Προς το περιεχόμενο

Smart Home

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Vagosman είπε

Εχω πεθάνει στο γέλιο λέμε

https://www.iefimerida.gr/zoi/smarthink-apo-fysiko-aerio-exypno-spiti-soy

300€ αγορα εξοπλισμου και 10€ ανα μηνα συνδρομη.

Που ειναι το αστείο, νομίζεις οτι όλοι οι άνθρωποι μπορούν να ασχολούνται σαν εμας εδω με τους διακόπτες και τα καλώδια.

• Απαντ. 9,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Στις 10/8/2022 στις 1:23 ΜΜ, gallikan είπε

Καλησπερα

Εχω παρει 1 sonoff snzb-03 το οποιο εγκατεστησα στο μπανιο με σκοπο να αναβει το φως οταν δει κινηση και να σβηνει μετα απο 5 λεπτα αν δεν δει κινηση.

Το προβλημα με αυτον τον αισθητηρα ειναι οτι ενω δουλευει αψογα και η εντολη να αναψει το φως ειναι μικροτερη απο το δευτερολεπτο μολις πιασει κινηση μπαινει σε αδρανεια για 60" μεχρι να ανιχνευσει ξανα κινηση. Απο οτι διαβασα το κανει για λογους εξοικονομησης ενεργειας κτλ. Το θεμα ομως ειναι πως αν στο λεπτο επανω δεν πιασει κινηση θα σβησει τα φωτα και θα πρεπει να περιμενω να περασει ακομη ενα λεπτο μχρι να ξαναπιασει καθιστωντας ουσιαστικα αχρηστο τον αισθητηρα για την δουλεια που τον θελω. Η ερωτηση μου ειναι αν υπαρχει τροπος να υπερκερασω το προβλημα αυτο της χρονοκαθυστερησης η αν υπαρχει καποιος αλλος αισθητηρας να δουλευει καλυτερα απο τον sonoff. Ευχαριστω!

Kαλησπέρα. Νομίζω οτι αυτό συμβαίνει γιατι είναι αισθητήρας κίνησης κ οχι παρουσίας. Δεν νομίζω να αλλάξει αυτο ακόμη και αν τον αλλαξεις πλατφόρμα κ τον βάλεις σε ha. Γενικά οι αισθητήρες zigbee της sonnof που έχω πάρει δεν ηταν πολύ αξιόπιστοι.  

Δημοσ.
1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε

Που ειναι το αστείο, νομίζεις οτι όλοι οι άνθρωποι μπορούν να ασχολούνται σαν εμας εδω με τους διακόπτες και τα καλώδια.

Να μην ασχοληθούν καθόλου. Δεν είχαμε και στο χωρίο μας αυτοματισμούς.

Δημοσ.
18 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Παιδιά καλησπέρα

Εχει προβλημα κανεις με την εφαρμογη sonoff, με την V4.25.0 δεν εχω καθόλου ειδοποιήσεις απο κανενα διακόπτη 

Λήξη συναγερμού σε μένα επανήλθε, και απο οτι διαβαζω κάτι έπαιξε με τους σερβερ τους

Δημοσ.

Έχω ένα smart plug της Blitzwolf SHP6 Pro 15A και με την εφαρμογή στο κινητό βλέπω την κατανάλωση ενέργειας.

Επειδή θέλω και ένα 2ο μετρητή και δεν τον βρίσκω τον συγκεκριμένο Ελλάδα , βρήκα έναν ολόιδια κοψιά με τον Blitzwolf και θά ήθελα να ξέρω εαν τον αγοράσω μπορεί να συνδεθεί μέσα από την εφαρμογή της Blitzwolf ή θα πρέπει να κατεβάσω τη δική της; Θέλω να αποφύγω να έχω διαφορετικές εφαρμογές αν είναι δυνατόν.

Ο συγκεκριμένος που βρήκα είναι αυτός.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tarantules είπε

Έχω ένα smart plug της Blitzwolf SHP6 Pro 15A και με την εφαρμογή στο κινητό βλέπω την κατανάλωση ενέργειας.

Επειδή θέλω και ένα 2ο μετρητή και δεν τον βρίσκω τον συγκεκριμένο Ελλάδα , βρήκα έναν ολόιδια κοψιά με τον Blitzwolf και θά ήθελα να ξέρω εαν τον αγοράσω μπορεί να συνδεθεί μέσα από την εφαρμογή της Blitzwolf ή θα πρέπει να κατεβάσω τη δική της; Θέλω να αποφύγω να έχω διαφορετικές εφαρμογές αν είναι δυνατόν.

