Προς το περιεχόμενο

Smart Home

exypnakias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 18/8/2022 στις 1:56 ΜΜ, Xorxhs! είπε

προς το παρον αγόρασα αυτην

https://www.e-shop.gr/coolseer-wifi-socket-sk01we-16a-with-power-meter-p-PER.581500

Θα τη δοκιμάσω και θα σας πω.

Ευχαριστω

ακόμα την περιμένω... καλούν κάθε πρωί στις 8:30 για να δουν αν ειμαι σπίτι. Ελα όμως που ξυπνώ 9:30 τους καλώ τους λεω οτι ολη την εβδομάδα θα ειμαι σπιτι και να περάσουν, αλλά την επόμενη μέρα πάλι το ίδιο. Οι τύποι ειναι αστείοι. Τους έχω στείλει και εμαιλ. Τρέλα του eshop...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Moderators
20 λεπτά πριν, Xorxhs! είπε

ακόμα την περιμένω... καλούν κάθε πρωί στις 8:30 για να δουν αν ειμαι σπίτι. Ελα όμως που ξυπνώ 9:30 τους καλώ τους λεω οτι ολη την εβδομάδα θα ειμαι σπιτι και να περάσουν, αλλά την επόμενη μέρα πάλι το ίδιο. Οι τύποι ειναι αστείοι. Τους έχω στείλει και εμαιλ. Τρέλα του eshop...

Μεταξυ μας δεν μπορουν να αλλαζουν το δρομολογιο με το προγραμμα του καθενος. Αν εσυ θες 9.30 επειδη κοιμασαι, ο αλλος 9 γιατι τρωει πρωινο και ο αλλος 10 επειδη ταιζει τα γατια ε καπου χανετε η μπαλα. 

5 λεπτά πριν, Spect~ είπε

Μεταξυ μας δεν μπορουν να αλλαζουν το δρομολογιο με το προγραμμα του καθενος. Αν εσυ θες 9.30 επειδη κοιμασαι, ο αλλος 9 γιατι τρωει πρωινο και ο αλλος 10 επειδη ταιζει τα γατια ε καπου χανετε η μπαλα. 

μεταξύ μας, αυτο κατάλαβες από όσα έγραψα πιο πάνω, εκτός και αν έχεις σχέση με το eshop. 

• Moderators
21 λεπτά πριν, Xorxhs! είπε

μεταξύ μας, αυτο κατάλαβες από όσα έγραψα πιο πάνω, εκτός και αν έχεις σχέση με το eshop. 

Καμια σχεση με e-shop. Σιγουρα ειναι λαθος και του μεταφορεα αν εχετε συμφωνησει να περασει μετα απο την ταδε ωρα (το να του πεις οτι απλα δεν ξυπνας δεν λεει κατι) αλλα και απο την πλευρα τη δικη σου που δεν σηκωνεσαι μια φορα πιο νωρις να κανεις τη δουλεια σου. Οχι τιποτα στο τελος θα γυρισει και πισω

• Like 1

13 λεπτά πριν, Spect~ είπε

Καμια σχεση με e-shop. Σιγουρα ειναι λαθος και του μεταφορεα αν εχετε συμφωνησει να περασει μετα απο την ταδε ωρα (το να του πεις οτι απλα δεν ξυπνας δεν λεει κατι) αλλα και απο την πλευρα τη δικη σου που δεν σηκωνεσαι μια φορα πιο νωρις να κανεις τη δουλεια σου. Οχι τιποτα στο τελος θα γυρισει και πισω

Ρε άνθρωπε, τους εχω παρει 2 φορές τηλεφωνο και τους έχω πει οτι θα είμαι σπίτι, μπορούν αν περάσουν ΟΤΙ ώρα θέλουν, τους έχω στείλει και email και εξακολουθούν να κάνουν τα δικά τους! Και εξακολουθείς να λες τις ιδιες λαλακίες

• Moderators
6 λεπτά πριν, Xorxhs! είπε

Ρε άνθρωπε, τους εχω παρει 2 φορές τηλεφωνο και τους έχω πει οτι θα είμαι σπίτι, μπορούν αν περάσουν ΟΤΙ ώρα θέλουν, τους έχω στείλει και email και εξακολουθούν να κάνουν τα δικά τους! Και εξακολουθείς να λες τις ιδιες λαλακίες

My bad, τωρα διαβασα το καλουν. Νομιζα οτι ερχονται σπιτι 8.30. Φανταζομαι εχει να κανει με το οτι στις 8.30 σε καλει ο οδηγος ενω εσυ μιλας με τον υπαλληλο στο ταμειο. Εδω παντως δεν σηκωνουν καν το τηλεφωνο

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δοκιμή σε ένα σετάκι με Lora σε homeassistant μέσω openmqttgateway με αυτόν τον οδηγό (για προτζεκτάκι μέτρησης θερμοκρασίας σε ηλιακό με dallas sensor).

