Προς το περιεχόμενο

Smart Home

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, barca10 είπε

Επιδή μαζεύτηκαν και σε εμέν απολλές smart sonoff συσκευές (πρίζες, διακόπτες, zigbee κλπ) το πήρα απόφαση να στείσω home assistant. 

Υπάρχει ένα Windows pc το οποίο τρέχει ως server 24/7, και λέω να βάλω ha σε VirtualBox https://www.home-assistant.io/installation/windows .

Υπάρχει κάποια άλλη πρόταση για windows;

Κομπλέ θα είσαι.

Αρκεί βέβαια να έχει πόρους να δώσεις.

• Απαντ. 9,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, liakjim είπε

Κομπλέ θα είσαι.

Αρκεί βέβαια να έχει πόρους να δώσεις.

Το έστησα ήδη!

Για να βάλω τις sonoff συσκευές (που βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο φυσικά) στο ha χρησιμοποιώ τον τρόπο του AlexxxIT https://github.com/AlexxIT/SonoffLAN μέσω HACS; ή τις βάζω κάπως αλλιώς;

Επεξ/σία από barca10
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, barca10 είπε

Το έστησα ήδη!

Για να βάλω τις sonoff συσκευές (που βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο φυσικά) στο ha χρησιμοποιώ τον τρόπο του AlexxxIT https://github.com/AlexxIT/SonoffLAN μέσω HACS; ή τις βάζω κάπως αλλιώς;

Μέσω hacs όπως το λες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, liakjim είπε

Μέσω hacs όπως το λες.

Όταν προσθέτω integration βάζω τα στοιχεία σύνδεσης του ewelink account; Για να βρει τις συσκευές; Δεν μπορεί να τις βρει μόνο του από το δίκτυο; η εφαρμογή παραμένει ενεργή;

Επεξ/σία από barca10
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, barca10 είπε

Όταν προσθέτω integration βάζω τα στοιχεία σύνδεσης του ewelink account; Για να βρει τις συσκευές; Δεν μπορεί να τις βρει μόνο του από το δίκτυο; η εφαρμογή παραμένει ενεργή;

Θα πρέπει να κάνεις logging στο cloud έστω και μια φορά ακόμη και αν βάλεις local στα settings. Μετά δεν απαιτείται. Αν θέλεις να το έχεις auto πχ όπως εγώ μιας και έχω στο grafana συσκευές που δεν είναι στο σπίτι μου, θα πρέπει είτε να κάνεις logout από την εφαρμογή είτε να φτιάξεις δύο λογαριασμούς όπου ο ένας θα κάνει share τις συσκευές στον άλλον.

Δημοσ.

Αυτό που ζητώ είναι απλό: Ψάχνω για wifi outlet που να μετρά κατανάλωση, A peaks, και προφανώς απομακρυσμένα να ρυθμίζεται μέσω κινητού για ON/OFF. Χρήση για on/off mining rig, κλιματιστικού.

Ποιο προτέινετε?

Δημοσ.

Δλδ είσαι έτοιμος να κάνεις hardshutdown τέτοιο ευαίσθητο εξοπλισμό;

Οποιοδήποτε wifi πριζάκι σου κάνει. Να προσέξεις μόνο τα ampere που σηκώνει το καθένα, μάλλον πας για 16αρια.

• Moderators
Δημοσ.
Στις 17/8/2022 στις 12:26 ΠΜ, Xorxhs! είπε

Αυτό που ζητώ είναι απλό: Ψάχνω για wifi outlet που να μετρά κατανάλωση, A peaks, και προφανώς απομακρυσμένα να ρυθμίζεται μέσω κινητού για ON/OFF. Χρήση για on/off mining rig, κλιματιστικού.

Ποιο προτέινετε?

Καλυτερα παρε μια πριζα για καταναλωση και ενα broadlink για on/off

Δημοσ.

Για κάποιο άγνωστο λόγο , στην εφαρμογή μέτρησης ενέργειας της Blitzwolf στο κινητό , έχει κολήσει η συνολική ημερήσια μέτρηση σε μια συγεκριμένη τιμή και δεν αλλάζει.Οι live μετρήσεις ακριβώς από κάτω δεν έχουν πρόβλημα όπως και εαν επιλέξω ακόμα πιο κάτω το μήνα , μου εμφανίζει στην τρέχουσα ημέρα τη σωστή κατανάλωση.Αν κάνω απεγκατάσταση την εφαρμογή υπάρχει περίπτωση να ξεκολήσει ; Τις μετρήσεις από τους προηγούμενους μήνες τους κρατάει στο κινητό ή στους server με το που κάνω login; Δεν θα ήθελα να τις χάσω.

Δημοσ.
On 17/08/2022 at 00:26, Xorxhs! said:

Ποιο προτέινετε?

Έχω πάρει αυτήν 

Screenshot_2022-08-18-12-24-23-781_com.dlink.mydlinkunified.jpg

Screenshot_2022-08-18-12-24-37-202_com.dlink.mydlinkunified.jpg

Δημοσ.
Στις 25/3/2021 στις 11:29 ΜΜ, nochna21 είπε

Εάν βάλεις το carrier air conditioner app με τους ίδιους κωδικούς σου εμφανίζει το air condition και είναι συμβατό με το google home. Οπότε δεν θα χρειάζεσαι και το invmate, το ανακάλυψα κατάλαθως γιατί έχω invedor και carrier air condition.

Μπραβο!!! Ευχαριστω!!! αγορασα τα Inventor επειδη ρυθμιζοντα μεσω WiFi αλλα η εφαρμογη τους Invmate ΔΕΝ ειναι συμβατη με Alexa! Εβαλα την εφαρμογη Carrier air condition με τους κωδικους Invmate. Συνδεθηκε κανονικοτατα! Μετα μπηκα στην Alexa και με τους ιδιους κωδικους συνδεθηκα με το Skill Carrier Smart και ιδου! Τα A/C του σπιτιου ειναι εκει!!!

Και παλι ευχαριστω!!!

Δημοσ.

Εχω το Inventor AR2MVIS-18WiFi A.C. που καταφερα να το συνδεσω με την Alexa. Βλεπω στο app της Alexa Ότι το αναγνωριζει σαν θερμοστατη και μπορω να ελεγξω τις βασικες λειτουργιες του A.C. Αυτό που δεν μπορω να κανω είναι να κανω μια ρουτινα ώστε όταν η εσωτερικη θερμοκρασια που διαβαζει το A.C. στο δωματιο είναι π.χ. 30 βαθμοι να ανοιξει στην ψυξη.

Εχει κανεις καμια ιδεα;

Θα μπορω να το κανω μεσω HA?

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, gallikan είπε

Εχω το Inventor AR2MVIS-18WiFi A.C. που καταφερα να το συνδεσω με την Alexa. Βλεπω στο app της Alexa Ότι το αναγνωριζει σαν θερμοστατη και μπορω να ελεγξω τις βασικες λειτουργιες του A.C. Αυτό που δεν μπορω να κανω είναι να κανω μια ρουτινα ώστε όταν η εσωτερικη θερμοκρασια που διαβαζει το A.C. στο δωματιο είναι π.χ. 30 βαθμοι να ανοιξει στην ψυξη.

Εχει κανεις καμια ιδεα;

Θα μπορω να το κανω μεσω HA?

παιχνιδάκι 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...