tvkal Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 Ετοιμος ο πίνακας χειρισμού των συσκευών μου απο το tablet. Εχω ετοιμάσει και σύστημα επιτοίχιας ανάρτησης αλλά θέλω για κανά μήνα να συνεχίζω να το δοκιμάζω έτσι κινούμενο και να προσθέτω οτι θέλω και μετά θα το κρεμάσω. Θα ακολουθήσει και smartphone για δυνατότητα πιο handy χειρισμού από όλους τους χώρους του σπιτιού πχ τραπεζαρία, καθιστικό κλπ. Πάντως μέχρι στιγμής όλα δουλεύουν άψογα και το έχουν χειριστεί τουλάχιστον 10 άτομα, μη μυημένα στο χώρο του smart σπιτιού και το βρήκαν εξαιρετικό και σταθερό. 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Spect~ Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 Moderators Share Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 5 λεπτά πριν, tvkal είπε Ετοιμος ο πίνακας χειρισμού των συσκευών μου απο το tablet. Εχω ετοιμάσει και σύστημα επιτοίχιας ανάρτησης αλλά θέλω για κανά μήνα να συνεχίζω να το δοκιμάζω έτσι κινούμενο και να προσθέτω οτι θέλω και μετά θα το κρεμάσω. Θα ακολουθήσει και smartphone για δυνατότητα πιο handy χειρισμού από όλους τους χώρους του σπιτιού πχ τραπεζαρία, καθιστικό κλπ. Πάντως μέχρι στιγμής όλα δουλεύουν άψογα και το έχουν χειριστεί τουλάχιστον 10 άτομα, μη μυημένα στο χώρο του smart σπιτιού και το βρήκαν εξαιρετικό και σταθερό. πως το εχεις φτιαξει; χαοδες φαινεται γενικα. Τα καναλια ισως ηταν καλυτερα σε dropdown list. H τουλαχιστον βαζεις τα βασικα ετσι αμα τα θες και τα υπολοιπα σε λιστα και ετσι εχεις μονο μια καρτελα. Επισης για το A/C αντι να βαζεις τις θερμοκρασιες θα μπορουσες να το κανεις με 2 βελη και αναμεσα την θερμοκρασια. Καθε φορα που θα πατας το βελος θα ανεβαινει ή κατεβαινει η θερμοκρασια κατα ενα βαθμο. Ετσι εχεις ολα τα δωματια μαζι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tvkal Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 Οταν μπεις στη λογική του είναι πέντε-εξι σελίδες όλες όλες και στις τελευταίες τελευταίες σελίδες τα λιγότερο χρήσιμα κανάλια που αν θες πας - αν δεν θες, δεν πας. Το εξαιρετικά θετικό του είναι αυτό που ειπες εσύ ως αρνητικό, επιλέγεις δηλαδή κατευθειαν κανάλι χωρίς νουμερα, στο λέει πως θα πας σε αυτό που θέλεις και πας κατευθείαν και η θερμοκρασία που θέλεις είναι και αυτή μπροστά σου, δηλαδή χωρίς αποστήθιση αριθμού καναλιού ή μετάβασης απο θερμοκρασία σε θερμοκρασία με βελάκια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Spect~ Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 Moderators Share Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 27 λεπτά πριν, tvkal είπε Οταν μπεις στη λογική του είναι πέντε-εξι σελίδες όλες όλες και στις τελευταίες τελευταίες σελίδες τα λιγότερο χρήσιμα κανάλια που αν θες πας - αν δεν θες, δεν πας. Το εξαιρετικά θετικό του είναι αυτό που ειπες εσύ ως αρνητικό, επιλέγεις δηλαδή κατευθειαν κανάλι χωρίς νουμερα, στο λέει πως θα πας σε αυτό που θέλεις και πας κατευθείαν και η θερμοκρασία που θέλεις είναι και αυτή μπροστά σου, δηλαδή χωρίς αποστήθιση αριθμού καναλιού ή μετάβασης απο θερμοκρασία σε θερμοκρασία