποδεχτούν οτι υπάρχει και άλλος τρόπος και οτι υπάρχει και πολύς κόσμος που απλά δεν ενδιαφέρεται για το h.a.  Είναι σαν να μιλάς σε φορουμ αυτοκινήτων για το punto και να σου λένε 1-2 "Ναι αλλά αν πάρεις porsche θα είναι καλύτερα". Κανείς δεν τον αμφισβητεί οτι μπορεί να είναι καλύτερο αλλά το έχω ξαναγράψει οτι δεν είναι καθόλου ευγενικό προς τα μέλη του φόρουμ και με ορισμένους καταντάει κουραστικό. 

• Like 1

Δεν ξέρω τι κάνετε εσείς, εγώ σήμερα θα πάω να πάρω μια ξύπνια μπρίζα, επειδή οι ηλεκτρολόγοι δεν μου έχουν βάλει ακόμα τα φώτα στην είσοδο, να βάλω ένα προβολάκι επάνω και να ανάβει όποτε πιάσει κίνηση η κάμερα. Κάτσε κάντο αυτό @tvkal με την αλέξα ή με το γκουγκλ ή περίμενε πότε θα έρθουν οι ηλεκτρολόγοι, για να δουλέψουν τα φώτα :)

• Like 1

34 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Δεν ξέρω τι κάνετε εσείς, εγώ σήμερα θα πάω να πάρω μια ξύπνια μπρίζα, επειδή οι ηλεκτρολόγοι δεν μου έχουν βάλει ακόμα τα φώτα στην είσοδο, να βάλω ένα προβολάκι επάνω και να ανάβει όποτε πιάσει κίνηση η κάμερα. Κάτσε κάντο αυτό @tvkal με την αλέξα ή με το γκουγκλ ή περίμενε πότε θα έρθουν οι ηλεκτρολόγοι, για να δουλέψουν τα φώτα :)

Πανεύκολο. Σε 2 λεπτά.  Ενας αισθητήρας κινησης , μια smart plug απο το mymarket (2ευρώ),  καρφώνεις επάνω της ένα ντουί με έναν γλόμπο (!!) και φτιάχνεις μια σκηνή όταν ο αισθητήρας πιάνει κίνηση να ανάβει ο γλόμπος. Αλλιώς τα φτιάχνεις και απο το g.h. και απο την alexa 😂 

12 λεπτά πριν, tvkal είπε

Πανεύκολο. Σε 2 λεπτά.  Ενας αισθητήρας κινησης , μια smart plug απο το mymarket (2ευρώ),  καρφώνεις επάνω της ένα ντουί με έναν γλόμπο (!!) και φτιάχνεις μια σκηνή όταν ο αισθητήρας πιάνει κίνηση να ανάβει ο γλόμπος. Αλλιώς τα φτιάχνεις και απο το g.h. και απο την alexa 😂 

Ναι αλλά το καμερόνι υπάρχει και στέλνει μέσω frigate και mqtt ανίχνευση κίνησης με person detection στο ha (οπότε δε θα ανάβει άμα περνάνε κατσούλια), το προβολάκι υπάρχει, οπότε το μόνο που θέλω είναι 2€ μια πρίζα από το mymarket που αν δεν έχει, θα μου φάει τα € ο Καυκάς γιατί έλεγα να το φτιάξω σήμερα...
Ά έχω στο πρόγραμμα να πάρω και κάτι zigbee αισθητήρια κίνησης, να βάλω και το sonoff bridge για coordinator, μήπως καλύτερα να το κάνω από τώρα και να πάρω zigbee
ξύπνια πρίζα, για να βοηθάει και στο mesh... Και μετά τι θα δίνει την εντολή καλύτερα, η κάμερα που δεν θα ενεργοποιείται από τα γατιά που μπαίνουν μέσα από την περίφραξη, ή το zigbee αισθητηράκι... Άμα έχεις επιλογές, είναι ένα πρόβλημα...άσε με ζω ένα δράμα :)

• Like 1

1 λεπτό πριν, mechpanos είπε

Ναι αλλά το καμερόνι υπάρχει και στέλνει μέσω frigate και mqtt ανίχνευση κίνησης με person detection στο ha (οπότε δε θα ανάβει άμα περνάνε κατσούλια), το προβολάκι υπάρχει, οπότε το μόνο που θέλω είναι 2€ μια πρίζα από το mymarket που αν δεν έχει, θα μου φάει τα € ο Καυκάς γιατί έλεγα να το φτιάξω σήμερα...
Ά έχω στο πρόγραμμα να πάρω και κάτι zigbee αισθητήρια κίνησης, να βάλω και το sonoff bridge για coordinator, μήπως καλύτερα να το κάνω από τώρα και να πάρω zigbee
ξύπνια πρίζα, για να βοηθάει και στο mesh... Και μετά τι θα δίνει την εντολή καλύτερα, η κάμερα που δεν θα ενεργοποιείται από τα γατιά που μπαίνουν μέσα από την περίφραξη, ή το zigbee αισθητηράκι... Άμα έχεις επιλογές, είναι ένα πρόβλημα...άσε με ζω ένα δράμα :)

🥲

Αν θες να στο κάνω πιο εύκολο δώσε μου μια διεύθυνση να σου στείλω δώρο ένα galacticon για το galactica που φτιάχνεις να κάνεις δουλειά σου ! Χρέωση κούριερ δική σου !  😀

2 ώρες πριν, liakjim είπε

Δουλεύει η Alexa σε τοπικό επίπεδο ( local), χωρίς μάλιστα να έχεις internet;

Αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που ενδιαφέρει όσους προτιμούν αυτές τις λύσεις. Αν χαλάσει κάποιος απο τους σερβερ το πολύ πολύ να μην έχουν κάποιες δυνατότητες για 1-2 ή 5 ημέρες. Αυτό που κυρίως χρειάζονται είναι κάποιες λειτουργίες να μπορούν να τις κάνουν απομακρυσμένα ή χωρίς κόπο και αν τύχει και δε δουλέψουν κάποιες ημέρες δεν χάθηκε και ο κόσμος. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...