Το δοκίμασα στο asyg24klca (off topic αλλά μέτρησα 1.2χμλ εμβέλεια με το ένα node μέσα στο σπίτι και το άλλο μέσα στο αμάξι, εντυπωσιακό).

IMG20220821150145.jpg

βγάζει 16C

abb333747f1eeeb2aa5202d4799dd0f7.png

και το αρχείο του sender για το arduino ide

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 5
  • Thanks 1

Εγω περιμενω να βγουν στην αγορα τα προιοντα της TP-LINK Tapo - ανακοινωσε Hub/Sensor/Motion Sensor

μονο στην σελιδα τους προς το παρων - Coming soon.

Και δοκιμαζω και αυτο τωρα:

https://www.skroutz.gr/s/25676213/Sonoff-DW2-WiFi-Αισθητήρας-Πόρτας-Παραθύρου-Μπαταρίας-Wireless-Door-Window-Sensor-σε-Λευκό-Χρώμα.html?from=manufacturer

Για τα λεφτα του, αξιζει!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το Sonoff WD2 το έχω εδώ και κανένα χρόνο. 

Το μόνο κακό που έχει είναι ότι δεν έχει καλή εμβέλεια στο σήμα wifi. 

Το άνοιξα μερικές τρύπες με το τρυπάνι, και σαν να είναι λίγο καλύτερα. 

Τρώει και λίγο γρήγορα τις μπαταρίες του.

Επεξ/σία από nik187

Γνωρίζει κάποιος πως θα μπορούσα να "επεκτείνω" την εμβελεια του zigbee bridge της sonoff? το έχω στο υπόγειο και πιάνει μέχρι ισόγειο, με αποτελεσμα να αποσυνδεονται οι αισθητηρες που εχω στον 1ο και στον 2ο όροφο.

Στις 20/8/2022 στις 2:13 ΜΜ, Xorxhs! είπε

Η πρίζα είναι καλή. Την έχω κι εγώ σε κλιματιστικό 18αρι. Δεν συνεργάζεται καλά όμως με homeassistant-Grafana αν θες να έχεις στατιστικά εκεί. Μια εβδομάδα το παλεύω. Πρέπει να έχω ανοιχτή την εφαρμογή στο κινητό (tuyaapp) για να έχει συνεχόμενη μέτρηση. Αλλιώς παιρνει μέτρηση σχεδόν κάθε  1 ώρα περίπου. Αν το θες για απλή χρήση είναι μια χαρά!

19 ώρες πριν, sakatis είπε

Γνωρίζει κάποιος πως θα μπορούσα να "επεκτείνω" την εμβελεια του zigbee bridge της sonoff? το έχω στο υπόγειο και πιάνει μέχρι ισόγειο, με αποτελεσμα να αποσυνδεονται οι αισθητηρες που εχω στον 1ο και στον 2ο όροφο.

Βάζοντας ενδιάμεσα οποιαδήποτε συσκευή zigbee είναι συνδεδεμένη σε ρεύμα, όπως μια λάμπα, θα λειτουργεί ως repeater. Εξαίρεση αποτελούν οι διακόπτες χωρίς ουδέτερο.

3 ώρες πριν, Theo X είπε

Βάζοντας ενδιάμεσα οποιαδήποτε συσκευή zigbee είναι συνδεδεμένη σε ρεύμα, όπως μια λάμπα, θα λειτουργεί ως repeater. Εξαίρεση αποτελούν οι διακόπτες χωρίς ουδέτερο.

οποιαδήποτε συσκευή sonoff zigbee ή γενικότερα zigbee? θα χρειαστεί να γίνει pairing με αυτή την συσκευή να υποθέσω?

34 λεπτά πριν, sakatis είπε

οποιαδήποτε συσκευή sonoff zigbee ή γενικότερα zigbee? θα χρειαστεί να γίνει pairing με αυτή την συσκευή να υποθέσω?

Θα πρότεινα να ελέγξεις ότι έχει την λειτουργία repeater η συσκευή που θα διαλέξεις να βάλεις ενδιάμεσα. Αυτή το αναφέρει https://sonoff.tech/product/s26r2zb/

Αλλιώς παίρνεις έναν zigbee repeater συμβατό με τα υπόλοιπα που ήδη έχεις.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 23/8/2022 στις 3:19 ΜΜ, sakatis είπε

Σχεδόν οποιαδήποτε συσκευή zigbee. Σωστά πρέπει να είναι όλα στο ίδιο coordinator, στην περίπτωση σου, το sonoff hub. Στο παρακάτω όχι και τόσο ευδιάκριτο map, οι μπλε συσκευές είναι όλες router.

image.png.d1fd1464681d6400893d308254096a03.png

Επεξ/σία από Theo X
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...