με βελάκια. Ταξινομημένα τα κανάλια αλφαβήτικα σε λίστα και το βρίσκεις αμέσως. Έτσι πρέπει να κοιτάς μια μια της καρτέλες η να θυμάσαι απέξω που είναι το κάθε ένα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tvkal Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 1 λεπτό πριν, Spect~ είπε Ταξινομημένα τα κανάλια αλφαβήτικα σε λίστα και το βρίσκεις αμέσως. Έτσι πρέπει να κοιτάς μια μια της καρτέλες η να θυμάσαι απέξω που είναι το κάθε ένα Η ομαδοποίηση γίνεται πάντα βάσει σχετικότητας, επίγεια, αθλητικά, cinema, μουσικά, δορυφορικά κλπ. και όχι alpha channel δίπλα με το aljazeera και το alarabiya ή το SKAI με το Stingray 😂! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Spect~ Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 Moderators Share Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 3 ώρες πριν, tvkal είπε Η ομαδοποίηση γίνεται πάντα βάσει σχετικότητας, επίγεια, αθλητικά, cinema, μουσικά, δορυφορικά κλπ. και όχι alpha channel δίπλα με το aljazeera και το alarabiya ή το SKAI με το Stingray 😂! Και πως το έχεις φτιάξει όλο αυτό; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tvkal Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 9 λεπτά πριν, Spect~ είπε Και πως το έχεις φτιάξει όλο αυτό; Τιμή μου που με ρωτά ένας φανατικός του H.A. ! 😂😂 Με το action blocks, το google home, το broadlink, τις περισσότερες sonoff συσκευές, τηλεχειριζόμενες τηλεοράσεις, κλιματιστικά, και λεντοταινίες .... και προχωράμε. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, Spect~ είπε Και πως το έχεις φτιάξει όλο αυτό; Εμένα μου φαίνονται widgets στο desktop του android. Ωραίο το έχει φτιάξει, ο μπαγάσας, που να έβαζε και Homeassistant τι άλλο θα έφτιαχνε!!! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostaskontis Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) καθε φορα που μπαινω στον πειρασμο σκεπτομενος να στησω σιγα σιγα το σπιτι μου σε HA (οχι γιατι εχω καποιο προβλημα με το openhab αλλα λογω trend) κυριως το mainUi και οι συνθετοι αυτοματισμοι του openhab μου αλλαζουν γνωμη.... 6 ώρες πριν, tvkal είπε Ετοιμος ο πίνακας χειρισμού των συσκευών μου απο το tablet. πολυ φλυαρο το συστημα που τα εχεις ταξινομησει ,θα δεις και ο ιδιος οτι πραγματικα χρειαζεσαι πολυ λιγοτερα dashboards και θα ξεκινησεις να τα λιγοστευεις κρατωντας τα απαραιτητα. Να μην ξεχνουν και οι νεοτεροι οτι ενα πραγματικα "εξυπνο" σπιτι δεν απαιτει πολυ ανθρωπινο χειρισμο αλλα αυτοματισμους που ουσιαστικα μας κανουν την ζωη πιο ευκολη... Επεξ/σία 29 Αυγούστου 2022 από kostaskontis 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tvkal Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, kostaskontis είπε Να μην ξεχνουν και οι νεοτεροι οτι ενα πραγματικα "εξυπνο" σπιτι δεν απαιτει πολυ ανθρωπινο χειρισμο αλλα αυτοματισμους που ουσιαστικα μας κανουν την ζωη πιο ευκολη... Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου, ο καθένας όπως θέλει το βλέπει. Για εμένα Εξυπνο σπίτι είναι αυτό που εξυπηρετεί τον καθένα με σταθερότητα, χωρίς αστοχίες και χωρίς υπερβολές, στο βαθμό που ο χρήστης θέλει. Το να θυμάμαι να ακυρώνω ρουτίνες ή αυτοματισμούς, για να μην ξυπνήσω νωρίς, να μη μου κλείσει η τηλεόραση και τα φώτα γιατί το σύστημα θα αποφασισει οτι είναι μεσάνυκτα και πρέπει να κοιμηθώ, να μη χτυπήσει η σειρήνα γιατί το βράδυ κάποιος συγκατοικος μου αποφάσισε να περπατήσει στον κήπο, εκείνο που θα τρομάξει κάποιος κλπ δεν είναι ευκολία, είναι τυραννία. Και μόνο η σκέψη να ακυρώσω ένα σωρό πράγματα είναι επιπλέον κόπωση. Η ζωή ρέει και αλλάζει και πάντα κάτι θα συμβεί που μπορεί να αλλάξει την καθημερινότητα μου, ένας φιλοξενούμενος, μια αργία, μια αρρώστια, ένα ρεπό στη δουλειά μου, διακοπές και οποιοδήποτε τέτοιο γεγονός χαλάει την καθημερινή ροή και αλληλουχία των συνηθειών μας. Αυτοματισμός είναι τα απλά πράγματα να μπορείς να τα κάνεις όταν θέλεις και εξ αποστάσεως, να αλλάξεις 2 κανάλια χωρίς να τα ψάχνεις μια ώρα, να ελέγχεις μια-δυό θερμοκρασίες και να ξεκινά κάποιο ψυκτικό ή θερμαντικό μέσο, να συγχρονίζεις κάποια φώτα, να έχεις έναν έλεγχο του σπιτιού σου και να μπορείς να παρέμβεις, να κλείνουν μόνα τους κάποια φώτα που ξεχάστηκαν, απλά θέλει μέτρο όλο αυτό. Βλέπω επίσης που kostaskontis και Spect~ λέτε πολυ φλυαρο το συστημα πως τα εχεις ταξινομησει έτσι, πολλές σελίδες, γίνεται χαμός, αυτό βρήκατε να πείτε, δεν πειράζει σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τα καλά σας λόγια ! Θεωρείτε λάθος που συμπεριελαβα ΟΛΑ τα κανάλια (και γι΄αυτό πήρε την έκταση που πήρε) ενώ ουσιαστικά χρειάζεται να χειρίζεσαι τις 6 πιο χρήσιμες σελίδες απο τις 12. Οι παραπάνω σελίδες όμως δεν κάνουν κακό, μπορεί να τις χρειαστείς κάποια στιγμή, απλά να δεν τις χρειάζεσαι-δεν τις αναζητάς, αλλά εσείς θέλετε να βλέπετε οτι είναι φλύαρο και χαώδες και θεωρείτε κούραση να επιλέγεις με αλλαγή 2 σελίδων να πηγαίνεις απο το MEGA στο NatGeo ... Ισως το να κάνεις ζάπινγκ 10-20 καναλιών να είναι πιο απλό ή να έχετε ανακαλύψει πιο απλούς τρόπους. Ομως βιαστήκατε και δεν σκεφτήκατε οτι με αυτό το σύστημα έχεις για όλα ΚΑΙ voice assistant και μπορείς να κάνεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ οτι θες είτε με κουμπί είτε με φωνητική εντολή, χωρίς καν να φιλομετρήσεις τις ... 3 σελίδες εμπρός, 3 πίσω. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
userAnon Δημοσ. 30 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2022 9 λεπτά πριν, tvkal είπε Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου, ο καθένας όπως θέλει το βλέπει. Για εμένα Εξυπνο σπίτι είναι αυτό που εξυπηρετεί τον καθένα με σταθερότητα, χωρίς αστοχίες και χωρίς υπερβολές, στο βαθμό που ο χρήστης θέλει. Φυσικά και δεν θα μπω σε συζήτηση τι και πως έχεις κάνει. Αφου σου αρέσουν και σε βολευουν μου φτάνει και μου περισσεύει και μπράβο σου. Απλά όταν λέμε έξυπνο σπίτι εννοούμε ότι όλα γίνονται ή θα έπρεπε να γίνονται αυτόματα. Αυτός είναι ο ορισμός και δεν είναι υποκειμενικός. Αυτό που έχεις κάνει και βέβαια μπορείς να το ονομάσεις όπως θέλεις, αλλά ουσιαστικά είναι αντικατάσταση κουμπιων απο διαφορετικά (5 - 10?) κοντρόλ σε ένα μέρος. Φυσικά και είναι πιο εύχρηστο από το να ψάχνεις το κάθε κοντρόλ αλλά δεν είναι "έξυπνο" είναι απλά βολικό. 