το γράφει στα τεχνικά χαρακτηριστικά   

App Gosund / Smart Life / TUYA
Δημοσ.
1 ώρα πριν, tarantules είπε

Bangood, δεν αργεί να έρθει. Ψωνίζεις άφοβα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Vagosman είπε

Bangood, δεν αργεί να έρθει. Ψωνίζεις άφοβα

κανα μήνα θα κάνει και δεν θέλω να πςριμένω τόσο

Επεξ/σία από tarantules
Δημοσ.
3 ώρες πριν, tarantules είπε

Τα blitzwolf Παίζουν και με tuya smart, οπότε τα γυρνάς εκεί 

Δημοσ.
Στις 10/8/2022 στις 1:23 ΜΜ, gallikan είπε

Καλησπερα

Εχω παρει 1 sonoff snzb-03 το οποιο εγκατεστησα στο μπανιο με σκοπο να αναβει το φως οταν δει κινηση και να σβηνει μετα απο 5 λεπτα αν δεν δει κινηση.

Το προβλημα με αυτον τον αισθητηρα ειναι οτι ενω δουλευει αψογα και η εντολη να αναψει το φως ειναι μικροτερη απο το δευτερολεπτο μολις πιασει κινηση μπαινει σε αδρανεια για 60" μεχρι να ανιχνευσει ξανα κινηση. Απο οτι διαβασα το κανει για λογους εξοικονομησης ενεργειας κτλ. Το θεμα ομως ειναι πως αν στο λεπτο επανω δεν πιασει κινηση θα σβησει τα φωτα και θα πρεπει να περιμενω να περασει ακομη ενα λεπτο μχρι να ξαναπιασει καθιστωντας ουσιαστικα αχρηστο τον αισθητηρα για την δουλεια που τον θελω. Η ερωτηση μου ειναι αν υπαρχει τροπος να υπερκερασω το προβλημα αυτο της χρονοκαθυστερησης η αν υπαρχει καποιος αλλος αισθητηρας να δουλευει καλυτερα απο τον sonoff. Ευχαριστω!

Δεν ρυθμιζεται στο 1,5 λεπτο το σβησιμο?

Δημοσ.
Στις 10/8/2022 στις 2:55 ΜΜ, liakjim είπε

Προχωρημένο για ewelink αλλά ίσως να υπάρχει, αλλιώς στο ha είναι πανεύκολο.

Οχι δυστυχως ο συγκεκριμενος αισθητηρας δεν εχει καμια ρυθμιση. 

Δημοσ.
Στις 11/8/2022 στις 9:39 ΜΜ, marksk είπε

Τα blitzwolf Παίζουν και με tuya smart, οπότε τα γυρνάς εκεί 

Τελικά το πήρα το Gosund EP2 και το πέρασα στην εφαρμογή της Blitzwolf και δουλεύει κανονικά.Εγκατέστησα και το tuya smart app αλλά είναι ολόιδιο με την εφαρμογή της Blitzwolf.Το μόνο κακό με τις εφαρμογές είναι οτι θα ήθελα να μπορούν να δείχνουν τα peak Ampere που τραβάει η πρίζα.Έχω ένα ηχοσύστημα μαζί με προτζέκτορα και θέλω να δω εαν αντέχει σε 10Α γραμμή.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, tarantules είπε

Τελικά το πήρα το Gosund EP2 και το πέρασα στην εφαρμογή της Blitzwolf και δουλεύει κανονικά.Εγκατέστησα και το tuya smart app αλλά είναι ολόιδιο με την εφαρμογή της Blitzwolf.Το μόνο κακό με τις εφαρμογές είναι οτι θα ήθελα να μπορούν να δείχνουν τα peak Ampere που τραβάει η πρίζα.Έχω ένα ηχοσύστημα μαζί με προτζέκτορα και θέλω να δω εαν αντέχει σε 10Α γραμμή.

Έχεις homeassistant;

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, liakjim είπε

Έχεις homeassistant;

Όχι δυστυχώς δεν έχω ασχοληθεί.Αλλά μπαίνω αραιά και που εδώ μέσα και σας παρακολουθώ.Το ξέρω οτι με το ΗΑ σου λύνονται τα χέρια.Απλά δεν έχω καταποιαστεί μέχρι ώρας.

Δημοσ.

Επιδή μαζεύτηκαν και σε εμέν απολλές smart sonoff συσκευές (πρίζες, διακόπτες, zigbee κλπ) το πήρα απόφαση να στείσω home assistant. 

Υπάρχει ένα Windows pc το οποίο τρέχει ως server 24/7, και λέω να βάλω ha σε VirtualBox https://www.home-assistant.io/installation/windows .

Υπάρχει κάποια άλλη πρόταση για windows;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...