4 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thanasis00 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, tvkal είπε Θεωρείτε λάθος που συμπεριελαβα ΟΛΑ τα κανάλια (και γι΄αυτό πήρε την έκταση που πήρε) ενώ ουσιαστικά χρειάζεται να χειρίζεσαι τις 6 πιο χρήσιμες σελίδες απο τις 12. Οι παραπάνω σελίδες όμως δεν κάνουν κακό, μπορεί να τις χρειαστείς κάποια στιγμή, απλά να δεν τις χρειάζεσαι-δεν τις αναζητάς, αλλά εσείς θέλετε να βλέπετε οτι είναι φλύαρο και χαώδες και θεωρείτε κούραση να επιλέγεις με αλλαγή 2 σελίδων να πηγαίνεις απο το MEGA στο NatGeo ... Ισως το να κάνεις ζάπινγκ 10-20 καναλιών να είναι πιο απλό ή να έχετε ανακαλύψει πιο απλούς τρόπους. Ομως βιαστήκατε και δεν σκεφτήκατε οτι με αυτό το σύστημα έχεις για όλα ΚΑΙ voice assistant και μπορείς να κάνεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ οτι θες είτε με κουμπί είτε με φωνητική εντολή, χωρίς καν να φιλομετρήσεις τις ... 3 σελίδες εμπρός, 3 πίσω. Ίσως ακουστεί παράξενο αυτό που θα πω, αλλά ο τρόπος που το έχεις φτιάξει, θυμίζει λίγο usability και user experience για άτομα σχεδόν τεχνολογικά αναλφάβητα. Δηλαδή δώσε το ταμπλετ σου σε έναν 80αρη, και λογικά θα καταφέρει πιο εύκολα να πάει στο Mega, σε αντίθεση με το αν είχες τα κανάλια σε μια dropdown λίστα. Αν αυτός ήταν ο στόχος σου, τον έχεις πετύχει πολύ καλά. Αλλά θα συμφωνήσω με τα παιδιά παραπάνω, ότι η "εξυπνάδα" του σπιτιού σου είναι εν τέλει ένα μεγάλο τηλεκοντρόλ, και σου δείχνει κάπως συγκεντρωμένες τις επιλογές σου. Όλα φαίνονται χειροκίνητα, οπότε το smart πάει εν τέλει στο χέρι σου μόνο. Ίσως βέβαια το smart home σου να μην είναι μόνο αυτό που μας έδειξες, αλλά να περιλαμβάνει και αισθητήρες ή όργανα μέτρησης που να σε ενημερώνουν για συμβάντα ή ό,τι άλλο. Γιατί στην ουσία το έξυπνο σπίτι είναι αυτό που θα σου λύνει τα χέρια σε πολλές περιπτώσεις (ξέχασες το φως αναμένο, οπότε θα σβήσει, ή κλείδωσε η γκαραζόπορτα αυτόματα 3 λεπτά αφ'ότου μπήκες) καθώς και να σε ενημερώνει για γεγονότα (εντοπισμός κίνησης στη κάμερα ή καπνός στη κουζίνα). Ο τηλεχειρισμός εν τέλει είναι ένα ακόμα τηλεχειριστήριο, νομίζω συμφωνούμε όλοι σε αυτό. Πάντως είναι αξιόλογη προσπάθεια, πραγματικά θεωρώ ότι ακόμα και μεγαλύτερης ηλικίας άτομα θα μπορούν να το λειτουργήσουν όπως το έκανες, οπότε για μένα ακόμα και αυτή η προσπάθεια το καθιστά χρήσιμο το τάμπλετ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tvkal Δημοσ. 30 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2022 17 λεπτά πριν, thanasis00 είπε Ίσως ακουστεί παράξενο αυτό που θα πω, αλλά ο τρόπος που το έχεις φτιάξει, θυμίζει λίγο usability και user experience για άτομα σχεδόν τεχνολογικά αναλφάβητα. Δηλαδή δώσε το ταμπλετ σου σε έναν 80αρη, και λογικά θα καταφέρει πιο εύκολα να πάει στο Mega, σε αντίθεση με το αν είχες τα κανάλια σε μια dropdown λίστα. Αν αυτός ήταν ο στόχος σου, τον έχεις πετύχει πολύ καλά. ..... Πάντως είναι αξιόλογη προσπάθεια, πραγματικά θεωρώ ότι ακόμα και μεγαλύτερης ηλικίας άτομα θα μπορούν να το λειτουργήσουν όπως το έκανες, οπότε για μένα ακόμα και αυτή η προσπάθεια το καθιστά χρήσιμο το τάμπλετ. Εν μέρει διαφωνώ με τον όρο τηλεχειρισμός όπως απαξιωτικά χρησιμοποιείται καθώς απο πίσω απο τα πάρα πολλά κουμπιά της υλοποίησης μου βρίσκονται wifi συσκευές όπως βρίσκονται και στις "γαμάτες" υλοποιήσεις H.A κλπ που μας λένε κάποιοι εδώ. Και όπως είπα και πριν ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΦΩΝΗΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ που πάει το όλο σύστημα σε άλλο επίπεδο. Οπως ανέφερα 10 άτομα το χρησιμοποίησαν και το βρήκαν χρήσιμο. Οντως αυτός ηταν ο σκοπός μου "άτομα σχεδόν τεχνολογικά αναλφάβητα" είπες εσύ, εγώ τα ανέφερα ως "10 άτομα, μη μυημένα στο χώρο του smart σπιτιού " να μπορούν να ελέγχουν απο την πολυθρόνα τους φώτα σπιτιού, κήπου, πισίνας, κλιματιστικά, 2 λεντοταινίες ενωμένες σαν μια, λεντοταινία της τηλεόρασης, κάμερες ασφαλείας στην τηλεόραση, κάμερες ασφαλείας στο tablet, να βλεπουν τον καιρό, θερμοκρασίες εσωτερικές, youtube στην τηλεόραση, στερεοφωνικό κλπ. Και αυτός νομίζω πρέπει να είναι ο σκοπός μας γιατι στο τέλος χάνεται η ουσία και στην τελική δεν θέλουμε να ελέγχουμε το Γκαλάκτικα, ένα σπίτι θέλουμε να χειριστούμε με κάποιες ευκολίες. Οσον αφορά επιπλέον αισθητήρες κανείς δεν με εμποδίζει να προσθέσω αν θέλω και έχω κάποια πραγματάκια υπ΄όψη μου αλλά ότι κάνω το κάνω μακρυά απο την υπερβολή του "ελέγχου" του σπιτιού. Οπως επίσης είπες "ισως το smart home σου να μην είναι μόνο αυτό που μας έδειξες " Και σε αυτό έχεις δίκιο καθως κάποιες ακολουθίες αυτοματισμών πχ κατα την προβολή ταινίας κλπ δεν βρίσκονται στο μενού του τάμπλετ εμφανώς γιατι δεν θέλω μέρα μεσημέρι να πατήσει κάποιος την εντολή και να αρχίσουν να συμβαίνουν διάφορα. Αυτά τα έχω στο κινητό μου. Αν επίσης ξεχαστεί κάποιο φως αναμένο κλπ ή αν υπάρχει είσοδος στο σπίτι ή έξοδος κλπ υπάρχουν άλλες ρουτίνες ή σκηνές που βρίσκονται σε λειτουργία απο πίσω και θα ανάψουν ή θα κλείσουν αυτόματα τα "εμπλεκόμενα" στην κίνηση φώτα οταν χρειάζεται ή θα θέσουν σε κίνηση κάποιο μηχάνημα κλπ. αλλά αυτά δεν φαίνονται και δεν χρειάζεται να φαίνονται. Ενα άλλο θέμα που κανεις δεν το έθιξε είναι οτι έχω βάλει σε ένα μενού 10 διαφορετικές μάρκες με διαφορετικές εφαρμογές η καθε μια και που εργάζονται όλες σαν μια και θα σου θυμήσω οτι μέχρι τώρα πάρα πολλοι εδώ έλεγαν "δεν μπαινουν μαζί", "πρέπει να ανοιγεις τη μια να κλείνεις την άλλη", "πως θα δουλεύεις 150 εφαρμογές" κλπ. μόνος δρόμος είναι το H.A. Ψέματα λέω ? Σκοπος μου όμως δεν ήταν να δείξω πόσα έχω κάνει αλλά να δείξω έναν τυπικό έλεγχο και χειρισμό του σπιτιού απο ένα tablet. Και σε σχέση με κάποιες άλλες υλοποιήσεις που έχω δει, έχω συμπεριλάβει πολλά περισσότερα με user friendly χειρισμό. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 30 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2022 Μωρέ μια χαρά το έχεις φτιάξει. Όσον αφορά για τις απόψεις των παιδιών, μην το παίρνεις σαν κριτική, δες το σαν προτάσεις βελτίωσης. Άλλωστε γι'αυτό δεν είμαστε όλοι εδώ; Όχι για να πούμε πόσο γαμάτοι είμαστε (εντάξει και αυτό και να αισθανθούμε και λίγο γαμάτα για ότι έχουμε φτιάξει) αλλά για να πάρουμε γνώμες ιδέες και να τα φτιάξουμε καλύτερα ακόμα. Όσον αφορά το smart home, συμφωνώ ότι είναι smart, βασικά επειδή μπορείς να τρέξεις κάποιους αυτοματισμούς, όπως και να κάνεις κάποια πράγματα απομακρυσμένα. Όμως σε πολλά smart home υπάρχει κάπου ένα dashboard που έχει διάφορες πληροφορίες και εντολές μαζεμένες, οπότε κάτι τέτοιο έκανες εσύ, με τον diy τρόπο. Εγώ σκέφτομαι πχ να κρεμάσω ένα tablet μόνιμα στον τοίχο, είναι το επόμενο project. Το γαμάτο που λες με το Homeassistant τα έχουμε ξαναπεί, είναι ότι συνενώνει πολλές πλατφόρμες και σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις ότι θες πραγματικά με τις συσκευές που βάζεις σε αυτό, τοπικά χωρίς να μεσολαβήσει το ίντερνετ. Παράδειγμα, έπιασε κίνηση η κάμερα της tp link, κάνε τα ρολά της shelly να κλείσουν και άναψε και το φως της sonoff...και λοιπά... Αν βολεύεσαι με πολλές πλατφόρμες και το google home ok, αλλά δεν είναι να το ειρωνεύεσαι κιόλας , είναι πολύ γαμάτο για αυτά που κάνει. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Spect~ Δημοσ. 30 Αυγούστου 2022 Moderators Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2022 12 ώρες πριν, tvkal είπε Τιμή μου που με ρωτά ένας φανατικός του H.A. ! 😂😂 Ηταν περισσοτερο περιεργεια και εγκυκλοπαιδική γνωση! 9 ώρες πριν, tvkal είπε Αυτοματισμός είναι τα απλά πράγματα να μπορείς να τα κάνεις όταν θέλεις και εξ αποστάσεως, να αλλάξεις 2 κανάλια χωρίς να τα ψάχνεις μια ώρα, να ελέγχεις μια-δυό θερμοκρασίες και να ξεκινά κάποιο ψυκτικό ή θερμαντικό μέσο, να συγχρονίζεις κάποια φώτα, να έχεις έναν έλεγχο του σπιτιού σου και να μπορείς να παρέμβεις, να κλείνουν μόνα τους κάποια φώτα που ξεχάστηκαν, απλά θέλει μέτρο όλο αυτό. Αυτοματισμος, το λεει και το ονομα, ειναι κατι που γινεται αυτοματα οταν τα κριτήρια που εχεις ορισει ικανοποιούνται. Αυτο που λες εσυ ειναι εναλλακτικός τηλεχειρισμός. Ειναι η αρχη για το εξυπνο σπιτι αλλα δεν ειναι εξυπνο σπιτι. 10 ώρες πριν, tvkal είπε Βλέπω επίσης που kostaskontis και Spect~ λέτε πολυ φλυαρο το συστημα πως τα εχεις ταξινομησει έτσι, πολλές σελίδες, γίνεται χαμός, αυτό βρήκατε να πείτε, δεν πειράζει σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τα καλά σας λόγια ! Αντικειμενικα ειναι φλυαρο. Ο αμαθος χρηστης οταν εχει αρκετη πληροφορια μαζεμενη πελαγωνει, αυτο ισχυει σε ολα οχι στην περιπτωση σου μονο. Η κριτικη ηταν για βελτίωση του συστηματος σου, τωρα αυτο το οτι συμμετέχετε σε ενα φορουμ, συζητατε, ανεβαζετε προτζεκτ και δεν δεχεστε κριτικη και οταν σας γινετε μπαίνετε αμεσως σε "αντεπιθεση" πρεπει να το κοιταξετε γενικοτερα (το εχω δει αρκετες φορες). Ο σκοπος εδω μεσα ειναι να μαθαινουμε και να βελτιωνομαστε. 10 ώρες πριν, tvkal είπε Θεωρείτε λάθος που συμπεριελαβα ΟΛΑ τα κανάλια (και γι΄αυτό πήρε την έκταση που πήρε) ενώ ουσιαστικά χρειάζεται να χειρίζεσαι τις 6 πιο χρήσιμες σελίδες απο τις 12. Οι παραπάνω σελίδες όμως δεν κάνουν κακό, μπορεί να τις χρειαστείς κάποια στιγμή, απλά να δεν τις χρειάζεσαι-δεν τις αναζητάς, αλλά εσείς θέλετε να βλέπετε οτι είναι φλύαρο και χαώδες και θεωρείτε κούραση να επιλέγεις με αλλαγή 2 σελίδων να πηγαίνεις απο το MEGA στο NatGeo ... Ισως το να κάνεις ζάπινγκ 10-20 καναλιών να είναι πιο απλό ή να έχετε ανακαλύψει πιο απλούς τρόπους. Εγω αυτο που λεω ειναι να εχειςκαποια βασικα καναλια που εσυ θες οπως τα εχεις και διπλα 2-3 λιστες ανα κατηγορια καναλιων. Ετσι, και εχει γρηγορα αυτα που θες και τα υπολοιπα που δεν θα χρησιμοποιηθουν πιθανοτατα ποτε δεν πιανουν χωρο. Και ευκολο και πιο συμμαζεμένο ειναι. 10 ώρες πριν, tvkal είπε Ομως βιαστήκατε και δεν σκεφτήκατε οτι με αυτό το σύστημα έχεις για όλα ΚΑΙ voice assistant και μπορείς να κάνεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ οτι θες είτε με κουμπί είτε με φωνητική εντολή, χωρίς καν να φιλομετρήσεις τις ... 3 σελίδες εμπρός, 3 πίσω Αρκει να θυμασαι την καθε εντολη και την ονομασια του καθε καναλιου. Το ιδιο προβλημα υπαρχει σε ολα τα συστηματα φυσικα. 7 ώρες πριν, tvkal είπε Εν μέρει διαφωνώ με τον όρο τηλεχειρισμός όπως απαξιωτικά χρησιμοποιείται καθώς απο πίσω απο τα πάρα πολλά κουμπιά της υλοποίησης μου βρίσκονται wifi συσκευές όπως βρίσκονται και στις "γαμάτες" υλοποιήσεις H.A κλπ που μας λένε κάποιοι εδώ. Και όπως είπα και πριν ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΦΩΝΗΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ που πάει το όλο σύστημα σε άλλο επίπεδο. Το τι υπαρχει απο πισω δεν εχει καμια σημασια, το πως χρησιμοποιειται ειναι το ζουμι. 7 ώρες πριν, tvkal είπε Ενα άλλο θέμα που κανεις δεν το έθιξε είναι οτι έχω βάλει σε ένα μενού 10 διαφορετικές μάρκες με διαφορετικές εφαρμογές η καθε μια και που εργάζονται όλες σαν μια και θα σου θυμήσω οτι μέχρι τώρα πάρα πολλοι εδώ έλεγαν "δεν μπαινουν μαζί", "πρέπει να ανοιγεις τη μια να κλείνεις την άλλη", "πως θα δουλεύεις 150 εφαρμογές" κλπ. μόνος δρόμος είναι το H.A. Ψέματα λέω ? Αυτο που λεγαμε, και συνεχιζει να ισχυει, ειναι οτι δεν μπορεις να παρεις την θερμοκρασια πχ απο ενα αισθητηρα και να το βαλεις να κανει κατι με βαση αυτο. Ρουτινες μπορεις να φτιαξεις με τα οποια ορια εχεις απο το google home σε αντιθεση με το ΗΑ που δεν εχεις κανενα οριο στο τι θα βαλεις, ποσο περιπλοκο αυτοματισμο θα κανεις και τι λειτουργιες. 7 ώρες πριν, tvkal είπε Σκοπος μου όμως δεν ήταν να δείξω πόσα έχω κάνει αλλά να δείξω έναν τυπικό έλεγχο και χειρισμό του σπιτιού απο ένα tablet. Και σε σχέση με κάποιες άλλες υλοποιήσεις που έχω δει, έχω συμπεριλάβει πολλά περισσότερα με user friendly χειρισμό. Και μας σκοπος μας δεν ειναι να μειωσουμε κανεναν μιας και δεν εχουμε καποιο κερδος αλλα να δωσουμε ιδεες για βελτιωσεις κλπ στον αλλον ειτε αυτος εχει ΗΑ, ειτε google home ειτε οτιδηποτε αλλο. ΥΓ: Αν αυτοματισμος ηταν το πανελ που εδειξες τοτε οι γονεις μου ειχαν εξυπνο σπιτι απο τοτε και εγω ημουν ο αυτοματισμος, ειδικα για τα καναλια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα